• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

konut kredisi yeniden yapılandırma.

Merhaba bizde 0.80 ile kullandık kredimizi hatta ödemeye kısmetse ocak ayında başlayacağız.Bir arkadaş vakıfbank için 0.72 falan demiş eğer bu kadar düştüyse benim de yapılandırmam bir işe yarar mı acaba az bir oran var çünkü hesaplayabilir misiniz rica etsem?Bir de dosya masrafı için dilekçe yazan var mı acaba?

canım siz daha yeni anlaşmışsınız.benim bildiğim yapılandırmada 6 ay ödemeniz gerekiyor en az. yani en erken 6 ay sonra yapılandırabilirsiniz

Merhaba bizde 0.80 ile kullandık kredimizi hatta ödemeye kısmetse ocak ayında başlayacağız.Bir arkadaş vakıfbank için 0.72 falan demiş eğer bu kadar düştüyse benim de yapılandırmam bir işe yarar mı acaba az bir oran var çünkü hesaplayabilir misiniz rica etsem?Bir de dosya masrafı için dilekçe yazan var mı acaba?

yapılandırma yapabilmeniz için 6 ay geçmiş olması lazım. Yinede bankanızla görüşün.

Merhaba Sevcan, sayende ben de konut kredisi yapılandırma işine girdim.
Burda 0.72 faiz oranı duydum ama bana en düşük veren yapıkredi 0.74 , vakıfbank 0.78
Yapıkredi daha iyi gibi ama onlar ekspertiz ve ipotek ücreti dışında dosya masrafı da alıyorlar.
Ben TEB den 1.15 den çekmiştim, şimdi 0.85 den yaparız diyorlar üstelik %2 ceza almadan.
Önceden aynı şubeden yapılandırma yapsak bile %2 i alıyorlarmış.

Benim herkese asıl sorum kredi kullanırken her sene ödediğimiz sigortalar, malum onlardan toplam maliyeti etkiliyor. Hayat sigortası kredilerinizde zorunlu mu kızlar ?

Benim 108bine 4 senem var. faizi en düşük bankaya transfer etsem bile cezası, masrafı eklendiğinde teb de kalırsam 1-2 bin fark oluyor. Yalnız teb de hayat sigortası zorunlu diğerlerinde söz de değil. hayat sigortası bile ekstra fark. Ne yapsam bilemiyorum. Uğraşmayıp aynı banka da mı kalsam akıl verin lütfen..

merhaba kızlar. bugün vakıfbankla görüştüm.malesef benim bi karım olmuyor. ziraat bankasına gittim dedim 0,74 ile başka bankaya geçiçem siz naparsınız diye şuan 0,85 faiz olunca ben 0,83 den çektiğim için bişey yapamadıklarını söylediler. ben malesefki bu işten vazgeçtim.899 ödemeye devam

Merhaba Sevcan, sayende ben de konut kredisi yapılandırma işine girdim.
Burda 0.72 faiz oranı duydum ama bana en düşük veren yapıkredi 0.74 , vakıfbank 0.78
Yapıkredi daha iyi gibi ama onlar ekspertiz ve ipotek ücreti dışında dosya masrafı da alıyorlar.
Ben TEB den 1.15 den çekmiştim, şimdi 0.85 den yaparız diyorlar üstelik %2 ceza almadan.
Önceden aynı şubeden yapılandırma yapsak bile %2 i alıyorlarmış.

Benim herkese asıl sorum kredi kullanırken her sene ödediğimiz sigortalar, malum onlardan toplam maliyeti etkiliyor. Hayat sigortası kredilerinizde zorunlu mu kızlar ?

Hayırlı olsun tenden aldığınız oran da çok iyi cezada ödemeyecekmişsiniz düper vallahi... Ayyy ben hala bizim tebe beddua ediyorum :D

Hayat sigortası zorunlu değil. Ama yaptırmanız avantajınıza Allah gecinden versin. Ölüm olursa hayat sigortası varken borcunuz direk siliniyor ödediğiniz poliçe ücretleride ailenizden birisine ödeniyor.

merhaba kızlar. bugün vakıfbankla görüştüm.malesef benim bi karım olmuyor. ziraat bankasına gittim dedim 0,74 ile başka bankaya geçiçem siz naparsınız diye şuan 0,85 faiz olunca ben 0,83 den çektiğim için bişey yapamadıklarını söylediler. ben malesefki bu işten vazgeçtim.899 ödemeye devam

hadi yaa dünkü mesajından sonra bende sevinmiştim. Sağlık olsun. İnşallah dahada düşer.

Benim 108bine 4 senem var. faizi en düşük bankaya transfer etsem bile cezası, masrafı eklendiğinde teb de kalırsam 1-2 bin fark oluyor. Yalnız teb de hayat sigortası zorunlu diğerlerinde söz de değil. hayat sigortası bile ekstra fark. Ne yapsam bilemiyorum. Uğraşmayıp aynı banka da mı kalsam akıl verin lütfen..

bence hiç değiştirmeyin aynı bankadan yapılandırmaya gidin. Hem uğraşmamış olursunuz hemde bankanız sizin için güzel teklifler sunmuş geri çevirmeyin.

bence hiç değiştirmeyin aynı bankadan yapılandırmaya gidin. Hem uğraşmamış olursunuz hemde bankanız sizin için güzel teklifler sunmuş geri çevirmeyin.

1-2 bin lira için uğraşmaya değmez bence de.eğer kendi bankalarımız uygun teklifler verseydi biz de uğraşmazdık.kolay olmuyor çünkü.
ama malesef benim bankam hiç uğraşmadı bile:((onlar öyle yaparsa ben niye kalayım ki o bankada.gider başka bankaya aktarırım borcumu.

Evet sanırım en mantıklısı şu an için aynı bankadan devam etmek, %1.15 den %0.85 ve sonuçta 9 bin kar olucak .Teb sıfır yeni krediye 0.79 veriyormuş ama ne yapayım daha fazla düşemeyiz dediler. Banka değiştirirsem %2 cezayı nakit ödememiş olurum. Ama şimdiki aklım olsa ilk kredi çekerken bu hayat sigortasını falan araştırırdım. Bankaların dask vs sigortaları bile farkedebiliyormuş. Kızlar sizlerde iyi hesaplayın önemli olan toplam maliyetmiş. Yani faizi daha düşük olsa bile masraf, sigorta vs daha fazla olabiliyormuş. Ben geçen sene evi alırken fazla zamanım yoktu ve evi aldığım kişi kredisini bu banka şubesinden aldığı için ekpertiz gibi masrafları az olucak diye mecburen burdan çekmiştim.
Sizlerin bankaları yapılandırırken %2 ceza alıyorlar mı, bana 1 hafta önce biz de alıyorduk artık almıyoruz dediler.

Evet sanırım en mantıklısı şu an için aynı bankadan devam etmek, %1.15 den %0.85 ve sonuçta 9 bin kar olucak .Teb sıfır yeni krediye 0.79 veriyormuş ama ne yapayım daha fazla düşemeyiz dediler. Banka değiştirirsem %2 cezayı nakit ödememiş olurum. Ama şimdiki aklım olsa ilk kredi çekerken bu hayat sigortasını falan araştırırdım. Bankaların dask vs sigortaları bile farkedebiliyormuş. Kızlar sizlerde iyi hesaplayın önemli olan toplam maliyetmiş. Yani faizi daha düşük olsa bile masraf, sigorta vs daha fazla olabiliyormuş. Ben geçen sene evi alırken fazla zamanım yoktu ve evi aldığım kişi kredisini bu banka şubesinden aldığı için ekpertiz gibi masrafları az olucak diye mecburen burdan çekmiştim.
Sizlerin bankaları yapılandırırken %2 ceza alıyorlar mı, bana 1 hafta önce biz de alıyorduk artık almıyoruz dediler.

nası yani... Sadece sizin teb şubesimi almıyormuş cezayı. Bende Tebden kullandım kredimi evelisi gün görüştüm alacaklarını söylediler çünkü. Birde yapılandırmada 0,92 nin altına düşmediler.
Rica ediyorum bir sorar mısınız? şubenize. şubeye has mı? bu ceza almama diye.
Sizde bankayla aranıza aracımı koydunuz. Yani aynı banka neden bana böyle size böyle diyor, ağlamak istiyorum inanın. Her yerde dayımız mı? olmalı
Daskı konut sigortasını bankanın sigortasından yaptırmak zorunluluğunuz yok. Bende krediyi alırken oradan yaptırdım ama martta yeniletirken hangi sigorta şirketi uygun fiyat verirse oradan yaptırıcam, poliçeyi yollucam bankaya.
Verdikleri oran zaten harika başka bankaya gitseniz bile zarar edersiniz masraflardan dolayı, yani düşünmeniz gereksiz.
Siz hangi ildesiniz?

Son düzenleme:
Valla şaşırdım şimdi, yanlış mı anladım ben acaba. Tanıdığım yok, aracı olan kişi de, sadece telefonla konuştum. Senin konunu görünce ilk 2-3 hafta önce aradığımda bana da 0.96 falan gibi bir oran vermişlerdi telefonda, hatta şimdi yapılandırmanız hiç avantajlı olmaz dediler (belki cezayı da kastettiler) . 2-3 gün önce aradım bugün de 2 kez konuştum, en son konuştuğumda hayat sigortası için konuştum. Ben İzmir'deyim. Şehirler arası farkediyor mu acaba? Mesala burda diğer düşük faizli bankalar yazılmış benim konuştuklarım da o oranlara inmiyor. vakıfban 0.74 -0.72 denmiş bana 0.78 diyorlar.
Sonuçta biz krediyi yapılandırıyoruz erken kapatmıyoruz ki ceza ödeyelim, elimdeki kredi gözlem kağıdına bakıyorum erken ödenen tutarın %2 sine kadar diyor zaten %2 kesilir denmiyor. Başka forumlarda da okudum bu ceza için dava açan müşteriler kazanmış davayı.
%2 cezayı illa alırız derlerse koşar uğraşır hemen başka bankaya giderim zaten.
Siz kaçtan ne zaman çekmiştiniz şimdi tam olarak ne diyorlar
En iyisi ben yarın bankaya kendim gidip konuşayım sana da haber vereyim

Valla şaşırdım şimdi, yanlış mı anladım ben acaba. Tanıdığım yok, aracı olan kişi de, sadece telefonla konuştum. Senin konunu görünce ilk 2-3 hafta önce aradığımda bana da 0.96 falan gibi bir oran vermişlerdi telefonda, hatta şimdi yapılandırmanız hiç avantajlı olmaz dediler (belki cezayı da kastettiler) . 2-3 gün önce aradım bugün de 2 kez konuştum, en son konuştuğumda hayat sigortası için konuştum. Ben İzmir'deyim. Şehirler arası farkediyor mu acaba? Mesala burda diğer düşük faizli bankalar yazılmış benim konuştuklarım da o oranlara inmiyor. vakıfban 0.74 -0.72 denmiş bana 0.78 diyorlar.
Sonuçta biz krediyi yapılandırıyoruz erken kapatmıyoruz ki ceza ödeyelim, elimdeki kredi gözlem kağıdına bakıyorum erken ödenen tutarın %2 sine kadar diyor zaten %2 kesilir denmiyor. Başka forumlarda da okudum bu ceza için dava açan müşteriler kazanmış davayı.
%2 cezayı illa alırız derlerse koşar uğraşır hemen başka bankaya giderim zaten.
Siz kaçtan ne zaman çekmiştiniz şimdi tam olarak ne diyorlar
En iyisi ben yarın bankaya kendim gidip konuşayım sana da haber vereyim

Bence siz Allahtan korkan iyi birine denk gelmişsiniz.
Biz 75 bin çekmiştik mart ayında 0,99 orandan. Dediğim gibi evelsi gün aradığımda 0,92 den aşağı düşemezlermiş. Hemen birde hesapladı bayan, bizim kalan anaparayı ve yapılandırdığımda 3000 tl karınız var bununda 1500 tl si %2 lik ceza dedi.:27:
bende 0,74 oran verdiğini söyledim vakıfbankın madem oraya gidebilirsiniz dedi. Bankamı değiştireceğim yoksada bu temsilcinin tavrından değiştireceğim zaten.
Neyse bu oran zaten yapılandıracağınız vadeylede 1-2 puan oynayabilir çok fark yok arada.
Şehrinizi sormamın sebebi bir ihtimal belki aynı yerdeyizdir de bende oraya geçerim. :9:
Ay inanın çok sinirlerim bozuldu şuanda.
Allah razı olsun sizden paylaştığınız için bizde en azından durumları öğrenmiş olduk yoksa hehe deyip imzayı atardık.
Evet yapılandırmada aldıkları ceza yasal değil. Tüketici hakem heyetine başvurunca geri alınıyor ama yıllar sonra.

Son düzenleme:
KIZLAR ÖZÜR DİLERİM SİZDEN YAA... ynalış bilgi. düzeltmeyi yapıyorum.
Vakıfbank 0,74 oranı 60 ay vade için veriyor.
0,76 oranı ise 60 ay üzeri için.

Sanırım ben yarın gidip yapılandırıcam bankacı yılbaşından sonra bulamıcaksınız bu oranı falan demiş enişteme. Muhtemelen biz gideriz yarın.

Back