Konya nasıl bir şehir ?

Bende konyaliyim ama biz hiç konyalı gibi değiliz konyanın bir ilcesindeniz bizim aile köy sülale artık ne derseniz hepsi okumuş avrupa görmüş insanlardır konyanın içinde bile böyle olduğumuz için konyalı olarak görmeyiz kendimizi onlarda bizi sevmez bide onları
😅

Sehrin merkezinde yerlerde telefon numaralari gordum kagitlara yazili bunlar ne dedim malum isi yapan ablalar hep oraya numara yazar atarmis malum isin musterisi amcalar da oradan bulurmuş kadinlari ben sok tabi sonra bir de dk basi elimize tutusturulan masaj salonu kartvizitleri ben saf tabi ne çok masaj salonu varmis diye dusunuyorum meger onlar masaj salonu degilmis😂
Konya hakkında genel olarak hep tutucu bu tarz işlere aşırı aşırı ters bir yer olarak okuyordum bu yazdıklarınızı görünce beyin dalgalanması yaşadım 🤣

Uzun dönem yaşadım, çok açık giyinen biriyken de inanılmaz rahattım. Tesettürlü biriyken de inanılmaz rahattım. Boş sallayanlara inanmıyorum, her yerde kötü insanlar çıkar karşınıza, bu Konyaya has bir şey mi Allah aşkına? Genelleme yapacak olursak, böyle düzenli ve temiz bir şehri sevmemek için bir nedeniniz olmaz diye düşünüyorum. Ankaradayim şu an, keşke dönebilsem, o kadar diyorum :)

Ben bir günlüğüne gezmeye gittim. Şehri turladık. Yemege gittiğimiz yerde tek göz tuvalet vardı. Kadın da erkek de orayı kullanıyordu. Tuvalet kagıdı ve kagıt havlu cogu yerde yoktu. Daha lüks bir yere gittik. Orada da bıcagı istedik orada da tuvalette kagıt yoktu. Mekanlar yag kokuyordu. Alaattin tepesine gittik bekle bekle kimse gelip bakmadı. Cogu yerde hesap kasada ödeniyor.
Hediyelik esya almaya girdiğimiz dükkandakiler küfürlü kavgaya tutustu. İçeride biz varız sokakta bagrısıyorlar ama ne küfürler. Yolda gördüğüm lise formalı çocuklar da bağıra bağıra küfrederek konuşuyorlardı. Duyduğum cümlelerin yarısı a ile basayım yım d iye biten küfürdü. İnanın şoke oldum bu nasıl insanlar bu nasıl bir görgü. Bir tek otelde rahat ettim o da Konya İn yerel bir oteli değildi. Hiç kibar beyefendi esnaf görmedim. Vardır elbette ama girdiğim çıktığım 20 30 yerin hepsi birbirinden berbattı.
Kac yillik konyaliyim hic bu dediklerinizi yasamadim.ne kadar abartmayi seviyorsunuz.konyanin adi cikmis iyiki.

Bende konyaliyim ama biz hiç konyalı gibi değiliz konyanın bir ilcesindeniz bizim aile köy sülale artık ne derseniz hepsi okumuş avrupa görmüş insanlardır konyanın içinde bile böyle olduğumuz için konyalı olarak görmeyiz kendimizi onlarda bizi sevmez bide onları
Konya icin bazi seylerin genetik oldugunu bile dusunuyorum demek ki sizin baskin genler konyali degil😂

Arkadaşlar Konyaya taşınma gibi bir durumumuz var açıkçası biraz rahat bir insanım sizce zorlanırmıyım 😞 insanları genel olarak nasıl Konya nın 😌 ( Tekirdağlıyım bu arada kızlar çocukluk arkadaşımla taşınacağız 2 bekar kız yaşayacağız )
Tekirdag'dan Konya'ya. :( Çok zorunlu değilse taşınmayın bence. Akşam sekizden sonra kadın görülmezdi sokaklarda bir vakitler, çok değişmemiştir diye düşünüyorum.

Sehrin merkezinde yerlerde telefon numaralari gordum kagitlara yazili bunlar ne dedim malum isi yapan ablalar hep oraya numara yazar atarmis malum isin musterisi amcalar da oradan bulurmuş kadinlari ben sok tabi sonra bir de dk basi elimize tutusturulan masaj salonu kartvizitleri ben saf tabi ne çok masaj salonu varmis diye dusunuyorum meger onlar masaj salonu degilmis😂
Ankara'da da tonla rastlıyorum ben buna, neden Konya'ya özgü gibi anlatıyorsunuz:)

Konya’ya yobaz diyenler sallamış olmuyor da bu bayan Antalya hakkında yaşadığı bir olayı anlatınca niye sallamış oluyor?

Onu Konya'ya yobaz diyenlere sorun; benim memleketim, yaşıyorum, yerlisiyim, ne-nedir biliyorum.
Buranın yarısı Süleymancı'dır, bir o kadar da doğu illerinden göç almıştır zaten, kalkıp da "Aaa tesettür aaaa vaa" diye bakmazlar. Yani sallamış oluyor arkadaş antiörnek vereceğim diye.

Şimdi linci yiyeceğim ama ben de aynını Konya-Karaman-Kayseri 3lüsü için düşünüyorum ... varyemezlik, tefecilik, zina, yobazlık her şey vr adeta İçanadolu Şeytan Üçgeni :bicak:
konya mezunu bi kayseriliyim medeni denilen yerlerdeki yasadigin sikintiyi yobaz diye nitelendirdin bu sehirlerde gormezsin boyle insanlar onyargilarinda bogulsun ne diyim lince degmez

Konya hakkında genel olarak hep tutucu bu tarz işlere aşırı aşırı ters bir yer olarak okuyordum bu yazdıklarınızı görünce beyin dalgalanması yaşadım 🤣
Allah derler Allahin yasakladigi her seyi yaparlar ama gizli🙃misal karisini aldatir ama nikah kiyar kafelerinde paravan gordu bu gözler neymis aile oturabilirmis ne ailesi be baya bildigin yiyismek icin kose hazirlamislar😅

Arkadaşlar Konyaya taşınma gibi bir durumumuz var açıkçası biraz rahat bir insanım sizce zorlanırmıyım 😞 insanları genel olarak nasıl Konya nın 😌 ( Tekirdağlıyım bu arada kızlar çocukluk arkadaşımla taşınacağız 2 bekar kız yaşayacağız )
Konyada okudum okadar güzel bir şehir ki

İnsanları konusunda yazılan yazılmış.
İçkili vs şık bir mekan da (benim gördüğüm,yani goremediğim) kadarıyla çok yok. Hatta Mardin'de Diyarbakır'da bile kızlı erkekli şarap içip müzik dinleyeceğim çooook daha nezih mekanlar var, güven bana :)
Muhafazakar goruste bir sehir. Ama açıkçası ben cok sevmiştim. Yemyeşil bir kere. Sokakları ağaçlı, her bir köşesi tarihi bir şehir. Evin bile han manzaralı olabilir, bu çok güzel bence :)
Kaldirimlari kocaman, ferah, düz bir şehir. Dedeler bile bisiklete biniyor. Sen de bisiklet alıp ulaşımını öyle saglayabilirsin. Temiz havası güzel, yeşilliği çok... Bol bol piknik yaparsin.
IMG_20210104_231957_014.webp

Bak , böyle güzel mesire alanları var. Haftasonlari keyifli zaman geçirebilirsin. Daha da keyifli zaman gecirmek istiyorsan ikibucuk saatte Antalya'ya, günübirlik bile gidebilirsin.
Benim için yaşanacak bir şehir açıkçası... Tabii ki ilk sıralarda değil ama Türkiye'nin yarısindan çoğunu gezdim, konya kesinlikle alt sıralarda değil.
Şimdiden yeni hayatinda bol şans dilerim

Kac yillik konyaliyim hic bu dediklerinizi yasamadim.ne kadar abartmayi seviyorsunuz.konyanin adi cikmis iyiki.
Abartı mı
Konya tandır yapan ünlü yerleri bir düşünün
Ne kadar ergonomik ve hijyenik bir sorun kendinize.
Bana bir tane söyle tepeden tırnağa temiz hissi bçveren mekan söyleyin geldiğimizde oraya gidelim.
Merak ediyorsanız benim de memleketim Konya ile yarısır. Ama yapacak birsey yok. Baba Konya İn bu yüzü göründü.
Turist gelince esnafı görür. Hediyelik satan ve de yeme içme sektörünü. Bu esnaf turiste özen gösterme li.

Şimdi linci yiyeceğim ama ben de aynını Konya-Karaman-Kayseri 3lüsü için düşünüyorum ... varyemezlik, tefecilik, zina, yobazlık her şey vr adeta İçanadolu Şeytan Üçgeni :bicak:

Yapma gözünü seveyim senin yorumlarını severim sen hoşgörülü bir üyesin sevgi dolusun 😔
Aynen bende onu yazacaktim uzaktan takip ediyorum yazilarini nasil bu kadar nefret ve hakaret icerikli yorum yapabildi sastim

Onu Konya'ya yobaz diyenlere sorun; benim memleketim, yaşıyorum, yerlisiyim, ne-nedir biliyorum.
Buranın yarısı Süleymancı'dır, bir o kadar da doğu illerinden göç almıştır zaten, kalkıp da "Aaa tesettür aaaa vaa" diye bakmazlar. Yani sallamış oluyor arkadaş antiörnek vereceğim diye.
Kadın basbaya yaşadığını anlatmış yalan söyleyecek değil burda.

Back
X