• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kötü Anlamlı İsimler??

vallahi canım benim bir oğlum var adı barış manası zaten ortada ama ileride kızım olursa adını tuana beren koymayı düşünüyorum tuananın manasını yazmışsın sen zaten berende zeki demekmiş mesela ben ceyda isminide çok beğeniyorum vallahi yavrularımız adlarıyla yaşasınlar inşallah ama tabii bizlerde sırf kulağa hoşgeliyor diyede saçma isimler koymasak iyi olacak:ecrin_bebek::dance:

Tuana ismi hakkinda bir yazi okumustum ve bence mantikli. Kuran'da geçen bir isim olsaydi Araplar tarafindanda kullanilirdi. Ben Hollanda'da yasayan biri olarak Araplarda Tuana veya Tuanaya benzer bir isim konuldugunu görmedim.
Iste o yazidan alintilar:

Tuana’nın anlamı çogu insan tarafından beğeniliyor, çünkü bu ismin anlamını ‘Cennet bahçesine düşen ilk yağmur damlası’ sanıyorlar.
Fakat Tuana ‘Cennet bahçesine düşen ilk yağmur damlası’ anlamına gelmiyor!

Kuran-i Kerim'in Arapça yazıldığını herkes biliyor.
Tuana ise Arapça kökenli bir isim olmadığı için Kuran’da geçemez ve cennet ile ilgili bir anlam taşıyamaz! Tuana’nın gerçek anlamı ‘ay ışığı’.

benim kuzenimin adı " Ayris" anlamı: ay ışığının kumsaldaki ışıltısı .... anlamı hosuma gidiyo dogrusu.. ayrıca:
Rengin 1. Renkli, parlak renkli. 2. Güzel, hoş. 3. Süslü.
Benan:
-parmakla gösterilecek kadar güsel
-örnek alınacak kişi
-hz. yusuf'a benan derlermiş , çok yakışıklıymış .

Dilem :Gönül ilâcı.

rahman rahime ismini koyan tanıdılarım var ama kızdığın zaman bi ters bişe sölesen küfür etsen vebalı boynuna çünkü allahın isimleri ..

benim kardeşimin adı sibel
öğretmeni ona senin adının anlamı kötü hübel putundan geliyor demiş
kız kardeşim değiştirmek istedi ama araştırdık put anlamına gelmiyormuş
benim kızım olursa adını elvin
oğlum olursa erva düşünüyorum(kaynata karışmazda isim koymak bize kalırsa)

kardeşimin oglu olmuştu bizde kuran-ı kerim de geçsin istedik....
cami hocasına sorduk...oda bize:
KURAN-I KERİMDE İSİM ÇOK AMA ÖNEMLİ OLAN MANASI
KÖTÜ İSİMLERDE VAR KURAN-I KERİM DE MANASINA BAKIP ÖYLE GÜZEL BİR İSİM BULUN DEMİŞTİ...

‘Internet isimleri’ olarak adlandırdığım isimler, Türkiye’de internet sayesinde üretilen isimlerdir. Google’u açıp ’isimler’ yazdığınızda karşınıza yüzlerce isim sözlüğü çıkıyor. Peki bu sözlüklerde yazan çoğu isim anlamlarının yanlış oldugunu biliyormuydunuz?

Daha önce kötü anlamlı isimler hakkında bir yazı yazmıştım. Aleyna, Berre ve Irem bu isimlerden bir kaç tanesiydi. Bu sefer deyinmek istediğim isimler başka bir kategoride yer alıyor. Bu isimler belki kötü anlamlı değil, fakat sanıldığı gibi Kuran-i Kerim'de yer almıyor. Ecrin, Ceylin, Eflin, Tuana, Kayra, Belinay gibi isimler kesinlikle Kuran’da geçmiyor!

Fakat çoğu kişi bu isim sözlüklerine bakarak bu isimleri çocuklarına veriyor. Ne Ceylin ‘Cennetin kapısı’ demektir ne de Ecrin ‘Allahın hediyesi’!

Bunu anlamak aslında o kadarda zor değil. Kuran-i Kerim Arapça yazılmıştır ve bu yüzden Kuran’da geçen her ismin kökeni Arapçadır. Fakat Belinay’ın ve Kayra'nın kökeni Türkçe, Ceylin’in ve Eflin’in kökenleri Farsça..

Ayrıca Kuran’da geçen her ismin Arapça’da bir karşılığı vardır. Bir kaç örnek:

Ahmet:Achmed,Ahmad,Ahmed Yusuf:Youssef,Yusef,Yussuf Esra:Esraa,Asra,Isra Büşra: Bouchra, Bushra, Boushra

Peki Tuana’ nın Arapçada karşılığı var mı? Hayır! Veya Ecrin’in? Hayır!

Çocuğunuza illa Kuran’da geçen bir isim koymak istiyorsanız, aşağıda belirttiğim isimleri koyabilirsiniz.

KURAN’DA GEÇEN KIZ ISIMLERI:

Esra, Zehra, Merve, Büşra, Ayşe

KURAN’DA GEÇEN ERKEK ISIMLERI:

Ahmet, Yusuf, Yunus, Ömer, Yasin

ALINTIDIR...........

benim adim elif..
degisik bi isim degil cok kullaniliyo ama ben anlamini cok seviyorum
elifin anlamini arastirdikca hala yeni biseler buluyorum
elif ismi üzerine yazilan siirleri yazilarida cok seviyorum

kendi ismim olmasaydi kizim icin düsünebilirdim a.s

en sevdigim siirlerden biri (elif ismiyle ilgili)

Elif olmak zordur
Çünkü elif olmak

Yuvarlak bir dünyada dik durmanın
Dik ve önde
Belki acıyla
Ama vazgeçmeden durmanın
Dünya ne kadar dönerse dönsün
Olduğu yerde kalmanın adıdır elif olmak
Kaç silah varsa elife çevrilir
Elif hep olduğu yerdedir
Silahlar patladığında ilk vurulan eliftir
Zordur elif olmak
Elif olmak hep vurulmaktır
Elif olmak yalnızca elif olmaktır
Ne B, ne T, ne S
Elif
Yalnızca elif
Elif demeden hiçbir şey denilemez
Ben elif dedim
Artık her şeyi söyleyebilirim

MEVLANA İDRİS

Son düzenleme:
Bencede 'eski' isimler koymak daha mantikli. En azindan iyi anlamli oluyor.
Bu da Ecrin'in gerçek anlamini ögrenmek isteyenler için bir alinti

Bu aralar popüler olan Ecrin’in anlamı çoğu yerde ‘Allah’ın hediyesi’ olarak geçiyor. Fakat Ecrin’in anlamı ‘Allah’ın hediyesi’ değil!
Ecrin isminin kökeni Arapça olan ‘ecr’ kelimesinden gelir. Ecr ‘ücur, ücret’ demektir, ve Ecrin de ‘ücret’ demektir.
Ücret kelimesini ‘ecret’ olarakta yazabiliriz, ama bu kelimenin telaffuzu daha zor olduğu için tercih edilmiyor.
Değerli hocamız Nihat Hatipoğlu da programında Ecrin ismi hakkındaki gerçekleri açıklamıştı.

Ecrin’in Kuran’da geçtigi ayet: قُلْ مَا أَسْأَلُكُمْ عَلَيْهِ مِنْ أَجْرٍ وَمَا أَنَا مِنَ الْمُتَكَلِّفِينَ (Kul mâ es’elukum aleyhi min ecrin ve mâ ene minel mutekellifîn(mutekellifîne))
Türkçe’de anlamı: De ki: Buna karşılık ben sizden bir ücret istemiyorum. Ve ben olduğundan başka türlü görünenlerden de değilim.

benim kızımın adı- ALEYNA-ve ona çok yakışıyor.
ben kızımın adını doğmadan 3 sene önce koydum.yani 94 de.kuranda geçmesi tercih sebebim değildi.
ama bana çocuğun olmaz dendiği için anlamı benim için özeldi.kulağada hoş geliyordu.ve ben hep kızım olacağına inandım doktorların aksine.ve o gerçektende inatçıydı ve beklenmedik bir şekilde geldi bizim bir parçamız oldu.bize aitti küçük bir mucizeydi.ve aleyna çok özel bir çocuk.adı na anlam kattı.

ikinci kızımında adı size göre garip olacak ama.:))))))ben gerçektende bu konuya çok duygusal yaklaşıyorum.11 sene sonra yine çok zor ve beklenmedik bir şekilde gelen inatçı bebeğime.çok zor yollardan geçtiği zor şartlarda büyüdüğü için.özgür olsun önü açık olsun istedim ve ALYA adını koyduk ablasıyla yüksek yer gökyüzü demek. bir gece rüyamda mor bir çiçek gördüm çok güzeldi kızım için aldım onu ve .araştırdım.adı ASMİN çiçeğiymiş.aynı zamanda gökçiçeği yada uçurum çiçeği diye geçiyor.yüksek yerde yetişen mor renkli bir çiçek.ve kızım iki isimli oldu.aslında sevmem iki ismi zordur idare etmek.ama o iki isimli doğdu.:))))

konu çok güzel ve faydalı.yalnız ricam eleştirirken daha dikkatli olmanız.o adı taşıyan küçük ya da büyük kişiler okuyabilir ve incinebilir. .

bizim komşumuzun şuranur işminde bir kızı vardı..şurayı duymuşşunuzdur...hatta kuranda' onların işleri ancak şura iledir' diye bir ayet var..bu arada şura danışma, toplantı vs..gibi anlamları var..yüksek askeri şurası vs..gibi..anlamı danışma ışığı oluyor..saçmalığa bak...eski isimler manalı evet yaşlanıncada yakışmalı..90 yaşına gelip tuğçecan nine berkecan dede pek bi komik oluyor...zeynep ismi arapça mücevher anlamında ve çok ağır bir isim..asya ismini de bir kadında karizmatik buşuyorm

gerçekten güzel bir konu olmuş bu ...teşekkürler paylaşım için......... bu arada tanıdığım bütün iremler çok tatlı gerçekten.........

Ben kızım olursa Zeynep yada Elif koymayı düşünüyorum.
Ablamın adı Meral. Hiç sevmiyor. Bana hayvan ismi koymuslar diye söylenip duruyor. Benim hosuma gidiyor ama Meral.

Ben kızım olursa Zeynep yada Elif koymayı düşünüyorum.
Ablamın adı Meral. Hiç sevmiyor. Bana hayvan ismi koymuslar diye söylenip duruyor. Benim hosuma gidiyor ama Meral.
benim adımda meral.
ben çok seviyorum ismimi.
anlamı: dişi geyik, ceylan, maral.

neden anlamı çok zarif bence kaydirigubbakcemile2

Irem
Irem = Cennet bahçesi.
Evet, lk okuyuşta iyi güzel gibi gözükse de değildir aslında!
Irem, Allahın sevmediği yalan Cennettir.
Allah'a isyan ederek Cennet'e benzetmek iddiasiyle İrem bağını yaptırmış, bu bağdaki köşke girmeden kavmi ile yani taraftarlariyle birlikte gazaba uğramış, çarpılmış.
Allahın gazabına uğramış bir yerin ismini koymak ne derece doğru siz karar verin..??

irem isminide cok seviyodum ya :(

bu kaynak kesin dogru mu ki?

benim adim elif..
degisik bi isim degil cok kullaniliyo ama ben anlamini cok seviyorum
elifin anlamini arastirdikca hala yeni biseler buluyorum
elif ismi üzerine yazilan siirleri yazilarida cok seviyorum

kendi ismim olmasaydi kizim icin düsünebilirdim a.s

en sevdigim siirlerden biri (elif ismiyle ilgili)

Elif olmak zordur
Çünkü elif olmak

Yuvarlak bir dünyada dik durmanın
Dik ve önde
Belki acıyla
Ama vazgeçmeden durmanın
Dünya ne kadar dönerse dönsün
Olduğu yerde kalmanın adıdır elif olmak
Kaç silah varsa elife çevrilir
Elif hep olduğu yerdedir
Silahlar patladığında ilk vurulan eliftir
Zordur elif olmak
Elif olmak hep vurulmaktır
Elif olmak yalnızca elif olmaktır
Ne B, ne T, ne S
Elif
Yalnızca elif
Elif demeden hiçbir şey denilemez
Ben elif dedim
Artık her şeyi söyleyebilirim

MEVLANA İDRİS

süpermiş yaa bayıldım paylaşımın için saol...
bende ismimden çok memnunum
bence sende düşünebilirsin benim de ismim elif ama
çok isterim kızım olursa adını elif koymayı..

elif olmassa eğer nida su veya nisa su koymayı istiyorum..soyismimizlede uyumlu ve kulağa çok hoş geliyor..

anlamları nida: bağırma,seslenme...nisa: kadın demek....

bilmiyorum aslın da eylül de koyabilirim eylül ün bizim için çok önemli bi yeri var çünkü....

yaa çok zor karar vermek gerçekten...

bi oğlum olursa bilmiyorum ne koyarım hiç düşünmeedim nedense...

süpermiş yaa bayıldım paylaşımın için saol...
bende ismimden çok memnunum
bence sende düşünebilirsin benim de ismim elif ama
çok isterim kızım olursa adını elif koymayı..

elif olmassa eğer nida su veya nisa su koymayı istiyorum..soyismimizlede uyumlu ve kulağa çok hoş geliyor..

anlamları nida: bağırma,seslenme...nisa: kadın demek....

bilmiyorum aslın da eylül de koyabilirim eylül ün bizim için çok önemli bi yeri var çünkü....

yaa çok zor karar vermek gerçekten...

bi oğlum olursa bilmiyorum ne koyarım hiç düşünmeedim nedense...

canim benim sevgilimde en sevdigi isim elifmis

cocuklugumdan berri cok severdim kizim olunca elif ismini koymak istiyodum diyo

ama simdi anne elif kiz elif olmaz ki bence tuhaf :)

ama gercekten cok güzel bi isim adim diye demiyorum hani :roflol:

5 haftalık hamileyim : )
oğlum olursa Çağan Kemal
kızım olurda Duru berra koyamayı düşünüyorum nasaıl fikir verirseniz sevinirim
beğendiğim kız ismileri bunlar belki değiştirebilirim
Berra, Kavin, Duru, Çağla, İkbal, Azra, Esin, Ela, İkra, Alya, Minel

Back
X