• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kötü Anlamlı İsimler??

kuranda geçiyor diye her ismi koymak yanlış.kuranda firavununda adı geçiyor.kızlar şu sıralar çok popüler ama su isminide koymak yanlış diye okudum ben.dağ taş su toprak rüzğar gibi tabiat isimlerini koymak iyi değilmiş

o zaman deniz de iyi degil mesela... cok anlamli gelmedi bana

Peygamber Efendimizi (s.a) miraca yükselten hayvan ın adı da BUĞRA imiş kızlar dikkat edin kötü bi anlamda değil ama hareketli bi hayvan olduğu için çocuğa isim ağır gelirmiş ki bizzat yaşamıştık peygamber efendimizin devesinin adı da KASVA dır bilgi olsun diye söylüyorum ....

a.s.

benim bildigim o atin adi BURAK, BUGRA degil.

arkadaşlar 2. hamile kalınca erkek olursa eşim rahmetli babasın adı yusuf ismini düşünüyor.bende bu ismi severim kulağa hoş geliyor ama anlamına bakınsana
yusuf:inleyen, ah eden, inilti.
:(:(

nasil olur ya YUSUF isminin anlami bukadar kötü olamaz. Bu bir Peygamber ismi.

arkadaşlar 2. hamile kalınca erkek olursa eşim rahmetli babasın adı yusuf ismini düşünüyor.bende bu ismi severim kulağa hoş geliyor ama anlamına bakınsana
yusuf:inleyen, ah eden, inilti.
:(:(

nasil olur ya YUSUF isminin anlami bukadar kötü olamaz. Bu bir Peygamber ismi.
olamaz yani bilmiyorum yanlis var.

deniz taprak su gibi tabiattaki isimleri koymak neden iyi değilmiş? Çok merak ettim sakıncası neymiş ki? Bana biraz mantıksız geldi açıkçası. Ayrıca Türkçe de anlamı olan bir ismi neden farklı dillerde araştırıldığını da anlayamadım Türkçe konuşmuyor muyuz? Bence bi ismin anlamı Türkçe de güzelse konulabilir Arapçada,İngilizcede,Fransızcada ne anlama geldiğinle neden ilgileneyim ki?

yusuf:inleyen, ah eden, inilti.:(:(

canim bence biraz daha arastir belki bi kac farkli anlami vardir

yusuf isminin anlami olarakda hz. yusufu düsünebilirsin yani en güzel yüzlü peygambermis bence o ismi tasimis kiside anlami kadar önemli

peygamber isimleri veya sahabe isimleri benim hep cok hosuma gitmistir zaten

deniz taprak su gibi tabiattaki isimleri koymak neden iyi değilmiş? Çok merak ettim sakıncası neymiş ki? Bana biraz mantıksız geldi açıkçası. Ayrıca Türkçe de anlamı olan bir ismi neden farklı dillerde araştırıldığını da anlayamadım Türkçe konuşmuyor muyuz? Bence bi ismin anlamı Türkçe de güzelse konulabilir Arapçada,İngilizcede,Fransızcada ne anlama geldiğinle neden ilgileneyim ki?

bende yazdıklarınıza katılıyorum arkadaşıma.s
hem benim kızımın adıda deniz

kesinlikle haklısın... birçok ismin diğer dillerde çok kötü karşılığı var mesela Allah ismi başka bir dilde kötü bir anlama geliyor. yabancı bir öğrenci gelmişti bize o söylemişti. bence DENİZ harika bir isim kızım olursa ismi DENİZ olacak :)

kesinlikle haklısın... birçok ismin diğer dillerde çok kötü karşılığı var mesela Allah ismi başka bir dilde kötü bir anlama geliyor. yabancı bir öğrenci gelmişti bize o söylemişti. bence DENİZ harika bir isim kızım olursa ismi DENİZ olacak :)

a.s.a.s.a.s.................................

evet bende öyle biliyorum, tas toprak gibi isimler konulmaz, cünkü anlamsiz
güzel anlami yok.
Rabbim, güzel anlami isimler koyun diye emretmis.
Cocuk isminden utanmamali, ve sevmeli.

Zaten nedense artik herkes "farkli" isim koycak diye, sacma sapan isim koyar olmus. Duydukca sasiriyorum valla..

ediz ismini benim sevgilimde begeniyomus benim hic duymadigim bi isim (ediz hun disinda sırnaşık şey)

gelicek yorumlari bende bekliyorum :)

buarada yazdigin isimlerden en cok keremi begendim ben canim

ediz,candeniz adini cook seviyorum. cok sevimli sempatik geliyor bana bu iki isim.ama ne yazıkki eşim ediz e ileride ediz büdüz derler edi büdü derler dalga gecerler bosver dedi,isimden soguttu beni:( bazen cok begendigim bir adi acaba ileride cocuguma dalga gecilecek bir hale getirirler mi diyorum.mesela ortaokulda sınıfımızda fırat diye bir cocuk vardı. herkes onu fırbeygir diye cagırırdı.cocukta haliyle agresiif siddete daha yatkın bir yapıdaydı.dalga gecenleri dövecem diye yııllarını gecirmis napsınn
ne bileyim boyle olmasından korkuyorum.oyuzden manası hem cook guzel hem agızda telaffuz edilirken deforme edilmeyecek bir yapıda olsun istiyorum..
eşim ısrarla kağan olsun adı diyor oda bana cok itici geliyor.hicbirsekilde ısınamıyorum o ada ne yapayım elimde degill.bakalım sonunda ne olacak bebegimizin adı merakla bekliyorum.

kızım olursa nazlı ipek koymayı düşünüyorum ama erkek olursa hiç bi fikrim yok:(((erkek ismi koymak çok zor yaa..en iyisi ali falan kısa bir isim koycaksın :))

Ben kızım olursa adını Belis koyacağım,güzel bir kız.aşkın ilk meyvesi demekmiş kökeni arapça ama benim çok hoşuma gibiyor.
Ayrıca başka kızım olursa adını Belit koyacağım anlamı Başka bir önermeye götürülemeyen ve kanıtlanamayan, böyle bir geri götürme ve kanıtı da gerektirmeyip, kendiliğinden apaçık olan ve böyle olduğu için öteki önermelerin temeli ve ön dayanağı olan temel önermeye belit denir. Eş anlamlısı aksiyom.
Beliz de koyabilirim sırnaşık şey anlamı
İşaret, im, iz.
bu isimler kulağıma hoş geliyor hemde Belis isminin anlamı çok güzel kaydirigubbakcemile2

kızım olursa nazlı ipek koymayı düşünüyorum ama erkek olursa hiç bi fikrim yok:(((erkek ismi koymak çok zor yaa..en iyisi ali falan kısa bir isim koycaksın :))

nazlı ipek veya nazlı çiçek bunlarda cok narin zarif isimler kız bebekler icin

merhaba ben de oğlumun adını buğra kağan koydum çok hoşuma gidiyordu anlamlarına gelince evet rapçada erkek deve yavrusu demek farsçada güçlü kuvvetli dmeek sonra necede oldugunu bilmiyorum göçbe kuşların en önde giden lideri demek ilk müslüman olan türk satuk buğra hanın ismi aynı zamanda
öz türkçede en büyük çöl fırtınası demek er kişi demek gibi anlamları var
bu arada kısa bir anımı anlatayım bir gün saglık ocagından çıkıyordum kapının önünde firmacılar falan var kucagım da küçük oğlum elimde de buğram var birden elimi bıraktı koştu bende buğra diye seslendim firmacılar bana dönüp bayan pardon çocugunuzun isminin anlamını biliyormusunuz dediler bende evet dedim sayıverdim anlamlarını hım dediler sadece deve anlamını biliyorlarmış
ona kalırsa burak ta çok sevdiğim bir isimdir anlamı peygamber efendimizin binek hayvanı dmektir
degilmi
takıldım buğra adına bende çok anlamsız isimler konulşması taraftarı degilim aleyna gibi mesela bu arada şaırdıgım bir iki isim de benden olsun niran anlamı cehennem anlamına gelirmiş
irem içinde bazı söylentiler var nette bir kaç yerde karşılaştım
birde farklı dillerde farklı anlamlara gelebiliyor bazı kelimler arkadaşlar mesela kezban için arapçada kötü kadın deniliyor farsçada evi çekip çeviren kadın anlamına geliyo
diye eklemek istedim

Buğra benim de oğlum için düşündüğüm isimlerden biriydi.
Satuk Buğra Han dan dolayı
Son anda Mustafa Oğuz'a karar verdim. Gelip geçici, belli bir dönemde yaygın olup daha sonra unutulan isimler yerine binlerce yıldır var olan isimleri daha çok seviyorum. Umarım yavrularımız isimlerinin hakkını verirler.

Bu arada hanımlar, kız anneleri.... Kızlarınıza isim koyarken bir daha düşünün. İki isimli olmak ileride hem babalarını hem eşlerinin soyadını kullanmak istediklerinde sorun olabiliyor.

merak ediyorum acaba ne zaman maria, julia, sofia koyacağız kızlarımızın isimlerini. Yeni çıkan özenti isimlere bakınca düşünmeden edemiyorum. mesela jasmin diye bir isim var çok gıcık oluyorum jasmin ne...türkçe desen değil ingilizce desen değil...benim bildiğim yasemindir o.

bir de sonu suyla biten isimler var...o kadar çok ki. İremsu, cerensu, alasu...yakında sonu süt'le biten isimlere geçilmesini bekliyorum şahsen.

merhaba arkadaşlar sanırım şu isim konusunda en çok zorlanan benim oğlum oluyo çümkü adı ÇIĞ anlamı pek iyi olmasada biz çok seviyoruz ama alk duyuşta anlamadıkları için oğlum çok zorluk çekiyor

Back
X