• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Korona

kadr3

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2020
58
19
3
Korona testi için kan alınması konusunda ne düşünüyosunuz ? Kan testi doğru sonuç vermiyor diyorlar yaptıranınız varmı?

Kan testi yapılmıyor ki burundan ve ağızdan salgı örneği alınıyor.

Burundan alınan sıvı daha garanti diyorlar ben de yaptırmadıgim için kesin bilgi sahibi değilim duyum bu yönde

Korona testi için kan alınması konusunda ne düşünüyosunuz ? Kan testi doğru sonuç vermiyor diyorlar yaptıranınız varmı?
Ben mayıs ayında pozitif çıkmıştım kan tomografi sürüntü yapılıyor hepsinde de Bakılıyor. Doğruluk payını bilemem ama.

Bakılmıyor. PCR testi ile bakılıyor, o da burun ve boğazdan sürüntü örneği alınarak bakılıyor. Kan testi dediğiniz şu gebelik testine benzer bir ara çıkarmışlardı, onlar mı?

kanda covit pozitif negatif denemez ama covit pozitif olduğunda kandaki bazı değerler değişir onlara bakılıyor yada covit geçtiyse vücudun covite karşı oluşturduğu antikor testi yapılabilir, covit pozitif negatif diyebilmek için boğaz ve burundan sürüntü alınıp pcr testi yapılır ancak bunda da negatif çıkması yüzde yüz negatif değildir

bizim bireysel fikrimizin korona testinin başarı yüzdeki yeri tam olarak nerde? doktorunuz kan almak isterse çekincelerinizi açıklarsınız o da cevaplar.Ama şu an kanda bakmıyolar ki burun ve ağızdan sürüntü alınıyo

Kanla da bakılıyor.Ben daha önce hastanede kan verenleri görmüştüm.

Covid19 pozitifim. Testi sürüntü şeklinde alıp pozitifi gördükten sonra kan testi yaptılar. Kanda koronavirüsün zarar verebileceği değerlere bakılıyor. Troponin gibi, bazofil, eozinofil, nötrofil vs.. Bir de ek olarak karaciğer enzimleri kontrol ediliyor verilen tedavide kullanılan ilaçların olası zararları için. Bildiğim bu kadar.

bizim bireysel fikrimizin korona testinin başarı yüzdeki yeri tam olarak nerde? doktorunuz kan almak isterse çekincelerinizi açıklarsınız o da cevaplar.Ama şu an kanda bakmıyolar ki burun ve ağızdan sürüntü alınıyo
Ki o bile negatif çıkıyor ilk yapıldığında

Back
X