• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kötü Anlamlı İsimler??

berra:Doğru sözlü, hayır işleyen kimse.
bak buda iyi anlamlıymış ama bir harf değişince isim köüleşiyor.mesela berre nin anlamı kötü

eski isimlerde hiç böyle bir sorun yok
ayşe,fatma,emine,hatice,mustafa,ahmet,mehmet
şu farklılaşma sevdası yüzünden oluyor
bir arkadaşım oğluna erk doruk diğeride ege ismini koyacak.ne üzüldüm anlatamam

arkadaşlar 2. hamile kalınca erkek olursa eşim rahmetli babasın adı yusuf ismini düşünüyor.bende bu ismi severim kulağa hoş geliyor ama anlamına bakınsana
yusuf:inleyen, ah eden, inilti.
:(:(

son zamanlarda hakikaten garip isimler türetildi...

bende can isminin iyi bir isim olmadığını okumuştum bir yerde. ne kadar doğru bilemiyorum ama.

oğlum olursa ismi hazır ali emre...

arkadaşlar 2. hamile kalınca erkek olursa eşim rahmetli babasın adı yusuf ismini düşünüyor.bende bu ismi severim kulağa hoş geliyor ama anlamına bakınsana
yusuf:inleyen, ah eden, inilti.
:(:(

evet benim küçük oğluma yusuf kenan koyacaktık bende cok ısınmıştım bu isme ama yusufun anlamını ögrenince vazgeçtik.hüseyin tuna koyduk

Ewet çok güzel bir konu olmus tskler.hadisi serif derki;"sizler kiyamet günü kendinizin we babanizin adi ile cagrilacaksiniz.öyle ise cocuklariniza güzel isimler weriniz".ayrica ALLAH in isimlerini tek basina kullnmak yasaklanmistir.sergen(raf )yasakli we haramdir,abdulese(arslanin kulu)yasakli bir isimdir.ALLAH in sewdigi we peygamber efendimizin tawsiye ettiği isimler abdullah we abdurrahmandır. ALLAH coluk cocugumuza hayirli isimler we uzun ömürler wersin:nazar:.a.s.a.s

Güzel konu teşekkürler denizgüneş :) Sırf Kuranı kerimde geçiyor diye anlamını iyice araştırmadan isimler konuluyor malesef.
Ya bir de Oral, Uğraş, Ayrım gibi isimler de bana hep tuhaf gelmiştir.
Bu arada gurbaacığım amcan yandı desene kaydirigubbakcemile3

Bende berke isminin sopa, değnek demek olduğunu biliyorum...
Ama çok popüler bir isim...

Arkadaşlar merhaba

Din adına önemli işler yapmış insanların, sahabelerin ya da peygamberimizin sevdiği isimleri koymanın daha güzel olacağını düşünüyorum. Mesela ben kızım olursa belki çok klasik ama adını Zeynep ya da Ayşe koymak istiyorum. Erkek olursa eşim Muhammed Said ya da Muhammed Emin olmasını istiyor. Ayrıca Kezban ismi hakkında şöyle birşey okudum:

"Kezban ismini hep yalancı manasına anlayanlar, Kur’an’daki Rahman Suresi’nde geçen “tükezziban” ile karıştırmışlardır. Çoğu kimseler Farsçadaki (ev hanımı) manasına gelen (Kedban)’dan alınma Kezban’ı, Arapçadaki “yalanlayan” manasına gelen tükezziban’dan alınma sanarak bu isimden hep ürkmüşlerdir. Halbuki bu ismi kullanmada bir mahzur yoktur."

arkadaşımın kızının adı şeyda.anlamını öğrendik geçenlerde çılgın deli kadın demekmiş.biraz üzüldü öğrenince ama neyseki diğer adı nur...

çocukLarının isimLerini aLeyna koyanLara hep güLmüşümdür sırnaşık şey . düşünsenize çocuğa hep üzerimize diyorsunuz :roflol:

İnsanlar çoğu ismi koyarken anlamına bakmadan sadece Kuran da var diye koyuyor.Kaş yapayım derken göz çıkarmak gibi.Bir de işin şu boyutu var.Muhammet ismini de koyuyoruz çocuklarımıza.Herşeyiyle çok güzel bir isim.Acaba bizim yetiştirdiğimiz çocuk o ismi taşıyabilecek mi?İsin koymak zor iş gerçekten.Herşeye dikkat etmek lazım.

alptuğ: hükümdarların askerlerine verdikleri nişan ünvanı...
ecem: kraliçem büyüğüm..

sinem: canım gönlüm sevdiğim... bunlarda benim canlarımın isimleri iyikide koymuşum bence güzeller anlamları ilede deilmi ama....

Benim kizimin ismi Zehra.Ilk onceleri eski isim biraz moda olan ismlerden olsaydi diye dusunmustum ama bence anlamida guzel Peygamber efendimizin kizinin adi oldugu icin tasidigi onemde guzel. Anlami ''guzel ve parlak yuzlu''benim kuzumda ismi gibi zaten..Oglum olursada Ahmet ismini dusunyorum.Tabi kizimin ismini esim koymustu oglanida ben insallah.Mesela Ikbal ismide hosuma gidiyor anlami baht acikligi sansli olma

kızımızı alya derin ismini koyucaz kısmetse..
alyayı kardeşim istiyor.anlamına baktım arapça kökenli semagök,yüksek anlamında..
ismiyle yaşarlar inşallah:Saruboceq:

betül:iffetli,namuslu kadın-fatıma annemizin lakabı
kübra:büyük olan-haticetül kübra peygamberimizin ilk hanımı
ebrar:özü sözü doğru olan

zor iş isim koymak
ben eğer bir gün olursa :Saruboceq: mert ve ezgi isinlerini düşünüyorum

Asiye ismini de peygamberimiz yasaklamış diye duydum, asiye asi, allahı inkar eden, başkaldıran anlamına geliyormuş...

Back
X