Kötü Anlamlı İsimler??

Bir sabah, Nihat Hatipoglunun programini izlerken, bir bayan, telefona baglandi. Ismi Sinem'di galiba, ve anlami kôtû oldugunu biliyordu ve degistirebilirmi diye soruyordu hocaya. Hoca kesinlikle degistirebilecegini söyledi. Kulagina ezan okunmasini önerdi hatta. Allah katina geçmesi için

neden tuhaf olsun ki bence çok hoş olur...
çevrem de bi çok örnek var babasıyla annesiyle aynı ismi taşıyan..
ve ben hiç yadırgamadım aksine çokta hoşuma gitti...

canım berra ismi çok güzel anlamı da güzel...
duru da güzel bi isim ama ben minel'i daha çok sevdim

çağan ismi kuran da geçiyor mu bilmiyorum ama güzel bi isim...anlamı da bayram şenlik demek..

hamileliğin henüz çok yeni bi çok kez fikir değiştirebilirsin gibi geliyor :)
hayırlısıyla bebeğini kucağına alırsın inşallah...

merhaba öncelikle çok güzel bir konu olduğunu söylemek istiyorum.
ben de kızımın adını inşallah selen nisa koymak istiyorum. anlam olarak iyi mi sizce

berra ismi berre ismiyle ayni mi acaba?

eger ayniysa manasi kötü :S

minel ismide kulaga cok hos geliyo ama cok anlamsiz bi isimmis tavsiye etmem canim

merhaba öncelikle çok güzel bir konu olduğunu söylemek istiyorum.
ben de kızımın adını inşallah selen nisa koymak istiyorum. anlam olarak iyi mi sizce

selen = ses, seda

nisa kuranda geciyo anlamida güzel kulagada hos geliyo benim cok sevdigim isimlerden biri

selen nisa güzel olmus canim

neden tuhaf olsun ki bence çok hoş olur...
çevrem de bi çok örnek var babasıyla annesiyle aynı ismi taşıyan..
ve ben hiç yadırgamadım aksine çokta hoşuma gitti...

bakalim canim simdi düsünmek icin cok erken zaten :)

ama sevgilime sordum hosuna giden isim irem mis onunda anlami kötü ne yazik ki :S

benimde zeyneb cok hosuma gidiyo

asya ile zeynep e kimse dokunmasın lütfenÇok üzgünüm çoook

gec kaldin bende seviyorum zeyneb ismini :roflol:

buarada canim eger kuranda gecmesine önem veriyosan bence p ile diil b ile koy cünkü kuranda zeyneb diye gectigi halde yanlis kullaniliyo

selen = ses, seda

nisa kuranda geciyo anlamida güzel kulagada hos geliyo benim cok sevdigim isimlerden biri

selen nisa güzel olmus canim

teşekkürler canım

ben de ilk nisa ya karar verdim. bide kızım nisan da doğacak nisan yerine nisa olsun dedim. hem de kur'an da geçiyo. yanındaki isim çok değişti en son selene karar verdik. selen için bi kaç farklı anlam var

1. haber müjde
2. taşkınlık coşkunluk
3. varlık bolluk
4. ses seda

hangisi doğru acaba

kızlar bir sitede minel in anlamı cenneteki inci tanesi diye geçiyor ama değil..anlamı -den -dan eki..yani ek aslında anlamı bile yok..mesela minel aşk aşktan demek...
bide esila..zeval vaktinden grup vaktine kadar demek..oda bazı sitelerde rabbinin adını sabah akşam an diye geçiyor ama değil..ben çok araştırdım yanlış şeyler koymamak için..ilginç gelen isimleride araştırıyorum

tuana ve ecrin favori isimlerim di
ama son yazilanlari okuduktan sonra fazgectim :-( hayirlisi

favori isimlerimden vazgecmek zorunda kaldim.. cünki yalnis bilgilere kandim

ama baska güzel isimler arayisina gectim buraya yaziyorum ilgilenenler icin
3- AL-İ İMRAN SURESİ
4- NİSA SURESİ
5- MAİDE SURESİ
6- EN'AM SURESİ
8- ENFAL SURESİ
20- TAHA SURESİ
26- ŞUARA SURESİ
42- ŞURA SURESİ
114- NAS SURESİ

Bende kendime bir kagida not edecem ilerisi icin

ismin kuranda geçmesi önemli değil önemli olan anlamının güzel olmasıdır...bende kızıma isim koyarken çok araştırmıştım kızımın adı BEGÜM anlamıda saygıdeğer kadın.

peygamberımız bıle cocuklarına ,torunlarına kuranda gecen isimler koymamıs ...

hele ki allahın isimlerını koymak cok sakıncalı bence.. samet,kadir,gaffur,kerim... vb...

hadis var güzel isim koyun diye.. kuranda gecenı koyun dıye bır sey duymadım ben...

canim ben seleni sedayla ayni diye biliyorum yani ses, seda diye ama haber, müjde oldugunuda duydum

yazdigin 2. ve 3. anlami ilk defa duyuyorum ama ses, seda, haber, müjde bence bunlar dogrudur cünkü birbiriylede alakali anlamlar yani

bildiğim kadarıyla Buğra erkek deve demek. miraca hz. peygamberimizi taşıyan hayvanın adı da Burak diye biliyorum ben

gorumcemın kızının ismi... damla
ablamın oğlunun ismi.. elyesa
bu arada kızlar ben doğacak çocuklarımın isimlerini hep türk ismi olmasını istiyorum hiç arapça isim olmasını istemıyorum aslında... tabıkı turk ismi olupta anlamına da guzel olmalı..
bakalım hayırlısı artık..

kızlar oğluma isim bakıyoruz henüz kara vermiş değiliz aklımzdaki isimler şunlar :
1-kuzey : Sağını doğuya, solunu batıya veren kimsenin tam karşısına düşen yön, dört ana yönden biri, şimal, güney karşıtı. 2. Bulunduğu noktaya göre kuzeyde kalan yer.

2-Ediz : 1. Yüksek, yüksek yer. 2. Ulu, yüce, değerli

3-Beyazıt : Bir çok Osmanlı şehzadesinin ortak adı Ebu Yezid, Yezidin babası, kısaltılmıştır. Arapçadan Türkçeleşmiş.

4-Kerem : 1. Soyluluk. 2. Cömertlik, el açıklığı, bağış.

siz ne düşünüyorsunuz kızlar

ediz ismini benim sevgilimde begeniyomus benim hic duymadigim bi isim (ediz hun disinda sırnaşık şey)

gelicek yorumlari bende bekliyorum :)

buarada yazdigin isimlerden en cok keremi begendim ben canim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…