Tuvalet Eğitimi Konuyu açıcam ama bakan olmayacak :(

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.
Merhaba, benim fikrim beze donmekle cok iyi yapmissiniz. Oyle veya boyle demek ki hazir degilmis bebeginiz. Israr edip kendinizi ve bebeginizi yipratmaya hic gerek yok.

Bagirmasiyla ilgili olarak, acaba sizce cani yandigi icin mi bagiriyor yoksa baska bir sebepten ( temizlenmek istemedigi, iki yas sendromu, inat, vs) mi bagiriyor?

Eger cani yanmiyorsa uzun uzun anlatin. Bol bol kakali, popo yikamali masallar uydurun. Oyunlar uydurun mesela.. kulaga igrenc gelebilir ama siz kakanizi yaparken o da yaninizda olsun. Oyuncaklara kaka yaptirin, onlarin popolarini silin. Eger fiziksel degilse bu sekilde zamanla toparlanabilir diye dusunuyorum. Ama bir gunde olmayacak tabi. Benim oglum klozete oturmamak icin dunyalari birbirine katti 1 ay. Sonra sorunsuz oturdu.

Temizlik kismindaki kaygilarinizi anliyorum, kiz cocugu bir de enfeksiyona acik.. acaba bakalim sen kendini temizleyebilecek misin deyip siz de o arada o isi mi halletseniz? Olur mu sizce?

Çok mantıklı şeyler yazmışsınız. Bugün denemeye başlayacağım. Belki temizlik konusunda onu acıtmadan yıkayacağıma inanırsa daha rahat açtırır 🥺🥺🙏🏻🙏🏻🙏🏻

konu hakkında bilgim yok başlığa istinaden güncel kalsın diye yazıyorum :KK22:

Merhaba, benim fikrim beze donmekle cok iyi yapmissiniz. Oyle veya boyle demek ki hazir degilmis bebeginiz. Israr edip kendinizi ve bebeginizi yipratmaya hic gerek yok.

Bagirmasiyla ilgili olarak, acaba sizce cani yandigi icin mi bagiriyor yoksa baska bir sebepten ( temizlenmek istemedigi, iki yas sendromu, inat, vs) mi bagiriyor?

Eger cani yanmiyorsa uzun uzun anlatin. Bol bol kakali, popo yikamali masallar uydurun. Oyunlar uydurun mesela.. kulaga igrenc gelebilir ama siz kakanizi yaparken o da yaninizda olsun. Oyuncaklara kaka yaptirin, onlarin popolarini silin. Eger fiziksel degilse bu sekilde zamanla toparlanabilir diye dusunuyorum. Ama bir gunde olmayacak tabi. Benim oglum klozete oturmamak icin dunyalari birbirine katti 1 ay. Sonra sorunsuz oturdu.

Temizlik kismindaki kaygilarinizi anliyorum, kiz cocugu bir de enfeksiyona acik.. acaba bakalim sen kendini temizleyebilecek misin deyip siz de o arada o isi mi halletseniz? Olur mu sizce?

Çok mantıklı şeyler yazmışsınız. Bugün denemeye başlayacağım. Belki temizlik konusunda onu acıtmadan yıkayacağıma inanırsa daha rahat açtırır 🥺🥺🙏🏻🙏🏻🙏🏻

Evet doktorlar kabızlık olunca hemen birakin eğitimi diyorlar. Ben öyle yapmadim israrci oldum ama erteleme şansım yoktu bi daha ki yaza 3.5 yaşında olacak oğlum çok gec olur diye israr ettim o da alıştı zaten. Sizin kızınız küçük galiba dmi 2.5 yaşından önce biraz zor oluyor bence 2.5 yaşını bekleyin

Çişimiz tuvalete kakamiz tuvalete diye şarkı var o bize yardimci oldu

Hm bız bıle yanı ben bıle kabız olunca tuvalette aglıya agkıya yapıyorum popom yırtılacak gıbı oluyor mecbur esım gelıyor onn kollarına asıla asıla yapıyorum olmuyor cocuk napsın😔🤷‍♀️ acaba kuru kaysı ıshal yapıyo ya onu bılenderdan gecırıp sutle karıstırıp mama halınde versenız doktor onerırmı kı🙄 ıshalden karnı agrıycak bu sefer kakasını tutamayacak ama en azındam kabızlıktan iyidir sankı

Evet doktorlar kabızlık olunca hemen birakin eğitimi diyorlar. Ben öyle yapmadim israrci oldum ama erteleme şansım yoktu bi daha ki yaza 3.5 yaşında olacak oğlum çok gec olur diye israr ettim o da alıştı zaten. Sizin kızınız küçük galiba dmi 2.5 yaşından önce biraz zor oluyor bence 2.5 yaşını bekleyin
Yok biz hemen bıraktık zaten 2 gün olmuştu hemen kabız olunca bıraktım. Tabii geç kalmış olduk aslında başlamamak gerekiyormuş. Benim annem biraz geç kaldın telaşına girmişti başlayalım diye ısrar etmişti o nedenle denedik çünkü kızım da sinyal vermişti ama etkenmiş bilemedik. Şu an kabız gibi değil ama kakası poposunda kalıyor yapmaya çalışınca ve az yapıyor. Bende ıslak mendili kestim yıkıyorum her seferinde. Bugün biraz daha iyi yıkatırken çok bağırmıyor ama kaka durumu aynı. Benim için tuvalet eğitimi değil ama bu kabızlığı çözmek önemli 🥺 eğitimi ne zaman olsa veririm gibi geliyor şu sorun çok kafamı kurcalıyor

Hm bız bıle yanı ben bıle kabız olunca tuvalette aglıya agkıya yapıyorum popom yırtılacak gıbı oluyor mecbur esım gelıyor onn kollarına asıla asıla yapıyorum olmuyor cocuk napsın😔🤷‍♀️ acaba kuru kaysı ıshal yapıyo ya onu bılenderdan gecırıp sutle karıstırıp mama halınde versenız doktor onerırmı kı🙄 ıshalden karnı agrıycak bu sefer kakasını tutamayacak ama en azındam kabızlıktan iyidir sankı
Kayısıyı seviyor eline veriyorum yiyor aslında sorunu kakasının katı olması değil gibi geliyor bana. Azıcık yapıyor poposunda kalıyor ve temizletmiyor acıyor diyor. Sanki ben sert temizlemişim de yine aynısı olacak gibi davranıyor. Kaka yapmaya korkuyor gibi geliyor bana.

Aslında kendı halıne bırakmak lazım temızlemekten bıkmıssınz ama altına yaptıkca pis oldugunu ogretsenız belkı alısır nırde lazımlık ve klozet tarzı degılde su alaturka yer tuvaletlerı varya onda alostırsanız daha ıyıolur. Klozette bız bıle tam olarak ıkınamıyoruz. Rahatca cıkmıyor. Ama dıgerınde vucudumuzun agırlıgı oluylr kalcalarımızda daha ayrık pozısyında oldugu ıcın daha rahat bosaltım yapıyoruz. Onu deneyın bı

Aslında kendı halıne bırakmak lazım temızlemekten bıkmıssınz ama altına yaptıkca pis oldugunu ogretsenız belkı alısır nırde lazımlık ve klozet tarzı degılde su alaturka yer tuvaletlerı varya onda alostırsanız daha ıyıolur. Klozette bız bıle tam olarak ıkınamıyoruz. Rahatca cıkmıyor. Ama dıgerınde vucudumuzun agırlıgı oluylr kalcalarımızda daha ayrık pozısyında oldugu ıcın daha rahat bosaltım yapıyoruz. Onu deneyın bı
Yok zaten önceliğim şu an şu kabızlığı çözmek. Şu ara tuvalet eğitimi tekrar düşünmüyorum ama tekrar başladığımda alaturka tuvalet düşüneceğim bende o daha mantıklı geliyor bana da. Bizler de onda öğrendik sonuçta. Ama şu ara şu kabızlık ve kakadan korkup yapmama durumunu çözmem gerek

Eğitimi kabız olunca kestim ve doktora götürdüm. Eğitimden olduğunu söyledi doktor sağlık problemi olmadığını söyledi. O dönemden beri bir daha tuvalet öğretmeye çalışmadım. Ama korkusu devam ediyor demek ki ki altını açtırın s kıyamet kopuyor. Bacaklarını kasıyor komşular bile duyuyor sesini. Hiç bir şekilde ulaşıp da poposunu silme şansım olmuyor. Bu durum hep böyle devam ediyor. Kakasını tutuyor, mecbur kalınca yapmaya çalışıyor, yapamayınca popoda azıcık bir kala kalıyor. Almaya çalışıyorum kıyamet kopuyor anne acıyor diye bağırıyor. Bilmiyorum bu işin sonu nereye varacak. Zeytinyağı kayısı kavun her şeyi deniyorum. Kakası dokunduğumds yumuşak gibi geliyor elime. Onu zorlayacak bir sertlikte değil aslında. Ama onda korku kaldı heralde yumuşak da olsa kaka yapmaktan korkuyor. Çok çaresizim. Doktor zamanla düzelir diyor ama ben her açmada yıkamaya çalışıyorum bugün başladım. Onda da bağırıyor. Islak mendil kullanma dedi doktor bugün onu kestim.
Düzeldimi. Biz 3 gün tuvalet eğitimi denedik. Altına yaptı hep. Zorlamadım.ilk gün elimizden götürüp oturtmuştu. Sorun yoktu. ikinci ve üçüncü günde korkarak altına yaptı hep. Ve bezi bağmak zorunda kaldım. Şimdi bezi bağlı ama yaparken ağlıyor korkuyor. Ne yapabilirim. Siz nasıl çözüm buldunuz

Düzeldimi. Biz 3 gün tuvalet eğitimi denedik. Altına yaptı hep. Zorlamadım.ilk gün elimizden götürüp oturtmuştu. Sorun yoktu. ikinci ve üçüncü günde korkarak altına yaptı hep. Ve bezi bağmak zorunda kaldım. Şimdi bezi bağlı ama yaparken ağlıyor korkuyor. Ne yapabilirim. Siz nasıl çözüm buldunuz
ben çözmedim. Çözüm bulamadığım gibi bir de çocuğun poposunda tarifi değişik kıpkırmızı bir yara çıktı. Çatlak sandım doktora götürdüm ama pişik dedi. Dünya kadar ilaç kullandık iyiydi. Bugün tekrar başlamış yaralar. Kafayı yemek üzereyim. tuvalet eğitimi bir Yana dursun ben bu yarayı da çözemedim. Yetmedi gibi kaka tutmaya devam ediyor. Lavman bile yapamıyorum kendini kasıyor ilaç gitmiyor. Şurup krem neler deniyorum yok! Böyle bir kaka tutmak olamaz. Perşembe günü başka bir hastaneye götüreceğim. Pandemi filan dinlemeyeceğim. Çünkü bu böyle olmayacak. Tükendim. Hayatımda hiç bu kadar çaresiz kalmamıştım.

ben çözmedim. Çözüm bulamadığım gibi bir de çocuğun poposunda tarifi değişik kıpkırmızı bir yara çıktı. Çatlak sandım doktora götürdüm ama pişik dedi. Dünya kadar ilaç kullandık iyiydi. Bugün tekrar başlamış yaralar. Kafayı yemek üzereyim. tuvalet eğitimi bir Yana dursun ben bu yarayı da çözemedim. Yetmedi gibi kaka tutmaya devam ediyor. Lavman bile yapamıyorum kendini kasıyor ilaç gitmiyor. Şurup krem neler deniyorum yok! Böyle bir kaka tutmak olamaz. Perşembe günü başka bir hastaneye götüreceğim. Pandemi filan dinlemeyeceğim. Çünkü bu böyle olmayacak. Tükendim. Hayatımda hiç bu kadar çaresiz kalmamıştım.

Canım kantoron yağı icirmeni tavsiye ediyorum hem kabızlık için hem o icte hem dışta nerde olsa da yaraları iyileştirici özelliği olduğu için mutlaka bir sene derim

Canım kantoron yağı icirmeni tavsiye ediyorum hem kabızlık için hem o icte hem dışta nerde olsa da yaraları iyileştirici özelliği olduğu için mutlaka bir sene derim
komşum verdi kendisi yapıyor kantaron yağını. Bir iki sürdüm. Dedim bu böyle olmayacak heralde bıraktım. İçmesi uygun olur mu? Valla her şeyi denerim çok kötü durumdayım.

komşum verdi kendisi yapıyor kantaron yağını. Bir iki sürdüm. Dedim bu böyle olmayacak heralde bıraktım. İçmesi uygun olur mu? Valla her şeyi denerim çok kötü durumdayım.
1 çay kaşığı icir her gün canım. Onu ilacı gibi düşün. Aksatma . Faydalilik oranina göre azaltir ya da çoğaltirsin miktarını.

30 aydan önce tuvalet eğitimi çok zor tutma kasları tam oturmadığı için. Tuvalet eğitimini 3 yaşına girene kadar düşünme gerekirse

1 çay kaşığı icir her gün canım. Onu ilacı gibi düşün. Aksatma . Faydalilik oranina göre azaltir ya da çoğaltirsin miktarını.

30 aydan önce tuvalet eğitimi çok zor tutma kasları tam oturmadığı için. Tuvalet eğitimini 3 yaşına girene kadar düşünme gerekirse
biz bir Prof bulduk götürdük. Nasıl olduysa hem kabızlığı aynı gün bitirdi hemde yarası bir haftada iyileşti. Mucize gibi bir şeyler oldu bir toz ilaç verdi bir kaç da krem inanılmaz bir şey nazar değmesin gerçekten şaşkınım.

onu kullanıyordum ama başkmlılık ve tembellik yapıyormuş kestirdi bu Prof. Bir toz verdi. Hem bağımlılık yapmaz hemde dozunu kendin ayarlarsın deneyerek dedi. Gerçekten öyle oldu çok şükür
bilmiyorum biz acillerde felan yaptırıyorduk onu kullanınca çözüldü bezden kurtuluncada öyle bişey yaşamadık çok şükür

Çocuğum sinyal verdiği için üzerine gittim. Yoksa aman tuvalet eğitim zamanı geldi vs gibi bir telaşım olmadı. Evet ben çocuğuma aldandım ama demek ki, sözünü dinlememek gerekiyormuş. Kakayı görünce korktu. Ya da başka bir şey oldu da kakasını tutmaya başladı bilemiyorum ben buna yorumluyorum. 2 gün denedim bezsiz gezdirdim 3. Gün tekrar beze döndüm zaten. Şu an kestiremiyorum sebebini ama bu durumu çözmem gerekiyor gerçekten uykularım kaçıyor. Hem kabız hem azıcık da olsa yapsa bile açtırmıyor. Doktora tekrar götürmeyi düşünüyorum. Çünkü üstünü de değiştirmemeye başladı bu akşam. Bu hava da çıplak geziyor (Ankara soğuk).
Merhaba.. Şu an ne durumdasınız? Tekrar eğitime geçtinizmi?

Back