• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Korona ve yapılması gerekenler

Yildiztozu93

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2021
285
114
53
31
Merhabalar 2 sene direndik ailecek en sonunda hepimiz pozitif çıktık. Öncelikle hayat eve sığarda karantina sürecim 7 gün yazıyor filyasyon ekibi de arayıp 7 gün sonra test yaptirmadan çıkabilirsiniz dedi neden öyle bilen var mı? Bir de bugün 3.günüm sadece ara ara eklem agrilarim oluyor en korktuğum sey nefes darligi psikolojikman nefes darligindan hep korkuyordum zaten :( nefes darligi olmasi durumunda önerileriniz varsa çok sevinirim internette pek bilgi bulamadım.

Çok geçmiş olsun. inşallah hafif bir grip gibi geçirip bu süreci atlatırsınız.
Artık karantina süreci 7 güne indirildiği için test de karantina bitiminde yapılmıyor genelde.
Ama biz 3 ay önce covid geçirdiğimiz de 14.g0n gidip yine testimizi yaptırıp, negatife döndüğümüze emin olup çıktık dışarıya.
Siz de içini rahat etsin diye 7. Günden sonra test yaptırıp öyle çıkabilirsiniz.

Bol bol dinlenmeye, vitamin takviyesi almaya çalışın.

Çok geçmiş olsun. inşallah hafif bir grip gibi geçirip bu süreci atlatırsınız.
Artık karantina süreci 7 güne indirildiği için test de karantina bitiminde yapılmıyor genelde.
Ama biz 3 ay önce covid geçirdiğimiz de 14.g0n gidip yine testimizi yaptırıp, negatife döndüğümüze emin olup çıktık dışarıya.
Siz de içini rahat etsin diye 7. Günden sonra test yaptırıp öyle çıkabilirsiniz.

Bol bol dinlenmeye, vitamin takviyesi almaya çalışın.
Çok teşekkür ederim amin insallah :)
Simdi anladimm tabiki yine de test yaptirmak daha mantıklı olur.
Önerileriniz için de teşekkürler 😊

5. Gun test yaptirabiliyorsunuz, negatifse karantinaniz bitiyor. Eşim de pozitif, annemler ablamlar da, hepsine aynı sey söylendi. Ben de yaptıracağım o zaman hatta.

Bence test yaptırmadan çıkmayin insan icine
Babamın 7 günü dolmak üzereyken biz de dedik, ailecek test yaptiralim,nolur nolmaz.
Babam tekrar pozitif çıktı.
İşler aksamasin diye yapılan bir şey heralde' karantina süresinin dusurulmesi ama bence test zorunlu olarak düşürülse daha doğru olurdu. Şimdi 7 günü dolan virusluler iş yerinde, toplu taşımada virüs yaymaya devam edecekler...
Size de geçmiş olsun, biz çok rahat atlattık şükürler olsun. İnşallah siz de öyle atlatırsıniz. Omicron böyle hafif geçiyor,belki omicronsunuzdur

eşimin karantinası biteli 3 gün oldu, ben iki kere yaptırdım negatif çıktım
herkesin bir olmaz tabi ki ama eşim sadece ilk iki gün grip gibiydi ve tat koku yoktu, onun dışında hiçbir sıkıntısı olmadı. güle eğlene geçti yani.
kendisi de alerjiktir, alerji hapını içmeden gününü geçiremez ona rağmen hafifti
bence kendinizi korkutup, bir şeyler olacak mı diye hep kendinizi dinlemeyin..

28 yaşındayım kronik rahatsızlığım yok ama mevsimsel alerjim var
Alerjik astimim var ilac kullanmadan atlattık gecen yıl. Suan sizin 7 gun olma.sebebi omicron varyantinin aktif olması daha hafif atlatiliyor ve bütün dünyada ölüm oranı daha düşük ilk varyanta gore.

Ben ilac kullanmadim yurtdisinda yaşıyorum zaten burada ilac verilmiyor. C vitamini 1000 mg ester ya da liposamal formunda coook onemli mutlaka hemen basla bir de D vitamini propolis ile destekleyebilirsin.

Bence test yaptırmadan çıkmayin insan icine
Babamın 7 günü dolmak üzereyken biz de dedik, ailecek test yaptiralim,nolur nolmaz.
Babam tekrar pozitif çıktı.
İşler aksamasin diye yapılan bir şey heralde' karantina süresinin dusurulmesi ama bence test zorunlu olarak düşürülse daha doğru olurdu. Şimdi 7 günü dolan virusluler iş yerinde, toplu taşımada virüs yaymaya devam edecekler...
Size de geçmiş olsun, biz çok rahat atlattık şükürler olsun. İnşallah siz de öyle atlatırsıniz. Omicron böyle hafif geçiyor,belki omicronsunuzdur
Tabiki test yapılmadan çıkılmaz hakka girmeye gerek yok. Hic iyi yapmamislar o zaman isler aksamasın diye herkese bulasicak. İyice saldılar demek ki.
İnsallah öyleyizdir ya cok korkuttu millet bizi 🤦🏻‍♀️ cok geçmiş olsun size de 😊

eşimin karantinası biteli 3 gün oldu, ben iki kere yaptırdım negatif çıktım
herkesin bir olmaz tabi ki ama eşim sadece ilk iki gün grip gibiydi ve tat koku yoktu, onun dışında hiçbir sıkıntısı olmadı. güle eğlene geçti yani.
kendisi de alerjiktir, alerji hapını içmeden gününü geçiremez ona rağmen hafifti
bence kendinizi korkutup, bir şeyler olacak mı diye hep kendinizi dinlemeyin..
Çok gecmis olsun size. Her arayan biseyler diyip korkutunca iste psikolojkman insan korkuyor. Dogru diyosunuz dinlememek lazim daha kotulestirir olayi 🤦🏻‍♀️

Alerjik astimim var ilac kullanmadan atlattık gecen yıl. Suan sizin 7 gun olma.sebebi omicron varyantinin aktif olması daha hafif atlatiliyor ve bütün dünyada ölüm oranı daha düşük ilk varyanta gore.

Ben ilac kullanmadim yurtdisinda yaşıyorum zaten burada ilac verilmiyor. C vitamini 1000 mg ester ya da liposamal formunda coook onemli mutlaka hemen basla bir de D vitamini propolis ile destekleyebilirsin.
Çok geçmiş olsun ne güzel olup kurtulmuşsunuz. O zaman omicron bizim ki bisey de yazmıyor umarım öyleyizdir.

Önerinizi dikkate alicam cok teşekkür ederim yarın ediniyim c vitaminini digerleri var zaten. Çok teşekkürler 😊

5.gün az değil mi ya 5 günde negatife döner mi ki? Çok geçmiş olsun ailenize bu arada.
Cok teşekkür ederim. Size de cok gecmis olsun. Filyasyon ekibinin söylediği ve benim okudugum da bu. 7 gün zaten karantina surenizin toplami, hayat eve sigarda da yazar, 7.gun test yaptirmak zorunda degilsiniz misal, zaten bitmis sayiliyor. Ama yaptirmak iyi olur tabii.

Gecmis olsun. Acil sifalar dilerim. Nefes icin gunde 10 defa nefes alip verme egzersizleri var akciger kapasitesini arttirmak icin. Onlari yapip bronslarinizi rahatlatabilirsiniz. Burundan nefes alip agizdan daha uzun surede yavasca nefes veriyorsunuz.
Karantina suresini 5 gune indirmelerinin sebebi saglik calisanlari icin. Omicron cok fazla kisiye bulastigi icin onlara bakacak, ilgilenecek Saglik calisani yetistirilemiyormus karantina suresi uzun oldugu icin. Yani aslinda eski kurallar devam ediyor. 14.gunun sonunda test yaptirip toplum icine karismak daha mantikli ve diger insanlarin da faydasina odakli olacaktir.

Yeni uygulama bu şekilde.
Eklem ağrılarınız için yalnızca parol.
Öksürük için harnup özü, zencefil bulabilirseniz andız özü.
Udi hindi yağını burnunuza damlatın, tozunu bulursanız balla karıştırıp yeyin.
Biz zencefili çorbanın içine bile basıp içtik. :)
Sarımsak, kemik suyu, c vitamini, d vitamini, tarçın, limon, portakal...
Sakın sıcak buharda banyo yapmayın.
Mümkünse soğuk buhar makinesi.
Kekik yağı, lavanta yağı gibi aromatik yağları burun kenarlarına sürün. Koku egzersizi yapın sürekli.
Bir panik olmayın.
Bir kaç gün çok yoğun ter atabilirsiniz ama sıcak duş gerçekten tehlikeli.
Sonrasında muhakkak bir göğüs hastalıkları, kardiyolojiye gidip genel bir bakım yaptırmanızı öneririm.

Back