Koronavirüs

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ya ben bu virüsün bilerek yapıldığını düşünüyorum zira bi uzman dünya nüfusunu 500 milyonun altına düşürme projesi yapıldığını ve bir sürü şey olucak demişti virüs salgın hastalıklar vs
Bende bir kitapta okumuştum canım en tehlikeli hastalık gripmis.
Siz siz.olum grip olmayin suanda bir grip virüsü üretiyorlar tabi sonra da aşı üretip satacaklar insanlara diye..
Corona virüsü tam nasil bisey bilmiyorum günlerdir dönüyor tvde ama.ben.köpegime bunun aşısını yaptırdım ordan hatırlıyorum.. insana bulasan bise olduğunu bilmiyordum

Arkadaşlar bu Çinlilerin neden bu kadar rahat seyahat edebiliyor hala. Gerek ülkemizde gerekse başka bir ülkede bolca gördüm geçen hafta(koreli ve japonlarla karıstırmıyorum yani umarım öyledir 🙂) Tamam maskeli vs dolaşıyorlar ama ya dokundukları yerler vs. Ben çok tedirgin oldum açıkçası ve bununla ilgili bir sürü yazı okuyorum tatmin olmadım. Wuhan karantinada bununla birlikte ikinci bir şehir daha karantinaya alınmış adını hatırlayamadım peki ya diğerleri. İstanbulda iki kişi hastalık araştırması için kontrol altında tutuluyor. Fransa Almanya vs. derken ben çok tedirgin oldum. Ve en önemlisi de belirtilerini 20günde gösteriyormuş yüksek ateş vs. Ya bilmeden bulaştıysa çoktan diye düşünmeden edemiyorum kendim için değil çocuğum için ve ülkem için korkuyorum açıkçası.
Benden biri daha buldum 14 gun once ameliyat oldum 4 gundur asiri balgam geliyor ve halsizim surekli ya hastanede vardiysa bana gectiyse diyip duruyorum ama ankara sincanda ameliyat oldum buralarda boyle bisey yoktur degilmi??? Off asiri panik atak bi insanim ya bana gecerde cocuklarada gecerse vs vs uyuyamiyorum.cok sacma farkindayim ama kendime mani olamiyorum

butun ulkeye giris ve cikislar yasaklandi, sadece acil seyahatler disinda cikis yapamiyorlar, virus alarmi italyaya da verildi, gitti yaz tatilim :)
Saka bi yana, Allah korusun hepimizi, ve insallah bi an once yok olur bu virus
Giriş çıkış yasak değil ucuslar devam ediyor cin deki karantina bölgesi wuhan disinda

allah beter etsin o cinlilileri az bile dogu türkistanli kadin erkeklere ne iskemceler tecaüz her pisligi yaptilar kiyamet alametu hep bunlar allh bi sekilde gösterceek amerikaya tusunami ya da deperm her ülkede ayri ayri allahindan bulsunlar ülkemizede gelipte bize bulastirmasinlar
Şu insanları Çinli Yunanlı Amerikalı gibi ayrıştırmayı bıraksak, hepsini aynı kefeye koymasa keşke.. O zaman daha güzel, daha mutlu bir dünya yaratabiliriz ha,ne dersiniz?
Çünkü her milletin her insanı aynı değildir, bizim içimizde de köpeğe, ineğe, çocuğa, kadına tecavüz eden, karısını öldüren, yüzüne kezzap atan insanlar var. O zaman bütün türklee tecavüzcüdür, hepsi sapıktır diyebilir miyiz? Diyemeyiz. Çinlilere de hepsi canidir, tecavüzcüdür diyemediğimiz gibi kimsede TÜRKler için demez, diyemez.

Cin 'deki 4 bölgeye ucuslar 9 şubat a kadar durduruldu . (Pekin guanzho sangay ve xian) Fakat hongkong ve taipei yani tayvan bölgelerine ucus devam ediyor . Zaten onlarda cin sınırında cin den gelmek isteyenler oradan gelecektir kesin:KK43: su hastalığa bi an önce bi care bulunsa keske gerçekten stres içinde yaşıyoruz ya

84298336_1609675539185150_6366535859444908032_n.jpg

Öyle yılan, çıyan, yarasa yerseniz olacağı budur.
Çin dünyanın en önemli gastronomi bölgelerinden birisidir. Basit ifadelerle akrep yılan yemek diye küçümsenen davranış bir kültürün parçasıdır ve bölgeseldir, Çin geneline yansımamıştır. Hiç kimsenin başka bir kültürü aşığılama hakkı yoktur. Bizim de bayılarak, severek yediğimiz, paça, işkembe, kokoreç başka kültürlerden insanlar tarafından mide bulandırıcı bulunabilir. Buradaki mesele tüketilen gıdanın kalitesi ve toplum sağlıgına etkisidir. Kesin olan şudur, bu virüsten sonra Çin’de her zaman gündem de olan gıda politikaları tekrardan gözden geçirilip daha sıkı uygulanacaktır.
Hadi ya asagilama hakkimiz yokmusmus kusura bakmasin da canli canli hayvanlari yakip yemek asagilanacak bir kultur. Bunlara asagilik dedik diye kokorec yiyenleri yuceltmiyoruz onlar da hasta oluyorlar

Belki de. Ama Çin oldukça büyük bir ekonomi. Ekonomilerine ket vurmak için abartılıyor da olabilir. Her şeyi düşünmek lazım. Benim nişanlım hekim, hastaneye başvuran vakaların genelde H1N1den geldiğini ve ölümcül olabildiğini söylüyor. Koronadan ziyade domuz gribi daha çok korkutuyor beni, çünkü ülkemizde şu an yaygın olan o. Önleminizi alın tabi ki ama panik ola ola, evde kendini karantinaya alarak falan yaşanmaz.
Merhaba benim oğlumun 2. oluşu domuz gribi :KK43: 1 sene önce olmuştu şimdi 2 hafta önce tekrar oldu avm ye gitmem kapalı ortama girmeyiz okula dahi veremedim bağışıklığı düşük bir çocuk 3.5 yaşında ama yine engel olamıyorum ikinci kez olunca acava nişanlinizin bir tavsiyesi var mi domuz gribi icin daha başka ne yapabilirim okuyunca yorumunuzu hemen sormak istedim.
Bu arada çok çok mutlu olun sizi yorumlarınızdan biliyorum cok aklı başında güzel kalpli birisiniz düğün tarihiniz belli oldu mu acaba insallah çok mutlu olursunuz:KK200:

Merhaba benim oğlumun 2. oluşu domuz gribi :KK43: 1 sene önce olmuştu şimdi 2 hafta önce tekrar oldu avm ye gitmem kapalı ortama girmeyiz okula dahi veremedim bağışıklığı düşük bir çocuk 3.5 yaşında ama yine engel olamıyorum ikinci kez olunca acava nişanlinizin bir tavsiyesi var mi domuz gribi icin daha başka ne yapabilirim okuyunca yorumunuzu hemen sormak istedim.
Bu arada çok çok mutlu olun sizi yorumlarınızdan biliyorum cok aklı başında güzel kalpli birisiniz düğün tarihiniz belli oldu mu acaba insallah çok mutlu olursunuz:KK200:

Merhaba. Yanımda şu an kendisi, sordum. Bağışıklık güçlendirici takviye yapılması gerekebilir, beta glukan kullandırılabilirmiş ama mutlaka hekiminize danışarak kullanmanız gerektiğini söylüyor. Bunun dışında hijyene çok dikkat edilmesi gerekiyormuş her virüs bazlı hastalık için. Elleri dirseklere kadar 2 kere en az 30 saniye sabunla iyice yıkamak, bunu günde 3-4 kez tekrarlamak önemli. Bir de yarım litre suya 4-5 çay kaşığı tuz ekleyip bu tuzlu su ile ağız-burun gargarası yapabilirmişsiniz (Sırf bebek için yapılacaksa tuz oranını biraz azaltın dedi onu ekleyeyim. Eczanelerde bebekler için satılan deniz suyu da kullanabilirmişsiniz.). Virüs geldiğinde vücuda alınması 4-5 saati bulabildiği için bu sürede tuzlu su hücrenin yüzeyini temizleyebiliyormuş. Bunun dışında çatal, bıçak, bardak dışarıda fazla kullanmasınlar, ellerini her yere sürmemeye gayret etsin falan dedi ama kapalı ortamlara girmiyormuşsunuz zaten.

Teşekkür ederiz, düğün Ağustos'ta inşallah. :) Miniğe de çok çok geçmiş olsun diliyoruz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X