- 6 Nisan 2009
- 6.169
- 813
- 373
- Konu Sahibi Birkadinvebiranne
rica ederim canım.aslında bir miktar daha düşeceği belli.ama yeni yıl ile birlikte ne olur bilinmez.merkez bankasının izleyeceği yola göre bir gecede değişir.garantisi yok tabiki.
biz de bekleyebilirdik aslında ama makul bir kar elde ettikten sonra atıyorum 0,77 ile 0,74 arasında fazla fark yok.bizim taksitlerde 8 tl fark yaratıyomuş eşim demişti:)) niyetimize almışken biran önce hallolsun istiyorum.kaldı mı kalıcak çünkü. dosya masrafı 1,5 -2 000 tl olsaydı zaten kalkışamazdık.çünkü başka borçlar da sıkıştırıyor.
umarım siz de istediğiniz bir orandan yapabilirsiniz.
0,74 ü bankaya sorucam.dün 0,77 dedi ama bilmiyorum artık.
tam olarak bilmiyorum olabilir mi diye.krediyi çekeceğin 2. bankanın yardımcı olmasına bağlı.
bir arkadaş sahibinden sıfır ev alırken 80,000 tl konut kredisi çekiyor.ancak 50,000 i ev için kullanıyor 30.000 tl yi araba almak için kullanıyor.mal sahibi ile anlaşmış bu şekilde.
ama 2 banka arasında borç transferi olurken nasıl olur bilmiyorum.
ben HSBC den borcumu gösterir bir yazı aldım.68.600 tl borçluyum.21.12. den itibaren kapatana kadar da 21 tl günlük faiz varmış.bunu bilmiyordum belki sizde bilmiyorsunuz bunu da yazmış olayım.:))
şimdi vakıfbanktan kredim çıktığında bu borç faizi ile birlikte vakıfbank tarafından HSBC ye ödenecek.yani tutarı ben belirlemedim kalan borcum üzerinden yürüyor işlemler.
O zaman yeni bankada işlemler ne kadar hızlı ilerlerse o kadar iyi.
Bizim şuanda ana para borcumuz 73500 tl. ama 1500 tl ceza vericez birde 1500 tl dosya parası verirsek yeni bankayada 75000 tl kullanmamız gerekezek malum elde para sıfır. bu durumda bizimde konuşmamız gerek. Birde şu %2 lik cezayı elden mi ödediniz siz.