- 6 Nisan 2009
- 6.169
- 813
- 373
- Konu Sahibi Birkadinvebiranne
Düşmüyorki merkezden geliyor bu oranlar ne desem yanlış olur diyor.
hepsi işine geldiği gibi davranıyor ya...
Düşeceği adamlara nasıl güzel yapıyorlar.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Düşmüyorki merkezden geliyor bu oranlar ne desem yanlış olur diyor.
)KIZLAR ÖZÜR DİLERİM SİZDEN YAA... ynalış bilgi. düzeltmeyi yapıyorum.
Vakıfbank 0,74 oranı 60 ay vade için veriyor.
0,76 oranı ise 60 ay üzeri için.
Sanırım ben yarın gidip yapılandırıcam bankacı yılbaşından sonra bulamıcaksınız bu oranı falan demiş enişteme. Muhtemelen biz gideriz yarın.
valla bu açıdan hiç konuşmadık şu anki bankayla.ama hsbc de kredi çıktığı tarihten ayın 15 ine kadar olan kısım -artı ilk taksidi beraber ödemiştik yanılmıyorsam.arkadaşlar yarın yapılandırma yapacağım ,ama yapılandırmayı takip eden ilk taksitimi yapılandırma kapsamına almıyorlar.gerekçesini açıkladılar kendilerince ama anlayamadım.sizde de mi durum aynı?
)
canım bu oranlar kendi yapılandırman için aldığın teklifler mi.
yoksa tanıdıklarında bahsetmiştin ya onlara verilen oranlar mı.
ben 2 saat önce kredi işlemlerimizi yürüten bankacımızla görüştüm.ekspertiz raporumuzu çıkmış.ancak tapu işlemleri için mecburen yılbaşı sonrasını bekleyeceğiz dedi.aşırı yoğunluk varmuş tapu dairesinde burada.
ben de faizlerle ilgili duyumlarımı sordum.0,74 60 ay için veriliyormuş doğru mu dedim.yapılandırma için verebileceğimiz en düşük rakam 0,77 dedi.ama sıfır kredilere 0,74 ten 60 ay kredi kullandırıyoruz şu an dedi.
ö yüzden çok merak ettim senin verdiğin bu oran kendi yapılandırman için mi.
ayrıca yılbaşı sonrası birkaç gün beklesek faiz düşerse orandan yaparmısınız dedim yaparız sizi mağdur etmeyiz dedi.çıkarsa da 0,77 yi muhafaza ederiz çünkü o faiz üzerinden başvurunuzu aldık dedi.
nasip artık.ancak fazla bekletemem işlemlerinizi dedi.belki birkaç puanlık düşük olacaktır haftaya salıdan itibaren.bankacım da öyle söyledi biraz daha düşme eğilimi gösteriyor dedi.
bi de bu faizler ne sıklıkta değişiyor diye sordum.bize her sabah marmara bölgesinden faiz oranları gelir o oranları uygularız aksi mümkün değil dedi.faizlerin günlük değişebileceğini de öğrendim ilk ağızdan.
hakkımızda hayırlısı artık.sonuçte emek emek kazanıyoruz 5-10 lira da olsa taksit başına hesaplamak durumundayız
valla bu açıdan hiç konuşmadık şu anki bankayla.ama hsbc de kredi çıktığı tarihten ayın 15 ine kadar olan kısım -artı ilk taksidi beraber ödemiştik yanılmıyorsam.
yeni daire alan bir arkadaş 0,74 orandan kullanmış 60 ay vadeli.
Dünde eniştem aynı bankaya yapılandırma için gitmiş arkadaşınında adını vererek konuşmuş tamam olur size de o şekilde demişler, 96 ay vade için 0,76 oran almış. Vakıf ın maaş müşterisi olduğu içinde dosya parasını 1250 gibi bir şey alıcaklar sanırım ama kesin mi bugün öğrenicem.
KIZLAR BENDE BUGÜN YAPILANDIRMA İÇİN BAŞVURU YAPICAM.
0,76 oran ile vakıfbanktan.
Krediler düşsede bundan sonra çok düşeceğini sanmıyorum çünkü enflasyona bağlı olarak arttığı için zarar ederler. Hakkımızda hayırlısı olsun.
Hepiniz yapılandırın beklemeyin arkadaşlar.
Kızlar birşey soracağım.
Tapudaki tüm işlemler yenilenyor mu?
Ve aynı parayı ödeüyor muyuz?
bankanı değiştirdiğin takdirde evet yenilenecek.
Yeni geçeceğin banka ikinci bir ipatek koyuyurmuş sonra diğeri kendi ipoteğini kaldırıyormuş.
yılbaşı sonrası yapıcam bu işlemleri.
şimdilik bildiğim 100 tl yeni bankama ipotek masrafı ödeyeceğim -250-300 tl de tapu dairesine ipotek masrafı ödeyeceğim.
inşallah başka masraf çıkmaz.
dask gibi vergi gibi masraflar ise tekrar ödenmeyecek.onlar devam ediyormuş günleri geldiğinde ödenecekler.
Ben de bugün sabah yaptım yapılandırmayı, tebden 1.15 den çekmiştim 1 yıl önce, şimdi 0.85 e masrafsız düşmüş oldu. Bundan sonraki ayın taksitine yetişir dediler ama bilmiyorum. Sevcan hanım ayrıca sordum bu masraf almama sizin şube için mi geçerli diye yok bütün teb şubeleri için aynıymış. Siz de şubenizle tekrar konuşun.
Sevcan Hanım;
Bide benimkini hesaplayın bakalım
Gerçi sizinkilerden farklı olarak biz 2008 Nisan ayında çektik krediyi ve nerede ise evin tamamını kredi kullandık. 135.000 TL çekildi zamanında geri ödemesi 235.000 TL 120 ay + aylık geri ödeme 2.097 TL oran 1.21 gibi bişeydi. Eşim 2 defa refinansman yaptırdı. Birinde + 7.000 TL gibi bir rakam ödedik ve 16 ay düşürdük. Oranı şuan hatırlamıyorum ama aylık geri ödeme 2.250 TL oldu bu sefer. Son yapılanda da faiz oranı 0.89 kullanıldı rakamda düşme oldu. 2.150 TL gibi kaldı 46 ayımız.
Bizim tanıdığımız Finansbank şubede çalışıyor ona incelettirdik oranları ne yapabiliriz diye oran gayet güzel bişey yapamazsınız artınız olmaz vs.. dedi
Benim sizden ricam 36 ay 60.000 TL geri ödemesi ne kadar olur. Oranı nedir. Hangi bankadan kullanılır.
bu arada bankamız Ziraat Bankası
İçim acıyor şu faize verilen paraya çalış çabala ay sonunda ver bankaya hepimize Allah kolaylık versin
Günaydın kızlar....
Ben geldim!
Cuma günü kredimizi yapılandırdık. Teb den borç evrakını alıp vakıfbanka gidicem diye çıktım.
Gittiğimde bankacı 0,84 oran hiç cezasız teklif sundu. bizde 72000 tl yi yapılandırdık 96 ay vadeli :)
Aylık ödememiz 20 TL arttı :) toplamda 13.000 küsür karımız var
:)))) bende bankaya gittiğimde pazartesiden itibaren ceza almıyoruz merkezden yazı geldi dedi :)
çok teşekkürler gözümü açtığınız için. Yanlız bizim oran sizinkini sollamış :)
Günaydın kızlar
Benimde aklıma soktunuz. Bende vakıfbank ile mutabakat sağladım sankim ama dam biraz daha beklein dedi.
Erken kapatma cezası mı alınmıyor anlamadım orasını????
hayıtlı olsun cnaım.ne güzel yardımcı olmuşlar.bizim gibi angarya işlerle uğraşmaktan kurtulmuşsunuz.
hsbc keşke bize de yardımcı olsaydı.(adam bir cümle bile sarf etmedi kredinizi taşımayın filan gibilerinden şaştım kaldım ya
bizim de net karımız seninki gibi bişey olacak ama bak ne kadar uğraşcaz.sağlık olsun artık:))
Günaydın kızlar....
Ben geldim!
Cuma günü kredimizi yapılandırdık. Teb den borç evrakını alıp vakıfbanka gidicem diye çıktım.
Gittiğimde bankacı 0,84 oran hiç cezasız teklif sundu. bizde 72000 tl yi yapılandırdık 96 ay vadeli :)
Aylık ödememiz 20 TL arttı :) toplamda 13.000 küsür karımız var