Çok defa kötü duruma düştüm , pek çok insanın başına gelenden cok kötü şeyler yaşamışımdir. Ama hep anlatıp dertlesecek,rahatlayip konuyu kapatacak arkadaşlarım olmuştur.
Bugunlerde de mutsuzum ve sağolsun eşim dostum sık sık nasılsın diye sorar,beni oyalar.
Ama şöyle bir durum var, ben de arkadaşlarımın derdini dinlerim. Ya da yardıma ihtiyaçlari oldukları her konuda çekinmeden yazabilirler,yardımcı olurum . Ve herkesle dertleşmem.
Sonuçta insanları tanıyoruz. Bazı insanlar iyi arkadaştır ama halden anlamaz, ya da bazı insanlar bencildir,kendisinden başkasını görmez. Öylelerinden mesela hiç teselli beklemem .
Demişsiniz ya '3 sene önce de derdimi anlattım,boşver dedi' diye. Demek ki bu kişi dert anlatacak biri değil..benim çocukluktan arkadaşım var,25 yıllık mazimiz var, aynı zamanda komsuyuz. Kızi seviyorum ama dünya onun etrafında dönüyor sanan birisi. Sen derdini onbeş saniye anlat o kırk saniye anlatir:) o yüzden ona notunu yıllar önce verdim,fazlasını beklemiyorum. Bir de mesela örnek için söylüyorum ben parmağımı kesmisim, alçıya alinmis. 'ha geçmiş olsun, ay benim de tırnağın kirildi ah tirnagim vah tırnağım,ne yapsam iyi gelir ' diye kendini anlatan biri. Geçenlerde ilişki sorununu anlatıyordu,az bir şey dinledim 'benim derdim bana yeter' dedim,susturdum :))) ben de onu dinlemedim.
Gibi gibi gibi ...
Siz de yani zaten arkadaşıniz sizi daha önce de sallamamis,hala niye aynı insana anlatıp bir de iyi bir cevap bekliyorsunuz ki?
Bir de kız "İstediğim zaman mesajlara cevap atarım hemen dönmek zorunda değilim" demiş ya, haksız mı? Birinin bizi araması o telefonu acmak zorunda olduğumuz anlamına mı geliyor? Ya da biri bize yazınca illa cevap atip ilgilenmeli miyiz? Bu konuda arkadaşınıza %100 katılıyorum. Aksi halde yazdım hemen cevap atsın , zihniyeti çok bencilce geliyor bana. Eger para verip hizmet taahhüdü almadıysanız kimse sizin mesajlarınıza özenip cevap yazmak zorunda değil,kardesiniz bile olsa..
Bir de hayatınızı genelinde insanlar sizi dinlemiyorsa sizden kaynakli sebepleri olabilir.
- bazı insanlar gerçekten bazı şeyleri takıntı yapar anlattıkça anlatır. Oylelerini dinlemeyi kimse sevmez
- Bazilari miiiyy miiiyy miyy konuşur,onları da dinlemeyi kisme tercih etmez
- Bazılarında da sorun ayan beyan bellidir, çözümü sunarsin uygulamaz ama gelir sana aynı özde başka olayı anlatır,seni de gerer . Oylelerini de kimse dinlemek istemez
Belki siz de bu maddelerden birine uyuyorsunuzdur. Ben yani dert dinleyen biriyimdir ama böyle insanlardan köşe bucak kaçmayı tercih ederim.
Ha bir de mesaj atmissiniz ama öncesinde sordunuz mu uzun bir mesaj atıp canınızın sıkkın olduğunu/dertleşmek istediğinizi,müsait olup olmadığını?
Belki kadın musait değil, işin gücün ortasında bir anda sizin uzun ve karmaşık mesajınızı gördü.
Belki de kadın mutlu bir gününde, sevgilisi ile koynis koynis takılıyor sizin uzun ve mutsuz mesajınızı gördü. Yani bir girizgah yapmadan,karşı taraf 'tabii canım ne oldu' demeden konuya girdiyseniz sekiz saat sonra cevap almanız normal.
Bir de bazen insan destan gibi yazıyor (ki bunlardan biri de benim) . İster istemez karşı taraf bir başına bir sonuna bakıp yarım yamalak cevap verir ilgili değilse..
Bazı insanlar da tane tane tane tane yazar,bunlara uyuz olurum.. mesela geçen gecenin birinde dertli bir arkadas yazdı, ama şu şekilde bir mesaj atmış - ki bu ekrana sığan. Öncesi ve sonrasj da var
Eki Görüntüle 3178710 arkadasimi seviyorum ama bu da fazla bence.
Ha bir de ses kaydı atıp duranlar var. Yani dertleşmek istiyorsan ara, müsaitsek konuşalım. On tane bir dakikalık ses kaydı atma hakkını kendinde nereden buluyorsun? Ha olayın özetini çıkarıp hızlı hızli bir dakkada anlatanlar yine neyse ama miiiyy miiiyy miiyyy uyuşuk uyuşuk konuşan, aynı cümleyi defalarca tekrar edip sadede gelemeyen...yazdıkça tüylerim ürperdi:)
Sen bana kendi derdini anlatmak için parmaklarını bile yoramiyorken neden ben seni dinleyip de bir de cevap yazayım ki?
Gibi gibi gibi...
Adabi vardır yani dert anlatmanin.
Önce sıkıntin olduğunu söyle, karşı taraf sorarsa böle böle anlat,soru cevap seklinde. Onun ilgisine göre kısa kes :)
Siz nasıl anlattınız arkadaşınıza mesela?