- 20 Ağustos 2015
- 460
- 384
- 33
Ben sizin yerinizde olsam o kadına o lafları yedirirdim.Ne yani sırf onun çocuğu uyanacak diye sokaktaki bütün kedi köpekleri mi susturacak?İnsanlarda merhamet diye bir şey kalmamış yaa kesinlikle dikkatli olmanızda yarar var.Bu tür insanlardan her şeyi beklerim ben..Umarım cümleleri toparlayabilirim çünkü gece gece sinirlerim harap oldu ve ağlayıp duruyorum yarım saattir.
Apartmanın bize ait olan, dışarıdan bir girişi olmayan bahçesinde köpeğimiz yaşıyor.
Zaman zaman havlıyor evet ama ya bir yabancı bahçeye yaklaştığında ya da kedi köpek gördüğünde.
Ki bunu mahallede herkes biliyor çünkü 7 yıldır aynı evde köpeğimizle birlikte yaşıyoruz.
Yan apartmanın da dört dairesinin bizim bahçeye cephesi var.
Bize cephesi olmayan dairelerden birinin de köpeği var ve bu köpeği evin ergen oğlu gezdiriyor. Ve bizimkinin havladığını bildiği halde bahçenin önünde oyalanıyor.
Bizimki deliriyor havlıyor tabi.
1 saat önce de böyle bir şey oldu ve bizim cepheye bakan dairelerden en üst kattaki camı açıp "Hanımefendi bu terbiyesizlik ama, köpeğinizi alın içeride bakın, apartmanda köpek bakılmaz, müstakil eve taşının, benim çocuğum uyanıyor devamlı" gibi laflar etti.
Bu arada bizim apartmandan bugüne dek bize iletilmiş bir şikayet yok.
Ben de bahçenin bana ait olduğunu söyledim. Apartmanda köpek bakılmıyorsa onların apartmanında nasıl bakıldığını sordum. Ama o evin içinde bakıyor şeklinde bir yanıt aldım. Bu arada sıklıkla "terbiyesizlik bu" sözünü tekrarladı.
En sonunda "O zaman köpeğinize ne olur bilemem, gerisine ben karışmam" anlamına gelen bir cümle kurdu. Tam duyamadım çünkü sinirden kulaklarım uğuldamaya başladı.
Birçoğunuzun kedisi köpeği var biliyorum.
Ve siz de bunun nasıl bir his olduğunu bilirsiniz.
Çok gücüme gitti beni bununla tehtit etmesi.
Lütfen bilgisi olan arkadaşlar bana bir şey söylesin.
Zarar verebilir mi ona?
Ne yapabilir?
Ya da ne yapabileceğini söylemeyin hazır değilim.
Sanırım sadece içimi rahatlatın istiyorum.
Kaybedecek çok önemli bir şeyim olduğu için laflarını yediremiyorum inanın.Ben sizin yerinizde olsam o kadına o lafları yedirirdim.Ne yani sırf onun çocuğu uyanacak diye sokaktaki bütün kedi köpekleri mi susturacak?İnsanlarda merhamet diye bir şey kalmamış yaa kesinlikle dikkatli olmanızda yarar var.Bu tür insanlardan her şeyi beklerim ben..
Aynen bende face de falan bakmıyorum hiç sayfalaraAynen, anlatır mıyım hiç. Asla. Sadece bir adamın hapis cezası aldığını söyledim, o da olumlu bir durum olduğundan.
Ben de geri çekildim zaten artık.. Artık sosyal medya hesaplarıma bile bu yüzden girmiyorum. Çünkü orada hep dernekleri takipteydim, temasta olduklarım da vardı, ilan paylaşımı da yapardım sık sık. Ama gücüm kalmadı artık, şahit olduklarım ağır geliyor... Sadece kendi çevremdeki hayvanlara elimden geleni yapmaya çalışıyorum. İnsanız biz de, tükeniyoruz...
İtam etmiyorum sadece karşıdaki insanların da ne hissettiğini söylemeye çalışıyorum. Kimseyi üzmek gibi bir niyetim yok. Eğer köpeğe. Zarar vermek gibi bi tehdit varsa bu tabiki çok üzücü. Ama benim bebeğim korkmasa isterse on köpek sabah akşam havlasın rahatsız olmam. Hatta bu köpeğin varlığından Bebek doğun haberimiz oldu. Konu sahibi öyle yapıyor diye demiyorum köpeği bekçilik yapsın diye bahçeye koymak hayvanseverlik olamaz
Sizi rahatlatmak isterdim ama insanoğlunun ne zaman ne yapacağını kestirmek mümkün olmuyor, kimi sinirle bağırıp sonrasında birşey yapmıyor, kimi de hiç ses etmeden gizlice yapacağını yapıyorÖyle yapacağım.
Uyuması için içeriye aldım.
Muhatabım erkekti bu arada.
Daha acımasız olabilir diye açıkçası ondan korktum biraz da.
Sizi rahatlatmak isterdim ama insanoğlunun ne zaman ne yapacağını kestirmek mümkün olmuyor, kimi sinirle bağırıp sonrasında birşey yapmıyor, kimi de hiç ses etmeden gizlice yapacağını yapıyorseneler evvel biri kimseye zararı olmayan kedilerimin hepsini zehirledi, kendini baştan belli etseydi önlem alırdım ama ne yazık ki o kişi en ufak birşey hissettirmedi, canını aldığı kedilerimin bedelini öbür dünya da verir elbet, kendisi Allah'a havale ettim
Yani çocuğu uyumayan bir anne veya baba bunun sebebi olan köpeğe her şeyi yapabilir mi?Simdi anneyim de kadina hak veriyorum
kopegin yuzunden cocugun uyanmasi veya uyumamasi
cok sinir bozucu....biliyorum basima geldi....:)
Kopegine dikkat et herseyi yapabilir vhalla ..
allah belasını versin.
nefret ediyorum doğaya hayvana saygısı olmayan iki ayaklılardan. tiksiniyorum. hayvan bu kedi miyavlar köpek havlar.. doğanın sesleri..ağlayarak gömdük hepsini, çoğu bebeydi daha.
Ortalik manyak dolu..Yani çocuğu uyumayan bir anne veya baba bunun sebebi olan köpeğe her şeyi yapabilir mi?
Anne baba olmadan önce insan olmayı deneseler keşke o zaman.
Oturduğunuz apartmanın güvenliği yok mu? Onu uyarın diyecektim ama şu anki durumda en fazla apartman sakinleriyle konuşmak olur,rahatsız olma durumları var mı yok mu gibi sonra da durumu anlatırsınız dikkatli olmalarını istersiniz.köpeğiniz mecburen dışarıda olacak haliyle yapabileceğiniz tek şey bu gibi duruyorKaybedecek çok önemli bir şeyim olduğu için laflarını yediremiyorum inanın.
Bu kadarını yapabildim.
Onun kaybetme korkusu yok ama ben köpeğime zarar gelmesinden gerçekten korkuyorum.
Hah hayvanseverler gelmişbende sokaktaki çocuklardan rahatsız oluyorum varmı şikayet edebileceğimiz bir yer gençler
Başınız sağ olsunağlayarak gömdük hepsini, çoğu bebeydi daha.
Isin ilginci bu kopek havlamasindan sikayet edenler kendi cikardiklari gurultuyu rahatsizligi hic gormezler.dunya sadece kendilerinin etrafinda donuyor sanirlar.bir canliyi zehirleyebilecek vijdansizi allah affetmez.Şu hayvan sesinden şikayet eden insanlarımız biraz durup düşünseler, vicdanlarınnı yoklasalar olmuyor mu? Bu hayvanları evcilleştiren insanoğlu. Köpekler bekçi olsun, çoban olsun diye, kediler evdeki haşaratları mahlukları yesin diye alınmış evlere bahçelere zamanında. Ve yüzyıllar içinde evcilleşmişler. Ama insan şehir hayatına geçmiş ve tabiri caizse bu hayvanlara tekmeyi basmış. Tek tük insanız şurada hayvan sevmeyi, onu olduğu gibi kabul edebilmeyi bilen, ne acı!
Aman sokağımda köpek havlamasın, aman bu mart kedileri uyutmuyor, açayım pencereyi kaynar su dökeyim çiftleşirkerken. Olmadı zehirleyeyim! Gelmesin tekmeyi basayım, taşı fırlatayım. Neden? Hepsinin kendince bir nedeni var sorsak...
Yani çok merak ediyorum ama köydeki bebek nasıl uyuyor? Şehrin ortasında olmasaydı bu şikayet eden insanlar, dağın başında lüks bir evleri olsaydı o bahçeye kaç köpek dizerlerdi kim bilir. O zaman o çocuğun uykusundan uyanması dert olur muydu? Yoksa hırsızıydı uğursuzuydu gelmez, ne güzel havlıyor diye o köpeğe sahip mi çıkılırdı?
Çocukları uyuyamıyor diye yakınan anneler... Sizi anlasam da siz de lütfen bunları da düşünün. Bu hayvanların şehirde ne işi var? Çünkü insan onu kendine yaklaştırdı. Şimdi onların sorumluluğu yine bizde, insanda. Doğada yaşayamazlar ki. Onların doğaları insana yakın olmak. Ne yazık ki bahçede olmaları bile büyük şans. O bahçede o köpek havlamasa sokaktaki havlıyor. Değil zehirlemek ya da canıyla tehdit etmek, hemen şikayet etmek için telefona sarılanların bile vicdanını sorguluyorum ben bu yüzden.
Ama insanoğlu bencil işte. Anlatsak da anlayan kaç kişiyiz şurada...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?