Köpüklü Türk Kahvesi

Yarın deniycem inşallah canım teşekkürlera.s.

ellerınıze saglık cukulatalıyı ve damla sakızlıyı hatta hepsını deneyebılırım bu aralar sıgaranın yerını alacak bır yıyecek veya ıcecek bulmaya calışıyorumda:)

ellerınıze saglık cukulatalıyı ve damla sakızlıyı hatta hepsını deneyebılırım bu aralar sıgaranın yerını alacak bır yıyecek veya ıcecek bulmaya calışıyorumda:)
Aman dikkat et bu dönem insana çok kilo aldırır,aklına geldikçe su iç derim ben
:teselli:

Aman dikkat et bu dönem insana çok kilo aldırır,aklına geldikçe su iç derim ben
:teselli:

canım sagolasın. duşunmuyorda degılım zaten butun gun evdeyım suyuda hıc sevmıyorum hamur ışıne bayılıyorum:) sıgaranınn zararından kurtulacagım ınşaallah(daha tam bıtırmedım beynımde)bu seferde kılo problemı saglıgımı bozmaz ınşaallah

ben de kahve delisiyimdir...her sabah güne başlarken ilk işim mis gibi bol köpüklü türk kahvemi höpürdetmek olur...
buzlu suyla kahve yapıldığını ve çok köpüklü süper olduğunu söylesem inanırmısınız...
tarif klasik kahve tarifi,tek fark kullandığımız suyun soğuk olması,kısık ateşte pişirin ve için...
ilk duyduğumda bende inanmamıştım ama denediğimde çok beğendim...

bende türk kahvesi hastasıyım:))ama ne yazık ki benimde çok fazla köpüklü olmuyodu kahvem burda ki tarifleri denicem bakalım..

bu bitter çikolatayı hiç denemedim kahveyi çok severim ama bitter sevmem ne olack şimdi
onun yerine sülü çikolata olsa olur mu?

Köpüklü ve lezzetli türk kahvesinin altın kuralları (annemin yöntemidir)
soğuk hatta buz gibi su (pet şişe tavsiye edilir çeşme suyu sakın denemeyin)
kesme şeker
taze kahve (beklemiş asla kullanmayın mümkünse çekirdek alıp kendiniz çekin)
ocağın ufak gözü ve en kısık ateş (sabırsızlık etmeyin kömürde o yüzden güzel oluyor)

Eşim her akşam 1 cezveyi tek başına içer (4 fincan). Kayınvalidem içine ne koyuyor diye sormuş kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3

emeğine sağlık libyanam
bende kahveyi çok seviyorum
ama bitterle hiç denemedim hemen denicemm :))

valla az kabartma tozu yarım çay kaşıgından az 3-4 kişilik içinn tek fark bu acaiyp oluyo köpük:)

bende içinde kahve olan herşeye bayılıyorum o mis kokusu yokmu off yapiyımda içiyim valla şimdi -tatlicadiarzu-

arkadaşlar bu kadar kahve muhabbetinden sonra yapıp içmezsem bilmiyorum artık bir dönem okadar çok içiyordum ki şimdi sadece keyf için bu arada damla sakızlı olanını duymamıştım annem bize küçükken sütlü olanını yapardı hala çok severim paylaşımlarınız için teşekkürler...hihoyyyt:içelim:

Bende kahvesiz olamayanlardanım vede bitter çikolatalı
kahveyi çok merak ettim doğrusu......................................

vay ya ne değişik yöntemler varmış
karbonatı da duymamıştım
saolun kızlar
harikasınız

Tam bi kahve delisiyimdirkaydirigubbakcemile2
Çokta güzel yaparım Bol köpüklü bol şekerli
Yemesinide çok severim , kokusu hele beni cezbeder kaydirigubbakcemile3
Kahvesiz günüm geçmezgamyoncuiremsu
İş yerinde bitmiş , kahve krizine girdik iş arkadaşımlasenağlama

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…