Korkuyorum, yardım edin

yesil81

Hayır olsun inşAllah
Kayıtlı Üye
1 Mart 2017
41
20
3
30
Merhabalar. Arkadaşlar ben şu an bu yazıyı bile titreye titreye yazıyorum. Yaklaşık 59-60 gün önce yemek yemeye gittiğim bir yerde elimle yemek vermek istediğim bir kedi beni baş parmağımla tırnağım arasında bir yerden tırmaladı. Hatta bildiğiniz tırnağını geçirdi. Kanadı. Yemek yere düştü. Bir süre bekledim. Yemedi. Günah yerde kalmasın diye almak istedim, aynı yerden tekrar tırmaladı. Ve daha çok kanadı. Benim aklıma bilinçli de olmadığım için kuduz falan gelmedi. Elimi yıkayamadım. Üstüne bir de yara bandı sardım. Akşam eve gittim, babama anlattım. Kuduz olmasın dedi. Bilmiyorum dedim. Aşıya falan götürmedi. Olaydan iki gün sonra rahatsızlandım. Kusma, ateş, karın ağrısı falan oldu. İnternetten kuduzu araştırınca dedim tamam. Bitti. Ertesi gün, sabahtan hastaneye gittik. Doktora durumu anlattım, bir şey olmaz dedi. Aşılara başladılar. Serum uygulanmadı. Bütün aşılarım tamamlandı. Ama 4 doz vurdular. Ben 5.yi de mi vursanız acaba dediğimde 4. dozun bile fazla olduğunu söylediler. Ama sorun o değil. Arkadaşlar bilen, yaşayan varsa yardım etsin. Bugün 60. gün ama kedinin tırmaladığı bölgede yara kapanmış olmasına rağmen yanma ve şiddetli ağrı var. 15-20 gündür başımın ağrısı geçmiyor. Yemek yiyemiyorum sürekli kusuyorum. Boğazım kasılıyor, uyuşuyor gibi oluyor. Çenem, ağzım uyuştu. Karnım ağrıyor. Halsizleştim gittikçe yemek yiyemediğimden. Bazen tükürüğüm akıyor. Kime sorsam bir şey yok diyor. Bir çok doktorla konuştum hepsi ayrı ayrı şeyler söylüyor. Biri ağrı olması normal değil hemen hastaneye gelin diyor, biri ağrı olması normal panik yapmayın diyor. Çoğu bu saatten sonra kuduz olamayacağımı söylüyor. Ama ben neden böyle olduğumu bilmiyorum. Testi de yokmuş bunun bir test yaptırıp öğreneyim dedim, hastane bana bunun bir testi olmadığını söyledi. Allah aşkına ne yapayım ben? Ölecek miyim diye gün sayıyorum. Çok korkuyorum. 15-20 gündür sürekli ağlıyorum. Aşırı korku halindeyim. Babam hastaneye de götürmüyor artık beni. Yardımcı olun ne olur. Ne yapmalıyım?

Canim beni bir cok sokak kedisinin tirmalamisligi isirmisligi disini derimin alyina kadar gecirmisligi var her i benim vurdumduymazligimda normal degil ama ben hic doktora gitmeme ragmen hic sıkıntı yasamadim

Siz doktorada gitmisdiniz mudahalede edilmis bence biraz evhamdan kaynakli seyler yasiyorsunuz yada baska seylerin etkisini buna bagliyorsunuz

Yine icinizin rahatlamasi icin farkli bi iki hastaneye doktora daha gorunun ama bence rahat olun inşallah bissyiniz yoktur

O kadar çok kedi tarafından tırmalandım ki sayısını bilmiyorum.Hiç doktora gitmek gelmedi aklima.Yani psikolojik olabilir senin ki.Kendini korkutmuşsun baya.Ya da belki başka bir sağlık sıkıntın var sen kediye bağlıyorsun.Doktor da birşey yok demiş.Ama babanı boşver kendin git yine madem doktora.Boşu boşuna kafaya takıp zarar vermezsin kendine.

psikolojik gibi geldi.

ama biz buradan bişey yapamayız. bence bi üniversite hastanesine filan git.

doktora da babanın götürmesi şart değil. kendin gidebilirsin.

geçmiş olsun.

Yalnız başıma gidemiyorum hastaneye, yanımda biri olması gerekiyor muhakkak. daha 1-2 hafta önce gittim hastaneye gribal enfeksiyon var dediler. İlaç içmem için tok olmam gerekiyor ama yemek yesem bile çıkardığım için ilaçları doğru düzgün kullanamadım. 3-4 gün önce üniversite hastanesinin aciline gittim. Orda da şikayetlerimi söyledim. Kadın güldü. 60 güne kuduz mu kalırmış diye. Bulantıyı tamamen kesecek, yemek yemeni sağlayacak bir iğne vuralım toparlarsın dedi. O iğneye rağmen bulantım, kusmam geçmedi. Birkaç doktor da aynı şekilde 60 güne kalmaz 10-15 güne götürürdü dedi. Ama bu şikayetlerim sinirlerimi çok bozdu. Ağlıyorum ama ağlamak da çare değil. Çaresiz kaldım. Bilmiyorum ne olacağımı..

niye yalnız başına gidemiyosun anlamadım? sebebi ne? 15 yaşında mısın?

psikologa git.

Geçmiş olsun.kuduz değil de belki bir çeşit enfeksiyon kapmış olabilirsiniz.en iyisi bir hastaneye gidip kan tahlili ve gerekli diğer testleri yaptırmak.

Bir yandan tetanoz ihtimalini de düşünüyorum çünkü 3 gün sonra gittim. Ve tetanoz aşısının ne kadar süre içerisinde yapılması gerektiğini bilmiyorum. Ailem de benimle beraber strese girdi. Hepsi bir şey olmayacağını söylüyor. Gelin benle bir baktıralım, test mest bir şeyler yapsınlar başka türlü ne olduğunu bilemeyeceğiz diyorum. O kadar çok hastaneye geldiler ki benle, artık gelmek istemiyorlar. Gidecek birini bulabilsem neler neler yapmayacağım. İki veterinere girdim onlara da sordum. Öyle bir şey olamayacağını söylediler. Hatta ne kadar doğru bir bilgi verdi bilmiyorum rahatlayayım diye mi dedi anlamadım ama bir tanesi kuduz vakalı hayvan olduğunda bize bilgi geliyor ancak bize hiç böyle bir bilgi verilmedi, telaş yapmanıza gerek yok dedi. Bilmiyorum çok tedirginim ölmekse evet hepimiz öleceğiz mutlaka. Ama kuduz olup ölmek Allah'ım sen koru. Pişmanım olay olur olmaz aklıma gelmemesine, olur olmaz hemen aşıya gitmediğime.

kuduz olsanız böyle olmazdı ayrıca aşı da olmuşsunuz

tetanoz da daha kısa sürede çıkardı 2 ay sürmez onun kuluçka süresi. lenf bezlerinizde şişme var mı

Neden yalnız gidemiyorsunuz hastaneye?
Siz gidin yaptırın testlerinizi içiniz rahat etsin.Belkide kedi ile ilgisi olmayan basit bir enfeksiyon olabilir hemen panik yapmayın.
Ama gidin doktora yani.

niye yalnız başına gidemiyosun anlamadım? sebebi ne? 15 yaşında mısın?

psikologa git.

Yalnız gidemiyorum çünkü fobim var, yanımda biri olunca daha rahat hissediyorum. Gittiğim doktorların çoğu, aşıyı vuran hemşire dahil panik atak olabileceğimi psikiyatriye gitmemi önerdiler. Çevremdeki herkes bu saate kadar ölmüştün diyor. Ağrı korkutuyor. Aşı olduğum hastane ile görüştüğümde ağrı olmaması gerektiğini söylediler çünkü ilk belirtilerden biridir o dediler. Ondan da panik yapıyorum şu anda. Birini bularsam gidip yapılması gereken ne test varsa yaptıracağım. Psikiyatriye de giderim konu ile ilgili. İnşallah korktuğum gibi olmaz.

bence fizyolojik bi rahatsızlık yok, tamamen psikolojik.

tetanoz da daha kısa sürede çıkardı 2 ay sürmez onun kuluçka süresi. lenf bezlerinizde şişme var mı

Dün babama kontrol ettirdim herhangi bir şişme söz konusu değil. Ama ara ara böyle ateş basıyor, ateşleniyorum. Parmağımdaki ağrı elime, koluma kadar vuruyor.

Neden yalnız gidemiyorsunuz hastaneye?
Siz gidin yaptırın testlerinizi içiniz rahat etsin.Belkide kedi ile ilgisi olmayan basit bir enfeksiyon olabilir hemen panik yapmayın.
Ama gidin doktora yani.

Fobim var ondan yalnız gidemiyorum, yanımda biri olunca daha rahat hissediyorum. Veteriner bana ağrının iki nedeni olabileceğini söyledi. Biri kedi tırmalama hastalığından kaynaklı olabilir. Lenf bezleri şişer, ateş, kusma görülür onda da dedi. Diğeri ise baş parmak sinir uçları açısından zengin bir bölge eğer tırnağını çok geçirdiyse zedelenme olmuş olabilir, 2-3 ay ağrı yapar dedi. Herkes ayrı ayrı şeyler söylediği için kime güvenebilirim bilemedim. Doktorlar bile ayrı ayrı konuşuyor, insan şaşırıyor doğal olarak.

60 gün geçmiş, az değil. Bir de parmağından yaralanmışsın, beyine ne kadar yakın bölgeden yara alırsan virüs beyine o kadar çabuk ulaşır. Geçen gün sayısı o sebeple bu ihtimali düşürüyor. Bir de kuduz salya ile bulaşmıyor muydu ya? Isırsa ve salyası bulaşsa tamam da tırnağıyla çizmiş. Ha tabi tırnağına salyası falan bulaşmış da olabiliyor ama ihtimaller ihtimaller. Psikolojik diyorum ben de.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…