Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Size uzun uzun nasıl yardımcı olabilirim diye biryığın destan yazmıştım.Demek ki siz çok bilinçli bir anneymişsiniz. Tebrik ederim...![]()
Benim oğlum 2.5 yaşındaydı bu arada şuan 3 yaşında. Tam kritik zamanda beze dönmüşsünüz 3.gün den sonra biraz alışmaya başlıyor aslında. Üst değiştirmeme filan 2 yas sendromundan olabilir oglumda çok sık yapıyorduÇocuğum sinyal verdiği için üzerine gittim. Yoksa aman tuvalet eğitim zamanı geldi vs gibi bir telaşım olmadı. Evet ben çocuğuma aldandım ama demek ki, sözünü dinlememek gerekiyormuş. Kakayı görünce korktu. Ya da başka bir şey oldu da kakasını tutmaya başladı bilemiyorum ben buna yorumluyorum. 2 gün denedim bezsiz gezdirdim 3. Gün tekrar beze döndüm zaten. Şu an kestiremiyorum sebebini ama bu durumu çözmem gerekiyor gerçekten uykularım kaçıyor. Hem kabız hem azıcık da olsa yapsa bile açtırmıyor. Doktora tekrar götürmeyi düşünüyorum. Çünkü üstünü de değiştirmemeye başladı bu akşam. Bu hava da çıplak geziyor (Ankara soğuk).
Sabunla yıkıyorum demek istemiş yanlış yazmışSabun mu tikiyorsunuz?
Bana uzun uzun destan yazmamanıza üzülmedim. Nedeni zaten bu duruma gelmiş bir insana geçmişe yönelik akıl vermeniz. Olan olmuş zaten. Bu saatten sonra sizin anlattıklarınız gibi nasıl bir önlem alabilirim? Tuvalet eğitimine başlasam mı gibi bir konu açmış paşaydım evet söylediklerinde haklı olabilirdiniz. Ama bu söyledikleriniz benim içinde bulunduğum durumu rahatlatmıyor. Bana vicdan azabı çektirmekten başka!Size uzun uzun nasıl yardımcı olabilirim diye biryığın destan yazmıştım.
Ama sildim.
Umarım ikinci çocuğunuzda siz de bilinçli bir anne olabilirsiniz diyor ve iyi günler diliyorum.
Konularınıza da niye kimsenin yorum yazmadığını anlamışsınızdır belki..
hayırlı günler
Evet yanlış yazmışım. Beyaz sabunla yıkıyorum bugün başladım. Doktor önermişti ama bugün başlamak kısmet oldu daha öncesinde denedim ama suya tepki vermişti bırakmıştım.Sabun mu tikiyorsunuz?
Ben bağırtmıyorum kiBu kadar bağırtmayın çocuğu yazıkıslak mendil kullanmak istemiyorsanız pamuğu ıslatıp silebilirsiniz. Bu şekilde çocuk sudan da korkabilir zamanla.
Sinirlendiğinizi çocuğa belli etmeyin. Tuvalete ilgili çizgi filmler ve şarkılar var. Bizde çok işe yaramıştı.
Evet beze döndüm çünkü doktor beze tekrar başlayın demişti. Riske atmak istemedim. Kabızlık düzelince tekrar denersiniz demişti. Ama kabızlık düzelmedi. İlaçla düzeliyor bırakınca aynı. İlaca da alışsın istemiyorum doğal yollarla deniyorum. Üstünü de giydirmiyor evet sanırım sendroma bağlı olabilir ama o çok da sorun değil benim için şu kaka işini çözsem çok rahatlayacağım.Benim oğlum 2.5 yaşındaydı bu arada şuan 3 yaşında. Tam kritik zamanda beze dönmüşsünüz 3.gün den sonra biraz alışmaya başlıyor aslında. Üst değiştirmeme filan 2 yas sendromundan olabilir oglumda çok sık yapıyordu
Oouuy yaaa kiyamam benim oglumda cok korkmustu kakasindan yapmak istememisti bi kac kez pijamasina yapti .tuvalette görmek istemediği icin . Sonra kakalari sevimli göstermeye çalıştım yapalim onlar parka gidecekler felan dedim. Ama sizin kızınız baya korkmuş demek ki ne yapılır bilemedim bi uzmana danışın bence. Kitaplar felan var tuvalet eğitimiyle alakalıYine konu açacağım ama eminim yazan olmayacak. Nedense bu bölümlerle pek ilgilenmiyor insanlar
Benim sorunum şu ki kızım 2 yaşında ve son bir şudur kabızlık sorunu var. Doktora gittik kremler ilaçlar verdi rahatlar gibi oldu ama bırakınca yine aynı. Hastalık değilmiş sanırım tuvalet eğitimini erken vermeye çalışmışım ve o da kakasını görünce korkmuş. Tutuyor ama mecbur kalıp yaparken de zorlanıyor taşlaşıyor içinde çıkartamıyor. Ama yaparken poposunda kalıyor bakıyorum çok katı değil istese yapar gibi geliyor.
Bir de iki gündür altını açtırmıyor kaka yapınca popom acıyor diyor. Ne yapacağımı şaşırdım kaldım. Islak mendil kullanmayın yazıyor her yerde ben hatayı orada yaptım sanırım. Şimdi her açmada tıkıyorum sabunla. Ama ona da bağırıyor tepki veriyor evde bir savaş hali. Ne yapacağımı şaşırdım kaldım. Başına gelen var mı? Nasıl yendiniz bu durumu?
Kakasından ayrılma korkusu yaşıyor olabilir demişti doktor bende yaptığı zaman tuvalete atıp hadi bye bye yapalım filan demiştim ayrılık kaygısı oluyormuş. Benim bir parçamdı o neden gitti filan gibi düşünüyorlarmış “tuvalet eğitimine erken başladığımız dönemde”. Sanırım tekrar doktora gideceğim kendi imkanlarımla bu işi çözebilecek gibi görünmüyorum. Çok üzülüyorum. Ama illa ki vardır bir çaresi diye de kendimi rahatlatıyorum.Oouuy yaaa kiyamam benim oglumda cok korkmustu kakasindan yapmak istememisti bi kac kez pijamasina yapti .tuvalette görmek istemediği icin . Sonra kakalari sevimli göstermeye çalıştım yapalim onlar parka gidecekler felan dedim. Ama sizin kızınız baya korkmuş demek ki ne yapılır bilemedim bi uzmana danışın bence. Kitaplar felan var tuvalet eğitimiyle alakalı
Insallah vardır bi çare bulursunuz bian önce bende cok üzüldüm.Kakasından ayrılma korkusu yaşıyor olabilir demişti doktor bende yaptığı zaman tuvalete atıp hadi bye bye yapalım filan demiştim ayrılık kaygısı oluyormuş. Benim bir parçamdı o neden gitti filan gibi düşünüyorlarmış “tuvalet eğitimine erken başladığımız dönemde”. Sanırım tekrar doktora gideceğim kendi imkanlarımla bu işi çözebilecek gibi görünmüyorum. Çok üzülüyorum. Ama illa ki vardır bir çaresi diye de kendimi rahatlatıyorum.
Teşekkür ederim inşallah vardır. Tıpta çareler tükenmez diye gideceğim doktora bakalım. Çözersem mutlaka paylaşacağım. Benim durumumda olan insanlara yardımcı olmak için. Çünkü ben son bir kaç gündür uyumuyorum. Ciddi anlamda psikolojim etkilendi.Insallah vardır bi çare bulursunuz bian önce bende cok üzüldüm.
Aynen.. aslında yardimci olmaya calisiyoruz.. tuvalet eğitimini bıraktığınız anladık zaten bu ara tekrar denemeyin diye yazmıştım ben eğer psikolojise daha da kotu olabilir diye.. belki bambaşka sebebi vardır takip ediyosunuzdr zaten atıyorum az su içmiş veya kabız yapan şeyler de yapmış olabilir kabızlıktan korktuğu içinde bile tepkiler veriyodur.. neyse Allah yardımcınız olsun yavrunuzunSize uzun uzun nasıl yardımcı olabilirim diye biryığın destan yazmıştım.
Ama sildim.
Umarım ikinci çocuğunuzda siz de bilinçli bir anne olabilirsiniz diyor ve iyi günler diliyorum.
Konularınıza da niye kimsenin yorum yazmadığını anlamışsınızdır belki..
hayırlı günler
Hanımefendinin üstteki mesajlarında bu konuya yardımcı olmak için geçen bir cümlesini benimle paylaşır mısınız? Aynen derken takip ettiniz sanıyorum.. tuvalet eğitimine ne zaman başladığını anlatmak dışında bu konuya yardımcı ne söylenmiş? Krem kullanın, pedagoga gidin,su ile yıkayın, ya da allah yardımcınız olsun değişik bir durum vs vs gibi bir cümle okumadım... kendi bebeği sinyal vermiş ama o başlamak için 1.5 sene beklemiş. Bunun benim konumla ne alakası var? Ben zaten orayı geçmişim... çocuk kabız olmuş... geriye dönerek tuvalet eğitimini hiç başlatmamış olma şansım var mı?Aynen.. aslında yardimci olmaya calisiyoruz.. tuvalet eğitimini bıraktığınız anladık zaten bu ara tekrar denemeyin diye yazmıştım ben eğer psikolojise daha da kotu olabilir diye.. belki bambaşka sebebi vardır takip ediyosunuzdr zaten atıyorum az su içmiş veya kabız yapan şeyler de yapmış olabilir kabızlıktan korktuğu içinde bile tepkiler veriyodur.. neyse Allah yardımcınız olsun yavrunuzun
Öncelikle hepimiz anneyiz.Hanımefendinin üstteki mesajlarında bu konuya yardımcı olmak için geçen bir cümlesini benimle paylaşır mısınız? Aynen derken takip ettiniz sanıyorum.. tuvalet eğitimine ne zaman başladığını anlatmak dışında bu konuya yardımcı ne söylenmiş? Krem kullanın, pedagoga gidin,su ile yıkayın, ya da allah yardımcınız olsun değişik bir durum vs vs gibi bir cümle okumadım... kendi bebeği sinyal vermiş ama o başlamak için 1.5 sene beklemiş. Bunun benim konumla ne alakası var? Ben zaten orayı geçmişim... çocuk kabız olmuş... geriye dönerek tuvalet eğitimini hiç başlatmamış olma şansım var mı?
Bu şekilde yardım edilmez. Bu tamamen vicdan azabı yaratmak... ben iyiyi başardım sen başaramadın gibi bir şey okudum ben. Neden diğer insanların yorumlarına bu tepkiyi vermedim? Hasta ya da sorunlu biri olsam herkese sataşırım neden yani? Neyse teşekkür ederim yorumlarınız için. Sağolun evet allah yardımcısı olsun kızımın. Yarın doktora detaylı soracağım. Ama dilerim kimsenin başına gelmez riza herkes bu kadar bilinçli olamıyor.
Ha bir de. Tam olarak hangi sözüm rahatsızlık verdi ve sizi böyle düşünmeye sevk etti? “Neden bu yaşta çocuğa tuvaşet eğitimi vermeye çalışır ki bu insanlar” yazan birine ne tepki verilirdi? Ya da siz olsanız benim yerimde bu kadar çaresiz, ne cevap verirdiniz bu mesaja? İyi geceler
Aynen hazırsa öğrenmiyor zaten direk anne benim çişim var diyor, kakam var diyır. Sorup durma diye kızıyor. Hayat boyu bez takacak sandıpım bir günde bi dakikada bu kararı verdi hiç geri adım atmadı. O kadar hızlı oldu ki yıkama bezler makinede yıkanıyırduİki yaşında ki çocuğa hemen niye tuvalete alistirirlar bu insanlar bilmem sanki ogrenemicek sanıyorlar. Ama zamanı gelince iki günde öğrenir halbuki.. kabızlık zor bişey umarım psikojikse çabucak atlatir
Lazımlık kullandınız mı bu arada?Benim kizimda ayni durumda sizinki cabuk atlatmis maşallah
Benim kizim gecen yazdan bu yana tam alisiyor kabiz oluyor korkuyor oturmuyor. Tam soyluyor tuvalete yapacam diyor cesaretleniyor seviyorum ogrendi diyorum kabiz oluyor korkuyor bi dahaki sefere kendini sıkıyor yapmamak icin
Benimkide 3 bucuk yasinda artik ustune gitmeden eline biseyler verip otutturmaya calisiyorum
Doktorada 3 kere gittik ilac kullaniyoruz
siz iki günde öğrettiniz galiba.nasıl verdiniz peki eğitimi? birçok kadın faydalansın bence iki günlük öğrenme durumunuİki yaşında ki çocuğa hemen niye tuvalete alistirirlar bu insanlar bilmem sanki ogrenemicek sanıyorlar. Ama zamanı gelince iki günde öğrenir halbuki.. kabızlık zor bişey umarım psikojikse çabucak atlatir
burası kendini öven anneyle doludur sıkma canınıHanımefendinin üstteki mesajlarında bu konuya yardımcı olmak için geçen bir cümlesini benimle paylaşır mısınız? Aynen derken takip ettiniz sanıyorum.. tuvalet eğitimine ne zaman başladığını anlatmak dışında bu konuya yardımcı ne söylenmiş? Krem kullanın, pedagoga gidin,su ile yıkayın, ya da allah yardımcınız olsun değişik bir durum vs vs gibi bir cümle okumadım... kendi bebeği sinyal vermiş ama o başlamak için 1.5 sene beklemiş. Bunun benim konumla ne alakası var? Ben zaten orayı geçmişim... çocuk kabız olmuş... geriye dönerek tuvalet eğitimini hiç başlatmamış olma şansım var mı?
Bu şekilde yardım edilmez. Bu tamamen vicdan azabı yaratmak... ben iyiyi başardım sen başaramadın gibi bir şey okudum ben. Neden diğer insanların yorumlarına bu tepkiyi vermedim? Hasta ya da sorunlu biri olsam herkese sataşırım neden yani? Neyse teşekkür ederim yorumlarınız için. Sağolun evet allah yardımcısı olsun kızımın. Yarın doktora detaylı soracağım. Ama dilerim kimsenin başına gelmez riza herkes bu kadar bilinçli olamıyor.
Ha bir de. Tam olarak hangi sözüm rahatsızlık verdi ve sizi böyle düşünmeye sevk etti? “Neden bu yaşta çocuğa tuvaşet eğitimi vermeye çalışır ki bu insanlar” yazan birine ne tepki verilirdi? Ya da siz olsanız benim yerimde bu kadar çaresiz, ne cevap verirdiniz bu mesaja? İyi geceler