- 25 Ekim 2016
- 17.025
- 31.310
- 598
- 34
- Konu Sahibi Mavi_Eftelya
Hayir ya lutfen. Dr a gidin gebesiniz birde kafaya gore ilac mi icilir .Kapalı mekan kahveciydi. O zaman coraspin alayım. Çokk teşekkür ederim cevabınız için ♥
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Hayir ya lutfen. Dr a gidin gebesiniz birde kafaya gore ilac mi icilir .Kapalı mekan kahveciydi. O zaman coraspin alayım. Çokk teşekkür ederim cevabınız için ♥
siz normalde size kan sulandırıcı reçete edildiği için mi aspirin kullanmak istiyorsunuz yoksa sırf covid'e bağlı pıhtılaşmaya karşı önlem olsun diye mi kullanmak istiyorsunuz? yapmayın gözünüzü seveyim reçete edilmediği sürece kafanıza göre ilaç kullanmayın.Merhaba. Siz kaç haftalık hamilesiniz ve korona teşhisi kondu mu size.. ben 8 haftalık hamileyim eltimde korona varmış 2 kez yanyana geldik yemeğe gitmiştik dışarıda Coraspirini gebeler kullanabiliyor mu..
Kapalı mekan kahveciydi. O zaman coraspin alayım. Çokk teşekkür ederim cevabınız için
korona virüs endotel hasarı(damar duvarı )yaparak ve sitokin salınımı yaptırarak kan pıhtılaşmasına yatkınlık oluşturuyor. bu yüzden hastalara düşük molekül ağırlıklı heparin tedavisi veriliyor. lakin her hastada olmuyor tabi bu durum. siz aspirin mi kullanıyorsunuz normalde?
yüksek riskli sınıf olarak böbrek hastalığı,KOAH,astım gibi solunum sistemi hastalıkları,hipertansiyonu,obezite ve diyabeti olanlar gösteriliyor genelde.
nacizane fikrim; bence yüksek riskli grupta değilsiniz. ilaçlarınızı düzenli olarak kullanmaya devam edin mutlaka :)
Şükür tekrar sağlığına kavuşmuş ama nasıl zorlu bir süreç olmuş. Sağlıktan önemlisi yok gerçekten, Allah bir daha yaşatmasın. Bir an önce bitsin inşallah bu salgın.Çok teşekkürler, şükür atlattı. Virüsün en yoğun olduğu dönemde kapmıştı ama inanın çok zor ölümden döndü ayrıca taburcu olunca öyle pat diye ayaklanamıyor insan. Babam uzun süre tedavi gördü bununda etkisi vardır ama fiziksel olarak hicbir sorunu yoktu hastalık öncesi. Taburcu olduktan sonra ilk ay yatağa bağlı yaşadı çünkü tüm kasları erimişti zamanla konuşmaya alıştı yürümeye alıştı kısaca bebek gibi oldu ilk zamanlar. Şuan tamamen normale döndü gibi. El ve ayağında ağrılar var normal diyor doktorlar. 5 ay olacak atlatalı. Allah kimseye vermesin
Gercekten zor anlatsam neler anlatırım ama üzülüyorum hatırladıkca. 21 günde 16 kilo veren babam nasılda çökmüştü.. Geride kaldı çok şükür. Amiin canım benim bitsin gitsin artık inşallahŞükür tekrar sağlığına kavuşmuş ama nasıl zorlu bir süreç olmuş. Sağlıktan önemlisi yok gerçekten, Allah bir daha yaşatmasın. Bir an önce bitsin inşallah bu salgın.
34 haftalık gebeyim.Merhaba. Siz kaç haftalık hamilesiniz ve korona teşhisi kondu mu size.. ben 8 haftalık hamileyim eltimde korona varmış 2 kez yanyana geldik yemeğe gitmiştik dışarıda Coraspirini gebeler kullanabiliyor mu..
Burdan duyduğum ilacı kan tahlillerimle birlikte eczacıma sorup kullanıp kullanmayaya karar vereceğim. Cahil mi sandınız anlayamadımBurdan duyduğunuzla gerçekten alıp içecek misiniz? Şaka yapıyorum deyin lütfen. Hamilesiniz birde. Bilinçsiz kan sulandırıcı kullanılmaz iç kanamadan bile gidersiniz mazallah
Anladım herşeyi dr kontrolünde tedbiren yapmışsınız.. Allah sizi de bebeğinizi de korusun İnşallah...34 haftalık gebeyim.
Hayır korona teşhisi konmadı.
Ben marttan önce dışarı çıkmamaya başladım.
4 aya yakın evden çıkmadım.
Şimdi ise sadece annem ve benim evim dışında kimseye gitmiyoruz.
Benim hamilelikte emboli, inme, iç organ iflası, her an pıhtı atma riskim çok yüksek olduğu için gündüz kan sulandırıcı iğne, gece de coraspin kullanıyorum.
Coraspini cumartesi gününe kadar icicem. İğneyi doğum yapacağım günün bir gün öncesine kadar kullanıcam.
Tabi doktorlar gerekli görürse ignede coraspin de kullandırıyor.
Dikkat edin görüşmeyin kismeyle ne size bişey olsun nede bebeğinize.
Ne diyeyim bilemedim ki :) ilacı kullanmanıza eczacının mı karar vermesini düşünüyorsunuz? Sizin bir doktorunuz yok mu? Ciddi soruyorum takipli olduğunuz doktor yok mu?Burdan duyduğum ilacı kan tahlillerimle birlikte eczacıma sorup kullanıp kullanmayaya karar vereceğim. Cahil mi sandınız anlayamadım
Hayır hangi doktordan randevu bulabilirsem ona gidiyorum yani kendi evime 1 saat mesafesi olan hastanelere gidiyorum İstanbulda şu dönem yaşamak böyle birşey sanırım. 3 kez devlete gittim sonuncuda özele gittimNe diyeyim bilemedim ki :) ilacı kullanmanıza eczacının mı karar vermesini düşünüyorsunuz? Sizin bir doktorunuz yok mu? Ciddi soruyorum takipli olduğunuz doktor yok mu?
Özele gidin ve orda doğum yapın benim tavsiyem. Maddi durumunuzu bilmiyorum ama testleri sağlık ocağında yaptırın özeldeki doktora gösterirsiniz. Ve lütfen doktordan başkasına güvenmeyin gebelikte zehirlenebilirsiz çok riskli ilaç kullanımları.Hayır hangi doktordan randevu bulabilirsem ona gidiyorum yani kendi evime 1 saat mesafesi olan hastanelere gidiyorum İstanbulda şu dönem yaşamak böyle birşey sanırım. 3 kez devlete gittim sonuncuda özele gittim
İnanın bende öyle düşünüyorum. Mümkün mertebe devlete gitmemeye calisiyorum evden çıkmamaya çalışıyorum.. Tahlillerimi yaptırdım başında şimdi özel hast. İkili tarama testi dedi onu araştırıyorum, doğuma bende özel istiyorum maddi durumumuz iyi çok şükür... Çok teşekkür ederim...Özele gidin ve orda doğum yapın benim tavsiyem. Maddi durumunuzu bilmiyorum ama testleri sağlık ocağında yaptırın özeldeki doktora gösterirsiniz. Ve lütfen doktordan başkasına güvenmeyin gebelikte zehirlenebilirsiz çok riskli ilaç kullanımları.
Sıkıntılı genleriniz ne acaba2 sebebi var yattıkları için sürekli hareket olmadığı ve ciğerlerde covid19 pıhtılasmaya neden olduğu için covid19 hastalarına kan sulandırıcı iğne yapılıyor.
Bende şu an hamileyim gündüz iğne gece coraspin kullanıyorum.
Hamileliğim bitince de kan pıhtılaşma yüksek guruptayım.
Tedbiri elden bırakmayacağız mesafe maske kalabalık ortamlara gormeyecegiz.
Dün büyük bu markete gittik. Baktım meyve sebze reyonu ana baba günü girmedim boş reyonlarda alacağımızı aldık çıktık.
Coraspirini kafanıza göre alamazsınız gebe iseniz eğer kan sulandiriyor pıhtılaşma iz var ise alabilirsiniz doktora sormadan sakın almayın bebek duserKapalı mekan kahveciydi. O zaman coraspin alayım. Çokk teşekkür ederim cevabınız için
Elbette herkesin fiziksel şartları ve bu şartlara verdiği tepkiler farklı yani onun kan pıhtılaşması vardı vücudu dayanamadı diye sizinki de dayanamaz anlamına gelmiyo. Öncelikle bunu belirtmek istedim. İkinci nokta ise koronanin kendisi kan pihtilasmasina neden oluyo ve bu şekilde hayat kayıplarına neden oluyo. Sizin kan pıhtılaşması sorununuz varsa daha dikkatli olmalısınız ama bu durum korona karşısında mücadele edemeyeceğiniz anlamına gelmez kesinlikle.Evet kızlar herkese iyi pazarlar ... Bilgisi olanlardan yardım istiyorum . Bende kan pıhtılaşması var hergün kan sulandırıcı almam lazım . Covid bakımından riskli grup mu oluyor bu durum.? Çoğu kişi evinde tedavi oluyor artık ama benim durumda olanlar için ne yapıyorlar ?
Haberde okudum genç bir çocuk vefat etmiş pıhtılaması var yazıyordu
Tüm kurallara dikkat ediyoruz bu arada ama insan yine de korkuyor. Apartmanlara kadar geldi artık . Pik yaptığı dönemde bile ne eşimin ne benim çevremden hasta olan duymamıştık ama şu sıra çok fazla duyar olduk .
Doktor arkadaşlardan sağlıkçılar dan bilgisi olan var mı acaba ? Şimdiden teşekkür ederim .
1298/677/protronbin/faktör 13Sıkıntılı genleriniz ne acaba
Benimde protrombin heterozigot ve mthr1298 homozigit1298/677/protronbin/faktör 13
4 genim problemli