- 4 Haziran 2018
- 2.692
- 2.425
-
- Konu Sahibi TeslaninOsilatoru
Keşke bir süre Çinliler için giriş cıkıs yasagı uygulansa.su dönemde ülkemize kabul etmek hiç dogru degil herkesn vebalı varArkadaşlar bu Çinlilerin neden bu kadar rahat seyahat edebiliyor hala. Gerek ülkemizde gerekse başka bir ülkede bolca gördüm geçen hafta(koreli ve japonlarla karıstırmıyorum yani umarım öyledir) Tamam maskeli vs dolaşıyorlar ama ya dokundukları yerler vs. Ben çok tedirgin oldum açıkçası ve bununla ilgili bir sürü yazı okuyorum tatmin olmadım. Wuhan karantinada bununla birlikte ikinci bir şehir daha karantinaya alınmış adını hatırlayamadım peki ya diğerleri. İstanbulda iki kişi hastalık araştırması için kontrol altında tutuluyor. Fransa Almanya vs. derken ben çok tedirgin oldum. Ve en önemlisi de belirtilerini 20günde gösteriyormuş yüksek ateş vs. Ya bilmeden bulaştıysa çoktan diye düşünmeden edemiyorum kendim için değil çocuğum için ve ülkem için korkuyorum açıkçası.
Cimere de yazdım ama sonu cıkacagını sanmıyorum. Hayatımızla oynuyorlarKeşke bir süre Çinliler için giriş cıkıs yasagı uygulansa.su dönemde ülkemize kabul etmek hiç dogru degil herkesn vebalı var
Evet bende böyle duydum.
Bir de ÇİN in ekonomisini bitirmek için Kasıtlı yapıldığı da söyleniyor.
Bir yandan ÇİN in ilginç mutfak zevklerinin de etkili oldupu söyleniyor.
Sanırım az kaldıÇin deki masum insanlara elbette üzülüyorum Ama Doğu Türkistanlılara yaptıkları aklıma geldikçede tepkisiz kalıyorum.
batsın yerin dibine girsin çin.....
Yani Çinliler sanki bu konuda yani sağlık konusunda daha mı duyarlı? En azından maske takma alışkanlıkları var. Ay bilemedim. Aslında giriş çıkışlar yasaklansa iyi olacak bir süre ama
allah beter etsin o cinlilileri az bile dogu türkistanli kadin erkeklere ne iskemceler tecaüz her pisligi yaptilar kiyamet alametu hep bunlar allh bi sekilde gösterceek amerikaya tusunami ya da deperm her ülkede ayri ayri allahindan bulsunlar ülkemizede gelipte bize bulastirmasinlar
Evet ya bunu bende düşündümdomuz gribi patladigindan beri kalabalik ortam yasantimi minimuma indirdim son 1 aydir gittigim tek yer bakkal onada mecburum
kizim enfeksiyon kapmasin diye sosyal hayat kalmadi
ama dun dusundum esim 400 kisilik bir yerde calisiyor ben gitsem ne gitmesem ne
Bi kaç gün önce oradan geldim işte ben de o yuzden korkuyorum.butun ulkeye giris ve cikislar yasaklandi, sadece acil seyahatler disinda cikis yapamiyorlar, virus alarmi italyaya da verildi, gitti yaz tatilim :)
Saka bi yana, Allah korusun hepimizi, ve insallah bi an once yok olur bu virus
Bence hemen gidip tahlil yaptırınBi kaç gün önce oradan geldim işte ben de o yuzden korkuyorum.
Cimere de yazdım ama sonu cıkacagını sanmıyorum. Hayatımızla oynuyorlar
tanam ben zaten iyisune birsey demem allahda bunu görüyor elbette iyi insanlar var sizin dediginize göre gelen insanlar medeni daha kibar kültürlü vatanini atasini bilen insanlar herkes öyle degil ama ben yinede sevmiyorum göz yumuyorlar protesto edilebilir eminimki bu sekidle düsünen cok insan vardir heryerin iyiside var kötüsüde merhametliside allah merhamet ve iyileri görür zatenCanim cok yanlis düsünüyorsun. Her milletin icinde iyi ve kötüler var . Calistigim fabrika çinden ithalat yapiyor. Bir ara türkiyeye ziyarete geldiler. Bende onlar bizim türklere iskence yapiyorlar bizde cay kahve ikrami yapiyoruz dedim. Cunkü tv haberlerini izledikce belli bir kanıya vardım. Gelen o sirketin elemani türkce biliyormuş güzel ikramlariniz icin teşekkürler demezmi.(yerin dibine girdigim o anı hic unutmicam).ben cok utandim. Bana dediki ben çinliyim benim dedelerim atalarimin komsulari türklerdi ve benim dedem türkleri çok severdi. Bizler yıllarca türklerle komsuluk yaptik evlilik yaptik akraba olduk hicbir problem yoktu.bu tip seyler birilerinin oyunu kışkırtmasi. Hatta dedesi yasin-i serifin çevirisini okuyup etkilendiginden o adamin ikinci adini yasin koymus.