- 12 Nisan 2016
- 1.105
- En iyi cevaplar
- 1
- 3.801
- 133
- Konu Sahibi kalbimparamparca
O ARGÜMANI! Size şöyle açıklayayım: Konya insanlarının çoğu muhafazakardır bunu herkes gibi hemşerilerim de bilir ve kabul ederiz. Bizim karşı çıktığımız Konya insanlarına yobaz denmesi. Sanki oraya başka memleketlerden gelip rahat yaşayanları sözle ve davranışla taşlıyorlar gibi vahşice anlatmaları. Konya insanı muhafazakardır ama bu kendi içlerinde aile akraba ilişkilerinde böyledir. Kimsenin ne giydiğine karışmaz kınar gözle bakmazlar. Bir iki kişiye böylesi denk geldi dye tüm Konya insanı böyledir denilemez denilse bile öyle olmadığı gerçeğini değiştirmez. Önyargı olarak kalır sadece. Diğer yorumlarda belirttiğim gibi ben İstanbul’da normal kıyafetlerimde tacize maruz kalabilirken Konya’da yaşadığım süre boyunca asla böyle bir durumla karşılaşmadım. Nasıl ki sizin memleketiniz İzmir’de çoğunluk kapalılığı sevmedikleri için Gavur İzmir yakıştırması yapmak çirkinse Konya’ya da yobaz denmesi aynı ölçüde çirkindir! Saygıyı hoşgörüyü sadece kendimize istememek lazım. Biz saygı gösterelim ki saygı görebilelim. Batısıyla doğusuyla Anadolusuyla biz bir bütünüz. Önce kendi içimizde birbirimize saygı sevgi gösterelim.Ben de şu argümanı anlamıyorum: Tutucu insan her yerde var deniyor. Doğru, tutucu insan her yerde var ama çoğunluk diye de bir şey var. Bunu neden anlamak istemiyor insanlar, ben de bunu anlayamıyorum. İstisnalar kaideyi bozmaz diye boşuna dememişler. Konyada rahat insanlar da olabilir ama bu, Konyanın çok büyük çoğunluğunun tutucu olduğu gerçeğini değiştirmez. Sırf insanların kendi memleketleri diye gerçekleri gözardı etmelerini anlamıyorum. Mesela ben de İzmirliyim ve kabul ediyorum, buralı insanların çoğunluğu kapalılığı, dindarlığı sevmiyor.