Konya nasıl bir şehir ?

Bu yerenlerin kaçı konyada yaşamış merak ettim doğrusu ? Bende merkezde üniversite arkadaşımla yaşadım 3 sene kadar, zaten memleketim ama ailem ilçesindeydi ben merkeze taşındım izmirde 15 yıl yaşadıktan sonra hemde şuan burnumda tüten yer neresi diye sorsalar ah konyam derdim💕

Son düzenleme:
Siz böyle bir olay yaşamadınız diye başkası da asla yaşayamaz mı yani? Siz yalan söylemiyorsunuz böyle bir tavırla karşılaşmamışsınız ama bunu söyleyen kadın da sallamıyor yaşadığını anlatıyor.

Bakmazlar öyle tesettüre "Ayy tesettürlü ıvv vıvv" diye, böyle genel bir tutum göremezsiniz burada diyorum; yerli halk yeldirmeli kapalıdır çoğu yörük kökenli olduklarından, Mardin, Gaziantep, Maraş'tan çok göç aldı, Konya-Alanya yolu yapıldı her haftasonu 42 plaka parklar dolu, artı Süleymancıların illerinden biri... Konya'nın önüne Antalya-Alanya tatil yöresi yerleşik yabancısı/turisti bol sahiller bikini full, yazlık mekan diye koyma amaçlı söyledi arkadaş muhtemelen ama bakan olmaz tesettüre, ilk kez görmüyorlar insanlar yani. Nesine baktılarsa, "Tesettürüme bakıyollağ" diye yorumlamıştır en fazla.

Aradaki fark ne biliyor musunuz😁bazı yörelerde gizli gizli sevişirlerken bazı yörelerde gizlemeden herkesin görebileceği tarzda yerlerde sevişmeleri tek fark bu :KK70:
İşte ikiside dogrumu sizce. Ben gizli yapılanada dogru demedim. Ama ulu orta yapılacagına (mahremdir bilirmisiniz bilmem) gizli olsun tercihim. Gözüm görmesin. Benim dinimde özel hayat gizlidir. Sizin dininizi bilmedigim için bişey diyemem.

Bosna hersek diye geçiyor adı
Canım Bosna tamamen üniversitesili kısmı. Yerli hiç denecek kadar az. Çok güzel bir şehir temiz çiçek gibi. Memleketim değil ama ailem orda yaşıyor ben önce üni sonra memurluk için başka şehirlerde bulunduğum için misafir gibi oldum. Şehir olarak çok seviyorum. İnsanına gelince bize hep iyileri denk geldi. Hiç akrabamız yok orda komşularımiz ailemiz gibi oldu. Üni orda okusam belki arkadaşlar gibi denk geldiğim şeyleri yazardım. İnsanini şöyle eleştiririm genelleme yapmadan muhafazakar görünüyorlar çizdikleri profil bu ama altta pek alakası yok.. üni sınavına hazırlanırken arkadaşlarim vardı evden çıkarken uzun boy etek giyip okul tuvaletinde kısa yedek etek götürdükleri ni söylerlerdi. Aileler fazla baskıcı sanırım. Birde erken yaşta görücü usulüyle evlilik çok yaygın 30 lu yaslara gelince göz açılmasi ile aldatmalar fazla oluyor. Bu bilgi senin pek işine yaramaz da 😁😁😁

Bende konyada doğdum büyüdüm memur olunca 23 yaşında konyadan ayrıldım bir kere gerçekten yobazlar tesettürlü değilim ama etek bile giymem askılı giymem ona rağmen konyada bir çarşıya dahi giderken yediğim lafların uğradığım tacizlerin haddi hesabı yok hatta ilk ankaraya geldiğimde neden kimse bana bakmıyor diye çok şaşırdım çünkü alışmışım tacizle bakan gözlere okuduğum için benim yaşıtım aileler tarafından nolcak okuyacanda o..u mu olcan denilirdi (hoş kendi kızları o..pudan beter oldular da ilahi adalet işte) içkinin fuhuşun başkentidir bunu ben değil taksi şoförlüğü yapan tanıdıklarım hep söyler ailem konyada ama ben yılda bir kez giderim oda kirilmasinlar diye bana kalsa sınırından geçmem
Bende birkaç yıl Konya’da yaşadım mesajımda belirttiğim gibi İstanbul’da yaşadığım sıkıntıların hiç birini orda yaşamadım. Yalnız yaşayan bekar bir bayan olmama rağmen kendimi güvende hissettim kapım açık unutup uyuduğum olmuş ev sahibi haber verince farkettim. Yobaz insan her yerde var ama Konya’nın geneli asla yobaz değil. Pek çok şehrin insanına göre daha hoşgörülüdürler özellikle İstanbul’la kıyaslayınca. O kadar ayrı şeylerden bahsediyoruz ki nerdeyse farklı şehirlerden söz ettiğimi sanacağım. Bu sözlerimin de sonuna kadar arkasındayım.

En başta tertemiz ve çok düzenli bir şehirdir. Dolmuşa, tramvaya bin şehrin bi ucundan diğer ucuna gidersin. En sevdiğim kısmı heryere gitmek o kadar kolay ki.
Yaşlı kesim evet biraz dar görüşlü ama yeni nesil heryerdeki gibi gayet rahat.
Birde Konya bana cok ucuz geliyor. (Belkide ne nerde satılıyor bildiğim için bilemiyorum)
Evleri güzel, kiralar normal. Iş bulmak çok kolay.
Gözünüz hic korkmasın, anlatılanlar gibi yaşlı ve dar görüşlü kesimle içli dışlı olmayacağınıza göre gayet rahat ve mutlu yaşarsınız.
Anlatilanlar gibi hic kotu bir anım yok.. aksine Konyaya gittiğimde kendimi çok mutlu ve rahat hissediyorum
Not: bir kac yorum gördüm. Konyada kisakollu giyilmez ne demek. Gayet rahat istediğiniz herseyi giyebilirsiniz. Tesettürlü değilim ve gayet rahat giyinirim hic bir sıkıntı yaşamadım.

Tekirdağ'ın da Konya'nın da az çok dinamiklerini bilen biri olarak yorum yaptım ben, amacım şehir kötülemek değildi. Tekirdağ'da sabaha karşı evine rahatlıkla dönebilirsin misal, iki kız eğlenmeye çıkmış derler. Konya'da ruspuluktan geliyor derler. Yani sizin yaşam tarzınıza bağlı bir şey aslında o şehirde rahat edip edemeyeceğiniz.

Şöyle söyliyim ulaşımı aşırı rahat, gezilecek yerleri bol ve tertemiz, aşırı bakımlı bi şehir, insanı her türden vardır genelleme yapılamaz ama merkezde gayet rahat insanlar, zaten kalabalık bi yer kim kime dumduma yani ne yobazlığı yahu, iş imkanının çok fazla bi yer boş kaldığım zaman 1 haftayı geçmez o ara iş değişikliklerim arasında

Muhafazakar diye bu tarz şeyler olmayacak mı sandınız :KK70: kutsanmış şehir değil ya ayyasi da var genelevde çalışanı da.
Valla oyle sandim.Cunku carsiya giderken minibuste nisanlimla yanyana oturduk diye Allah belanizi versin dedi teyzenin biri ben de ne bileyim heralde burada oyle seyler yasak sandim 🤣

Arkadaşlar Konyaya taşınma gibi bir durumumuz var açıkçası biraz rahat bir insanım sizce zorlanırmıyım 😞 insanları genel olarak nasıl Konya nın 😌 ( Tekirdağlıyım bu arada kızlar çocukluk arkadaşımla taşınacağız 2 bekar kız yaşayacağız )
Eşim konyalı.Benim karşılaştığım insanlar kendini dindar zanneden ama zihniyet olarak yobaz insanlardı. Tabi genellemek yanlış ama benim giderken ayaklarım geri geri gidiyor. Asla tayin istemem dediğim bir yer. Şehir olarakta pek bir esprisi yok.çok sıcak öyle doğal güzellik falan pek yok. Ama tabi iş ekmek nerdeyse oraya gitmek lazım.

Öğrenciliğimin iki yılını geçirdim ama ben yapamadım. Sonra Ankara'ya geçtim. Bana hitap eden bir şehir değildi genel manada. Ama her hafta tiyatroya giderdik, genel olarak şirin bir yer, her yer bana yakın gelirdi. Meram çok güzeldi. Ama ilginç şekilde soğuğu insanı karartıyor. Ya da beni kararttı :)) tenim hassas ve beyaz her kış karariyordum. Şeker fabrikasının kokusu şehre ait bir koku katıyor.
Öyle şunun başkenti, şöyle iğrenç böyle ahlaksız diyemem asla. Bence bunu hiç kimse.hic bir şehrin insanı için diyemez. Her yer de her tür insan var. Ben çok fazla vurdum duymaz insanla karşılaştım tabi bu da herkesi bir kefeye koyacagimiz anlamına gelmez. İki koca valizle otogara giderken kimse bı yardım edelim mi demedi ya. Herkes acaba taşıyabilecek mi diyen gözlerle izledi sinirlerim bozulmuştu 😅 o gün dedim gideceğim bu şehirden ve gittim 😅 bir de fazla kibarsaniz uyum sağlamak zor. Ben hitabete, diksiyona çok dikkat edilen bir evde büyüdüm. Dalga geçen çok oluyordu :))

Hayatımda 1 kez gittim bir daha da gitmem. Haftasonu gitmiştik mevlana gezisine. Her yer dilenci ve organizeydi hepsi. Çok farklı tiplerde insanlar vardı. Çok muhafazakar bi ortamda olduğunuzu hissediyordunuz zaten. En meşhur dedikleri etli ekmeği yemeye gittiğimizde Ankaradaki daha lezzetli geldi :)

Bende birkaç yıl Konya’da yaşadım mesajımda belirttiğim gibi İstanbul’da yaşadığım sıkıntıların hiç birini orda yaşamadım. Yalnız yaşayan bekar bir bayan olmama rağmen kendimi güvende hissettim kapım açık unutup uyuduğum olmuş ev sahibi haber verince farkettim. Yobaz insan her yerde var ama Konya’nın geneli asla yobaz değil. Pek çok şehrin insanına göre daha hoşgörülüdürler özellikle İstanbul’la kıyaslayınca. O kadar ayrı şeylerden bahsediyoruz ki nerdeyse farklı şehirlerden söz ettiğimi sanacağım. Bu sözlerimin de sonuna kadar arkasındayım.
Benim kiyasim sadece ankara ile konya arasında olabilir ve bana göre uçurum var ve inanın bu yazdıklarım çok azı size iyi insanlar rast gelmiş ne güzel ama dile kolay 23 sene yaşadım aynı şehirde de üniversite okudum belki son zamanlarda biraz düzeldiyse bilemem çünkü gitmiyorum artık konyaya

En başta tertemiz ve çok düzenli bir şehirdir. Dolmuşa, tramvaya bin şehrin bi ucundan diğer ucuna gidersin. En sevdiğim kısmı heryere gitmek o kadar kolay ki.
Yaşlı kesim evet biraz dar görüşlü ama yeni nesil heryerdeki gibi gayet rahat.
Birde Konya bana cok ucuz geliyor. (Belkide ne nerde satılıyor bildiğim için bilemiyorum)
Evleri güzel, kiralar normal. Iş bulmak çok kolay.
Gözünüz hic korkmasın, anlatılanlar gibi yaşlı ve dar görüşlü kesimle içli dışlı olmayacağınıza göre gayet rahat ve mutlu yaşarsınız.
Anlatilanlar gibi hic kotu bir anım yok.. aksine Konyaya gittiğimde kendimi çok mutlu ve rahat hissediyorum
Not: bir kac yorum gördüm. Konyada kisakollu giyilmez ne demek. Gayet rahat istediğiniz herseyi giyebilirsiniz. Tesettürlü değilim ve gayet rahat giyinirim hic bir sıkıntı yaşamadım.
Bende .Bosna da kalacak birde .orda yerli yok artık hep üniversitesi öğrencisi olunca yerli halkı orda durmuyor artık. Ucuz temiz. bende açıktım dershaneye gittim geldim bir yıl hiç tacize uğramadım.

Bakmazlar öyle tesettüre "Ayy tesettürlü ıvv vıvv" diye, böyle genel bir tutum göremezsiniz burada diyorum; yerli halk yeldirmeli kapalıdır çoğu yörük kökenli olduklarından, Mardin, Gaziantep, Maraş'tan çok göç aldı, Konya-Alanya yolu yapıldı her haftasonu 42 plaka parklar dolu, artı Süleymancıların illerinden biri... Konya'nın önüne Antalya-Alanya tatil yöresi yerleşik yabancısı/turisti bol sahiller bikini full, yazlık mekan diye koyma amaçlı söyledi arkadaş muhtemelen ama bakan olmaz tesettüre, ilk kez görmüyorlar insanlar yani. Nesine baktılarsa, "Tesettürüme bakıyollağ" diye yorumlamıştır en fazla.
Aynen öyle yorumladım siz niye bukadar gerildiniz ben onu anlamadım

Back
X