- 16 Nisan 2023
- 824
- -190
- 18
- Konu Sahibi Angelsinthesky1
-
Calısıyorum da söyle bisey var benim arkadasım evde kalmaya alıştırdı ben alıstırmadım is yerine de götürüyorumCalısıyor musunuz peki?
Benim kız alfa özellikleri gösteriyordu ilk 2 ay ped eğitimi olarak geldi ve benim eve geldiktwn sonra heryere yaptı enzimatikler vs ler derlen 4. Aya kadar ağladım sinirlendim. İnstagramda bobi koleji var onlara gittik eğitime basladık bana ilk derste eğitmen ne dedi biliyor mısınuz? Alfa bu köpek pede falan yapmaz doğayı istiyor dedi. Gercekten suan eve binde bir yapıuor onda da asla halı koltuk kanepe yapmaz. Sert zemine.Tuvalet alıskanlıgında cok zorlandınız mı ?
Cok teşekkür ediyorum hepsinin tüyleri kadar ömürleri olsun insallah.YaaaaaCooook mutlu saglıklı seneleriniz olsun beraber....
Ben de arkadasımda sevdim cok , geldi kucagıma resmen beni sev diyor gözlerim doldu o haline ..
Ve gercekten köpek sahıplenmeden ölürsem gözlerim açık gider..Annemin inatla yapamazsın demesi midemi agrıtıyor.. bir de beraber yasadıgımız ıcın onları üzmek istemıyorum tek derdım o..
Bir de annem ; bundan 30 sene önce abımın getırdıgı köpegı cook sevdı bir tek kendı emek verdi abim sagolsun sadece sevıyordu ben ilkokuldaydım.. annem araba kullanmayı yenı ögrenmıstı yanına koyardı Lucky'i veterınere bile kendi götürüyordu ..
Tuvalet alıskanlıgı saglayamadık dıye mahvoldu annem zaten titizdi de cok.. kadın hep elınde bez gezıyordu hayal mayal hatırlıyorum..
Ondan da korkuyor ama o zaman bu kadar bılınclı degıldık.. kucuk alan yaratmak ped koymak vs yoktu ki.. bir de ben gercekten kızıma kardes gibi olacagını hıssedıyorum.. benım de 2. Kızım olacak gibi...
Duygularnızı ertelemeyin. Gercekten sevdiğimizde kalbimizle sevdiğimizde herseyim üstesinden geliyoruz.Kızım okuldan erken gelıyor. Ped e tuvalet alıskanlıgı kazandırmak istiyorum zaten alırsak 3 aylık olacak dısarı cıkaramayacagız aşılar bitene kadar.
Sanki cok mutlu olacagız gibi hissediyorum :)
Cok sevıyorum gercekten..
Biz geçen sene bir şekilde bir yavru poodle aldık eve. Apartman dairesindeyseniz bahçeniz yoksa günde 2 kere gezdirmeniz lazım kabul edin bunu baştan göze alınHerkese merhaba.. 3 yıl önce boşandım, kızım ben ve annem babam aynı evdeyiz.Çalısıyorum , kızım okuldan geldıgınde annemler karsılıyor,ilgileniyorlar.
Kendi evleri var ama evımız dublex ust katta annemler alt katta biz kalıyoruz. Zaten ben işteyken kızımla da ilgilendıklerı ıcın , böylesi hepimiz icin daha iyi oldu..Şimdi şöyle bir sorunum var , kızımla poodle sahıplenmek istiyoruz.Arkadasın köpeginin 3 aylık yavrusu var bize verecek ancak annem kesinlikle yapamazsın , bakamazsın hayatını kaydırmak mı istiyorsun diye baskı yapıyor.Annem de cok sever ama evde olmayacagını koku yapacagını egıtım veremeyeceğimizi düsünuyor.Kedımız vardı , dogustan kalp rahatsızlıgı sebebıyle 1 sene önce kaybettık.Hepımızı cok üzüldük cok agladık annemler de dahil.
Bir de ben agır depresyon ve bazı hastalıklarla ilgili ömür boyu ilaç kullanacagım. Annem önce benım kendıme bakmam gerektıgini söyluyor.
Ben kızımın kardesi olmasını cok isterdim ama evlılıgımde 2. Cocuk yapacak huzurum yoktu boşandım.
Şimdi köpeği kardes gibi düsünmustum aslında kızım da ben de çok istiyoruz bizim hayatımız diyorum ama annemı de kırmak istemıyorum.
Kızım da anne bir kere gelıyoruz hayata neden kötü düsünüyorsun ,belki cok güzel olacak diyor.
Aklım cok karısıkKızım 8 yasında bu arada.
Sahiplenme istegim o kadar agır basıyor ki.. aslında bu kadar cok düsünmem zorluklarının da farkında oldugum ıcın.. yani bu öyle bir hevesle olacak birsey değil biliyorum.. ama inanın sizlerin paylasımlarınız benlm ıcın cok cok önemli , cokDuygularnızı ertelemeyin. Gercekten sevdiğimizde kalbimizle sevdiğimizde herseyim üstesinden geliyoruz.
Mutlu olacağınızı düsünüyorsanız alın
Ama onun 2. Bebeğiniz olacağını unutmayın. Herseyi bastan ögreteceksiniz
Sekillendireceksiniz
Sabırlar bazen tükenecek
Ama cokca sevileceksiniz
İnanım maddi sorumluluklarının da farkındayım.. Kedimin dogustan kalp rahatsızlıgı vardı..İzmitte kardıyolog onerdıler günlerce oraya göturdım bekledim.. 15.000 lira cıvarı tutmustu ama insanın tek dusuncesı iyi olması..Ve sevgisi .. o kadar agır basıyor ki..Benim de köpeğim var. Üzgünüm ama bana anneniz haklı gibi geldi. Ne kadar sevseniz de kızınız daha çok küçük, köpek bakabilecek yaşta değil. Köpekler yalnız kalmayı tolere edebilse de sevmez. Benim komşumun köpeği bir saat bile yalnız kalmıyordu mesela. Siz de işe gidiyorsunuz en büyük sorumluluk annenizde olacak.
Yavruyken günde iki kere dışarı çıkarmak yetmiyor daha sık aralıklarla gezmesi lazım. Siz işte olacağınıza göre annenizin çıkarması gerekecek. Normalde de günde iki yerine üç kere gezmesi daha iyi zaten. Kıtık olmaması için sık sık belki her gün taranması lazım.
Hasta olacak veterinere götürülmesi gerekecek. Kaldı ki tüm cins hayvanların genellikle bir hastalığa yatkınlığı olur, melez değil çünkü gen havuzunda hastalığın azalma ihtimali olmuyor. Kronik bir rahatsızlığı çıkarsa karşılama imkanınız var mı? Ben köpeğim için kullandığım takviye ve ilaçlara ayda 3500 lira veriyorum mesela. Daha maması ödülü aşısı tahlil parası dahil değil buna. Kiloya bağlı olarak dozaj azalır ama bunun yıllık checkupı ünlü hocalardan ultrason muayenesi ekgsi var. Bunlara üç ay önce nerdeyse 15 bin lira döktüm. Böyle bir bütçe ayırabilecek misiniz?
Köpek bakmak evet çok güzel ama çok zor. En büyük sorumluluğu yüklenecek kişi anneniz gibi duruyor onun için size karşı çıkıyor olabilir.
Ben cocuk istiyor hadi sahıplenıyım dıye dusunmedım hıc..öyle olsa coktan alırdım..Çocuk istiyor diye hayvan sahiplenmek ne kadar doğru bilmiyorum. Çocuk bu bugün ister yarın bıkar. En azından benimkiler öyle. Kızınız için değil siz bakabilecekseniz alın. Yarın bunun ergenliği var. O zaman ilgilenmezse yada istemezse ne olacak?
Benimki de 10 olacak 2 ayi kaldıBenim kopegim 11 yasini bitirdi, 12’nin icinde. Kar kis hastalik tatil vs demeden bunca zamandir gezdiriyoruz
300 mt2 bahcem var. Bahceye ciktiktan 20 dk sonra evin kapisinda oturuyorlar iceri girmek icinKöpek zor ya, bahçeniz yoksa olmaz derim... Ev içinde köpekleğe eziyet gibi geliyor bana. Bahçede özürce koşup oynayabilirmeli... Ev içine kedi yakışır...
Villa gibi Bi evde kalsam bahçeye ev gibi kulübe yaptırıp büyük ırk köpek bakardım... Evde de kedi.. Hayal gibi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?