Tuvalet Eğitimi Konuyu açıcam ama bakan olmayacak :(

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.
neyse iyi değilsiniz siz dediğim gibi Kötü bı niyetle yazmadim

siz iki günde öğrettiniz galiba.nasıl verdiniz peki eğitimi? birçok kadın faydalansın bence iki günlük öğrenme durumunu
Aslında benim anlatmak istediğim kendimi övmek değil insanların aceleci davrandigiydi.. konu sahibinin yaşadığı da buydu.. tabi ki iki güne öğrenebilir ama yaşı algıları cisini uzun tutabilme baya bı belirti verdiğinde tuvalet eğitimi verilse zor olmaz böyle psikolojik sorunlara yol açmaz.. konu sahibi sen vicdan azabı cek diye yazmıyorum.. tuvalet konusunda ben başarılı olmusumdur başka konularda da sen daha basarilisindir çocuk yetiştirmede.. yeğenimi 4 yaşına kadar bekledi ablam herseyi konusuyo ediyordu ama bir iki değil bı çok belirti bekledi.. ben konu sahibini üzmek istemiyorum bı hafta kabızlık yaşadı kızım ek gidaya geçtiğinde bnmde psikolojim bozulmustu.. ilaçla cozumledik biz neyse önemli olan bahsi geçen küçük bı çocuk tüm kalbimle iyi olsun isterim ben.

siz iki günde öğrettiniz galiba.nasıl verdiniz peki eğitimi? birçok kadın faydalansın bence iki günlük öğrenme durumunu
Cocugu egitmiyorsunuz, köpege tuvalet egitimi verilir, kediye verilir.
Cocuklar vakti gelince kendileri bizden göre göre ögreniyorlar.
Pedagoglar da bunu savunuyor zaten.
hatta 4 yasa kadar kendi haline birakabilirsiniz diyorlar.
Zaten tam olarak o kaslarin gelisimi ortalama 25. ay civari tamamlaniyormus,
öncesinde baslamak anneye sinir harbi, cocuga travma.
Ben 1,5 yasimdan önce temizlenmisim annem öyle diyor. Ama resmen biyerde tuvalet bulamazsam diye panikle hayatimi idame ettiririm kendimi bildim bileli,,
geceleri en az 1 kere wc ye kalkarim fln..
Ben oturdum düsündüm, cocugum da benim gibi travma sahibi olmasin dedim.
Vaktini bekledim, 2,5 yas civari kendi birakti,
2,5 yasinda cocugum kendi birakti diye mi övünüyorum ben simdi?
bunun neresi övünme?
asil herkes cocugum erken bezi birakti diye övünmek icin cocuklari erkenden travmaya sokup, sonra pedagog pesinde kabiz oldu napiciiz doktor napiciizz diye kosturuyor.
Herkesin tercihi tabiiki kendinindir , hicbirimiz de mükemmel anne degiliz ama burda fikirlerimizi paylasiyoruz.

hayır anlamayıyorsunuz işte konu bu değil?eğitimmi uygulamı vs mevzu değil yani.ısrarla aynı şeyleri tekrarlıyorsunuz.kadın çocuğum korktu diyor hala ısrarla kaslardı,yaştı eğitimdi,devam ediyorsunuz.kadın artık o kısmı geçmiş olayın farkında.çözüm arıyor?şu yazdığınız uzun yazıda konu sahibinin işine yarayacak hiç bişey bulamadım ben mesela.doktora gitmiş,beze tekrar başlamışlar.psikolojik olarak çocukta annede şuan fazlasıyla yorgun

neyse iyi değilsiniz siz dediğim gibi Kötü bı niyetle yazmadim
Doktorsunuz sanırım iyi olup olmadığıma karar vermişsiniz. ben Kötü niyet algıladım. Var mı bunda sorun? Nasıl algıladığıma ve algılayacağıma da siz karar vermeyin isterseniz. Yazdığınızdan meshulsunuz gerisi beni bağlar. İyi günler.

Ben artik konusahibine birsey yazmadigimi belirttim zaten, Kendisine uzun uzun bu konuyla ilgili bir yazi yazdim faakt, kaba cevabina istinaden paylasmisken , 3 nokta olarak düzelttim.
Ben artik sadece diger anneler cevap yaziyorum buradan.
Baska insanlara cevap veriyorum.
Siz de israrla bunu anlamiyorsunuz, size son mesajim diye dile getirdigim mesajdan sonra birdaha konu sahibine görüs bildirmedim. Diger anneler yaziyorum. Burasi cunku acik bir sayfa ve herkes okuyor, daha bu olaya girmemis, girmeyi dusunen anneler de mevcut, ve hep bu basliklar altinda okuyorlar.
ben de eskiden hep burdan bu tip yorumlari okumus ve dikkatli olmustum.
Benim cevabim baska annelere...

Herkes mükemmelmiş ben de baya kötü bir anneymişim. Haklısınız :) teşekkür ederim
Ay ne olur böyle demeyin hepimizin eksileri yanlislari var.
Hepimizin cocugu ayri bi cins, siz gayet de bu konuyu anlamadan gecebilirdiniz de.
hepimiz olabildigimiz kadar anneyiz.
gectigimiz ay ben de buraya konu actim , benimki de manyak huysuz sürekli isyan eden bir cocuk mesela, ilk 14 ay da herseye agladi beni cok yordu.
yani hicbirimiz mükemmel degiliz , siz simdi konuya cok üzülmüssünüz , yazi dilinde de galiba söylerken oldugu kadar kibar görünmüyor yazilanlar, herkes birbirine girdi ufacik konunun icinde yav:)
Ama siz sürekli kötü anneyim, herkes iyi ben kötü fikrine cok takilmissiniz sanirim, bu cevabi her anneye bi kere verdiniz cunku.
Derin bir nefes alin, bu da gececktir.
Hepimiz olabildigimiz kadar iyi anneyiz, bugünler gececek,

Su yazdiginiz su an bana ilham kaynagi oldu diyebilirim. Oglum 26 aylikken yuvada tuvalete gitmeye baslayinca gaza geldim ve bezini cikarttim. Geceleri kuru kalkiyordu ancak evde asla klozete ya da lazimliga oturtamiyordum. Boylece savas basladi aramizda..

1 ayim onu ikna etmeye calisarak gecti. Yeri geldi kizdim, yeri geldi yalvardim, yeri geldi guzel guzel anlattim. Aslina bakarsaniz bu sureci yonetirken baya baya sinifta kaldim :) neyse oyle veya boyle cise alisti. Ama kakasini katiyen haber vermedi bana. 3 yasina kadar.. tam 1 sene kakasini kuloduna yapti. 1 sene.. 1 sene ben kakali kulot, popo temizledim. Tabi banyo, klozet temizlemelerimi saymiyorim artik, malum kaka bulasici

Cok sukur simdi bitti. 3bucuk yasinda, kaka cis oturdu. Geceleri bir kez cise kaldiririz, yapar ve uyur.

Simdi kizim 17 aylik. 1 haftadir klozete gidip cis diyor, bezini acip oturtuyoruz. Cisini yapmiyor. Ama tekrar bezlenmek de istemiyor. Yarin kulot bez alacagim tekrar rahat bezlemek icin. Acaba bu bi sinyal mi diye dusunurken yaziniza denk geldim ve resmen aydinlanma yasadim

Oglumda yasadigim savasi yasamak istemiyorum tekrar ama istekli bir cocuga nasil yaklasmam gerektigini de bilmiyordum. Cevabi siz verdiniz. En basit olani yapmak: cocuga soracagim :)

Sen kötü niyet algiladin diye ben kötü bişey yazmadigimi bildiğim halde bu sebebten ben sizde sıkıntı görüyorum çocuğa pedagoga değil siz psikiyatriye gidin!!! Bu ne ya bı söyledik bı ah isittik.. ayrıca hiç meraklı falan değilim başlığımız gorince ACİDİM da yazdım!!! Var mı ?! Öyle istediğiniz gibi ben kötü algiladim da kotu söz saydirma hakkınız varmı ??!!!

Siz gerçekten bunu düşünerek üzüldüğünü mu zannettiniz bu tip insanlar evet evet tam da bu Tip kendi sikintisini başkalarının kalbini kırarak rahatlatir!!

Zaten benim de guzelgunler2019 in yapmak istedigi de buydu siz gibi yolun başında olan veya zor geçiren annelere yardımcı olmak adinaydi..ama konu sahibi onlarca iyi dileklerimizi kabizlikla ilgili fikirlerimizi ısrarla anlamak istemiyo.. hayır anlamak istemiyosan buraya niye yaziyosun.. ne benim ne de guzelgunler2019 ona vicdan azabı çektirmek gibi bı niyetimiz olmamasına rağmen çocuğunun su an yasadigi bütün kabizlik sınırı öfkesini resmen bizden cikardi

Merhaba, benim fikrim beze donmekle cok iyi yapmissiniz. Oyle veya boyle demek ki hazir degilmis bebeginiz. Israr edip kendinizi ve bebeginizi yipratmaya hic gerek yok.

Bagirmasiyla ilgili olarak, acaba sizce cani yandigi icin mi bagiriyor yoksa baska bir sebepten ( temizlenmek istemedigi, iki yas sendromu, inat, vs) mi bagiriyor?

Eger cani yanmiyorsa uzun uzun anlatin. Bol bol kakali, popo yikamali masallar uydurun. Oyunlar uydurun mesela.. kulaga igrenc gelebilir ama siz kakanizi yaparken o da yaninizda olsun. Oyuncaklara kaka yaptirin, onlarin popolarini silin. Eger fiziksel degilse bu sekilde zamanla toparlanabilir diye dusunuyorum. Ama bir gunde olmayacak tabi. Benim oglum klozete oturmamak icin dunyalari birbirine katti 1 ay. Sonra sorunsuz oturdu.

Temizlik kismindaki kaygilarinizi anliyorum, kiz cocugu bir de enfeksiyona acik.. acaba bakalim sen kendini temizleyebilecek misin deyip siz de o arada o isi mi halletseniz? Olur mu sizce?

o bahsettigim lazimligi siddetle tavsiye ederim, canta lazimlik, ben acaip hayrini gördüm, suan bile yanimda, oglum 3 ay sonra 3 yasina girecek, hic altina kacirmadi diyebilirim, cunku beni wc ye oturtacaklar, istemedigim bseyi yaptiracaklar stresi yasamiyor bence.
dun aksam en son 8 de yapti cisini, sabah 7 de uyandi yok cisim dedi, yuvaya gittik, 8 di saat, dedim ki 12 saattir yapmadi cisini dikkatli olun:)
evde bitane de normal lazimligi var, hangisine isterse ona yapiyor, asla zorlamiyorum hicbiseye, ama salon mutfak gibi yerlerde yapmasina izin vermiyosum sdce, bazen aksam lazimligi odasina aliyor son cisi odasinda yapiyor ben temizliyorum fln. Detayli anlatiyorum cunku siz cok cekmissiniz gecmis olsun , allah size sabir vermis valla, gerci ben 2,5 seneboklu bez yikadim ondan rahattim ortami germedim hic ama iyi sabretmissiniz ben yasasam küfreder bezlerdim.
Umarim yazdiklarim isinize yarar, kizinizda rahat edersiniz.
Bez istemiyorsa lazimlik en iyi cözüm sanirim.

Normal ve tasinabilir lazimlik mevcut zaten, abimiz saolsun :) ekipmandan yana problem yok. Ama daha 17 aylik kizim, cok kucuk.. yani bezlenmek istemese bile daha kas gelisimi oturmadigi icin, ya da dil gelisimi iletisim kurmak icin yeterli olmadigi icin altini acmak istemiyorum. Zamanlama cok yanlis geliyor. Bu yuzden kulot bez simdilik isimi gorur sanki...

O bir sene ne yasadim ben bilirim.. klozete oturmaya alisana kadar kizdim evet ama kakada hic kizmadim ona.. ki kafami duvarlara vurmak istedim hunharca :))))

Ogrendim ki ben ne kadar ugrasirsam ugrasayim cocuklar bazi seyleri vakti gelince yapacaklar. Ama kizim bu vakti one alinca endiselendim bir an.

Simdi sinyal verse bile net sekilde soyleyene kadar bekleyecegim.

istediginde arada oturdun o vakit, 17 aylik temizlenen de var.
Kiz cocuklari bu konuda daha iyi diye dusunuyorum ama hep degil tabi, bunlar oranlama.
deneyin don bezi yerse:) yani kandirabilirseniz, bazen sdce heves edip sonra geri dönenler de cok, belki taktirri tekrar bezi,
umarim ne olursa olsun bu sefer kolay atlatirsniz.

Ben bu konuda sey demistim, anne cisimi tuvalete yapicam diyene kadar ellesmicem.
cisim var kakam var dediginde sordugumda hayir deyince öyle biraktim.
en son iste kendi dedi, ben bu gece bezsiz uyumayi deneyecegim diye, o 11 saat uyudu ben uyuyamadim tabi:)

Ya oglumda biz de oyleydik. Yapti mi yapacak mi, uyursak usur mu deli sorular :))

Dediginiz gibi, o istedikce oturtacagim. Gerisine bakacagiz..

Benim oğlumda 25 aylık ve şuan tuvalet eğitimi bizim için imkansız
Seneye yaza doğru inşâllah başlicam
Benimki daha konuşmuyor bile ben şimdiden her bezini açtığımda lazımlığa oturtup anlatıyorum söylüyorum aklına yer etsin diye ama şuan öğrenmesi imkansız bazıları 1,5 yaşında alıştırdığını söylüyo veya 1 günde gece gündüz bezi kestim öğrendi diyo
Hayret ediyorum vallahi..... her çocukda bir değil elbet ama onunda bi zamanı var demekki bizim için daha zamanı var neyse sağlık olsun acelesi yok inşâllah vakti geldiğinde çok zorluk çekmem
Belliki sizinki henüz hazır olmadığından dolayı çok etkilenmiş hala atlatamadığına göre
İnşallah düzelir onun sevebileceği şeyler verin eline kabızlık için probiyotik verebilirsiniz

Siz gerçekten bunu düşünerek üzüldüğünü mu zannettiniz bu tip insanlar evet evet tam da bu Tip kendi sikintisini başkalarının kalbini kırarak rahatlatir!!
Size hakaret ederek banlanmak istemem. Sizin gibi biri yüzünden zarar görürsem bu beni çok üzer. Nitekim değmeyecek kadar olduğunuza kanaat getirdim. Psikoloğa git, doktora git pedagoga git... eeee başka? Siz nereye gideceksiniz? Hoş olumlu olacağını sanmıyorum ama.

Sizin verdiğiniz “saçma sapan” fikirler benim işime yaramaz anlatabildim mi? İstediğiniz kadar yazın bu konuya artık okumuyorum üstünüzü kapatıyorum. Kafam rahat! Acıdığınız için girmişsiniz konuya ama bu konuda bilginiz yok ki :) boş konuşuyorsunuz.. farkettiğim kadarıyla “sizin anladığınız değil benim anlattığım” ben daha çok Bilgi sahibiyim :) şimdi içiniz rahat edecek ve mutlu olacaksanız bu eşsiz fikirlerinizi başka arkadaşlara verin. Belki yardımcı olursunuz. Hoşçakalın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…