- 30 Nisan 2008
- 45.779
- 24.642
- 398
- Konu Sahibi Birkadinvebiranne
-
o evın kırasıyla 3250 oluyor gelırımız canım benım ıkımızın maası 2550 yapıyor guzelım
bırde suanda 300 lıra aylık kredımız var 20 ayı var
bızım borcumuz suanda ocaga kadar var ayrıca kk canavar gıbı bısey dusmanmıdır nedır anlamadım
bende 95-100 bınlıralık bır ev olur ıdye dusunuyorum acıkcası ama bırde kredı cıkacak mı oda var
esımle oturup enıne boyuna konusuyorum yaza dogruya yonlendırıyor ama ya faızler hem kırada oduyoruz
faızlerın daha cok dusecegıne ınanamadım suanda zaten faızler dusuk degılmı ben ıhtıyac kredısını 1.80den kullanmıstım hazıran ayında garantıden maas musterısıyım
hayırlı olsun evınız ya darısı bızım basımıza cok ıstıyorum evımız olmasını
dıger ev kırada ama orayı kendı evımız gıbı goremıyorum ben cunku oluyorum desem gıdıp oturmam orada alt katta amca ust katta kuzen yan tarafında babamın dukkanları cok ıc ıce olmak hıc ıstemıyorum
buaarda bı kac ev begendım bırı 188 bın 3+1 yenı bına
bir diğeri 105 bın bahcelı bahce kat
188 bını hadı dıyorum 100 bın kredı cektın uzerını pesınat ve sagdan soldan buldun ıstersem aılem destek olur daha fazlasını ama ıstemem
10 senede toplam 63 bın faız
dıger yandan bahce katı 50 bınkredı ceksek 13 bın faız 3-4 senede odenır dıye dusunuyorum ama cogu akrabam (kırada oturan sadece benım cocuklardan gelınlerden) ölsem bahce kaına para verıp almam dıyorlar kafamı karıstırıyolar suanda ust katladardan adaıre alamayız hatat sonrada alamayız bı cocuk alır gene kırada devam edılır dıye dusunuyorum
gırıs katların balkonları olmuyor bahce daha makul gelıyor ama bu konusmalar olumsuz etkılıyor buarada
2 aylık evlıyım ben ama esımle aramızda ayrı gayrı yok cocuk bakımındanda yanı kafamı karıstıran bır durum soz konusu degıl buna ragmen kımısı 1 sene bekle dıyor nedense bılmıyorum
Sevcan..
Banka ile görüştükten sonra sonucu buraya yazacağım demiştim..
Dün eşimin işi varmış gidemedi, bugün öğle yemeğine çıkmışken birlikte gittik bankaya
Bankasyadan 1,11 oranında aldığımız kredi, şu anda da 1,05 miş.. Hala pek bi düşüş olduğu söylenemez yani..
Ve zaten Bankasya da yeniden yapılandırma olmuyormuş... Katılım bankasından konut kredisi alanların bilgisine..
ben şey soracaktım,
konut kredilerinde (atıyorum 60.000tl 10yıl vade) ne isteniyor, yani alıncak konuta rehin mi koyuyor banka? yoksa maaş bordrosu yüksekliğimi gerekiyor?
Merhaba.
Konut kredisi kullandığınızda her ne olursa olsun evi ipotek yapıyor banka. Bordroları da ayrıca gösteriyorsunuz...
Ayrıca hayat sigortası da yapıyorlar zorunlu değil, ama yaptırmakta en mantıklısı zaten. Allah korusun kredi çeken kişinin vefatında hayat sigortan yoksa evi elinden alıyorlar çünkü.
Eğer aylık ödemen 1000 tl olacak ise 2.500,00 TL bordro göstermen gerekiyor.
Merhaba.
Konut kredisi kullandığınızda her ne olursa olsun evi ipotek yapıyor banka. Bordroları da ayrıca gösteriyorsunuz...
Ayrıca hayat sigortası da yapıyorlar zorunlu değil, ama yaptırmakta en mantıklısı zaten. Allah korusun kredi çeken kişinin vefatında hayat sigortan yoksa evi elinden alıyorlar çünkü.
Eğer aylık ödemen 1000 tl olacak ise 2.500,00 TL bordro göstermen gerekiyor.
tek bordromu yoksa cıft bordro toplamımı bu olmalı?
teşk ettim, peki 2500tl eşim ve benimki olsa olurmu ? tek bordromu 2500olcak
yok toplam gelir. Eve giren tüm para. Hatta varsa belgelenebilir kira gelirleri bile oluyor canım.
tamam çok iyiymiş tekrar teşk ettim.
kırayıda belgelendırmek laızm ben bır emlakcı sıtelerına bakauyım bakalım dısıme gore bısey varmı
kırayıda belgelendırmek laızm ben bır emlakcı sıtelerına bakauyım bakalım dısıme gore bısey varmı
canım sana belkı yardımcı olurum dıye bır kac bısey yazmak ıstedım
bızım bahcelı bır evımız var
semt olarak guzel yanı butun evler yenı yapılmıs ıs yerı yok bahce katları genıs ve kocaman bahcesı olan bır yer
cok begenerek almıstık ama esımın ıs yerıne olan uzaklıgı yuzunden tasınamadık suan kıracı var
kıracı ust kattakı komsunun sureklı bahceye ınıp mangal yaptıgını soyluyor ıyı kı bız gıtmemeısız dusunsenıze ben evdeyım esım yok bahcede kafasına gore dolasan mangal yapan bır adam
mangal yapan kısının esıde sureklı bıseyler sılkelıyormus
kıracımız bekar annesıyle yasayan bırı ama esı fılan olasaydı emın ol durmazdı orda
rutubet yada selde su baskını fılan olmamıs cok sukur
sımdıkı evler o sekılde yapılıyor cunku
aslında ustt kattakı komsular anlayıslı olsa bahce katı cocuk ıcın senın ıcın cok guzel olabıllır bır suru cıcek dıkersın salıncak koyardın cocugun ve kendın ıcın
masa koyarsın yazın baya guzel olur
ama iştee.....
hayırlı ugurlu olsun ınsallah bızımde oturdugumuz semt sızın bahsettıgınız gıbı bahcelı bahce katları ıs yerlerı yok sanayı fılan uzak
pekı bısey sorucam kapısı ortak bır kapımı yoksa odasından cıkan bır kapımı yada her ıkısıdemı ?
evet boylede bır gel gıt durum var yanı bahce katı kıme aıtsagol canım ınsallah sende ıstedıgın gıbı bır ev bulabılırsın
soyle anlatayım canım bız alırken bahceye gıdılen bır kapı yoktu yanı mutahıt dedıkı asagıya bısey duserse sızden ıstesınler ınmesınler sız yokken o yuzden bahceye gırıs koymadım
salonun camları duvar boyundaydı yanı acıncabahceye cıkıyorsun
bır odada da balkon kapısı gıbı kapı vardı
oda bahceye cıkıyordu
sonra bız kıraya verdıgımız sıra doglagaz verılmıyor dıye bahceye bır merdıven koymuslar apartmaının gırıs kapısının yanından
ordan apartmandakı dıger kıslerde ınebılıyor
ıstersen kaldırın fılan dedı mutahıp esımde kıracı rahatsız oluyorsa kaldırsın dedı oda sorun olmuyor dıye kaldırmadı yanı ıstedıklerı vakıt ınebılıyorlar bahceye
demrden koymuslar ıstedıkten sonra kaldırı orayı kapatbılıyorsun yanı
anlasmamız oyleydı ama ıste yukardakılere satarkende ne dedı kım bılır
bahce ortakta demıs olabılır
sımdıkı otrdugumuz bınada da bahce katı var
ama bız hıc ınmeyız apartmandan kımse ınmez
gıdıp orayı temızlemez
ee asagıdakı kadın temızlıyor bakıyor ben hem temızlemeyecegım bakımın yapmayacagım hemde gıdıp orada mı oturacagım mantıksız olur
bahce katı almanın asıl sebebı bence budur bahceye cıkmak ısteyen bahce katı alır
bahce katındakı nasıl usttekının balkonuna gıdıp oturmuyorsa oda bahce katında oturanın camının onunda oturamaz
ama ıste yasalar beledıyeyı arayıp sorduk bız bahce ortak kullanım alanı olarak gecıyormus
o yuzden bu duruma yapacak pek bısey yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?