• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kopek sesi delirticek beni

nazlihilton

Zaten kırılmış bir kızım 👰🏻
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2016
2.263
4.806
133
Arkadaslar merhaba akil danismak istiyorum size. Yan dairemizde (isyeri olarak kullaniyorlar) buyuk cins siyah kopeklerden 2 tane var. Sabah aksam gece yarisi dinlemiyor hayvancagiz surekli aglar gibi bazen uluyor bazen havliyor. Evden calisiyoruz bu surede evimizde birde bebek var. Azicik gozunu kapatsa havlama sesinden uyaniyor. Daha once apartmandaki herkes rahatsız oldu sikayet edicez vs dendi ama sonra araya bu pandemi girince kaldi.
konusmayi denedik birakicak kimse yok kucuk kopekler diyor sahibi ama yas olarak bilemiyorum ama ses ve boyut olarak gayet buyukler. Birde hayvanlar ihtiyac icin cikarildiklarinda oyle bir kosuyorlar ki sevinçten gun icinde surekli kapali olduklarıni ondan havladiklarini dusuyorum.
Boyle birsey yaşayan oldu mu? Bu kopeklerin sahibini arayip zabitaya falan sikayet etsem alip barinaga mi verirler oyle biseyde olsun istemiyorum vicdanen. Kendi evimiz satip baska bir yere gitme şansımız da yok.
Fakat delirticek boyuta geldi bizi ses sanki bizim evin icindeler gibi. Yorumlarinizi bekliyorum

Karneli, sahipli evcilleri alıp barınağa götürmezler, sahiplerinden alınmaları için bakımsızlık, açlık, kötü muamele gibi şeyler olması lazım diye biliyorum ama tabii emin de değilim, yalnız şikayet ederseniz olan hayvancıklara olur:(

Benim takıldığım nokta niye köpekleri işyerinde tutuyorlar, böyle hayvanseverlik olmaz, hayvanseverim diye dolaşmasınlar ortalıkta, yalnızlıktan ağlıyordur onlar:(

Arkadaslar merhaba akil danismak istiyorum size. Yan dairemizde (isyeri olarak kullaniyorlar) buyuk cins siyah kopeklerden 2 tane var. Sabah aksam gece yarisi dinlemiyor hayvancagiz surekli aglar gibi bazen uluyor bazen havliyor. Evden calisiyoruz bu surede evimizde birde bebek var. Azicik gozunu kapatsa havlama sesinden uyaniyor. Daha once apartmandaki herkes rahatsız oldu sikayet edicez vs dendi ama sonra araya bu pandemi girince kaldi.
konusmayi denedik birakicak kimse yok kucuk kopekler diyor sahibi ama yas olarak bilemiyorum ama ses ve boyut olarak gayet buyukler. Birde hayvanlar ihtiyac icin cikarildiklarinda oyle bir kosuyorlar ki sevinçten gun icinde surekli kapali olduklarıni ondan havladiklarini dusuyorum.
Boyle birsey yaşayan oldu mu? Bu kopeklerin sahibini arayip zabitaya falan sikayet etsem alip barinaga mi verirler oyle biseyde olsun istemiyorum vicdanen. Kendi evimiz satip baska bir yere gitme şansımız da yok.
Fakat delirticek boyuta geldi bizi ses sanki bizim evin icindeler gibi. Yorumlarinizi bekliyorum
Bence şikayet etmeden köpek sahipleriyle konuşun .Belki bir çözüm bulurlar .Dediğiniz gibi büyük cins köpeklerse sadece tuvalet için çıkarmak yeterli olmuyor .Bende 2’5 yıl kadar baktım ,dairede büyük cins köpek .Extra spor yapmaları ,oyun oynamaları gerekiyor .Şayet böyle bakılmazsa ,hayvanlar içinde çok zor .Ağlıyorlar ,havlıyorlar .Çünkü mutlu değiller .O enerjilerini atmak istiyorlar .Eğer yeterli egzersiz yaptırılmazsa hayvancıklarada eziyet .Bence sahipleriyle güzellikle konuşun şikayet etmeden önce .

Karneli, sahipli evcilleri alıp barınağa götürmezler, sahiplerinden alınmaları için bakımsızlık, açlık, kötü muamele gibi şeyler olması lazım diye biliyorum ama tabii emin de değilim, yalnız şikayet ederseniz olan hayvancıklara olur:KK43:

Benim takıldığım nokta niye köpekleri işyerinde tutuyorlar, böyle hayvanseverlik olmaz, hayvanseverim diye dolaşmasınlar ortalıkta, yalnızlıktan ağlıyordur onlar:KK43:

tesekkurler cevabiniz icin mune
Kopekler ağlıyor sanki sadece ben degil babam annem diger aile bireyleri de ağladığını dusunuyor. Yani normal havlamak değil. Yalnizlar gun icinde disari cikarken aksamdan aksama yada ogle saatleri sevincten kosarak iniyorlar delikten goruyorum kapidan ne yapsam beynimiz durdu

Hayvanlar yalnız kalmak istemez illa yanında insan ister. Ondan ağlıyorlardır.

Bence şikayet etmeden köpek sahipleriyle konuşun .Belki bir çözüm bulurlar .Dediğiniz gibi büyük cins köpeklerse sadece tuvalet için çıkarmak yeterli olmuyor .Bende 2’5 yıl kadar baktım ,dairede büyük cins köpek .Extra spor yapmaları ,oyun oynamaları gerekiyor .Şayet böyle bakılmazsa ,hayvanlar içinde çok zor .Ağlıyorlar ,havlıyorlar .Çünkü mutlu değiller .O enerjilerini atmak istiyorlar .Eğer yeterli egzersiz yaptırılmazsa hayvancıklarada eziyet .Bence sahipleriyle güzellikle konuşun şikayet etmeden önce .

tesekkurler bende kesinlikle oyle dusunuyorum aksam saatlerinde disari cikarildiklarini görüyorum. Bundan dolayi agliyorlar bence. Sahibi kesinlikle iknaya yanasmiyor. Kopekler de üzülüyorum bir taraftan sesten rahatsız olsamda

Ah kıyamam yavruşlara ben ya. Muhtemelen ilgisizlikten sürekli havlıyorlar.
annemin üst dairesinde vardı böyle bir durum. Daire sahibi eve 2-3 günde bir gelen bekar bir erkek. Köpek aç kalıyor çıkmak istiyor yalnızlıktan deliriyordu artık. annemler çok söyledi adam bir şey yapmadı en sonunda belediyeye şikayet etmekle sosyal medyada rezil etmekle falan tehdit ettiler artık. Öyle hayvanı alıp bi yerlere götürdü adam. Bu insnlar tatlı dilden anlamıyor. Anlasalar zaten hayvanı o duruma sokmazlardı.

Bizim sitede de kadın köpek almış daha sonra bahçeden dışarı bıraktılar durmuyormuş diye. Sürekli bizim kapının önünde, arabayla dışarıya çıkamıyoruz. Hayvan alışık insanın üzerine atlıyor, yani bahçesi olduğu halde "bahçeyi bozuyormuş" diye almıyorlar. Ben de hayvanları çok seviyorum kıyamıyorum da, şikayet edince belediye direk ya barınağa kapatıyor yada başka yerlere bırakıyor. Hayvanlar sonra insanların vicdanına kalıyor. Hayvanlar için iyi olmuyor işte.

bir de işyerinde insan yok mu

yani gün içinde insanlar olduğu için daha fazla ilgi görmezler mi

gece ağlamalarını anlarım da gündüz neden ağlıyorlar

komşumuzun köpeği var ilk taşındıklarında küçüktü ve ortamı değişmişti onlar giderken havlardı

şimdi hiç sesini duymuyorum ki pandemi öncesi sabah tüm aile evden çıkar akşam gelirlerdi köpek de sessiz sessiz yaşardı

tesekkurler cevabiniz icin mune
Kopekler ağlıyor sanki sadece ben degil babam annem diger aile bireyleri de ağladığını dusunuyor. Yani normal havlamak değil. Yalnizlar gun icinde disari cikarken aksamdan aksama yada ogle saatleri sevincten kosarak iniyorlar delikten goruyorum kapidan ne yapsam beynimiz durdu

Kesinlikle yalnızlıktan ağlıyorlardır, kapatıldıkları yer işyeri dediniz, sanırım pandemiden sebep sürekli açık olan bir yer değil, sürekli havladıklarına göre tüm gün yalnız bu hayvanlar ve arada gelip onları dolaştıran birileri var yanlış anlamadıysam, hayvanların her gün en az 2 defa dışarı çıkmaya ihtiyaçları var hem enerji atmak hem de tuvalet ihtiyaçları için, işyerine kapatılıp kendi hallerine bırakılmaları doğru değil, bizim de minik bir köpeğimiz var, asla evde yalnız bırakmıyoruz, eşimle bana çok düşkündür, ikimizin birden evden gitmesi gerektiğinde kızımla kalıyorlar, o zaman bile ağlayıp ulumaya başlıyor, ki tek başına olmadığı halde, küçücük olmasına rağmen bizimki dahi havladığında sesi yankılanıyor, biz sakinleştirip susturuyoruz komşularımızı düşünerek.

Hallerine üzüldüm şahsen, bakımlarını üstlenen kişiyle vicdanlarına dokunacak şekilde konuşsanız, öyle bırakıp gitmesinler, sevdikleri için sahiplendilerse evlerinde onlara bakacak yerleri de vardır, seviyoruz deyip evlerine bile almayan, arabaları kirlenecek diye bindirmeyenlere kızıyorum, böyle sevgi olmaz, böyle hayvanseverlik olmaz, garipler boşuna havlamıyordur, sahiplerini özleyip arıyorlar, onu çağırdıkları için havlıyorlar yazık valla:(

Ayrıca kimseyi rahatsız etmeye de hakları yok, suç o gariplerde değil, onlar havlar ağlar ulur, kabahat onları bırakanlarda.

Şikayet et. Ses desibel kaydı yüksek çıkarsa ordan taşınmak zorunda kalırlar.(yada hayvanı ordan çıkarırlar) Aksam yalnızlıktan aglıyordur veya wc geldiği için ama gündüzde sürekli aglıyorsa burada bir eziyet soz konusudur incelenmesini istemek lazım

İsyeri home office gibi kullaniyorlar arada bir kilitleyip birkac saat bir yerlere gidiyor sahipleri. Yani bütün gün baslarinda onlarla ilgilencek birisi yok. Ayrica daire o kadar igrenc kokuyor ki tarif edemem kokuyu arada kapilari acikken denk geliyorum.
Desibel sikayet olaylarini da arastirdim ama ilce belediyesine mi gitmeli zabıtayı mi aramali bilemiyorum kimden ogrenebilirim

Yazık günah evde köpek beslemek ve onu dışarı çıkarmaya üşenmek onlara büyük haksızlık. Cins kedi köpek satın alan insanlar çok hayvansever takılır bir de kıyamıyorum bir hayvanı nasıl satın alırsınız nasıl eve hapsedersinşiiz üzülüyorum.
Hayvan satın alanlar artık olan olmuş ama bundan sonra gidip parayla kimse almasa keşke bu sektör ve hayvanların çilesi bitse

Bizim sitede de kadın köpek almış daha sonra bahçeden dışarı bıraktılar durmuyormuş diye. Sürekli bizim kapının önünde, arabayla dışarıya çıkamıyoruz. Hayvan alışık insanın üzerine atlıyor, yani bahçesi olduğu halde "bahçeyi bozuyormuş" diye almıyorlar. Ben de hayvanları çok seviyorum kıyamıyorum da, şikayet edince belediye direk ya barınağa kapatıyor yada başka yerlere bırakıyor. Hayvanlar sonra insanların vicdanına kalıyor. Hayvanlar için iyi olmuyor işte.
Komşunuz gibi insanlar evcil sahiplenmesin, onun yerine pilli kedi köpek alsınlar.
Önce bir heves sahiplenip sonra sokağa terk edilmeleri merhametsizlik, o hayvanların psikolojisi yerle bir oluyor terk edilince, hele küçük ırklar sokakta perişan oluyor ve sokak hayvanlarından oluşan çetelerin saldırısında ölüyorlar maalesef :(

İsyeri home office gibi kullaniyorlar arada bir kilitleyip birkac saat bir yerlere gidiyor sahipleri. Yani bütün gün baslarinda onlarla ilgilencek birisi yok. Ayrica daire o kadar igrenc kokuyor ki tarif edemem kokuyu arada kapilari acikken denk geliyorum.
Desibel sikayet olaylarini da arastirdim ama ilce belediyesine mi gitmeli zabıtayı mi aramali bilemiyorum kimden ogrenebilirim
Yani köpekler sağlıksız bir ortamdalar, muhtemelen tuvalet ihtiyaçlarını evde karşılamak zorunda kalıyorlar ve ilgilenen kişiler doğru dürüst temizlemediğinden koku oluyor:(

Komşunuz gibi insanlar evcil sahiplenmesin, onun yerine pilli kedi köpek alsınlar.
Önce bir heves sahiplenip sonra sokağa terk edilmeleri merhametsizlik, o hayvanların psikolojisi yerle bir oluyor terk edilince, hele küçük ırklar sokakta perişan oluyor ve sokak hayvanlarından oluşan çetelerin saldırısında ölüyorlar maalesef :KK43:
Sokak köpeği ama çok güzel bi köpek, insan canlısı. Ama ben hayvana bakmıyor diye rahatsız oluyorum onlardan yoksa hayvandan değil. Köpek kulübesi koymuş dışarıya ama köpek bizim ordan ayrılmıyor. Aldıkları mamayı da yemiyor haliyle aç kalmasın diye besliyoruz. Bu sefer hayvan kim besliyorsa ordan ayrılmıyor. Bahçesi olduğu halde rahatsız etmeye hakkı yok ama kadın anlamıyor, inadına salıyor. Kadın bütün gün evde, kapatıyo kapısını umrunda olmuyor.

Sokak köpeği ama çok güzel bi köpek, insan canlısı. Ama ben hayvana bakmıyor diye rahatsız oluyorum onlardan yoksa hayvandan değil. Köpek kulübesi koymuş dışarıya ama köpek bizim ordan ayrılmıyor. Aldıkları mamayı da yemiyor haliyle aç kalmasın diye besliyoruz. Bu sefer hayvan kim besliyorsa ordan ayrılmıyor. Bahçesi olduğu halde rahatsız etmeye hakkı yok ama kadın anlamıyor, inadına salıyor. Kadın bütün evde, kapatıyo kapısını umrunda olmuyor.
Ben anladım sizi zaten ama komşunuza kızdım, bir hayvanı sahiplenecekseniz hakkını vermeniz gerekiyor, evine almıyorsa bile bahçesi varmış bahçesinde bakabilir, bahçeyi bozuyor diye dışarı bırakmak insani değil zira sokak hayvanları binbir türlü eziyet görüyor insanlardan, kimi öldürülüyor kiminin bacakları kesiliyor, kimi çuvala konup suya atılıyor, daha geçenlerde sahipli bir köpeğe ateş etmişler ayakları parçalanmış, onun üzerine ayaklarını kesmiş sahibi, sahibini de anlamadım doğrusu, hayvanı veterinere götürmek yerine 😡

Haytap sahip çıktı köpeğe.

nazlihilton nazlihilton haytap deyince aklıma geldi, köpeklere bakan kişiye sizi haytap'a şikayet ederim vb bir şeyler söyleseniz, siz demeseniz dahi eşiniz, aileniz birileri söylese.
Hayvanseverlerin kurdukları dernekler gruplar konuya çok hassas yaklaşıyor ve epey de etkili oluyor.

Ben anladım sizi zaten ama komşunuza kızdım, bir hayvanı sahiplenecekseniz hakkını vermeniz gerekiyor, evine almıyorsa bile bahçesi varmış bahçesinde bakabilir, bahçeyi bozuyor diye dışarı bırakmak insani değil zira sokak hayvanları binbir türlü eziyet görüyor insanlardan, kimi öldürülüyor kiminin bacakları kesiliyor, kimi çuvala konup suya atılıyor, daha geçenlerde sahipli bir köpeğe ateş etmişler ayakları parçalanmış, onun üzerine ayaklarını kesmiş sahibi, sahibini de anlamadım doğrusu, hayvanı veterinere götürmek yerine 😡

Haytap sahip çıktı köpeğe.

nazlihilton nazlihilton haytap deyince aklıma geldi, köpeklere bakan kişiye sizi haytap'a şikayet ederim vb bir şeyler söyleseniz, siz demeseniz dahi eşiniz, aileniz birileri söylese.
Hayvanseverlerin kurdukları dernekler gruplar konuya çok hassas yaklaşıyor ve epey de etkili oluyor.
Sorun su ki onlara gore iyi bakıliyor sorun yok kopeklerde. Bizce var ama anlamak istemiyorlar. Aile bireylerimi muhattap etmek istemiyorum yaslilar, kopeklerin sahibide benden yasca büyük bir adam. Ben hic muhattap olmadan halletmek istiyorum bu isi Buyuk ihtimalle zabitayi arıcam devam ederse ilerki günlerde. Artik yonlendirirler diye dusunuyorum bizi

Aynı şeyi yakın zamanda yaşadığımız için yazıyorum, zabıtayı aradık. Ve biz de hayvan düşmanı değiliz ama sabaha kadar havlıyorlar hiç uyuyamıyoruz dedim.. Tabii kimlik bilgimi gizli tutmalarını istedim. Ve geldiler, sadece uyarı yapıyorlar. Ama işe yaradı, köpekler havlamıyor çok şükür, artık hayvanlara ne yapıyorlarsa...

Back