- 18 Temmuz 2018
- 2.426
- 2.174
- 63
Aynen öyle arkadaşlar. Önceden çok çok çok fazla iyi niyetli bi insandım öyle ki hani saf zannediliyordum, bunun da farkındaydım. Ama saf demek temiz anlamı dışında bir şeyin farkında olmayan, kendine yapılan iyiliğin kötülüğün ayrımına varamayan buna göre davranmayan insandır. Halbuki ben her yapılan yanlış davranışın gayet farkında olarak hep iyi olmayı seçtim. Nehirh sen iyi ol boşver, kötü düşünme dedim kendime. İyi insan kötülük nedir bilmeyen değil her kötülüğü yapabilecek kapasiteye sahip olup iyiliği seçendir sözüne inanıyorum. Önceden aynen de böyleydim. Zaman içinde, özellikle de işe hayatına girdiğimden ve evlendiğinden beri o kadar çok şey yaşadım ki kötü bir insana dönüştüğümü an be an görüyorum. Aslında durduk yere kötülük değil bana yapılanlar karşısında soğuk kanlılığımı koruyup boşver aman umursama demeye başladım. Mesela birinin bir yardıma ihityacı olduğunda hemen ben atlardım, şimdi umursamıyorum. Böyle yaptığım insanlar beni kullandı çünkü. Bir yerde bir iş yapılacak olsa ben atlardım yine kullandılar. Veren el oldum, yine salak yerine koyuldum. Artık biri bir şey istediğinde veresim gelmiyor. En ufağından kent kartlar oluyor ya biri soruyor var mı bakiyesi olan var demek gelmiyor içimden. Demiyorum çoğu zaman bazen iyi niyetime yenik düşüp veriyorum ama vermediğim zaman kendimi kötü hissediyorum ya gerçekten ihtiyacı vardıysa. Ya da yardim isteyen kişiye yardımcı olabilecekken bilerek isteyerek bahane uydurduğumda ya bu kişi ötekiler gibi beni kullanmayacaktıysa iyi niyetliydiyse diye diye kendimi yiyorum. Bu duruma çok da üzülüyorum. Neden iyi insan olmamıza izin verilmiyor. Ezen, üzen, kullanan, emreden, iki yüzlü kim varsa hep etrafı insan dolu. Ama ben böyle insanlara tahammül edemediğimden bir yanlışını görünce uzaklaşıyorum. İstemsizce soğuyorum. Neden ben bu kadar bu kişiye çıkarsız yaklaşırken o bana bunu yaptı diyorum. Bu yeni seçimlerimle kötü insanların yanında iyi insanları da kaybedebileceğim gerçeği beni çok üzüyor. Kv ile sayısız sorun yaşadım mesela iyi bi fikir geliyor aklıma şöyle yapayım buzlar erisin yine Ben iyi olmaya gayret edeyim diyorum ama o kadar korkuyorum aynı şeyleri yaşamaktan vazgeçiyorum. Bi şey beni durduruyor insanlara karşı. Sizce napmalıyım insanlara kurduğum bu set gerekli olan mi dersiniz yoksa sen iyi olmaya devam et mi dersiniz.