Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ergenlik çağında kardeş, evin ortamı vs. bu bahaneleri geçin. Her şeyiniz hazır, e ortam ve şartlar da malum, niye bekleyesiniz ki? Kim sizi bunun için yadırgayabilir?Merhaba Hanımlar,
Haziranın ilk haftası nikahım var. Nikah günü dış çekimi ve dini nikahıda halledeceğiz. Evimizi satın aldık, dayadık döşedik her şeyimiz tamamıyla hazır. Haziranın ortasında ise kına ve düğünüm olacaktı. Hemen ardından da haliyle balayını ayarladık. Ancak koronadan dolayı düğünüm ve kınam ağustosa ertelendi ve ağustosta kesin olarak olup olmayacağıda belli değil... Bana kalırsa eğlenebileceğim değilde zoraki yapılan bir düğün gibi olacak, katılmasını beklediğim bir çok yakın aile üyem yaşları itibariyle katılmaktan çekinecek... Nikah ve balayında erteleme yapamadık. Balayı için anlaştığımız firma uçağı kesinlikle iptal edemeyeceğini, eğer haziranın o haftasında bir zoraki durum olmazsa otelide iptal edemeyeceğini söyledi. Bu hafta şehirler arası yasakta kalkınca iptal edilmesi pek olası durmuyor anlayacağınız. 5-6 bin TL civarlarında bir ödemeyi peşin olarak yapmıştık. Tabi ki sağlığımızdan önemli değil, zaten sorunum bu da değil...
Asıl konu balayı olayıyla başladığı için buraya kadar anlattım. Ailem balayını iptal edemediğimizi öğrendikten sonra sürekli yemeklerde ve beraber vakit geçirdiğimiz zamanlarda laf söylemeye başladılar. Biz haziranda evleneceğimiz için evimizin düzenini ve tabi ki işlerimizi ona göre ayarlamıştık. Ben bu korona olayından dolayı evden çalışmaya başladım, ancak evde benden 10 yaş küçük ergenlik çağında bir kardeşim var. Ve ev o kadar sesli oluyor ki, çalışmaya odaklanmamda çok zor oluyor. %20 performansla ya çalışabiliyorum ya çalışamıyorum. Kendimi asla tamamen işime veremiyorum. Annemin sürekli ev işleri ve yemek için ve hatta canı sıkıldığında bile beni dürtmesi, evde olsamda çalışıyor olmamı anlamaması da bu zorlu süreci daha da zorlaştırıyor. Ailem Ağustosa kadar beklememi eğer yeniden ertelenirse o zamana kadar beklememi ve evden gelinlikle çıkmamı o hayallerindeki davullu zurnalı olayı yaşamak istiyor.
Bende düğün olayını çok seviyorum, olmasını istiyorum. Ama durum böyleyken ve yeniden ertelenme ihtimali varken gelinliğimi nikahta giyerek nişanlımla evlenmek ve ardından aynı evde yaşamaya başlamak istiyorum. Eğer Ağustos ayı kesin olsa, hiç sorun yok yine beklerim. Bunca zaman beklemişim değil mi? Birkaç aydan ne olacak... Ailem ise düğün yapmadan aynı evde yaşamamızı istemiyor, hatta nikahta gelinlik giymemi bile istemiyor düğün Ağustosta olmazsa, hazır olan ve aylar önce satın almış olduğum Gelinliği hiç bir zaman giyemeyeceğim.
Sizce resmi ve dini nikahı kıydıktan sonra birlikte yaşayıp Ağustos ayı geldiğinde eğer yapılabiliyorsa düğünü yapmak çok mu tuhaf olur? Benim bakış açıma göre oldukça normal nikahlı kocamla aynı evde yaşamak ve illa düğün yaptığında birlikte oldun birlikte yaşıyorsun diye baba evinden düğün için gelinlikle çıkmanında tuhaf olduğunu düşünmüyorum. Ama ailemin düşüncesi böyle değil, bu yüzden sizlerin düşüncesini de merak ediyorum.
Uzun konumu okuduğunuz için şimdiden teşekkürler.
Ve aleykum selam...toplanmayın canım..korona mı olmak istiyorsunuzYeniden selam =))
Kayınvalidem ile günlük konulardan telefonda konuşurken uygun zamanda ailesi ile gelip bu olayları ailemle toplu olarak görüşmek istediğini söyledi. Haftaya çarşamba iftar yemeğine alacağız. Bu görüşmeden çıkan ortak kararla hareket edeceğiz.
Hepinize güzel yorumlarınız ve destekleriniz için teşekkür ederim. ^^
İki ailede uzun zamandır evden dışarı çıkmıyor, mesafeli olarak oturarak bir şekilde halletmeye çalışacağız.Ve aleykum selam...toplanmayın canım..korona mı olmak istiyorsunuz