Konya nasıl bir şehir ?

30 yıllık konyalıyım. Şu dediklerinizin birini bile görmedim masallah ne attınız. Turist olarak gelip tüm negatiflikleri biriktirmek zor olmalı. Tenha yerde gezmeyin demissiniz. Ülkenin neresinde acaba tenha yerde kadınlar rahatca gezebiliyor sorarım? Dini anlamda herkes kendi halinde kimse kimseye karısmaz kimsede kimseye zarar vermez. Kültür farkı illa vardır ama konya yasanmaz bir zehir de degil. Ayrıca en az 10 kisi tanıyorum. Ülkenin 4 bir yerinden buraya gecici yerlesip buranın ekmegi ne küfredip yıllardır hala oturan. Beğenmiyorsan yol belli gidersin demi? Ama yok hep laf edip kalıyorlar öyle de baslanıyorlar. Her neyse konya kötü bir zehir degil. Bu önyargılarınızdan lütfen kurtulun. Gezmeye gelin ve tadını cıkarın. İyi insan her yerde var, kötü insan her yerde var. Lütfen unutmayın
Konyada yaşamadığım tacizi mahalle baskısını yobaz görüşleri Ankaranin göbeğinde yaşadım o kadar diyim. 1 haftalığına gelip neler yaşamış insanlar oyle ağzım açık okudum

Olabilir, ama öyle genel bir tutum yok; örneklendirirken böyle açık yazsanız "Sallamayın" tepkisi almazdınız benden çünkü yerlisiyim buranın, annem, kardeşim tesettürlü. Hadi ben açığım da, görüyorum yani öyle bir tutum yok burada.
Şehirlere dair önyargılar olması normal, mesela ben buraya haftasonları gelen Konyalılara bakarak pek çok çıkarımda bulunabilirim ama gerek yok, çünkü çok iyi insanlarla da karşılaştım Konyalı. Mesela bir abi vardı hiç unutmam, kedimiz camdan düştü bacağı kırıldı ameliyat gerekti. Alanya'da yapacak hekim bulamadık bacağı ampüte edeceklerdi, Konya Selçuklu Vet. Fakülte hastanesine götürdük. Girişteki abi Konyalı, yerlisiymiş, nasıl güzel davrandı uzak yoldan geldik diye her kolaylığı sağladı.
Kedimiz operasyondayken bahçede bize çay getirdi "Yorulmuşsunuzdur gençler" diye ve bizimle sohbet etti öğle arası yemek ısmarlamaya bile gitti.
E şimdi bu abi de Konyalı.

Siz antiörnek vereceğim diye, eleştirdiğinizi söylediğiniz şeyi yaptınız, yapmayın. Öyle tesettürlüye höt söt edilen, "Bu ne?!" diye bakılan bir yer değil Alanya ve hatta ülkenin en karma, herkesin her çeşit insanın sorunsuz bir arada yaşayabildiği ender köşelerinden biri.
Olabilir, daha açık yazmadığım için yanlış anlaşılmış olabilirim. Umarım hepimiz hep iyi insanlarla karşılaşırız.

Konyada yaşamadığım tacizi mahalle baskısını yobaz görüşleri Ankaranin göbeğinde yaşadım o kadar diyim. 1 haftalığına gelip neler yaşamış insanlar oyle ağzım açık okudum
O da bir şey mi kimisi 1 günde yaşamış 😂 bütün öculer onları bulmuş :(

ben temmuzda yaz günü dizimde eteğim üzerimde kolsuz bluzumla şehir merkezinde bayağı gezdim. Hiç garp bakış hissetmedim üzerimde.
bir de eşimin ailesi de civarda bir ilçede yaşıyor mesela orası küçük ilçe herkes birbirini tanıyor kaynanama şimdi laf ederler diye kolsuz falan giymiyorum. Ama konyada sıkıntı olmadı. Yani küçük ilçede bile kısa kolla gezdikten sonra konya çok rahat.
Ultra mini giyince belki kızarak bakıyorlardır

Nisanliyken Konyada minibuste nisanlimla yanyana oturduk diye teyzenin biri Allah belanizi versin demisti😂
Yok yahu.Nen gider nereyi boş bulursam otururum.Hatta bazen dinlenmek için banka otururum yanımda erkek olması beni rahatsız etmez ama kalkıp gidiyorlar diye bide şikayet ederim

Eskişehirde tenha yerlerde gezebiliyorsunuz, gece gündüz farketmiyor, yırtıcı hayvan olamadıktan sonra insandan pek zarar gelmiyor. Bir mahalle hariç tabi. 😀
Pizzacı tarafından evinde öldürülen kızın evi nerdeydi acaba? Üniversiteye cok yakındı mesela. Yine söylüyorum iyi insanda kötü insanda her yerde var. Ve bu ülkede kadınlar hiç bir yerde tam anlamıyla özgür değiller.

Neyini sevemediniz örnek verir misiniz
Yokuslarini sehrin ortasindaki gokdelen gibi tokilerini sehrin telasini kalabaligini isinamiyorum bir türlü.Belki Izmirde yasamamis olsaydim severdim.Ama izmirin denize cikan yollarini sanki antidepresan verilmis gibi sakinligini yavasligini ariyorum hep

Allahü ekber diyerek başlıyorum o zaman. Öncelikle söylemeliyim ki baba tarafım da o civardaki başka bir ilden. Ben de Konya'ya dedemin miras işlerine sebep gittim.

1. Bu kadar sofu insan ancak Mekke'de falan bir arada olur, sokakta çarşaflı kadın, cübbeli erkek sayısı çok fazla.
2. Rahatsız edici insanlar değiller yani cübbeli sarıklı bir amca yazlık kıyafetli kadın görse gözlerini dikip bakmaz diyorum
3. Öte yandan burda kısa kollu veya askılı tişört giyip sokağa çıkamazsınız bence
4. Her muhafazakar görünen şehir gibi burda da tonla acaiplik var, Konya da şehvet ve zinanın başkentlerinden biri diyebilirim :bicak: Gittiğimde tanıştığım bir devlet görevlisinin, bir de emniyet mensubunun söylediklerine göre erkekler muhafazakar görünüyor amma varlıklı olanlar mutlaka kapama tutuyor, imam nikahı yapıyor.
5. Yiyecekler çok şahane ve inanılmaz uygun fiyatlıydı ben gittiğimde. 3 kişi etli ekmek yemeye gittik o kadar çok pide getirdiler ki sayamadık ve Ankaranın 4te 1i para ödedik abartısız. Her şey çok lezzetliydi:dua:
Etli ekmekte hamur yok ki 🤣 öbek halinde biraz kıyma uygun fiyatlı olması normal yani 🤣🤣

Ya her şehrin iyi insanı da var kötüsüde. Buradaki yorumlardan bile anlaşılabiliyor. Kimi tü kaka demiş doğrudur kimi kapalıyım kötü baktılar dedi diye atıyorsun demiş görmüş şahit olmuş gibi. Kimi şehirlerde açıklara laf atan yobaz diye adlandırdıgımız Kişiler olduğu gibi kapalılarıda görünce böcek görmüş gibi davranan yobazlar var. Mesele açık olup olmamak değil mesele insanın içinde. İnsan olmasında. Bu o şehri kötü yapmaz sadece bazı insanlarının kafa yapısının çirkinliğini gösterir Umarım sorunsuz yasarsınız demeye geldim.

Çalci sorma biz aslında Arabistan özerk Cumhuriyetiyiz ama çaktırma aramızda kalsın. Buraya gelen kadınları zorla çarşafa sokuyoruz ama kimseye söyleme lütfen 🙏
Ön yargıları ne zaman bırakacağız acaba. Yaşamadığın bir şehir hakkında konuşmak ne kadar doğru. Ben siz yaşadığınız için etiketledim ki birinci ağızdan bilgi sahibi olsun.

Back
X