- 10 Ocak 2016
- 1.136
- 2.374
- 133
Evet umarım öyledir.Birsey yapacagini sanmiyorum. Bir anda sinirle soylemistir geceleri havliyorsa ve buna cocuk uyaniyorsa sinirleri gerilmistir.
Asiri havlamadigi surece birsey olmuyor merak etmeyin.. heleki bir anne sanmiyorum ki kopege zarar verecek birsey yapsin.. uslubu cirkin olmus okadar.Evet umarım öyledir.
Ben ilk anda en kötüsünü düşündüm ama muhtemelen şikayet etmeyi kast etti.
Ve şikayet de etse karnesi olduğu için bir şey yapamaz.
Evet eve almaya başladım.Köylerde büyümüş , her sabah horoz sesiyle, ahırdan gelen inek sesleriyle uyanmış bir neslin çocuklarıydık...Ne oldu da böyle olduk anlayamıyorum gerçekten...Dünyanın sadece kendisine ait olduğunu düşünüp ,her yeri işgal eden insan saygısızlığı iyice ele aldı.
Sizi çok iyi anlıyorum, benimde 7 yaşında bir köpeğim var, bazen biz bile bu nasıl köpek hiç havlamıyor diye şaşırırken ,şikayet edilmiştik. Kapıda görevlileri gördüğümde kalp atışlarım hızlanmıştı. Komşunuz muhtemelen sinirle şikayet etmekten bahsetti. Belki bir süre akşamları eve alabilirsiniz.
Evet yarın kaydını yaptırıcam belediyeye.benim de basıma gelmişti karnesi oldugu sürece dokunamazlar bakıp gidiolar asıları tam olsun yeterli bir de belediyeye kaydettir karnesini üstüne olduguna dair
Evet eve almaya başladım.
Zaten bütün kış evde uyudu.
Yani her sabah köpeğin sesiyle uyanıyoruz derken yalan söylüyor çünkü daha yeni bahçede yatmaya başladı.
Görevliler geldiğinde durum nasıl gelişti peki?
Karnesine mi baktılar?
Canım biz eşimle avukat olduğumuzu söylediğimizde ,şöyle bir geri adım attılar. Karnesine baktılar ve inan bana gelen kişilerin köpeklerin aşıları ile ilgili en ufak bir bilgisi olmadığı çok açıktı. Sonra "köpeğiniz havlıyormuş..." gibi bir cümle kurdular , "kimse şikayet eden yasal yollara başvursun lütfen iletin" dedim. Gittiler bir daha gelemediler :) Şunu unutmayın, zabıtanın yada polisin kapınıza gelerek "şikayet var" diyerek köpeğinizi almaları mümkün değil. Maksimum yapabilecekleri şey aşılarını kontrol etmek ve uyarıda bulunmak.
Aynısı bizim binada da var kaniş cinsi bi köpek gece gündüz uluyup havlıyo ben belediyeyi aradığımda ağızlık takabileceklerini ama köpeği alamadıklarını söylediler.Köpeği almaları için çevre ve şehircilik bakanlığından bir ekip geliyor ve kapının önüne mühürlü teyp koyuyormuş.2 gün sonra alıp götürüyolarmış eğer şikayetçinin evine gelen ses belirli bi desibelin üstündeyse uzaklaştırma emri yolluyolarmış, uzaklaştırılmazsa da para cezası varmış.
Evet, hatta o kayıt cihazı şikayet eden kişinin evine konmalıdır yasal olarak. Ve öyle evden uzaklaştırma kararı da kolay kolay çıkmaz, çünkü bu konuda alınmış yargıtay kararları bile vardır.
Hayvanları çok seviyorum fakat diye başlayan bir cümlenin benim için hiçbir hükmü yok.Hayvanları çok seviyorum fakat sizin gibi bi tane de bizim apartmanda var.
Üzgünüm ama kimse köpek havlamasına katlanmak zorunda deği.
Belediyeye haber verse alıp götürürler.
Gerçekten de apartmanda köpek bakılmaz yani.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?