- 18 Ekim 2008
- 1.628
- 377
- 688
- 39
- Konu Sahibi deniz_gunes
-
kuranda geçiyor diye her ismi koymak yanlış.kuranda firavununda adı geçiyor.kızlar şu sıralar çok popüler ama su isminide koymak yanlış diye okudum ben.dağ taş su toprak rüzğar gibi tabiat isimlerini koymak iyi değilmiş
Peygamber Efendimizi (s.a) miraca yükselten hayvan ın adı da BUĞRA imiş kızlar dikkat edin kötü bi anlamda değil ama hareketli bi hayvan olduğu için çocuğa isim ağır gelirmiş ki bizzat yaşamıştık peygamber efendimizin devesinin adı da KASVA dır bilgi olsun diye söylüyorum ....
a.s.
arkadaşlar 2. hamile kalınca erkek olursa eşim rahmetli babasın adı yusuf ismini düşünüyor.bende bu ismi severim kulağa hoş geliyor ama anlamına bakınsana
yusuf:inleyen, ah eden, inilti.
arkadaşlar 2. hamile kalınca erkek olursa eşim rahmetli babasın adı yusuf ismini düşünüyor.bende bu ismi severim kulağa hoş geliyor ama anlamına bakınsana
deniz taprak su gibi tabiattaki isimleri koymak neden iyi değilmiş? Çok merak ettim sakıncası neymiş ki? Bana biraz mantıksız geldi açıkçası. Ayrıca Türkçe de anlamı olan bir ismi neden farklı dillerde araştırıldığını da anlayamadım Türkçe konuşmuyor muyuz? Bence bi ismin anlamı Türkçe de güzelse konulabilir Arapçada,İngilizcede,Fransızcada ne anlama geldiğinle neden ilgileneyim ki?
bende yazdıklarınıza katılıyorum arkadaşıma.s
hem benim kızımın adıda deniz
deniz taprak su gibi tabiattaki isimleri koymak neden iyi değilmiş? Çok merak ettim sakıncası neymiş ki? Bana biraz mantıksız geldi açıkçası. Ayrıca Türkçe de anlamı olan bir ismi neden farklı dillerde araştırıldığını da anlayamadım Türkçe konuşmuyor muyuz? Bence bi ismin anlamı Türkçe de güzelse konulabilir Arapçada,İngilizcede,Fransızcada ne anlama geldiğinle neden ilgileneyim ki?
kesinlikle haklısın... birçok ismin diğer dillerde çok kötü karşılığı var mesela Allah ismi başka bir dilde kötü bir anlama geliyor. yabancı bir öğrenci gelmişti bize o söylemişti. bence DENİZ harika bir isim kızım olursa ismi DENİZ olacak :)
ediz ismini benim sevgilimde begeniyomus benim hic duymadigim bi isim (ediz hun disinda sırnaşık şey)
gelicek yorumlari bende bekliyorum :)
buarada yazdigin isimlerden en cok keremi begendim ben canim
kızım olursa nazlı ipek koymayı düşünüyorum ama erkek olursa hiç bi fikrim yok((erkek ismi koymak çok zor yaa..en iyisi ali falan kısa bir isim koycaksın :))
merhaba ben de oğlumun adını buğra kağan koydum çok hoşuma gidiyordu anlamlarına gelince evet rapçada erkek deve yavrusu demek farsçada güçlü kuvvetli dmeek sonra necede oldugunu bilmiyorum göçbe kuşların en önde giden lideri demek ilk müslüman olan türk satuk buğra hanın ismi aynı zamanda
öz türkçede en büyük çöl fırtınası demek er kişi demek gibi anlamları var
bu arada kısa bir anımı anlatayım bir gün saglık ocagından çıkıyordum kapının önünde firmacılar falan var kucagım da küçük oğlum elimde de buğram var birden elimi bıraktı koştu bende buğra diye seslendim firmacılar bana dönüp bayan pardon çocugunuzun isminin anlamını biliyormusunuz dediler bende evet dedim sayıverdim anlamlarını hım dediler sadece deve anlamını biliyorlarmış
ona kalırsa burak ta çok sevdiğim bir isimdir anlamı peygamber efendimizin binek hayvanı dmektir
degilmi
takıldım buğra adına bende çok anlamsız isimler konulşması taraftarı degilim aleyna gibi mesela bu arada şaırdıgım bir iki isim de benden olsun niran anlamı cehennem anlamına gelirmiş
irem içinde bazı söylentiler var nette bir kaç yerde karşılaştım
birde farklı dillerde farklı anlamlara gelebiliyor bazı kelimler arkadaşlar mesela kezban için arapçada kötü kadın deniliyor farsçada evi çekip çeviren kadın anlamına geliyo
diye eklemek istedim
nasil olur ya YUSUF isminin anlami bukadar kötü olamaz. Bu bir Peygamber ismi.
olamaz yani bilmiyorum yanlis var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?