- 15 Kasım 2016
- 17.146
- 52.902
- 32
-
- Konu Sahibi TeslaninOsilatoru
Haklı olabilirsiniz ama şöyle ki bi ordan doktor gizli bi açıklama mı ne yapmış ilk zamanlar iyileştirilmesi mi ne kolaymış ama mutasyona uğraşıp nırmalde bir kişiden ortamda bir kişiye geçerken şu an bir kişiden minimum 14 kişiye aynı snda bulaşıyormuş ne kadar doğru bilmiyorum ama videosunu gördüm
İzlediğim Çinli bir doktordu bi platformda izledim bu video üzerine yorumlar yapılıyordu. Bir de bazı kişilerin durup dururken yere yığılmalarınıda görünce bi tuhaf oluyor insan her şeyi düşünüyor. Bir de şöyle düşündüm bizim haberlerimizde bile yanlış anlaşılmasın şehit sayılarının az verildiğini biliyorum kuzenim askerliğini yaparken arkadaşları şehit düşmüştü 7 ise 4 diyorlar. Burda da öyle olabilşr şu durumda bile ülkeler kırmızı alarmda gerçek sayılar verilse belki millet galeyana gelicek ki yağmalamalar artıcak vsKonuşan doktor Çinli mi Türk mü? Çinliyse yapılan çeviri yanlış ve abartı olabilir mesela. Sosyal medyada her gördüğüme inanmak istemiyorum. Yani başta da söyledim koronayı küçümsemiyorum, yaygınlık hızı çok yüksek kolay bulaşıyor, ölümler olduğu doğru. Sadece sosyal medyada abartıldığı kadar vahim olduğunu, binlerce ölü olduğunu düşünmüyorum. Yakalananlar da bağışıklık sistemleri iyiyse toparlayabiliyorlar, hepsi ölmüyor. Wuhanlılar isyanda mesela, çünkü Dünya Sağlık Örgütü kırmızı alarm vermediği halde Wuhanlılara sokağa çıkma yasağı kondu ve insanlar evlerinde tutsak.
Geçen hafta gördüklerinin hepsi maskeliydi tuhaf olan biz maskesiz rahat rahat dolaştık kendime kızıyorum şimdi. Bizim millet kadar umursamaz yok gerçekten onlar hastalığın kaynağından gelip coluk cocuk maskeli bizdeki rahatlığa bak.Siz ciddi misiniz?
İzlediğim Çinli bir doktordu bi platformda izledim bu video üzerine yorumlar yapılıyordu. Bir de bazı kişilerin durup dururken yere yığılmalarınıda görünce bi tuhaf oluyor insan her şeyi düşünüyor. Bir de şöyle düşündüm bizim haberlerimizde bile yanlış anlaşılmasın şehit sayılarının az verildiğini biliyorum kuzenim askerliğini yaparken arkadaşları şehit düşmüştü 7 ise 4 diyorlar. Burda da öyle olabilşr şu durumda bile ülkeler kırmızı alarmda gerçek sayılar verilse belki millet galeyana gelicek ki yağmalamalar artıcak vs
Neden olmasın. Çinin nüfusu suan 1.4 milyar. Ve gittikçe çoğalıyorlar bu kadar insanın yapabileceklerinlerinden korkulur. Eğer öyleyse tam da dan Brown'un cehennem kitabındaki senaryo
Evet bende böyle duydum.Ya ben bu virüsün bilerek yapıldığını düşünüyorum zira bi uzman dünya nüfusunu 500 milyonun altına düşürme projesi yapıldığını ve bir sürü şey olucak demişti virüs salgın hastalıklar vs
Ben de durumun çok ciddi olduğunu, ölü sayısının daha fazla olduğunu düşünüyorum açıkçası...5g teknolojisi ile ilgili buyuk gelismeler vardi cinde. Huawei bu konuda lider. Buna bagli seyler de olabilir tabi. Ama her ne olursa olsun durum cok ciddi. Saglik orgutu tekrar toplanacakmis. Kriz seviyesini bile arttirdilar suudi arabistan da bile goruldu bu virus. Yani tek milletle bitmiyor. Dunya sanki bizden intikam aliyor.
İnfluenza artık mevsimsel grip olarak atlatılıyor ve H1N1 pozitifliği yok denecek kadar az bu yıl. Biz 500 üzeri baktık 1 tane bile H1N1 pozitif çıkmadı mesela. Ölümler de genelde altta yatan kronik bir hastalığa, bebek veya yaşlı hasta olmasına bağlı olabiliyor ki çok şükür bu yıl rahat geçti diye düşünüyorum. Koronavirüs daha tehlikeli şuan ...Bunu söylediğim için belki kızacaksınız, küçümsediğimi düşüneceksiniz ama koronadan ziyade domuz gribinden korkun derim. Korona virüsü zatürrenin biraz daha ileri seviyesi olarak seyrediyor; bağışıklığınızı sağlam tutarak atlatabilirsiniz aslında. Zira ölümler ya çok yaşlı kesim ya da başka hastalıkları da olan ve buna yakalanan kişilerde görülmüş. Ve mortalite oranı şimdilik düşük, %2.9du galiba. Sosyal medya ve komplo teoristleri oldukça abartıyor, Çince kaynakları yalan yanlış çevirerek algı oluşturuyor. Domuz gribi (H1N1) yaygın olarak görülüyor ülkemizde ve ölümcül de olabiliyor. Hijyeninize çok dikkat edin, ellerinizi sık sık yıkayın, yanınızda dezenfektan taşıyın. Kapalı ortamlarda fazla bulunmamaya çalışın. Gerçi bu soğukta da açık alana pek gidilmiyor ama gayret etmeye çalışın.
İnfluenza artık mevsimsel grip olarak atlatılıyor ve H1N1 pozitifliği yok denecek kadar az bu yıl. Biz 500 üzeri baktık 1 tane bile H1N1 pozitif çıkmadı mesela. Ölümler de genelde altta yatan kronik bir hastalığa, bebek veya yaşlı hasta olmasına bağlı olabiliyor ki çok şükür bu yıl rahat geçti diye düşünüyorum. Koronavirüs daha tehlikeli şuan ...
3.dünya savası, insanlarla doğa arasındaNoluyo bu dunyaya anlamadim valla. Depremi yangini seli tsunamisi virüsü. Sanki bi güç el birligiyle dünyayı yok etmeye çalışıyor gibi. Allah korusun allah yardımcımız olsun