• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

konut kredisi yeniden yapılandırma.

Kızlar şok oldum.... teb ile görüştüm0,92 nin altına düşmüyor yapılandırmada.
Birde hesapladı 3.000 tl karınız var 1500 TL %2 lik cezanızı ödüceksiniz 1500 TL karınız olur dedi :))) ayyyyy koptum yaaa.....
Bende dedim ki ben 0,74 oran aldım vakıfbanktan tabi şok vaziyetteyim. Eee tamam o zaman yollayalım sizi Vakıfbanka dedi. Tamam dedim 10 gün sonra uğrarım bankaya. :9:

Sanırım blöf sandı. AMA YANDI. ehe ehe ehe....

Son düzenleme:
Birde hesapladı 3.000 tl karınız var 1500 TL %2 lik cezanızı ödüceksiniz 1500 TL karınız olur dedi :))) ayyyyy koptum yaaa.....
Bende dedim ki ben 0,74 oran aldım vakıfbanktan tabi şok vaziyetteyim. Eee tamam o zaman yollayalım sizi Vakıfbanka dedi. Tamam dedim 10 gün sonra uğrarım bankaya. :9:

Bizde burada okuyunca kendi bankamıza sorduk hemen düşmezler dedi atıyorum 1000 lira ödüyorsanız 990'a düşerler dedi. Biz ondan vazgeçtik aslında biz maaşları vakıfbanktan alıyoruz sormam lazım ama içimden bir ses boşver diyor.

Bizde burada okuyunca kendi bankamıza sorduk hemen düşmezler dedi atıyorum 1000 lira ödüyorsanız 990'a düşerler dedi. Biz ondan vazgeçtik aslında biz maaşları vakıfbanktan alıyoruz sormam lazım ama içimden bir ses boşver diyor.

bende ilk kez aradım oran için şok oldum :)))
Yazıktır günahtır, hiç Allahtan korkularıda kalmamış... Kendi anaları bacıları gelse hiç düşünmeden seferber olurlar ama... Allahım bir an önce yakamızı kurtarsın çok sinir oldum vallahi.

bende ilk kez aradım oran için şok oldum :)))
Yazıktır günahtır, hiç Allahtan korkularıda kalmamış... Kendi anaları bacıları gelse hiç düşünmeden seferber olurlar ama... Allahım bir an önce yakamızı kurtarsın çok sinir oldum vallahi.

Aminnn,

Ben seneye bıraktım öğrenci kredim felan var bitsin iki katına çıkarırım taksit ödemesini diye düşünüyorum. Şmdi zaten 6 ayda dolmadı kendi bakmaızdan olmuyor açıkçası başka bankayla da konuşmak gelmiyor içimden
birde biz kredi alırken vakıfbank en yüksek olandı
eşimde boşver dönme geriye diyor banka batsa çıksa biz hep aynı mıktarı ödeyeceğiz başımızı belaya sokmayalım diyor bakalım

Aylık ödemesi ne kadar olacak??

Sevcan bu durumda benim kredi epey bir yüksek kalıyor değil mi?

Ama yapacak birşey yok nasip böyleymiş.

Aylik 1.200 kusurlere geliyor.

Hayırlı uğurulu olsun. Allah güle güle oturmayı nasip etsin.

çok teşekkürler bilgi verdiğiniz için.

Cok tesekkur ederim ins icinde oturdugun gunleride gorurum. Sizede bizede hepimize odeme kolayligi versin alah :)

çektiği kredinin 2 seneden fazla vadesi kalmışsa, 10 puan civarı bi faiz oranı düşüşü varsa kredi refinansmanı çok mantıklı. aynı şube masraf almaz, yada 500 tl gibi cuzi bişi alır. farklı banka masraf alır 1500-2500 arasında değişir. %2 de erken kapama cezası ödenir. ancak 10 bin karınız olacakken başka banka masraf alıyor die yapılandırmaktan vazgeçmek de akıl karı diil.

78 bin çektim. 0,93. 1 sene ödedim. yapılandırdım 0,80. 500 tl masraf ödedim 1 sene vade kısalttım ödemelerim değişmedi. 10.000 karım var. bütün giderler, erken kapatma cezası falan çıktıktan sonra karım 10 bin lira. yapılandırmak için önemli bi dönem değerlendirin derim. 1 senede daha önce bitecek borcum.

çektiği kredinin 2 seneden fazla vadesi kalmışsa, 10 puan civarı bi faiz oranı düşüşü varsa kredi refinansmanı çok mantıklı. aynı şube masraf almaz, yada 500 tl gibi cuzi bişi alır. farklı banka masraf alır 1500-2500 arasında değişir. %2 de erken kapama cezası ödenir. ancak 10 bin karınız olacakken başka banka masraf alıyor die yapılandırmaktan vazgeçmek de akıl karı diil.

78 bin çektim. 0,93. 1 sene ödedim. yapılandırdım 0,80. 500 tl masraf ödedim 1 sene vade kısalttım ödemelerim değişmedi. 10.000 karım var. bütün giderler, erken kapatma cezası falan çıktıktan sonra karım 10 bin lira. yapılandırmak için önemli bi dönem değerlendirin derim. 1 senede daha önce bitecek borcum.

çok teşekkürler bilgi verdiğiniz için. :) Evinizde güle güle oturun.

günaydınlar... kızlar eşimi kandırdım. dedim bak vakıfbank bukadar düşürmüş faizi git konuş bakalım. bide akbank bana dün msj atmış 91.300 tl krediniz hazır diye:35: ama kaç faizden olur bilemiyorum yarın eşim onunlada konuşucak. alıcaz dökumanları elimize ziraat bankasına gidicez. dicez bu bankalar bize bu kadar faize kadar düştü siz ne yapabilirsiniz. eğer bizi kaybetmek istemiyorlarsa düşerler ha eğer inemeyiz derlerse kendileri bilir geçiveririm vakıfbanka olur biter:21:

düzenli takip ederim burayı benimde bi sorum olacak.

bizde ziraatten kredi çekicez (oranları düşükse) yanlız krediyi benim adıma çekip,eşimi ek gelir göstericez.eşim başka bi bankayla görüşmüş.demişki bankacı arkadaş eşiniz kredi kartı kullanmıyorsa ev kredisi zor çıkar.ne olacak peki ben kredi kartı kullanmıyorum.kredi çıkmaz mı bana.

blöf sanmazlar canım bankaların ilginç bir politikası bu.HSBC aynısını yaptı bize.kıllarını bile kıpırdatmadılar.ancak borcumuzu gösterir yazıyı alırken sıkıntı yaşadık.444 lü numaraları filana rayıp pek çoğuyla da kavga etti.2 saat içinde verdiler yazıyı:))sen çekerken faiz neydi.0,92 çok çok yüksek.HSBC bize 0,820,84 gibi bişey önermişti.önermek te değil de bizde faizler bu diye.bence hiç durma değiştir bankanı.

aynen katılıyorum ben de.bütün masraflarımızı düşüp net kara bakarsak iyi olur.uğraşmaya değer.

bizde ziraatten kredi çekicez (oranları düşükse) yanlız krediyi benim adıma çekip,eşimi ek gelir göstericez.eşim başka bi bankayla görüşmüş.demişki bankacı arkadaş eşiniz kredi kartı kullanmıyorsa ev kredisi zor çıkar.ne olacak peki ben kredi kartı kullanmıyorum.kredi çıkmaz mı bana.
hiç böyle bişey denmemişti bize.ilginç geldi doğrusu

kredi çektiğimde bende henüz hiç kredi kartı kullanmamış, 2 aydır çalışan bi kimseydim. maaş bordlarınızın toplamına ve eksperin eviniz için biçtiği değer temel faktör. çıkmaz diye bişi yok biz benim hayat sigortam daha ucuz oluyor diye benim üzerime çekmiştim yoksa eşimin hazır kredi limiti vardı. ama o an tüketici kredisi çekecek olsaydım çıkmazdı. çünkü tüketici kredisi puanla oluyor. puan da kredi kartı kullandıkça yükseliyor.

kısaca, özel sektör devlet sektörü ayrımları yoksa (ben devletteyim) sana da kredi çıkacaktır. bana 86 bin çıktı. 78 bini konut kredisi kalanı konuta bağlı masraf kredisi.

Bizde kredi kartı kullanmıyoruz. :) 2 yıldır ama 9 ay önce kredimizi çektik. Halt etmiş o bankacı :)) Banka geçmişiniz iyiyse kara listede değilseniz hiç sorun olmaz arkadaşım.

blöf sanmazlar canım bankaların ilginç bir politikası bu.HSBC aynısını yaptı bize.kıllarını bile kıpırdatmadılar.ancak borcumuzu gösterir yazıyı alırken sıkıntı yaşadık.444 lü numaraları filana rayıp pek çoğuyla da kavga etti.2 saat içinde verdiler yazıyı:))sen çekerken faiz neydi.0,92 çok çok yüksek.HSBC bize 0,820,84 gibi bişey önermişti.önermek te değil de bizde faizler bu diye.bence hiç durma değiştir bankanı.

aynen katılıyorum ben de.bütün masraflarımızı düşüp net kara bakarsak iyi olur.uğraşmaya değer.

hiç böyle bişey denmemişti bize.ilginç geldi doğrusu

biz 0,99 dan kullandık canım. 0,92 diyor şaka gibi...
Benimde aklıma geliyor bu muhtemelen o masraf bu masraf diyede bindirirler :( Ayy hayırlısıyla bir geçseydik sıkıntı basıyor ya...

Back