• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Konya'ya Gelin Gidenler

aLoneangeL22

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2017
29
22
38
32
Selamlar cümleten, aranıza yeni katılmış bulunmaktayım.
Birkaç haftalık araştırmalarıma rağmen aradığım şeyi bulamadım ve siz değerli hanımlardan yardım almak istedim.
Yakın zamanda 7 yıllık ilişkimin ilk önemli adımını atmaya karar vermiş bulunduk. Ama çok acayip şeyler olmaya başladı, ben balıkesirliyim yarim konyalı. Kayınvalide adayım yarime, kıza dört bilezik takacağım hazırladım, iki de erkek kardeşin için bilezik yaptım demiş, bunu saf yarim bana söyledi ve yapım itibariyle insanların hakkımda karar vermesi çok zoruma gitti. Konyalılar geline ve gelinin ailesine böyle muamele mi ediyor? Konyalıya varan hanımlar lütfen bana akıl verir misiniz? Bu adetleri mi yahu?

bir insan olarak sana şunu söyleyebilirim ki her şehrin iyisi kötüsü vardır.
konyalı olarak da diyeceklerim çoktur ama bu her aileden aileye değişir...
mesela konyaya gelin olursan anlayacaksındır mahallelerde bile yemek yapış şekli(sarmasından hangi mahalleden olduğunu anlarım mesela :D), davranışları, düğün şekilleri değişir. bu kısmı zaten sen yıllardır sevgilinle birlikte gözlemlemişsindir.
diğer taraftan da altın noktasında o kadar biriktirdiğini ifade etmiş. eşit davranacağını vs.. anlatmak istemiş.
bu demek değildir ki istediğiniz bir kolyeyi, yüzüğü almayacak..
belki müstakbel kayın valideniz otoriter bir karakterdir bilemezsin ki..
genel anlamda konyanın yerlisi diye tabir ettiğimiz konyalılar çok beceriklidirler, çok lezzetli yemekler, pasta börekler yaparlar. genel olarak gelinlerinden de beklerler. (benim kayınvalidem konyalı değil ama konyalılara taş çıkarır :D )

karşılıklı olarak uyum süreci geçireceksiniz.
iletişim halinde olun isteme sürecinde... arayıp sorun, aklınıza takılanı ifade edin.
dertler büyümeden çözülür.
bu sadece senin değil tüm evlilikler için geçerli bir durum.

sen ön yargıyla yaklaşma, onun da sana o şekilde yaklaşmasını bir şekilde engelle...
kültür olarak konya-balıkesir farklıdır ama alışılır. alışılmayacak bir şey yok.

bir insan olarak sana şunu söyleyebilirim ki her şehrin iyisi kötüsü vardır.
konyalı olarak da diyeceklerim çoktur ama bu her aileden aileye değişir...
mesela konyaya gelin olursan anlayacaksındır mahallelerde bile yemek yapış şekli(sarmasından hangi mahalleden olduğunu anlarım mesela :KK70:), davranışları, düğün şekilleri değişir. bu kısmı zaten sen yıllardır sevgilinle birlikte gözlemlemişsindir.
diğer taraftan da altın noktasında o kadar biriktirdiğini ifade etmiş. eşit davranacağını vs.. anlatmak istemiş.
bu demek değildir ki istediğiniz bir kolyeyi, yüzüğü almayacak..
belki müstakbel kayın valideniz otoriter bir karakterdir bilemezsin ki..
genel anlamda konyanın yerlisi diye tabir ettiğimiz konyalılar çok beceriklidirler, çok lezzetli yemekler, pasta börekler yaparlar. genel olarak gelinlerinden de beklerler. (benim kayınvalidem konyalı değil ama konyalılara taş çıkarır :KK70: )

karşılıklı olarak uyum süreci geçireceksiniz.
iletişim halinde olun isteme sürecinde... arayıp sorun, aklınıza takılanı ifade edin.
dertler büyümeden çözülür.
bu sadece senin değil tüm evlilikler için geçerli bir durum.

sen ön yargıyla yaklaşma, onun da sana o şekilde yaklaşmasını bir şekilde engelle...
kültür olarak konya-balıkesir farklıdır ama alışılır. alışılmayacak bir şey yok.
Olay bana dayatmaymış gibi geldiği için gerçekten çok bozuldum. Konyalılar ama istanbul da yaşıyorlar ve kadınla da bir kere görüştük. Ne bileyim öyle pat diye dört olacak denmesi tuhaf geldi. Sonra yarime sizin oranın adeti mi bu, kıza ve ailesine danışılmıyor mu dedim, ufaktan kıyamet koptu tabi :110::110: Gözüm korktu ne yalan söyleyeyim becerikli gelin istiyorlarsa hele yandım yandım :bicak:

Olay bana dayatmaymış gibi geldiği için gerçekten çok bozuldum. Konyalılar ama istanbul da yaşıyorlar ve kadınla da bir kere görüştük. Ne bileyim öyle pat diye dört olacak denmesi tuhaf geldi. Sonra yarime sizin oranın adeti mi bu, kıza ve ailesine danışılmıyor mu dedim, ufaktan kıyamet koptu tabi :110::110: Gözüm korktu ne yalan söyleyeyim becerikli gelin istiyorlarsa hele yandım yandım :bicak:

yani diyorum ya öyle herkesi bir değerlendiremeyiz.
sizin de bir başka adetiniz mesela bize çok değişik gelebilir.
direk dört olacak deyip size bunu SEVGİLİNİZİN söylemesi çok değişik...
ne ben ne nişanlım bilmiyoruz ikisi de söylemediler; annelerimiz konuşmuşlar altın mevzularını... ki bizim nişanla birlikte tam dokuz yıl oldu ilişkimiz.
tek bildiğim diğer gelinlerine ne yaptılarsa bana da aynısı olacağı.
bu noktada bunu konuşmanız hem çok erken hem de gelin damat değil büyüklerin konuşması uygun olan...

yani diyorum ya öyle herkesi bir değerlendiremeyiz.
sizin de bir başka adetiniz mesela bize çok değişik gelebilir.
direk dört olacak deyip size bunu SEVGİLİNİZİN söylemesi çok değişik...
ne ben ne nişanlım bilmiyoruz ikisi de söylemediler; annelerimiz konuşmuşlar altın mevzularını... ki bizim nişanla birlikte tam dokuz yıl oldu ilişkimiz.
tek bildiğim diğer gelinlerine ne yaptılarsa bana da aynısı olacağı.
bu noktada bunu konuşmanız hem çok erken hem de gelin damat değil büyüklerin konuşması uygun olan...
Şahsen ben zaten karışma taraftarı değilim ama pat diye söyleyince gerçekten garip hissettim. En iyisi yarimle bu konulara girmemek sanırım.

Şahsen ben zaten karışma taraftarı değilim ama pat diye söyleyince gerçekten garip hissettim. En iyisi yarimle bu konulara girmemek sanırım.

(yarim deyince bir değişik oluyor.)

tabi ki de girmeyin. konusu açılınca zamanı gelince büyükler konuşsun, biz en büyük işi yaptık birbirimizi bulduk deyiverin ;)

QUOTE="aLoneangeL22, post: 51335234, member: 832052"]Selamlar cümleten, aranıza yeni katılmış bulunmaktayım.
Birkaç haftalık araştırmalarıma rağmen aradığım şeyi bulamadım ve siz değerli hanımlardan yardım almak istedim.
Yakın zamanda 7 yıllık ilişkimin ilk önemli adımını atmaya karar vermiş bulunduk. Ama çok acayip şeyler olmaya başladı, ben balıkesirliyim yarim konyalı. Kayınvalide adayım yarime, kıza dört bilezik takacağım hazırladım, iki de erkek kardeşin için bilezik yaptım demiş, bunu saf yarim bana söyledi ve yapım itibariyle insanların hakkımda karar vermesi çok zoruma gitti. Konyalılar geline ve gelinin ailesine böyle muamele mi ediyor? Konyalıya varan hanımlar lütfen bana akıl verir misiniz? Bu adetleri mi yahu?[/QUOTE]
Bak canım konyalılar için gelinlik müessesesi son derece önemlidir :duduk:gelinlerine takıp takıştırıp yanlarında dolaştırmayı çok severler sessizliği saygı göstergesi olarak görürler sessizlik derken böyle bir konuda siz nasıl isterseniz tarzındaki sessizliktir ki bilezik konusu zaten erkek tarafına baglı ne kadar varsa takılır bunun gibi meseleler

Ben konuyu tam anlamadim herhalde. Size 4 bilezik takacakmis. Neyi sorun ettiniz?

Ve bence de yarim kelimesi cok garip oluyor ...

Back