Eğitimi kabız olunca kestim ve doktora götürdüm. Eğitimden olduğunu söyledi doktor sağlık problemi olmadığını söyledi. O dönemden beri bir daha tuvalet öğretmeye çalışmadım. Ama korkusu devam ediyor demek ki ki altını açtırın s kıyamet kopuyor. Bacaklarını kasıyor komşular bile duyuyor sesini. Hiç bir şekilde ulaşıp da poposunu silme şansım olmuyor. Bu durum hep böyle devam ediyor. Kakasını tutuyor, mecbur kalınca yapmaya çalışıyor, yapamayınca popoda azıcık bir kala kalıyor. Almaya çalışıyorum kıyamet kopuyor anne acıyor diye bağırıyor. Bilmiyorum bu işin sonu nereye varacak. Zeytinyağı kayısı kavun her şeyi deniyorum. Kakası dokunduğumds yumuşak gibi geliyor elime. Onu zorlayacak bir sertlikte değil aslında. Ama onda korku kaldı heralde yumuşak da olsa kaka yapmaktan korkuyor. Çok çaresizim. Doktor zamanla düzelir diyor ama ben her açmada yıkamaya çalışıyorum bugün başladım. Onda da bağırıyor. Islak mendil kullanma dedi doktor bugün onu kestim.1 çay kaşığı kadar hakiki zeytinyağı verseniz pamuk gibi olur aslında.tekrar bezledinizmi.eğitim devam ediyormu
Benim kizim 3 bucuk yasinda 2 yasindan beri kabizlik sorunu var once ilac kullanmak istemedim dogal yolla halledeyim dedim olmadi o surecte kizim baya etkilendi tuvalet egitimide gecikti çişini soyluyor fakat kaka geldimi saklanacak yer ariyor kac kere yapti sevindi ama yine ben otutturmaya calisiyorum. Ben otutturmasam oturmuyor. Kabizligi ihmal etmeyin doktora gidin ilac kullanin cocuklar kabizliktan cok etkileniyor. Benim kizim martta 4 yasina girecek dedigim gibi hala kakasi yapmaya korkuyor yapinca seviniyor. Bir sonrakine tekrar bas donuyoz soylemiyor korkusunu yenemiyorYine konu açacağım ama eminim yazan olmayacak. Nedense bu bölümlerle pek ilgilenmiyor insanlar
Benim sorunum şu ki kızım 2 yaşında ve son bir şudur kabızlık sorunu var. Doktora gittik kremler ilaçlar verdi rahatlar gibi oldu ama bırakınca yine aynı. Hastalık değilmiş sanırım tuvalet eğitimini erken vermeye çalışmışım ve o da kakasını görünce korkmuş. Tutuyor ama mecbur kalıp yaparken de zorlanıyor taşlaşıyor içinde çıkartamıyor. Ama yaparken poposunda kalıyor bakıyorum çok katı değil istese yapar gibi geliyor.
Bir de iki gündür altını açtırmıyor kaka yapınca popom acıyor diyor. Ne yapacağımı şaşırdım kaldım. Islak mendil kullanmayın yazıyor her yerde ben hatayı orada yaptım sanırım. Şimdi her açmada tıkıyorum sabunla. Ama ona da bağırıyor tepki veriyor evde bir savaş hali. Ne yapacağımı şaşırdım kaldım. Başına gelen var mı? Nasıl yendiniz bu durumu?
Merhaba biz tam 2 yıl uğraştık ve bunun için 6 ayrı hastane gezdik , bitkisel şeyler kullandık yetmedi pedegog dan yardım aldık vs... aynı sorunları yaşadık ve bir çok annenin 2 ila 5 yaş arasında bunu yaşadığını öğrendik bizimki inanması güç ama 1 hafta tutuyordu haliyle sancılar vs.. zorla lağma yapıyorduk en son 3 yaşına girmek üzerydi tuvalet alışkanlığı edinmeye başladı ve yavaş yavaş bu sorunumuzu atlatmaya başladık ki hala bazen 3,4 gün tutuyorYine konu açacağım ama eminim yazan olmayacak. Nedense bu bölümlerle pek ilgilenmiyor insanlar
Benim sorunum şu ki kızım 2 yaşında ve son bir şudur kabızlık sorunu var. Doktora gittik kremler ilaçlar verdi rahatlar gibi oldu ama bırakınca yine aynı. Hastalık değilmiş sanırım tuvalet eğitimini erken vermeye çalışmışım ve o da kakasını görünce korkmuş. Tutuyor ama mecbur kalıp yaparken de zorlanıyor taşlaşıyor içinde çıkartamıyor. Ama yaparken poposunda kalıyor bakıyorum çok katı değil istese yapar gibi geliyor.
Bir de iki gündür altını açtırmıyor kaka yapınca popom acıyor diyor. Ne yapacağımı şaşırdım kaldım. Islak mendil kullanmayın yazıyor her yerde ben hatayı orada yaptım sanırım. Şimdi her açmada tıkıyorum sabunla. Ama ona da bağırıyor tepki veriyor evde bir savaş hali. Ne yapacağımı şaşırdım kaldım. Başına gelen var mı? Nasıl yendiniz bu durumu?
Benim kizimda ayni durumda sizinki cabuk atlatmis maşallahMerhaba biz tam 2 yıl uğraştık ve bunun için 6 ayrı hastane gezdik , bitkisel şeyler kullandık yetmedi pedegog dan yardım aldık vs... aynı sorunları yaşadık ve bir çok annenin 2 ila 5 yaş arasında bunu yaşadığını öğrendik bizimki inanması güç ama 1 hafta tutuyordu haliyle sancılar vs.. zorla lağma yapıyorduk en son 3 yaşına girmek üzerydi tuvalet alışkanlığı edinmeye başladı ve yavaş yavaş bu sorunumuzu atlatmaya başladık ki hala bazen 3,4 gün tutuyor
Tuvaletini söylemeye başladığı için olabilir mi acaba? Neden bu kadar ön yargılısınız? Ne için başladığımı bilmeden bu şekilde bir cevap hiç yerinde olmamış. Çocuk sinyal verdi üzerine gittim. Ama kakasını görmekten korktu ve geri durdu. Ve bende 2 günlük bu serüvene son verdim ama şu an altını açtırmıyor. Konum çiş eğitimden çok farklı aslında....İki yaşında ki çocuğa hemen niye tuvalete alistirirlar bu insanlar bilmem sanki ogrenemicek sanıyorlar. Ama zamanı gelince iki günde öğrenir halbuki.. kabızlık zor bişey umarım psikojikse çabucak atlatir
Ben kendisi sinyal verdiği için üzerine gittim ama 2 günde kabızlık sinyali verince geri adım attım. Şimdi kaka yapmaya korkuyor yapınca değiştirmiyor altını. Yıkayayım diyorum onu da yıkatmıyor. Kafayı yemek üzereyimMerhaba biz tam 2 yıl uğraştık ve bunun için 6 ayrı hastane gezdik , bitkisel şeyler kullandık yetmedi pedegog dan yardım aldık vs... aynı sorunları yaşadık ve bir çok annenin 2 ila 5 yaş arasında bunu yaşadığını öğrendik bizimki inanması güç ama 1 hafta tutuyordu haliyle sancılar vs.. zorla lağma yapıyorduk en son 3 yaşına girmek üzerydi tuvalet alışkanlığı edinmeye başladı ve yavaş yavaş bu sorunumuzu atlatmaya başladık ki hala bazen 3,4 gün tutuyor
Yok aslında size değildi sözüm tam olarak genel olarak bahsetmistim. Ama yine de kakasindan korkması normal olabilir çünkü yaşı küçük olduğu için.. sabır etmeniz gereken bı zaman zaten bı de kabızlık eklenince hepten zor olmustur.. anlıyorum sizi.. ama önce kabizligina bı çare bulun tuvalet eğitimini sonra başlayabilirsiniz zaten küçükte daha.. bı kaç ay geçmeli ki unutsun bu yaşadıklarını.. psikolojikse tabi.. umarım kabizligi da çabucak hallolurTuvaletini söylemeye başladığı için olabilir mi acaba? Neden bu kadar ön yargılısınız? Ne için başladığımı bilmeden bu şekilde bir cevap hiç yerinde olmamış. Çocuk sinyal verdi üzerine gittim. Ama kakasını görmekten korktu ve geri durdu. Ve bende 2 günlük bu serüvene son verdim ama şu an altını açtırmıyor. Konum çiş eğitimden çok farklı aslında....
Örnek vereyim.Daha erken demek ki. Ben de 25 aylık başlamıştım kızım hazır değilmiş 11 ay sürdü korkunç bir süreç yaşadım şimdiki aklım olsaydı inanın 1 ayın sonunda dönerdim bir arkadaşımın kızı da yanı sizin kız gibiydi kendini tutmaktan poposunda çatlak oluşmuştu. Çocuk zaten hazırsa 2-3 günde kendiliğinden öğreniyor hatta bezi kendi çıkaranlar varmış sakın acele etmeyin hayatı kabusa çevirmeyin
Ben tuvalet eğitimi vermek istiyorum demiyorum ki zaten! 2 günlük tuvalet eğitimi sonunda kızım kakadınk tutmaya başladı ve kabızlık başladı diyorum. Şu an eğitimle alakalı bir serüven yok ortada. Kabızlığı çözüp altını sorunsuz açtırmasını sağlamak istiyorum. Biraz önce azıcık bir kaka yapmış poposunda kalmış. Islak mendil kullanmayıp yıkamaya başladım bugün her alt açmamda ama yıkatmadı. Herkes uyandı apartmanda böyle bir kıyamet yok.Yok aslında size değildi sözüm tam olarak genel olarak bahsetmistim. Ama yine de kakasindan korkması normal olabilir çünkü yaşı küçük olduğu için.. sabır etmeniz gereken bı zaman zaten bı de kabızlık eklenince hepten zor olmustur.. anlıyorum sizi.. ama önce kabizligina bı çare bulun tuvalet eğitimini sonra başlayabilirsiniz zaten küçükte daha.. bı kaç ay geçmeli ki unutsun bu yaşadıklarını.. psikolojikse tabi.. umarım kabizligi da çabucak hallolur
Tuvaletini söylemeye başladığı için olabilir mi acaba? Neden bu kadar ön yargılısınız? Ne için başladığımı bilmeden bu şekilde bir cevap hiç yerinde olmamış. Çocuk sinyal verdi üzerine gittim. Ama kakasını görmekten korktu ve geri durdu. Ve bende 2 günlük bu serüvene son verdim ama şu an altını açtırmıyor. Konum çiş eğitimden çok farklı aslında....
Örnek vereyim.
Oğlum
Doğdu doğalı bez açtırmadı, o boklu bezlerle saatlerce yaşadı. Şuraya konu açmak aklıma gelmediherkesinki öyle sanıyordum ben .
2.5 sene hiç müdahale etmedim, yaşında kakasını, 1.5 yaş civarı da çişini yapmadan önce söylemeye başlamasına rağmen asla müdahale etmedim, sırf bu kabızlık travmalarını okuduğumdan ona bıraktım.
Bizim şansımız yıkama bez kullandığımız için kakalı bezle durması hiç pişik yapmadı.
Neyse kızlar, sonra artık 2.5 yaşına geldi, mevsim yaz. Biyandan da ah diyorum keşke şu oğlan bi bezden temizlense, ama müdahale etmedim.
Neyse bi akşamüstü bi anda çıt diye kendi bezi bıraktı.
2.5 yaşındayken işte.
Ne halı kaldırdım
Ne koltuk kapladım
Ne alıştırma kilodu
Ne de yatağı muşambalamadım.
Ama asla büyük tuvaletine otur yap baskısı kurmadım, zorla oturtmadım.
Kakasını gidip lazımlığına yapıyor. Rahat rahat, hiç öyle gergin bi ortam olmadı.
Çişini gece 12-13 saat, gündüz de 3-4 saat aralıklarla yapıyor, ve günde 1 litreden fazla sıvı içen bi çocuk.
Yani anacıklarım.
Erkenden bu travmayı yaşatmaktansa çocuğa bırakınca adı tuvalet eğitimi olmuyor, çocuk bizi eğitmiş oluyor.
Sizde durum geçmiş, olan olmuş.
Konu sahibi de hala bezliyor cümlelerden bu çıkıyor,
Konu sahibine yıkama bezi önerebilirim, hem çocuğunuz ıslaklıktan rahatsız olacaktır, hem de pişik olayları yaşamayacaktır.
Yani yuvaya sormuştum ben , eger çocuk bezini çıkartmanızı istemezse napıyosunuz diye, çıkartmiyoruz, sonra yine soruyoruz. Bazen başka öğretmen soruyor ortam değiştirtiyoruz fln demişlerdi.
Sürekli yıkamak da popoyu çatlatıyormuş bu arada.
Pamuğa ılık saf su döküp temizleyebilirsiniz.
Oğlum bir yaşında kakasını yapmadanBen kendisi sinyal verdiği için üzerine gittim ama 2 günde kabızlık sinyali verince geri adım attım. Şimdi kaka yapmaya korkuyor yapınca değiştirmiyor altını. Yıkayayım diyorum onu da yıkatmıyor. Kafayı yemek üzereyim
Çocuğum sinyal verdiği için üzerine gittim. Yoksa aman tuvalet eğitim zamanı geldi vs gibi bir telaşım olmadı. Evet ben çocuğuma aldandım ama demek ki, sözünü dinlememek gerekiyormuş. Kakayı görünce korktu. Ya da başka bir şey oldu da kakasını tutmaya başladı bilemiyorum ben buna yorumluyorum. 2 gün denedim bezsiz gezdirdim 3. Gün tekrar beze döndüm zaten. Şu an kestiremiyorum sebebini ama bu durumu çözmem gerekiyor gerçekten uykularım kaçıyor. Hem kabız hem azıcık da olsa yapsa bile açtırmıyor. Doktora tekrar götürmeyi düşünüyorum. Çünkü üstünü de değiştirmemeye başladı bu akşam. Bu hava da çıplak geziyor (Ankara soğuk).Örnek vereyim.
Oğlum
Doğdu doğalı bez açtırmadı, o boklu bezlerle saatlerce yaşadı. Şuraya konu açmak aklıma gelmediherkesinki öyle sanıyordum ben .
2.5 sene hiç müdahale etmedim, yaşında kakasını, 1.5 yaş civarı da çişini yapmadan önce söylemeye başlamasına rağmen asla müdahale etmedim, sırf bu kabızlık travmalarını okuduğumdan ona bıraktım.
Bizim şansımız yıkama bez kullandığımız için kakalı bezle durması hiç pişik yapmadı.
Neyse kızlar, sonra artık 2.5 yaşına geldi, mevsim yaz. Biyandan da ah diyorum keşke şu oğlan bi bezden temizlense, ama müdahale etmedim.
Neyse bi akşamüstü bi anda çıt diye kendi bezi bıraktı.
2.5 yaşındayken işte.
Ne halı kaldırdım
Ne koltuk kapladım
Ne alıştırma kilodu
Ne de yatağı muşambalamadım.
Ama asla büyük tuvaletine otur yap baskısı kurmadım, zorla oturtmadım.
Kakasını gidip lazımlığına yapıyor. Rahat rahat, hiç öyle gergin bi ortam olmadı.
Çişini gece 12-13 saat, gündüz de 3-4 saat aralıklarla yapıyor, ve günde 1 litreden fazla sıvı içen bi çocuk.
Yani anacıklarım.
Erkenden bu travmayı yaşatmaktansa çocuğa bırakınca adı tuvalet eğitimi olmuyor, çocuk bizi eğitmiş oluyor.
Sizde durum geçmiş, olan olmuş.
Konu sahibi de hala bezliyor cümlelerden bu çıkıyor,
Konu sahibine yıkama bezi önerebilirim, hem çocuğunuz ıslaklıktan rahatsız olacaktır, hem de pişik olayları yaşamayacaktır.
Yani yuvaya sormuştum ben , eger çocuk bezini çıkartmanızı istemezse napıyosunuz diye, çıkartmiyoruz, sonra yine soruyoruz. Bazen başka öğretmen soruyor ortam değiştirtiyoruz fln demişlerdi.
Sürekli yıkamak da popoyu çatlatıyormuş bu arada.
Pamuğa ılık saf su döküp temizleyebilirsiniz.
Demek ki siz çok bilinçli bir anneymişsiniz. Tebrik ederim...Oğlum bir yaşında kakasını yapmadan
1.5 yaşında da çişini yapmadan önce söylemeye başladı
Ben en basit olanı yaptım,
Tuvalete gidip yapmak ister misin diye sordum?
Hayır cevabını aldım
Eve lazımlık aldım,
Lazımlığa yapmak ister misin diye sordum
Hayır cevabını aldım
Tam bi sene bu şekil devam etti
Sadece bilgi veriyormuş.
Sonra bigün gidip içine kakasını yaptı
Ardından da çişini, hepsi bigünde oldu.
Yaşı 2.5 du
Yani bunları söylemeye başladıktan tam 1.5 sene sonra..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?