Kötü Anlamlı İsimler??

semiramis: güvercinlerden gelen-güvercinlerin getirdiği...ve babilin asma bahçelerini yaptıran kadın hükümdarı

Komşumun kızının ismi de İkra.
Anlamını bilmiyorum ama kulağa bile hoş gelmiyorken küçücük çocuğa bu ismi neden koyarlar anlamıyorum.

Hira - Peygamber efendimize (s.a.v) Kuranin ilk indigi magaradir
Mina - sanirim mekkede bir dag. veya medinede emin degilim...

Bu isimlerde cok duyuluyor su siralar.

Benim oglum olursa Mehmet Emin. kizim olursa Elif koymak istiyorum:asigim:

çok önemli bir konu açmışsın cnm tebrikler...
benm kuzularımın isimleri çok beğenerek koymuştm ...
betül;erkekten çekinen ,namuslu ,temiz kadın.
bahadır;cesur,yiğit,kahraman.

Bir arkadaşımın arkadaşı ile tanıştım geçen gün..Hamile kendisi..
''İsmini ne koyacaksınız?'' dedim..
''Elmira'' dedi..
''Anlamı nedir? ''dedim..''Bilmiyorum kulağa çok hoş geliyor anlamı da mutlaka güzeldir ''dedi..kafamçokkarıştı

İnşallah..şutarafagitti

Ya bu arada bazı isimler konusunda yanılıyor da olabiliriz yani bir ismin çok farklı anlamları çıkıyor..
Hangisi doğru bilemiyoruz ki..CADIARZU

Gerçi günlük hayatta sadece kulağa hoş gelmesi önemli artık ama anlamı da hoş olsa fena olmaz..:lepi:

bu konuyu okuyunca üzülecegim aklima gelmemisti,:1no2:
bizde 2. isim olarak irem koyduk.
insallah hayirli güzel bir insan olur:Saruboceq:

bu konuyu okuyunca üzülecegim aklima gelmemisti,:1no2:
bizde 2. isim olarak irem koyduk.
insallah hayirli güzel bir insan olur:Saruboceq:

Aman üzülecek birşey yok ...Olsun..

İsmi, taşıyan da güzelleştirir bir bakıma da..

Ayrıca ben hala İrem isminin şokundayım yahu..CADIARZU

mina dağı şeytanın bulunduğu dağ olarak bilinirmiş arkadaşlar...
ben de çok severdim bu ismi ama artık istemem...

konu çok güzel olmuş canım kız olursa beril veya iklim istiyorum tabi benim düşüncem bu eşim bilmiyor eğer oğlumuz olursa hep Buğra ismini düşünüyoduk ama anlamı erkek deve olduğunu duyunca vazgeçmiştik,şimdi Doruk yada Çınar hoşuma gidiyor şimdi düşününcede oğlum 70 yaşına gelince 70lik çınar dede mi diycekler:roflol: off isim bulmak ne zormuş ya ama ahmet mehmet te koymak istemiyorum ki heryerde var şöyle şık asil güzel bir isim istiyorum:emir_bebek:

Benim yigenlerimin adı SUDE,SEVDENAZ,AZRA,dogmamış olan erkegimizin adıda UTKU,vE ALİ miz var.benim çocuklarımın adı ise nasip olurda o günleri görürsek SARA, TURAN OLUCAK.
ayrıcada AZEM ismine bayılıyorum ve tabikide NAZLIHİLAL.
AYŞEGÜL de hoşuma gider...sizce nasıl isimler???

Benim yigenlerimin adı SUDE,SEVDENAZ,AZRA,dogmamış olan erkegimizin adıda UTKU,vE ALİ miz var.benim çocuklarımın adı ise nasip olurda o günleri görürsek SARA, TURAN OLUCAK.
ayrıcada AZEM ismine bayılıyorum ve tabikide NAZLIHİLAL.
AYŞEGÜL de hoşuma gider...sizce nasıl isimler???

canım azemin anlamı ne?

sara ismi hastalık ismi, Alahım şifa versin cümlesine de banada,
Nisa kadın demek bende onu duymuştum,
benim oğlum olursa Yusuf Kayra olacak, kız Ceren düşünüyorum ama emin değilim,
Eyşan hoşuma gidiyor ama eşim istemedi, güzelliğiyle ünlü demekmiş

mina dağı şeytanın bulunduğu dağ olarak bilinirmiş arkadaşlar...
ben de çok severdim bu ismi ama artık istemem...

desene benim hayallerim suya düştü...
düşündüğümüz isimlerden biri de buydu bizim...
bu gidişle kendi ismimi verecem kızıma ya...

ismin anlamıda,sesleride yani kulaga hitabıda kolay ve hoş olmalı bence
ecrin bence kulagı fazlasıyla tırmalıyor.bu arada bebeğinin ismi ecrin olanlardan çok özürdiliyorum sadece dürüstlük olarak kabule din.
olida-aleyna gibi isimlerde bana söylerken bile uyduruk zorlama geliyor( onlardan da özürdiliyorum)
tabii bunlar benim kişisel görüşüm ama isimlerde farklı olucak diğe yeni nesilin isim karakteride kalmadı.

ben kızım olursa hayata umutlu baksın diğe adını umut müge koyucam...belki mügesi ilerde değişir ama..oğlumada devrim barış yada dünya barış düşünüyorum.adı gibi barışcıl yenilikçi ve evrensel olsun düşüncesi...

merhaba benim kızımın ismi esila ilduyduğum cennetteki iyi meleklerden birinin ismiymiş osmanlıca şans kısmet getiren anlamındaymı kuranda da geçiyo ilk duyana değişik gelsede ben çok memnunum
Esila kuran da geçen arapça bir kelimedir ve geçtiği yer ile anlamı şöyledir: "vezkur isme Rabbike bukreten ve esîlaRabbinin adını sabah akşam an." buyurulmaktadır. Burada geçen "bukra" Arapça’da sabah demektir. "esila" ise zeval vaktinden gurup vaktine kadar demektir. Bu, öğle namazı ile ikindi namazını kapsar. Ondan sonraki "Geceleyin ona secde et" buyurulmaktadır. Yani gurûb’tan başlayarak gece vaktinde secde etmesi istenmektedir. Bu da akşam ve yatsı namazını kapsar. Hemen peşinde de "Onu geceleri uzun uzun tesbih edin" denilmiştir. Bundan da teheccüt namazına atıfta bulunulmuştur. (İzah için bkz. İsra an: 92-97, Müzzemmil an: 2)

buda kuranda geçen anlamı

İsmim irem benneyaptımki Ama isim insanla birlikte yaşar diye düşünüyorum biraz üzüldüm ama aslında benim için pekte önemli değil senağlama

konu çok güzel olmuş canım kız olursa beril veya iklim istiyorum tabi benim düşüncem bu eşim bilmiyor eğer oğlumuz olursa hep Buğra ismini düşünüyoduk ama anlamı erkek deve olduğunu duyunca vazgeçmiştik,şimdi Doruk yada Çınar hoşuma gidiyor şimdi düşününcede oğlum 70 yaşına gelince 70lik çınar dede mi diycekler:roflol: off isim bulmak ne zormuş ya ama ahmet mehmet te koymak istemiyorum ki heryerde var şöyle şık asil güzel bir isim istiyorum:emir_bebek:

merhaba ben de oğlumun adını buğra kağan koydum çok hoşuma gidiyordu anlamlarına gelince evet rapçada erkek deve yavrusu demek farsçada güçlü kuvvetli dmeek sonra necede oldugunu bilmiyorum göçbe kuşların en önde giden lideri demek ilk müslüman olan türk satuk buğra hanın ismi aynı zamanda
öz türkçede en büyük çöl fırtınası demek er kişi demek gibi anlamları var
bu arada kısa bir anımı anlatayım bir gün saglık ocagından çıkıyordum kapının önünde firmacılar falan var kucagım da küçük oğlum elimde de buğram var birden elimi bıraktı koştu bende buğra diye seslendim firmacılar bana dönüp bayan pardon çocugunuzun isminin anlamını biliyormusunuz dediler bende evet dedim sayıverdim anlamlarını hım dediler sadece deve anlamını biliyorlarmış
ona kalırsa burak ta çok sevdiğim bir isimdir anlamı peygamber efendimizin binek hayvanı dmektir
degilmi
takıldım buğra adına bende çok anlamsız isimler konulşması taraftarı degilim aleyna gibi mesela bu arada şaırdıgım bir iki isim de benden olsun niran anlamı cehennem anlamına gelirmiş
irem içinde bazı söylentiler var nette bir kaç yerde karşılaştım
birde farklı dillerde farklı anlamlara gelebiliyor bazı kelimler arkadaşlar mesela kezban için arapçada kötü kadın deniliyor farsçada evi çekip çeviren kadın anlamına geliyo
diye eklemek istedim

Back
X