• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kötü Anlamlı İsimler??

Vildan: Vildan Osmanlıca’da 'yeni doğmuş çocuklar; köleler' anlamına gelir.
Vildan sanıldığı gibi sadece bayan ismi değildi.
Bu isim Kuran'da geçer ve Kuran’da çaresiz erkek çocuklar için de fetvalar var.
Vildan'ın diğer anlamı 'erkek çocuklar' ve bu yüzdende erkek ismi olarakta kullanılabilir.

Özge: Yabancı, başka, farklı

Zara:Keklik

Olcay : rastlantıları düzenlediği, böylece de insanlara iyi ya da kötü durumlar hazırladığı sanılan şey, şans, talih
Onur : Kişinin kendi öz saygısı, iç değeri, insanın kendine olan saygısı kibir çalım kurum
Zeren : kavrayışlı, anlayışlı zeki
Tanay : tan zamanı doğan Ay, çok güzel kimse
Rüçhan : üstünlük, önderlik, üstün olma
Begüm : hanım, hanımefendi, saygıdeğer kadın
Behice : Şen güleryüzlü
Ece : kral karısı ya da krallığı yöneten kadın, kraliçe; (mecaz olarak) türdeşleri Arasında üstünlüğü, yeteneği olan kadın, güzel kadınEda : Anlatış yolu ve biçimi / Sevimli olma hali
Ediz : çok değerli, ulu, yüce, yüksek, dorukEmel : Güçlü istek / Umulan ve beklenen şey
Emet : bolluk getiren, bolluk, bereket
Eren : kendini Tanrı'ya adamış, Tanrı'ya ulaşmış, ermiş; ulaşan, yetişenCahide : Çalışan, çaba gösteren
Can : yaşam; ruh; güç, dirlik; birey, kişi insanın kendi varlığı; sevgili
Derya : Deniz, çok bol, gönül

Zerrin : Nergis

Kızlar benim ismim Esra anlamı güzel biliyorum ama ne olduğunu açıkçası tam olarak hiçbiryerden öğrenemedim. Bi kaç kez netten baktım ama gece yürüyüşü falan yazdığını gördüm enteresan geldi bana açık bir dille ismimin anlamı yazabilecek varmı??a.s.

Kızlar benim ismim Esra anlamı güzel biliyorum ama ne olduğunu açıkçası tam olarak hiçbiryerden öğrenemedim. Bi kaç kez netten baktım ama gece yürüyüşü falan yazdığını gördüm enteresan geldi bana açık bir dille ismimin anlamı yazabilecek varmı??a.s.

canım benim adımda esra anlamı türkçede en çabuk, seri demek arapçada ise esrarengiz sırlar demekmiş bende senin gibi çok araştırmıştım umarım yardımcı olabilmişimdir.

canım benim adımda esra anlamı türkçede en çabuk, seri demek arapçada ise esrarengiz sırlar demekmiş bende senin gibi çok araştırmıştım umarım yardımcı olabilmişimdir.

Esra:Kur’an-ı Kerim’de geçen ve ‘gece yürüyüşü, çabuk, sırlar ve çöl çiçeği’ anlamını taşıyan Esra, son ayların en çok koyulan kız ismi oldu. a.s

ALINTI

benim kızımada irem düşünmüştük. İyiki vazgeçmişiz. İsmi Serra İpek. Arapçada rahatlık ve ferahlık, biryerdede adı güzel huyu güzel diye geçiyordu...

bende eğer kızım olursa ela ve ya eda koymak istiyorum oğlum olursa da kerem
ela ve eda nın sanmıyorum kötü bi anlamı olsun ama keremi bilmiyorum
bu arada esra en çabuk seri demek benimde adım ordan biliyorum:)

ok cvplerınız için teşekkürler arkadaşlar, birde konulan isim kişinin karakterinide etkilermiş ben doğruluk payı olduğuna inanıyorum aslında, tam olarak etkilemesede kısmen etkiliyor...

Benim kiziminda ismi: Mevhibe ve anlami: vergi, ihsan, bağış. Yani Allahin bize lutfettigi bir bagis anlamina geliyor ...arapca kökenli bir isim ...

Biz zaten zamaninda cok arastirdik, yani söyle diyim isim verirken cok dikkatli davranmak lazim ...

Allahim hepimizin cocuklarina hem güzel isim, hemde hayirli ömür verir insallah ...:Saruboceq: kaydirigubbakcemile2

ben isimlerdee kompozisyonuçok severimm 2 kelime ama bir cümle gibi oluyorr var birkaç kendim içinn uyarladığımmm kısmet olursaa çocuklarımaa o isimlerii koyacağımm

Ben oğluma hala bir isim bulamadım...senağlama
Babası ayrı telde çalıyor bena yrı telde... İsim konusunda bir türlü mutabık olamadık.
Gerçi güya bana bırakıyor benim sevgili kocacım ama ismi duyuncada burun kıvırıyor.:mymeka: En sonunda Ökkeş diyeceğim o olucak yani...
İsim çok zormuş arkadaşlar....

bence isimler net olmalı bir defada anlaşılmalı...
kızımın adı elif ve anlamı çok güzel...
ebrar :allaha en yakın kul anlamında..
rüveyda,merve,safa,mina,eslem bunlarda kuranda geçen anlamı güzel isimler...
isimler insanlara derc ediliyor ve sonra insanlarda tecelli ediyor çocuklarınıza güzel isimler koyun

canım azemin anlamı ne?

Azem ismini dini bir cd de izlerken duymuştum sanırım cennetten mektupdaydı,çokkk oldu ama sanki orda duydum öyle hatırlar gibiyim (orda diyorduki cennet kapısında azem melekleri bekliycek falan filan.yanlışda hatırlıyo olabilirim......

şimdi anlamlarına baktımda (((vazife- ait))) mişşşş nekadar dogru bilmem iyice araştırılsa daha farklı bişey cıkıcagından eminim ama bence güzel isim kibar zariff agır hoş geliyor bana

ben de çocuklara ada,toprak,rüzgar,kaya,bulut...vb tabiat isimleri verilmesini yadırgıyorum...şu toprak ismine nedense bir türlü alışamadım...
benim de eklemek istediğim hacer:kara taş demekmiş...duyunca çok şaşırdım çünkü türkiyemizde çok rastlanan bir isim...
nisa.kadın
ensar:insan demekmiş...
iremin anlamının öyle olduğunu ben de duymuştum ama diğer anlamı da cennet bahçesi...ne olursa olsun çok hoşuma gidiyor,hayırlı düşünmek lazım...eğer kızım olsaydı ben de irem,ceren ya da cemre istiyordum ama oğlum oldu ve burak koyduk...ultrasondaki doğum tarihi miraç kandiline denk geliyordu,farkeder etmez eşim burak olsun dedi ve burak oldu,benim de hoşuma gidiyor...
ama bana kalsa eymen olabilirdi,hayırlı,uğurlu kişi demekmiş...söylemesi de çok güzel...
ayeıca ben aytuğ,ertuğ gibi isimleri de beğeniyordum ama tuğ tüy demekmiş...

konu cok güzel olmus,
hakkatten dikkat etmek gerek isim koyarken
cok acayip isimler koyar oldu simdikiler :S bende hic anlamiyorum
tamam farkli isim koyun da, biraz anlasilir olsun.
bide anlamlarini iyi arastirin arkadaslar,
cokda zor olmasin da cocuk kendi ismini söyliyebilsin :)

evet güzel konu olmuş.asiye koymak iyi değil.cemre ismini çok beğendiğim halde koymadım iyi değilmiş kor ateş anlamına geliyormuş dini isim kitaplarında cemrenin dağ taş toprak rüzgar gibi isimleri koymanında iyi olmadığını okudum.müge anlının kızının adı lidya.duyunca çok şaşırdım tuhaf geldi.bildiğimiz anadoluda medeniyet kuran lidyalılardan farklı bir anlamı varmı acaba.tabi herkesin kendi taktiri
yani illa farklılık yaratacaklar diye saçma sapan isimler gerçekten mesela lidya lidya bi tı-opluluk değilmidir ya hatta ilk parayı lidyalılar ulmuştur ben öyle hatırlıyorum yani şimdi gel sen bunu çocuğuna isim olarak tak ne saçma

rasûlullah (s.a.v.) ad koyma hususunda, " kıyamet gününde hem kendi adınızla, hem de babalarınızın adıyla çağırılacaksınız; bu sebeble kendinize güzel adlar koyun." buyurmuştur. yani seçilecek adın illaki kur`ân-ı kerimde bulunması şart koşulmamıştır. ki, zaten peygamber torunlarının bile isimleri kur`ân`da geçtiği için hasan (hatta bu isim bile farklı telaffuz edilerek gerçek mânâsından uzaklaştırılmıştır, o halde kullanılır olmuştur.), hüseyin, zeyneb olarak koyulmamış, mânâları güzel olduğu için tercih edilmiştir. önemli olan söyleniş ve mânâ bakımından güzel olan anlamlı isimleri seçmektir. sırf kur`ân`da geçiyor diye ruveyda, aleyna gibi isimler seçildiğinde de peygamber sünnetine ve islâm geleneğine ters davranılmış olur. hatta kur`ân-ı kerimde geçiyor diye çocuklara koyulan " tâhâ, yâsin " gibi sure başlarında bulunan müteşabih ayetlerin isim olarak seçilmesini mekruh gören âlimler vardır. velhâsıl, araştırmadan ezbere yorumlanmayacak olaylardan biridir. alıntıdır

arkadaşlar süper bi site girin hangi ismi düşünüyosanız en ince ayrıntısına kadar araştırın şakkıdı
www.ismididikle.com

Back
X