Korona ve kan pıhtılaşması

Mavi_Eftelya

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2015
943
2.955
113
Evet kızlar herkese iyi pazarlar ... Bilgisi olanlardan yardım istiyorum . Bende kan pıhtılaşması var hergün kan sulandırıcı almam lazım . Covid bakımından riskli grup mu oluyor bu durum.? Çoğu kişi evinde tedavi oluyor artık ama benim durumda olanlar için ne yapıyorlar ?

Haberde okudum genç bir çocuk vefat etmiş pıhtılaması var yazıyordu

Tüm kurallara dikkat ediyoruz bu arada ama insan yine de korkuyor. Apartmanlara kadar geldi artık . Pik yaptığı dönemde bile ne eşimin ne benim çevremden hasta olan duymamıştık ama şu sıra çok fazla duyar olduk .
Doktor arkadaşlardan sağlıkçılar dan bilgisi olan var mı acaba ? Şimdiden teşekkür ederim .

İdari izin için soruyorsanız Sağlık Bakanlığı'nın sitesine bakın, detaylı açıklaması var

2 sebebi var yattıkları için sürekli hareket olmadığı ve ciğerlerde covid19 pıhtılasmaya neden olduğu için covid19 hastalarına kan sulandırıcı iğne yapılıyor.

Bende şu an hamileyim gündüz iğne gece coraspin kullanıyorum.
Hamileliğim bitince de kan pıhtılaşma yüksek guruptayım.
Tedbiri elden bırakmayacağız mesafe maske kalabalık ortamlara gormeyecegiz.
Dün büyük bu markete gittik. Baktım meyve sebze reyonu ana baba günü girmedim boş reyonlarda alacağımızı aldık çıktık.

Kan pıhtılaşması rahatsızlığı olanlarda e nabız’da izin raporu çıkıyor. Her ilaçta oluyor mu bilemiyorum ancak amcam kan pıhtılaşması için kullandığı ilaçtan dolayı izinli bayadır, işe gitmiyor. Devlet izin vermiş.İyice bir bakın derim.

Covit in etkilerinden birisi de d dimer testi yüksek çıkıyor, yani pıhtılaşmaya sebep oluyor o yüzden kan sulandırıcı tedaviye dahil ediliyor. Sizin ayrı sebepden pıhtılaşma probleminiz var covitin etkilerinden birisi pıhtılaşma siz düzenli olarak kendi ilaçlarınızı kullanın bir problem olacağını zannetmiyorum ama covit kimde nasıl etki yapar hiç belli olmuyor kimisi çpk hafif kimisi çok ağır geçiriyor ve bunun net bi sebebi henüz yok

Babam covid sebebi ile 21 gün uyutulup entübe edildi taburcu olduğunda ise 2 ay kadar kan sulandırıcı iğne yaptım babama ve iğneyi bırakınca da coraspin devam etti. Uzun süren bir tedavisi oldu haliyle hep yattığı için kan pıhtılaşması olabilirmiş o yüzden vermişlerdi. Bence siz ilacinizi kullanıyorsanız sorun olmaz allah korusun yine de tabii. İnşallah hiç bulaşmaz.

Teşekkür ederim arkadaşlar. Hepinize ayrı ayrı yazamadım 2 küçük kızım var ama okudum mesajlarınızı .
Allah hepimizi tüm sevdiklerimizi korusun .bi an önce bitsin gitsin bu illet

Ah çok geçmiş olsun, şimdi nasıl babanız, iyileşti inşallah?

Ah çok geçmiş olsun, şimdi nasıl babanız, iyileşti inşallah?
Çok teşekkürler, şükür atlattı. Virüsün en yoğun olduğu dönemde kapmıştı ama inanın çok zor ölümden döndü ayrıca taburcu olunca öyle pat diye ayaklanamıyor insan. Babam uzun süre tedavi gördü bununda etkisi vardır ama fiziksel olarak hicbir sorunu yoktu hastalık öncesi. Taburcu olduktan sonra ilk ay yatağa bağlı yaşadı çünkü tüm kasları erimişti zamanla konuşmaya alıştı yürümeye alıştı kısaca bebek gibi oldu ilk zamanlar. Şuan tamamen normale döndü gibi. El ve ayağında ağrılar var normal diyor doktorlar. 5 ay olacak atlatalı. Allah kimseye vermesin

Merhaba. Siz kaç haftalık hamilesiniz ve korona teşhisi kondu mu size.. ben 8 haftalık hamileyim eltimde korona varmış 2 kez yanyana geldik yemeğe gitmiştik dışarıda Coraspirini gebeler kullanabiliyor mu..

Amin ...
Çok çok geçmiş olsun . Rabbim bidaha böyle bişey yaşatmasın size hiç.kimseye yaşatmasın . Çok zor bi dönemden geçiyoruz malesef . Çoğu insan da hala hafife alıyor . Aklım almıyor benim artık . Kul hakkı başka hiç bişey değil .

Çok teşekkürler amiin düşmanıma vermesin rabbim.

Kesinlikle öyle kalabalık içinde tatil yapanları falan görünce çok üzülüyorum çok. İnşallah bugünlerin sonuçları ilerleyen haftalarda ağır bir şekilde çıkmaz.
En kısa zamanda bu illetten kurtulmak duası ile

korona virüs endotel hasarı(damar duvarı )yaparak ve sitokin salınımı yaptırarak kan pıhtılaşmasına yatkınlık oluşturuyor. bu yüzden hastalara düşük molekül ağırlıklı heparin tedavisi veriliyor. lakin her hastada olmuyor tabi bu durum. siz aspirin mi kullanıyorsunuz normalde?
yüksek riskli sınıf olarak böbrek hastalığı,KOAH,astım gibi solunum sistemi hastalıkları,hipertansiyonu,obezite ve diyabeti olanlar gösteriliyor genelde.
nacizane fikrim; bence yüksek riskli grupta değilsiniz. ilaçlarınızı düzenli olarak kullanmaya devam edin mutlaka :)

Kapalı mekan kahveciydi. O zaman coraspin alayım. Çokk teşekkür ederim cevabınız için ♥
Burdan duyduğunuzla gerçekten alıp içecek misiniz? Şaka yapıyorum deyin lütfen. Hamilesiniz birde. Bilinçsiz kan sulandırıcı kullanılmaz iç kanamadan bile gidersiniz mazallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…