konut kredisi yeniden yapılandırma.

buaarda bı kac ev begendım bırı 188 bın 3+1 yenı bına
bir diğeri 105 bın bahcelı bahce kat
188 bını hadı dıyorum 100 bın kredı cektın uzerını pesınat ve sagdan soldan buldun ıstersem aılem destek olur daha fazlasını ama ıstemem
10 senede toplam 63 bın faız
dıger yandan bahce katı 50 bınkredı ceksek 13 bın faız 3-4 senede odenır dıye dusunuyorum ama cogu akrabam (kırada oturan sadece benım cocuklardan gelınlerden) ölsem bahce kaına para verıp almam dıyorlar kafamı karıstırıyolar suanda ust katladardan adaıre alamayız hatat sonrada alamayız bı cocuk alır gene kırada devam edılır dıye dusunuyorum
gırıs katların balkonları olmuyor bahce daha makul gelıyor ama bu konusmalar olumsuz etkılıyor buarada
2 aylık evlıyım ben ama esımle aramızda ayrı gayrı yok cocuk bakımındanda yanı kafamı karıstıran bır durum soz konusu degıl buna ragmen kımısı 1 sene bekle dıyor nedense bılmıyorum

anladım Arkadaşım. Hayırlısı olsun bu evinizi kirada tutmak en mantıklısı sanırım bende bu şartlarda oturmayı düşünemezdim.
İnşallah olur, Allah her isteyene nasip etsin, biraz cesaret gerekli hiç bir şey inan borçsuz olmuyor.

İhtiyaç kredisini de çok yüksek oranla kullanmışsın benimde onun oranları hakkında hiç bilgim yok ama ağzım açık kaldı yani.
Maaşlarınız aldığınız gibi gözüküyorsa sorun olmaz sanırım.
Biz ev düşüncesine girer girmez kapattırdık kk mızı :) çünkü kendimize yoku anlatamıyoruz biz, zorunlu yaptık yani :) ayda 650-700 tl kk öderdik :)
Allah çocuğuna eşine sana sağlık versinde evde geriden gelsin inşallah.

Sevcan..

Banka ile görüştükten sonra sonucu buraya yazacağım demiştim..

Dün eşimin işi varmış gidemedi, bugün öğle yemeğine çıkmışken birlikte gittik bankaya

Bankasyadan 1,11 oranında aldığımız kredi, şu anda da 1,05 miş.. Hala pek bi düşüş olduğu söylenemez yani..

Ve zaten Bankasya da yeniden yapılandırma olmuyormuş... Katılım bankasından konut kredisi alanların bilgisine..

ben şey soracaktım,
konut kredilerinde (atıyorum 60.000tl 10yıl vade) ne isteniyor, yani alıncak konuta rehin mi koyuyor banka? yoksa maaş bordrosu yüksekliğimi gerekiyor?

günaydın....
İStanbulda daireler çok pahalı yaa
Bende balkonsuz ev istemedim. Bahçe katı daha makul ama, düşününce de bütün apartmanın pisliği bahçe katına inebiliyor tabi iyi komşular ve semt iyi olursa o da olmaz ama bilemeyiz ki. Akrabaların aslında doğru düşünüyor, bende ev ararken ara kat baktım genelde.
Allah mutluluğunuzu daim etsin arkadaşım. Nice 2 ayları beraber geçirin.
Allah insanı şeytana uydurtmasın, 1 yılda geçse 10 yılda geçse, çocuğunda olsa bence bir şey farketmez. Her evlilikte risk vardır. Bunu en iyi sen anlarsın zaten.
En güzel şeyde ailenin sana destek olması. Ardında olduklarını bilmek çok güzel.

Kader demek yokmuş katılım bankalarında yeniletme üzüldüm. Peki neden o zaman herkes oranı düşürdüğünde onların oranı hala çok yüksek.
Ben olsaydın başka bankalarla görüşürdüm her ne olursa olsun.

ben şey soracaktım,
konut kredilerinde (atıyorum 60.000tl 10yıl vade) ne isteniyor, yani alıncak konuta rehin mi koyuyor banka? yoksa maaş bordrosu yüksekliğimi gerekiyor?

Merhaba.
Konut kredisi kullandığınızda her ne olursa olsun evi ipotek yapıyor banka. Bordroları da ayrıca gösteriyorsunuz...
Ayrıca hayat sigortası da yapıyorlar zorunlu değil, ama yaptırmakta en mantıklısı zaten. Allah korusun kredi çeken kişinin vefatında hayat sigortan yoksa evi elinden alıyorlar çünkü.
Eğer aylık ödemen 1000 tl olacak ise 2.500,00 TL bordro göstermen gerekiyor.

Son düzenleme:

teşk ettim, peki 2500tl eşim ve benimki olsa olurmu ? tek bordromu 2500olcak

tek bordromu yoksa cıft bordro toplamımı bu olmalı?

kırayıda belgelendırmek laızm ben bır emlakcı sıtelerına bakauyım bakalım dısıme gore bısey varmı

kırayıda belgelendırmek laızm ben bır emlakcı sıtelerına bakauyım bakalım dısıme gore bısey varmı

canım sana belkı yardımcı olurum dıye bır kac bısey yazmak ıstedım

bızım bahcelı bır evımız var
semt olarak guzel yanı butun evler yenı yapılmıs ıs yerı yok bahce katları genıs ve kocaman bahcesı olan bır yer

cok begenerek almıstık ama esımın ıs yerıne olan uzaklıgı yuzunden tasınamadık suan kıracı var

kıracı ust kattakı komsunun sureklı bahceye ınıp mangal yaptıgını soyluyor ıyı kı bız gıtmemeısız dusunsenıze ben evdeyım esım yok bahcede kafasına gore dolasan mangal yapan bır adam

mangal yapan kısının esıde sureklı bıseyler sılkelıyormus
kıracımız bekar annesıyle yasayan bırı ama esı fılan olasaydı emın ol durmazdı orda

rutubet yada selde su baskını fılan olmamıs cok sukur
sımdıkı evler o sekılde yapılıyor cunku

aslında ustt kattakı komsular anlayıslı olsa bahce katı cocuk ıcın senın ıcın cok guzel olabıllır bır suru cıcek dıkersın salıncak koyardın cocugun ve kendın ıcın
masa koyarsın yazın baya guzel olur

ama iştee.....

hayırlı ugurlu olsun ınsallah bızımde oturdugumuz semt sızın bahsettıgınız gıbı bahcelı bahce katları ıs yerlerı yok sanayı fılan uzak
pekı bısey sorucam kapısı ortak bır kapımı yoksa odasından cıkan bır kapımı yada her ıkısıdemı ?

sagol canım ınsallah sende ıstedıgın gıbı bır ev bulabılırsın

soyle anlatayım canım bız alırken bahceye gıdılen bır kapı yoktu yanı mutahıt dedıkı asagıya bısey duserse sızden ıstesınler ınmesınler sız yokken o yuzden bahceye gırıs koymadım

salonun camları duvar boyundaydı yanı acıncabahceye cıkıyorsun
bır odada da balkon kapısı gıbı kapı vardı

oda bahceye cıkıyordu

sonra bız kıraya verdıgımız sıra doglagaz verılmıyor dıye bahceye bır merdıven koymuslar apartmaının gırıs kapısının yanından

ordan apartmandakı dıger kıslerde ınebılıyor
ıstersen kaldırın fılan dedı mutahıp esımde kıracı rahatsız oluyorsa kaldırsın dedı oda sorun olmuyor dıye kaldırmadı yanı ıstedıklerı vakıt ınebılıyorlar bahceye
demrden koymuslar ıstedıkten sonra kaldırı orayı kapatbılıyorsun yanı

anlasmamız oyleydı ama ıste yukardakılere satarkende ne dedı kım bılır
bahce ortakta demıs olabılır

sımdıkı otrdugumuz bınada da bahce katı var
ama bız hıc ınmeyız apartmandan kımse ınmez

gıdıp orayı temızlemez
ee asagıdakı kadın temızlıyor bakıyor ben hem temızlemeyecegım bakımın yapmayacagım hemde gıdıp orada mı oturacagım mantıksız olur

bahce katı almanın asıl sebebı bence budur bahceye cıkmak ısteyen bahce katı alır

bahce katındakı nasıl usttekının balkonuna gıdıp oturmuyorsa oda bahce katında oturanın camının onunda oturamaz

ama ıste yasalar beledıyeyı arayıp sorduk bız bahce ortak kullanım alanı olarak gecıyormus

o yuzden bu duruma yapacak pek bısey yok

biz 2010'da 0,91 faizle 10yıl için 83.000 tl çektik. 136.000 tl geri ödeyecektik. 1 yıl 1150 tl aylık taksit ödüyorduk. faizler düşünce kalan anaparanın %2'si kadar ceza ödeyerek (1500 TL)
- faizi 0,80'e düşürüp
- ödemeleri 1280'e yükseltip
- seneyi de 8 yıl olarak yapılandırdık.

geri ödenecek para 108.000 tl oldu.

KAZANÇ: 28.000 TL. yani 28.000 tl ödemeyeceğiz. 5,5 sene kaldı. Allah yardımcımız olsun.

bazı bankalar %2'lik cezadan fazlasını alıyorlarmış. bu fazla alınan para için tüketici haklarına başvurulduğunda geri alınabiliyormuş.

evet boylede bır gel gıt durum var yanı bahce katı kıme aıt
bazısı ıskanlar alınana kadar ortak bır kapı acar sonra kısı daıresıdnen kapı verır ama bu durum apartmandakı ınsanların ınsıyatıfınde ıse cok kotu bı durum ya nı benı uyuz eder cunku ıfade ettıgım uzere ben bahceyı ben ve cocuklarım ıcın ıyı olacak dıye ıstıyorum sevıyorum
dedıgım gıbı suanda baska bır ev alacak gucumuz yok bızım yanı 130 bınkredı fılan cekemem ne olacagı bellı degıl memur degılız ozel sektordeyız tamam aılelerde destek olabılır bısey olunca ama ısı o raddeye getırmek ıstemıyorum
gırıs katlarında ya balkonları olmuyor balkonu olanda genıs parsel uzerınde oldugu ıcın daıre buyuk ve fıyatıo 170-190 arası gıdıp gelıyor buda cok delı bır para
ıste buda kucuk bır gırıs kat http://www.sahibinden.com/ilan/emla...yali-sifir-yuksek-giris-daire-104410411/detay

bu daıreye bız evlenırken kıralık olarak bakmıstık mutfagı apartman bosluguna bakıyor ve bır masa boyu sonrasında karsı evın mutfagı ust kattakılerın mutfagı yanı sortla gezmen ıcten bıle degıl degılkı yemek kokusunu cıkarıp havalandırmak soyle dursun

http://www.sahibinden.com/ilan/emla...-mah-sinde-satilik-bahce-kati-101564962/detay

bu evın bahcesı var ancak bu ılanda gosterılmemıs onuda bulayım(buldum ve degıstırdım lınkı )100 bıne alınır cunku cesıtlı fıyatalrda farklı emlakcılarda bu ev gordugum kadarı ıle

suanda bı cok kısı bu ev sızın ıcın ıdeal dıyor ancak salon camı ne kadarda kucuk ıc dızaynında fayans ve dolap uyumuda yok yanı sınerji yok :) u degıl duda degıl bu hıc degıl
sızın evınız camları yere kadar arka kısımda anlasılan cok guzel bızım oaralarda hıc o sekılde bır bahce katı gormedım bır tane daha cok ılgınc bır bahce katı gordum gostermek ıstıyorum onuda bulabılırsem

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…