Kötü Anlamlı İsimler??

jülide = Karmakarışık, dağınık, birbirine girmiş.

asu = Asi, ehlileşmeyen huysuz at - isyankar

Aleyna, Tuana..vb..vb.. bu ve bunun gibi isimler cok øzenti isimler gibi gelmistir bana hep zaten..
Ama Irem cok tatli bi isim ve gercek anlaminin bukadar køtu olmasi uzucu..kizim olursa koymayi dusundugum isimlerden biri Irem..

neden özenti gibi gelmisdir merak etdim?
benim kizimin ismi tuana anlamida cok hos cennete düsen ilk yagmur damlasi kuranda gecip gecmedigini bilmiyorum ama arapca bi isim özentiden cok kulaga hos geldigi ve anlami güzel oldugu icin koyduk biz bu ismi

ben 6 aylık hamileyim oğluma isim arıyorum KAYRA veya FURKAN koymayı düşünüyorum bu isimler hakkında fikri olan var mı arama sayfalarındaki yorumlara güvenemiyorum

ben cocuklariniza koyacaginiz isimlerin anlamlarina internetten bakmamanizi tavsiye ederim cunku cok yalan dolan, uyduruk bilgi var.
en iyisi isimlerin anlamlarini kitaplardan arastirmak en guvenilir yontem bu

mesela uzun zaman once kizim olursa koymak istedigim bir isim vardi, arapcadaki anlami biz, bize demekti sanirsam (lisede din kulturu dersinde hocama sormustum taa o zamanlardan severim bu ismi).
ayrica rusyada bir nehrin ismiydi.
bu ismi bunlara ragmen koyabilirim mesela cunku hosuma gidiyor

bir de ben isimlerin illaki bir anlam tasimasi gerektigini dusunmuyorum.
onemli olan kolay soylenmesi ve kulaga hos gelmesi bence...
birinin adini duydugunuzda aaa isminin anlami cok guzel denmiyor genelde, kulaga nasil geliyor, ozenti gibi mi duruyor, insan soylerken zorlaniyor mu ona bakiliyor.
irem'in anlami kotu dediniz mesela ama bence kulaga cok hos geliyor ve eger bu ismi cok begenseydim cocuguma koyabilirdim elbette
aleyna ismini cok severim, kuzenimin kizinin ismi. kizimiz kocaman oldu ve ismi kendisine cok yakisiyor.
ozenti bir isim oldugunu dusunmuyorum benim kulagima hic oyle gelmiyor.

Son düzenleme:

benim eşimin adı arda evet çok aktifler evet çok yakışıklılar ama anneleri daha iyi bilir hepsi çocukluk döneminde çok hareketli durduğu yerde durmayan tipler oluyormuş...yani büyütmek biraz zor gerçekten çok yaygınlaşan arda ismindeki çocuklara bakın anneleri peşlerinde sürekli ardaaa ardaaa diye koşuşturuyorlar :)))))

benim oğlumun adı çok duyulmamış hatta çoook nadir bilinen bir isim ALPAN!!!! anlamı cesur babür yürekli anlamında.ve öztürkçe bir isim.ve hiç pişman olmadık...

arda göllerde olan bi otmus kizlar,cok seviodum bu ismi amaaaa((

Benim küçük oğlumun ismi Abdullah Arda Çağan..Hepsi kulağına okundu ama Abdullah kimliğine yazılmadı.Abdullah Allah'ın kulu demek..Arda evet bir bitki ismi ama aynı zamanda ,sonradan gelen demek.Hem 2. çocuk olduğu için hem de kulağa hoş geldiği için koyduk.Çağan da bayram,şenlik,mutlu gün demek..
Ardam abisi gibi çok yakışıklı,çok sevgi dolu.Ama etraftan duyduğum gibi hiç haşarı değil.Yaramaz değil.Bilakis çok tertipli ,düzenli,söz dinleyen bir evlat..
Allah hepimizin evlatlarını bahtlarından güldürsün inşaallah..

kızım olursa asel azra oğluşum olursa kayra zubeyr koyma istiyorum bu ağustosta planlıyorum hamile kalmayı Allah nasip ederse yorumlarınızı beklyorum kızlar bu isimde tanıdıklarınız var mı? kişilikleri nasıl oluyor? bekliyorum yorumlarınızı

gece, Türkçe dışında bir dilde arklı bir anlam mı taşıyor acaba ?

kendi dilimizdeki ise güzel bir isim değil,kesinlikle.

Benim de ismim Zehra.Babam babaannesinin ismi diye koymuş.Etrafımdaki isimler hep Havva,Fatma,Ahmet,Erdem,Dilek vs... Beğenmiyodum ama anlamı güzel

Gülefşan ismini seviyorum ben de."Gül saçan." anlamı.

Kizimin ismini Efsa koycaktim tanidik bi hocamizi aradim isimin anlamini ögrenmek icin. internette cennette bi cesme adi yaziyordu ama anlami sihirbaz Büyücüymüs coooook üzülmüsdüm

bende kızım olursa cennet masal koymayı düşünüyorum benim cennet masalım olsun ... oğlum olursa birtülü bulamadım......

Ben ismin insanın kişiliğini etkilediğine inanıyorum. Fakat bunun nedeni ismin anlamından farklı birşey bence. Örneğin zeki isminde tanıdığım arkadaşlarımın hepsi sınıfın en tembeliydi Buna benzer bir sürü örnek var gözlemlediğim. Ya da konuşma arasında insanların isimler hakkında önyargıları olduğuna çok şahit olmuşumdur...

- Merve'lere gittim.
- O kim?
- sınıf arkadaşım
- aaa Merveleri hiç sevmem çok şımarık olurlar..... gibi diyaloglar hepimizin başından geçmiştir...

Zaten bir ismin gerçek anlamı gerçekten önemli olsaydı eğer dini isimlerin çoğunun gerçek anlamı bu kadar saçma ve komik olmazdı...

Mesela:

Hüseyin: küçük
Yusuf: Ah eden, inliyen, inilti
Fatma: sütten kesilmiş
Ayşe: Yaşayan
Musa: vasiyet edilmiş
Nuh: Ağlama

Anlamlarına gelmektedir...

Evet yaa mesela tanıdığım bütün Hakanlar çapkındır.

Tanıdığım bütün Pelinler hoppadır ( Pelinler kızmasın :))

Tanıdğım bütün Aydınlar çok bencil ve gamsızdır :))

Böyle yani :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…