Kötü Anlamlı İsimler??

benim kuzumun ismi Hatice Ceren. oğlum olursa Hamza veya Yusuf koymak istiyorum tabi ikiisim yanlarınada bişeyler koyrız artık.. tek isim değil çift isimden yanayım. hem sünnet iki isim koymak bildiğim kadarıyla. hemde hoşuma gidiyor. birde büyüdüklerinde beğenmediğini kısaltarak kullansınlar. beğeniyorlarsa ik isimlerini de kullansınlar derim...

ya şu aleyna isminin moda olmasından bende çok rahatsızımkaydirigubbakcemile

bir anlamı yok sadece kulağa hoş geliyor diye isim koymak ne kadar saçma

bi de Kuran'da geçiyor diyorlar..

Kuran'da gecen her kelime iyi bir anlam taşıyor demek değil ki..:enbuyukkk:

asiye isminde peygamberimiz yasaklamıştır

bu ismin iki çeşidi var. Birincisi Asiye diğeri ise uzatmalı Âsiye şeklindedir. Asiye ismini Peygamber Efendimiz yasaklamıştır. Çünkü aşağıdada göreceğiniz gibi kelime anlamları İslâmiyete terstir. Zaten güzel bir anlam da ifade etmiyor.

ASİYE: (Ar.) Ka. 1. Sütun, direk, ko*lon. 2. Mersingiller, mersin ağacı tü*ründen ağaçlar. 3. İsyan eden, itaatsiz, başkaldıran, serkeş, bagi. 4. Allah'ın emirlerini yerine getirmeyen, günahkar. 5. Haydut, şaki.

ÂSİYE: (Ar.) Ka. - 1. Kederli üzün*tülü. 2. Musa (a.s.)'ı daha bebekken Nil'den kurtarıp sarayda büyüten ve sonra onun peygamberliğine iman eden kadın. Kur'an'da Fir'avun'un ka*rısı olduğu belirtilmiştir. Fakat ismi zikredilmemiştir. - (bkz. Kasas: 9; Tahrim: 11). Firavun'a karşı gelerek müslüman olmuştur. Tahrim suresin*de mü'mine bir kadının en son nokta*da yapması gerekenlere örnek olarak gösterilen hanım.

Nalan da ağlayan,inleyen demek...''ÇOCUĞUNA KOYDUĞUN İSİM BABANI UTANDIRMASIN'' eski ve çok sevdiğim bir atasözüdür.Bu sözün üzerine fazla söze gerek var mı?

kuranda geçiyor diye her ismi koymak yanlış.kuranda firavununda adı geçiyor.kızlar şu sıralar çok popüler ama su isminide koymak yanlış diye okudum ben.dağ taş su toprak rüzğar gibi tabiat isimlerini koymak iyi değilmiş

Arkadaslar Cemil isminin anlamini bilen var mi? Bazi insanlar konulmaz Allahin isimlerinden biri diyor, bazilari da konulabilir diyorlar. :sm_confused:

arda göllerde olan bi otmus kizlar,cok seviodum bu ismi amaaaa((

arda yere dikilen işaret çubuğu demek...
bir de tuna nehrinin en hızlı ve debisi en yüksek kolu arda...
kardeşimin adı...
kayatımda tanıdığım tüm ardalar çok çok yakışıklı ve aynen tuna nehrinin kolu gibi...hızlı, enerjik, aktif...

Kızımın ismi Ayşenur Sude
Sude yi koyduğumuzda anlamının mesut mutlu olduğunu söylemişti bir hocamız,
ama sonradan sürülmüş tarla veya sürgün veren ağaç dalı olduğunu öğrendik,
ama ben ,ilk öğrendiğim anlamı söylüyorum soranlara, gerçekten bu anlamı olduğu için vermiştik

şimdi bir kızım olacak hayırlısı ile ona da Zeynepgül koymak istiyoruz

Güzel isimler bence.Analı babalı büyüsünler...hihoyyyt hihoyyyt

Internet isimleri

‘Internet isimleri’ olarak adlandırdığım isimler, Türkiye’de internet sayesinde üretilen isimlerdir. Google’u açıp ’isimler’ yazdığınızda karşınıza yüzlerce isim sözlüğü çıkıyor. Peki bu sözlüklerde yazan çoğu isim anlamlarının yanlış oldugunu biliyormuydunuz?

Daha önce kötü anlamlı isimler hakkında bir yazı yazmıştım. Aleyna, Berre ve Irem bu isimlerden bir kaç tanesiydi. Bu sefer deyinmek istediğim isimler başka bir kategoride yer alıyor. Bu isimler belki kötü anlamlı değil, fakat sanıldığı gibi Kuran-i Kerim'de yer almıyor. Ecrin, Ceylin, Eflin, Tuana, Kayra, Belinay gibi isimler kesinlikle Kuran’da geçmiyor!

Fakat çoğu kişi bu isim sözlüklerine bakarak bu isimleri çocuklarına veriyor. Ne Ceylin ‘Cennetin kapısı’ demektir ne de Ecrin ‘Allahın hediyesi’!

Bunu anlamak aslında o kadarda zor değil. Kuran-i Kerim Arapça yazılmıştır ve bu yüzden Kuran’da geçen her ismin kökeni Arapçadır. Fakat Belinay’ın ve Kayra'nın kökeni Türkçe, Ceylin’in ve Eflin’in kökenleri Farsça..

Ayrıca Kuran’da geçen her ismin Arapça’da bir karşılığı vardır. Bir kaç örnek:

Ahmet:Achmed,Ahmad,Ahmed
Yusuf:Youssef,Yusef,Yussuf
Esra:Esraa,Asra,Isra
Büşra: Bouchra, Bushra, Boushra

Peki Tuana’ nın Arapçada karşılığı var mı? Hayır! Veya Ecrin’in? Hayır!

Çocuğunuza illa Kuran’da geçen bir isim koymak istiyorsanız, aşağıda belirttiğim isimleri koyabilirsiniz.

KURAN’DA GEÇEN KIZ ISIMLERI:

Esra, Zehra, Merve, Büşra, Ayşe

KURAN’DA GEÇEN ERKEK ISIMLERI:

Ahmet, Yusuf, Yunus, Ömer, Yasin

(alinti)

Koydugum yazi bence çok önemli. Aileler cocuklarina son zamanlarda Ecrin, Ceylin, Eflin, Tuana, Kayra, Belinay isimlerini veriyorlar.
Bu isimleri verebilirler, fakat anlamini yanlis bildikleri veya anlamini bilmedikleri bu isimleri neden veriyorlar? Hic anlamiyorum!
Insan cocuguna isim vermeden önce biraz arastirma yapar, demia.s

Mesela Belinay = Belin + ay
Belin = Korku, ürkü, hayret.
Ee.. Belinay'in anlamida buna benzer birsey olmasi lazim degilmi?
Ama biri internete Belinay isminin anlamini 'Peygamber Çiçeği' olarak yazmis.
Insanlarda bu yüzden Belinayin Kuran'da gectigini sanarak cocuklarina koyuyorlar..:sm_confused:

Veya Kayra.. Kayra aslinda güzel anlamli bir isim. Kayra 'Büyük bir kimseden gelen iyilik'.
Ama çogu insan Kayra isminin anlamini söyle saniyorlar: Allah'tan gelen iyilik.
Neticede Kayra isminin anlami güzel, ama Kuran'la veya Allah'la ilgili bir anlami yok.
Bazi insanlar ise Kayra'nin anlamini 'Allah tarafindan kayrılan' saniyor. Bu anlam kesinlikle dogru degil, dogru olan anlami zaten belirttim.
Kayral diye bir isim var, ve bu ismin anlami: Kayrılan, himaye edilen. (Allah tarafindan kayrilan anlamina gelmiyor..)

iki tane yorumda hata gördüm arkadaşlar. o yüzden konuya müdahil oluyorum.

Yusuf ismi için inilti vs denmiş, ben anlamını bilmiyordum. ancak unutmayalım ki Yusuf bir peygamber ismidir. koyanlar da zaten O'nun hatrına koymaktadırlar bu ismi.

yine bir arkadaş Hacer ismini söylemiş, kara taş diye. doğrudur. ancak İsmail peygamberin annesi İbrahim aleyhisselamın yüce hanımı Hacer annemizin ismi olduğu için bu isim hala daha çocuklara uygun görülür. yanılmıyorsam kendisi esmer tenli bir hanımmış, ancak teninin ne önemi var, rabbim bize onun gibi hayırlı insanlara anne olmayı nasip eder inşallah.

yine bu yönde, Osman ismi vardır. manası, yavru toy kuşudur. e şimdi Türkiye'de sırf araştırsanız milyon vardır Osman ismini taşıyan. kalkıp da yavru toy diye koymadılar, Efendimizin damadı ve yoldaşı Osman (r.a) benzesin diye koydular bu ismi.

daha benim bilmediğim çok vardır, ancak peygamber ve sahabe isimlernde o cins bir araştırmayı gereksiz buluyorum. ama Efendimizin değiştirdiği isimleri koymak yanlış tabi.

diyeceğim, niyet asıl önemli olandır. kara taş manasını taşıyor diye ismini beğenmediğimiz (haşa) Hacer annemizin iki tepe arasındaki yürüyüşü Hacc'da farz ibadetlerden biridir. düşünün ne güzel bir kulmuş bu ismi taşıyan hanım..

kendi düşünceme gelince, Mahmud ismini oldum olası çok severim. evli değilim, ancak ilerde oğlum olursa iki isimli olmasını isterim bir ismi Mahmud olursa diğerini de eşim veya ailesi koyar. Mahmud'un manası övülen, övülmeye layık olan, Allah'ın sıfatlarından ayrıca. kız ismi olarak da Rabia'yı çok seviyorum hanım evliyalardan birinin ismi,manası ise Arapça'da dördüncü demekmiş. evliya hazretlerinin babası dördüncü evladı olduğu için bu ismi ona uygun görmüş. ama benim kızıma koyma sebebim onun takvasına yaklaşması isteğimdendir. Hatice ismini de çok beğenirim, ilk müslümanın ismidir ayrıca. anlamını da bilmiyorum, ama benim çocuğuma koyma niyetim Hatice annemiz kadar dinine düşkün, anlayışlı ve sevecen bir hanım olmasıdır, yani olacak :)

erkek ismi konusunda Mahmud ağır gelir diye de düşündüm, ancak çok ağır olsaydı Osmnlı padişahları oğullarına bu ismi çokca koymazlardı diye düşünüyorum. veliyullah insanlardı ne de olsa, onları taklidden sakınmam açıkcası.

bende mustafa isimli kimi tanısam hiç normal olmuyorlar:1no2:isimleri ağır gelirmiş bazılarına taşıyamazlarmış öyle derler:sm_confused:

mesela kezban ve asıye ısmıde kotu dıye duydum yalancı anlamına gelıyomus

ve ceren ısmını cok severdım oda geyık anlamındaymıs kotu degıl ama her ısım guzel oldugu kadar anlalı olmuyo malesef
sımdı ırem ısmını ogrendım
oda ıyı degılmıs bılmıyodum

bencede kizlar
internette falan
cogu isimleri
kendi kafalarina göre yorumluyorlar
hayret bisey gercekten
cok dikkatli olmak gerekiyor isim koyarken , iyice arastirilmali
:S neye güvencegimizi sasirdik

Bence hamile bayanlar cocuklarina koymak istedikleri isimleri buraya yazsinlar, o'na göre diger üyeler anlam konusunda yardimci olabilir.

benim ayşan ismi çok hoşuma gidio yine nisa, mina da çok güzel ama anlamı kötüymüş demekki. bnde tuana ecrin fln sevmiyorum sanki yapmacık gibi k.bakmayın arkadaşlar nacizhane düşüncem bu. erkeklerde buğra,berk,deniz,umut bu isimler hoşuma gidio. bir de kızda hanzade var ama çok ağır bir isim gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…