Korunma hakkında

Tabi ki çok uzun vadeli kullanımın önerilmediği prospektüsünde de yazıyor, 35 yaş üstü ve sigara kullananlarda risk oluşturuyor. Ben 35 yaşında bıraktım. Çok şükür ne anne olmamı engelledi ne de bir sağlık problemi oluşturdu. 40 yaşındayım, halâ her şey yolunda
bünyeniz kabul ediyorsa ne güzel. bende maalesef depresyonu tetikliyor (zaten meyilliyim) ve libidoyu neredeyse sıfıra indiriyor. keşke kullanabilseydim :KK43:

bünyeniz kabul ediyorsa ne güzel. bende maalesef depresyonu tetikliyor (zaten meyilliyim) ve libidoyu neredeyse sıfıra indiriyor. keşke kullanabilseydim :KK43:
Herkese yaramıyor tabi ki, migreni tetiklediği için kullanamayan arkadaşım da oldu. Ben ilk kullandığım markadan çok memnun kaldım, sonra o piyasadan kalkınca muadili diye başka bir marka önerdiler. O libidomu etkiledi yaş da 35 olunca prezervatife döndük. 25 35 arası hap ağırlıklı bir korunma yolu izledik, halimden de çok memnundum. Sorunsuz hamilelikler yaşadım. Hayatımın en konforlu cinsellik dönemiydi. Şimdi yanında prezervatif yoksa sevişmek dert oluyor 😅 ama o da büyük temizlik, bütün artıklar onunla beraber imha oluyor 😁

Herkese yaramıyor tabi ki, migreni tetiklediği için kullanamayan arkadaşım da oldu. Ben ilk kullandığım markadan çok memnun kaldım, sonra o piyasadan kalkınca muadili diye başka bir marka önerdiler. O libidomu etkiledi yaş da 35 olunca prezervatife döndük. 25 35 arası hap ağırlıklı bir korunma yolu izledik, halimden de çok memnundum. Sorunsuz hamilelikler yaşadım. Hayatımın en konforlu cinsellik dönemiydi. Şimdi yanında prezervatif yoksa sevişmek dert oluyor 😅 ama o da büyük temizlik, bütün artıklar onunla beraber imha oluyor 😁
hangi markaydı ki o acaba? ben ginera kullanıyordum, doktorum hafif diye önermişti, çok güvenli bir yöntem olmuştu bize sevişmeyerek. arkadaşım yasminin bu tarz etkileri olmadığını söyledi, bir dahaki doktor ziyaretimde soracağım.

temiz filan ama çok keyifsiz değil mi yahu? hele o tırtıklılar filan… biz mi bir şeyi yanlış yapıyoruz?

hangi markaydı ki o acaba? ben ginera kullanıyordum, doktorum hafif diye önermişti, çok güvenli bir yöntem olmuştu bize sevişmeyerek. arkadaşım yasminin bu tarz etkileri olmadığını söyledi, bir dahaki doktor ziyaretimde soracağım.

temiz filan ama çok keyifsiz değil mi yahu? hele o tırtıklılar filan… biz mi bir şeyi yanlış yapıyoruz?
Myralon isminde bir ilaçtı, piyasadan kalkınca miranova isimli bir ilaç muadil olarak önerildi ama hiç memnun kalmadım.

Prezervatif Keyifsiz falan ama eninde sonunda ona kalıyorsun işte. Spiral yaramadı bana, sürekli ara kanamayla uğraştım. Hormonal yöntemler için de yaşım geçiyor zaten. Menapoz yaklaştıkça vücuda hormon alımını azaltıp doğal seyrine bırakmak gerektiğini düşünüyorum ben. Alıştık da artık, eskisi kadar sinir bozucu gelmiyor. Doğal hali en güzeli tabi

Merhaba hanımlar,
Korunma hakkında fikirlerinize ihtiyacım var. 2,5 ay kadar sonra düğünüm olacak inşallah. En az 2 yıl kadar bebek düşünmüyoruz.
Doğum kontrol hapı ile korunmaya karar verdik sanırım, en yakın zamanda da kadın doğum uzmanına gideceğim ama bu haplarla ilgili iyi olduğu kadar kötü yorumlar da epey fazla sizler ne düşünüyorsunuz önerir misiniz?
Fikirlerinizi önerilerinizi almak istedim.
Farklı tip haplar var. Ben doktora dogum kontrol için gittiğimde ailemde kanser hastası olup olmadığını ve sigara içip içmediğimi sormuştu. Sizin kendi vücudunuza göre doktorunuzla karar vermeniz gereken birşey. Burdan cok rahat başla veya başlama demek doğru değil bence.

Kızlar merhaba bir sorum var. Birkaç kere daha sordum ama net bir şey alamadım kimseden. Şimdi ben geçen ay adetimin ilk günü elleacnelle diye bir doğum kontrol hapına başladım. Ama hapımı 14 gün kullanabildim çünkü şehir değiştirirken hapımı yanıma almayı unutmuşum. 21 günlük bir hap bu. 21 gün kullanıp 7 gün ara veriliyor. Ama ben yanlışlıkla 14 gün ara verdim. O verilen 7 günlük arada ben adetimi oldum. 8. Günde 2. Kutuma başladım 10 gün oldu düzenli kullanıyorum aynı saatte ama koruması olur mu 2. Ayımda? Bilgisi olanlar yazsın lütfen

Kızlar merhaba bir sorum var. Birkaç kere daha sordum ama net bir şey alamadım kimseden. Şimdi ben geçen ay adetimin ilk günü elleacnelle diye bir doğum kontrol hapına başladım. Ama hapımı 14 gün kullanabildim çünkü şehir değiştirirken hapımı yanıma almayı unutmuşum. 21 günlük bir hap bu. 21 gün kullanıp 7 gün ara veriliyor. Ama ben yanlışlıkla 14 gün ara verdim. O verilen 7 günlük arada ben adetimi oldum. 8. Günde 2. Kutuma başladım 10 gün oldu düzenli kullanıyorum aynı saatte ama koruması olur mu 2. Ayımda? Bilgisi olanlar yazsın lütfen
Metabolizmanıza çok zarar vermişsiniz ama yeni kutuya başlayalı 10 gün olduğuna göre korur.

Evlendigim günden beri doğum kontrol hapı kullanıyorum bi ara bıraktım 3. Ayımda hamile kaldım doğum yaptım 7. Ayimdan sonra tekrar başladım 8 senedir düzenli onunla korunuyorum hiç bi sıkıntısını yaşamadım kilo ya da sinir olmadi adetlerim her ay gününde oluyor çok rahat ediyorum
Size özelden doğum kontrol hakkında soru sorabilir miyim acaba 😊

X