Korunma hakkında

Canım sakın hap falan kullanma bak ben evliyim 8 ay kadar korundum çocuk olmasın diye şimdik doktor doktor geziyorum çocuğum ola ben hap falan kullanmadım eşim hep korunuyordu cinsel ilişki de kadının yumurtalıkları hasar görüyor işin akışına bırak öyle çocuk için zaman dili verme eşin korunsun sen korunma yine de sen bilirsin...
Eşin korunuyordu ama sen hap kullanma uyarısı yapıyorsun. Doktor doktor gezmenin sorumlusu kullanmadığın doğum kontrol hapı mı? Cinsel ilişkide yumurtalığın zarar görmesi için, içeri tornavida falan sokmanız lazım ya da eşiniz insan değil. Zaten seks ve doğurganlıkla görevli organ seksten nasıl zarar görür ya, aklım alamadı bunu.

Ha bu arada sizin doktor doktor gezmenizin sebebi seks ya da korunma değil, eşinizde ya da sizde yapısal bir sorun var, hepsi bu kadar

Eşin korunuyordu ama sen hap kullanma uyarısı yapıyorsun. Doktor doktor gezmenin sorumlusu kullanmadığın doğum kontrol hapı mı? Cinsel ilişkide yumurtalığın zarar görmesi için, içeri tornavida falan sokmanız lazım ya da eşiniz insan değil. Zaten seks ve doğurganlıkla görevli organ seksten nasıl zarar görür ya, aklım alamadı bunu.

Ha bu arada sizin doktor doktor gezmenizin sebebi seks ya da korunma değil, eşinizde ya da sizde yapısal bir sorun var, hepsi bu kadar

Son düzenleme:
Zaten sende cahil olmasan kıza hap kullan diyeceksin bu ne saçma cümleler eşimle ben gayet hiçbir sıkıntımiz yok doktorların hepsi hap verme taraftarı değil sen merdiven altı doktorların yanına gidiyorsan bilemem..
Haplar öcü değil, korunma yöntemlerinin hiçbiri öcü değil. Hap öneren birini cahillikle suçlayanın kendisidir o. Bütün dünya kullanıyor. Ayrıca merdiven altı doktorlar değil pek çok doktor da öneriyor. Sözde organikçi doktorları elit olarak değerlendiriyorsanız o başka. Sözümün arkasındayım. İlk birlikteliklerini yaşamakta olan tek eşli çiftler prezervatif gibi ilişkiyi bölen, dikkat dağıtan, ayrıca alerji riski taşıyan bir korunma aracı seçmemeli.

Hapların nadir yan etkileri gibi prezervatifin de yan etkisi var, latekse ya da kayganlaştırıcıya alerjisi olan kadınlar perişan olabiliyor. Ne yapalım şimdi muskayla mı korunalım.

Bu arada büyük ihtimalle senin hayatında duymadığın korunma yöntemleri biliyor olma ihtimalim yüksek, cahil falan değilim. Aksine cinsellik ve korunma hakkında sana ders bile verecek kadar bilgim var. Bakire olma ihtimali yüksek bir kadına spiral öneremeyeceğime göre tabi ki hap önereceğim. İlk gece kaygısının yanında takmasını bile tam bilmedikleri prezervatifle mi boğuşsunlar. Daha iyi bir fikrim var, ilk seferde tutmaz nasıl olsa deyip salıversinler gitsin. Anadolu kadınının birinci vazifesi ilk geceden gebe kalmaktır çünkü

Canım sakın hap falan kullanma bak ben evliyim 8 ay kadar korundum çocuk olmasın diye şimdik doktor doktor geziyorum çocuğum ola ben hap falan kullanmadım eşim hep korunuyordu cinsel ilişki de kadının yumurtalıkları hasar görüyor işin akışına bırak öyle çocuk için zaman dili verme eşin korunsun sen korunma yine de sen bilirsin...
Eeee hiç korunmasan da çocuğun olmayacaktı belki nereden biliyorsun?

Haplar öcü değil, korunma yöntemlerinin hiçbiri öcü değil. Hap öneren birini cahillikle suçlayanın kendisidir o. Bütün dünya kullanıyor. Ayrıca merdiven altı doktorlar değil pek çok doktor da öneriyor. Sözde organikçi doktorları elit olarak değerlendiriyorsanız o başka. Sözümün arkasındayım. İlk birlikteliklerini yaşamakta olan tek eşli çiftler prezervatif gibi ilişkiyi bölen, dikkat dağıtan, ayrıca alerji riski taşıyan bir korunma aracı seçmemeli.

Hapların nadir yan etkileri gibi prezervatifin de yan etkisi var, latekse ya da kayganlaştırıcıya alerjisi olan kadınlar perişan olabiliyor. Ne yapalım şimdi muskayla mı korunalım.

Bu arada büyük ihtimalle senin hayatında duymadığın korunma yöntemleri biliyor olma ihtimalim yüksek, cahil falan değilim. Aksine cinsellik ve korunma hakkında sana ders bile verecek kadar bilgim var. Bakire olma ihtimali yüksek bir kadına spiral öneremeyeceğime göre tabi ki hap önereceğim. İlk gece kaygısının yanında takmasını bile tam bilmedikleri prezervatifle mi boğuşsunlar. Daha iyi bir fikrim var, ilk seferde tutmaz nasıl olsa deyip salıversinler gitsin. Anadolu kadınının birinci vazifesi ilk geceden gebe kalmaktır çünkü
Taaa insanlığın var olduğu ilk günden itibaren neredeyse bütün insanların yaptıgı bir eylemi siz de yapıyorsunuz diye hava atmak kadar ergence bir hareket olamaz.sanki özel çaba gerekririyor sevişmek.sanki kimsenin bilmediği şeyler de.3,5 yöntem var işte.hepimiz biliyorum.bunlarla da hava atmayın bir zahmet ergen kızlar gibi.herkes yapiuor dünyadaki.hayatinda duymadığın korunma yöntemleri bilmek nedir ya..çok komiksiniz.3,5 birşey var işte.sanki uzay araştırmaları 😀

Hap konusunda haklısın ama nedensizce de olmayabiliyor.yapisal sorun olmasına da gerek yok.kisaca kısmetinde varsa oluyor işte.istersen tornavida sok.

Taaa insanlığın var olduğu ilk günden itibaren neredeyse bütün insanların yaptıgı bir eylemi siz de yapıyorsunuz diye hava atmak kadar ergence bir hareket olamaz.sanki özel çaba gerekririyor sevişmek.sanki kimsenin bilmediği şeyler de.3,5 yöntem var işte.hepimiz biliyorum.bunlarla da hava atmayın bir zahmet ergen kızlar gibi.herkes yapiuor dünyadaki.hayatinda duymadığın korunma yöntemleri bilmek nedir ya..çok komiksiniz.3,5 birşey var işte.sanki uzay araştırmaları 😀
Orada sevişmeyi herkesten iyi bilirim yazmıyor. Cinsellikle ilgili ders verecek kadar bilgiye sahibim yazıyor. Cinsellik yatakta yapılan eylemden ibaret değil. Ama sizde bunu anlayacak kapasite olsa lafı buraya çekmezdiniz. Ergen tavırları sizde epeyce baskın bana gerek yok. Manipülasyon konusunda oldukça becerikli olduğunuz belli. Gidin doğum kontrol hapından korkacak kadar dar bakış açınızla başka yerde ahkam kesin. Yalnız tedavi için doğum kontrol hapı kullanmanız gerekirse sakın kullanmayın, allah korusun başınıza daha kötü şeyler falan gelir.

Tabii işte böyle bir görüş de çok yaygın çocuğun olmuyor bırakında vs gibi insanı en çok tedirgin eden de bu galiba

Uzun yıllar doğum kontrol hapı kullandım. Gayet de memnun kaldım, bıraktıktan kısa süre sonra da istediğim zamanlarda hamile kaldım. Bence yeni evlenecekler için garanti ve ideal bir korunma yöntemi. Piyasada en çok tutulanlar en az yan etkisi olanlardır zaten. Bir doktorla mutlaka görüşün tabi ama ben tavsiye ederim.

Vücuduna hormon sokma, ben karşıyım diyenler pko falan yaşamamış demek ki. İnsanlar tedavi için de o hapları kullanıyor.

Sizde zaten bir infertilite kaynağı söz konusu değilse haplar anne olmanızı kesinlikle engellemez rahat olun
Teşekkür ediyorum bırakıp istediğinde çocuğun olmuyor gibi düşünceler hurafeden ibaret sanırım sadece

Teşekkür ediyorum bırakıp istediğinde çocuğun olmuyor gibi düşünceler hurafeden ibaret sanırım sadece
Sizde var olan ve bilmediğiniz bir sorununuz yoksa haplar kısırlık yapmaz. Yapsa zaten prospektüse yazmak zorundalar. Ayrıca atla deve değil. Bir kaç ay kullanın baktınız içinize sinmiyor bırakabilirsiniz. 10 yıl aralıksız kullanmak belki gebeliği geciktirir ama kısırlık yapma ihtimali yok denecek kadar az

Merhaba

Doğum kontrol hapları tercih meselesidir isteyen istediği korunma yöntemini kullanır.Ama kötülemek yanlış.Doğum kontrol hapları dünyanın her yerinde kullanılan yöntemdir artık afrika kabileleri bile kullanıyor.Ve ilaç firmaları milyon dolar harcıyor bu ilaçlar için arge çalışması için 5 yıllık 10 yıllık 20 yıllık sonuçları ve dünyanın her yerinden 100 binlerce kadın doğum dr kongrelerine eğitimlerine seminerlerine katılıyor.Kimse kısırlık yapar öcüdür kullanmayın ölürsünüz demiyor bizim bim den a101 den şoktan yiyip içen beslenen bazı kadınlar kulübü üyeleri sakın haa kullanmayın kısır olursunuz diyor :))

Kullandın yan etkisi oldu sevmedin beğenmedin bir daha kullanmazsın olur biter.

Kist tedavisi,aşırı kanama,adet düzensizliği,ağrılı adet görme,bazı kanser türleri,kemik hastalıkları,östrojen progestron yetersizliği,akne tedavisi daha bir sürü hastalıklar için bile ilk doğum kontrol hapı verilir ve tedaviye başlanır.

Unutmayın bizi cehalet öldürür ama bilim yaşatır...

Merhaba

Doğum kontrol hapları tercih meselesidir isteyen istediği korunma yöntemini kullanır.Ama kötülemek yanlış.Doğum kontrol hapları dünyanın her yerinde kullanılan yöntemdir artık afrika kabileleri bile kullanıyor.Ve ilaç firmaları milyon dolar harcıyor bu ilaçlar için arge çalışması için 5 yıllık 10 yıllık 20 yıllık sonuçları ve dünyanın her yerinden 100 binlerce kadın doğum dr kongrelerine eğitimlerine seminerlerine katılıyor.Kimse kısırlık yapar öcüdür kullanmayın ölürsünüz demiyor bizim bim den a101 den şoktan yiyip içen beslenen bazı kadınlar kulübü üyeleri sakın haa kullanmayın kısır olursunuz diyor :))

Kullandın yan etkisi oldu sevmedin beğenmedin bir daha kullanmazsın olur biter.

Kist tedavisi,aşırı kanama,adet düzensizliği,ağrılı adet görme,bazı kanser türleri,kemik hastalıkları,östrojen progestron yetersizliği,akne tedavisi daha bir sürü hastalıklar için bile ilk doğum kontrol hapı verilir ve tedaviye başlanır.

Unutmayın bizi cehalet öldürür ama bilim yaşatır...
Çok teşekkür ederim çok haklısınız aslında

Merhaba hanımlar,
Korunma hakkında fikirlerinize ihtiyacım var. 2,5 ay kadar sonra düğünüm olacak inşallah. En az 2 yıl kadar bebek düşünmüyoruz.
Doğum kontrol hapı ile korunmaya karar verdik sanırım, en yakın zamanda da kadın doğum uzmanına gideceğim ama bu haplarla ilgili iyi olduğu kadar kötü yorumlar da epey fazla sizler ne düşünüyorsunuz önerir misiniz?
Fikirlerinizi önerilerinizi almak istedim.
Kadın doğum uzmanına görünün genellikle hormon problemi olan insanlarda doğum kontrol hapı sıkıntı çıkartıyor diolar en doğru kararını doktorunuz verir

Evlendigim günden beri doğum kontrol hapı kullanıyorum bi ara bıraktım 3. Ayımda hamile kaldım doğum yaptım 7. Ayimdan sonra tekrar başladım 8 senedir düzenli onunla korunuyorum hiç bi sıkıntısını yaşamadım kilo ya da sinir olmadi adetlerim her ay gününde oluyor çok rahat ediyorum

evlenmeden önce doğum kontrol hapı kullanmaya başladım, bir seneye yakın bununla korundum ve bıraktım, çocuk istediğimiz zaman da ilk aydan çocuğumuz oldu. bence daha önce cinsel tecrübeniz yoksa hap ile korunmak en iyisi, zemheri hanımın yazdığı gibi ilk süreçte prezervatifle uğraşmak uğraştırıcı olabilir ve maksimum hazza ulaşmayı engelleyebilir.

ama uzun vadede doğum kontrol hapı kullanmak biraz riskli. zaten prospektüsünde satırlarca meme kanseri ve kan pıhtılaşması ile ilgili uyarılar var. hormonal problemleri olanlar için bu tedavi olabilir ama olmayanlar için yan etkiler böyle maalesef.

evlenmeden önce doğum kontrol hapı kullanmaya başladım, bir seneye yakın bununla korundum ve bıraktım, çocuk istediğimiz zaman da ilk aydan çocuğumuz oldu. bence daha önce cinsel tecrübeniz yoksa hap ile korunmak en iyisi, zemheri hanımın yazdığı gibi ilk süreçte prezervatifle uğraşmak uğraştırıcı olabilir ve maksimum hazza ulaşmayı engelleyebilir.

ama uzun vadede doğum kontrol hapı kullanmak biraz riskli. zaten prospektüsünde satırlarca meme kanseri ve kan pıhtılaşması ile ilgili uyarılar var. hormonal problemleri olanlar için bu tedavi olabilir ama olmayanlar için yan etkiler böyle maalesef.
Tabi ki çok uzun vadeli kullanımın önerilmediği prospektüsünde de yazıyor, 35 yaş üstü ve sigara kullananlarda risk oluşturuyor. Ben 35 yaşında bıraktım. Çok şükür ne anne olmamı engelledi ne de bir sağlık problemi oluşturdu. 40 yaşındayım, halâ her şey yolunda

Hap konusunda şöyle ufak bir bilgi verebilirim kendimce. Bende migren var ve doğum kontrol hapı migrenimi fena arttırmıştı. Hal böyle olunca prezervatife yöneldik. Şahsen işime gelmemişti desem yalan olur çünkü içe boşalma sonrası bir süre geri akmasi,çamaşır ıslanması vs sıkıntı gelmişti bana 🤭 hamile kalana kadar öyle idare ettim sorun da yaşamadım

Ben önermiyorum kendim de o şekilde korunmuyorum. Çok ciddi hormonal sıkıntılar oluşturuyor.
Nasıl bir hormonal sıkıntı oluşturdu? Kullandınız da mı bu yorumu yapıyorsunuz ben o şekilde korunmuyorum yazmışsınız. Tam tersi bir çok hormonal bozukluğu tedavi etmek için de kullandırılır doktorlar tarafından. Bakirelere bile çeşitli problemlere iyi geliyor diye veriyorlar. Ben çok fazla araştırdım ve çok iyi bir kadın doğum doktoruna gidiyorum öncesinde de yine iyi bir hastanede başka bir doktora gidiyordum hormon bozmaz tam tersi hormon düzenler dediler hep. Yeni nesil doğum kontrol hapının hormon oranı çok düşüktür.

Her ilaç gibi yan etkileri olabilir tabii ki. Ama bunu genelleyip önermiyorum diyemezsiniz. Bu kadar büyük yan etkileri olsa onay alamazlar zaten.

X