Korunma hakkında

naz_evren

Guru
Kayıtlı Üye
4 Temmuz 2011
249
71
Merhaba hanımlar,
Korunma hakkında fikirlerinize ihtiyacım var. 2,5 ay kadar sonra düğünüm olacak inşallah. En az 2 yıl kadar bebek düşünmüyoruz.
Doğum kontrol hapı ile korunmaya karar verdik sanırım, en yakın zamanda da kadın doğum uzmanına gideceğim ama bu haplarla ilgili iyi olduğu kadar kötü yorumlar da epey fazla sizler ne düşünüyorsunuz önerir misiniz?
Fikirlerinizi önerilerinizi almak istedim.

Yasmin diye bir marka 10 ay kullandım. Hiçbir yan etkisini görmedim aramız gayet iyiydi. Aralık sonu bıraktım şubatta hamile kaldım Allaha şükür sağlıklıyız da. Duyduğunuz şeylere inanmayın. Yok doğum kontrol kullananların çocuğu olmuyor ya da daha zor cocugu oluyor bilmem ne hepsi yalan. Gayet güzel bir korunma yöntemidir.

Şu korunma işini bende çok merak ediyorum ya 😐
En sağlıklısı ve güveniliri nedir acaba
İlaç ve iğneler hormonları bozuyor prezervatif desen zevki yok yada kullanmasını bilmiyorz 😅 bi geri çekilme kalıyor oda güvenilir değil haa bide spiral var oda kayıyor 🥺 ne yapsak okuyup üfleme kaldı bi sanki 😁

Bence kişiye göre değişiyor ve 100 kadının 20’sinde hormonal sıkıntı oluşturuyordur.
Hormonal bir problemim yok hiç olmadı herhangi bir kistim yok nadiren adet düzensizliği dışında (onu da mevsim geçişlerine veriyorum) 28-30 günde bir regl de oluyorum. Bunların herhangi bir problem yaşamamda etkisi olur mu acaba? Teşekkür ediyorum bu arada cevabınız için

Şu korunma işini bende çok merak ediyorum ya 😐
En sağlıklısı ve güveniliri nedir acaba
İlaç ve iğneler hormonları bozuyor prezervatif desen zevki yok yada kullanmasını bilmiyorz 😅 bi geri çekilme kalıyor oda güvenilir değil haa bide spiral var oda kayıyor 🥺 ne yapsak okuyup üfleme kaldı bi sanki 😁
Alın benden de o kadar. Aynı şekilde düşünüyorum. Her yöntemin bir sorunu var nedir acaba bunun en sağlıklısı

Hormonal bir problemim yok hiç olmadı herhangi bir kistim yok nadiren adet düzensizliği dışında (onu da mevsim geçişlerine veriyorum) 28-30 günde bir regl de oluyorum. Bunların herhangi bir problem yaşamamda etkisi olur mu acaba? Teşekkür ediyorum bu arada cevabınız için
Bende aynıyım sizinle adet döngümüze kadar aynı. Hiçbir problem yaşamıyorsunuz inanın bana zaten doktorunuz da sizi bilgilendirecektir. Yan etkisi en az olan yasmin. Doktorunuza yasmini sorun. Ben gönül rahatlığı ile kullandım.

Doktor önerisiyle yasmini kullandım. Hiçbir yan etki görmedim göğüslerde hassasiyet dışında. Reglim falan da çok düzenli geldi baya rahattı kafam gerçekten. Bahsedildiği gibi depresyon falan da yapmadı bende. Sadece göğüslerim acıyordu hassasiyetten
Hep mi devam ediyordu o hassasiyet

Bende aynıyım sizinle adet döngümüze kadar aynı. Hiçbir problem yaşamıyorsunuz inanın bana zaten doktorunuz da sizi bilgilendirecektir. Yan etkisi en az olan yasmin. Doktorunuza yasmini sorun. Ben gönül rahatlığı ile kullandım.
Teşekkür ediyorum içimi rahatlattınız🙏🏻 ek olarak 21 gün kullanıp ara verilenlerden değil de sürekli içilenlerden kullanayım diyorum takip etmekle uğraşmayayım diye

Merhaba hanımlar,
Korunma hakkında fikirlerinize ihtiyacım var. 2,5 ay kadar sonra düğünüm olacak inşallah. En az 2 yıl kadar bebek düşünmüyoruz.
Doğum kontrol hapı ile korunmaya karar verdik sanırım, en yakın zamanda da kadın doğum uzmanına gideceğim ama bu haplarla ilgili iyi olduğu kadar kötü yorumlar da epey fazla sizler ne düşünüyorsunuz önerir misiniz?
Deri altı implant düşünebilirsiniz. Hap istikrar ve disiplin istiyor diğer söylemler bana hurafe olarak geliyor dayımın eşi 25 yıllık evli hapla korunuyor çocuk istediğinde bırakıp istemediginde korunmuş. Hala da öyle korunuyor. Tabi ki doktorlar gerçek bilgilendirmeyi yapar.
Ben spiral+ doğurganlık günlerinde prezervatif kullanıyorum. Doğum yapmamış kişilere rahim henüz tam açılmadığı için onermeyenler var.

Merhaba hanımlar,
Biz prezervatif kullanicaz.Esimle doktora gitmedik.

Merhaba hanımlar,
Biz prezervatif kullanicaz.Esimle doktora gitmedim.

Merhaba hanımlar,
Canım sakın hap falan kullanma bak ben evliyim 8 ay kadar korundum çocuk olmasın diye şimdik doktor doktor geziyorum çocuğum ola ben hap falan kullanmadım eşim hep korunuyordu cinsel ilişki de kadının yumurtalıkları hasar görüyor işin akışına bırak öyle çocuk için zaman dili verme eşin korunsun sen korunma yine de sen bilirsin...

Merhaba hanımlar,
Uzun yıllar doğum kontrol hapı kullandım. Gayet de memnun kaldım, bıraktıktan kısa süre sonra da istediğim zamanlarda hamile kaldım. Bence yeni evlenecekler için garanti ve ideal bir korunma yöntemi. Piyasada en çok tutulanlar en az yan etkisi olanlardır zaten. Bir doktorla mutlaka görüşün tabi ama ben tavsiye ederim.

Vücuduna hormon sokma, ben karşıyım diyenler pko falan yaşamamış demek ki. İnsanlar tedavi için de o hapları kullanıyor.

Sizde zaten bir infertilite kaynağı söz konusu değilse haplar anne olmanızı kesinlikle engellemez rahat olun

X