• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

konut kredisi yeniden yapılandırma.

rica ederim canım.aslında bir miktar daha düşeceği belli.ama yeni yıl ile birlikte ne olur bilinmez.merkez bankasının izleyeceği yola göre bir gecede değişir.garantisi yok tabiki.
biz de bekleyebilirdik aslında ama makul bir kar elde ettikten sonra atıyorum 0,77 ile 0,74 arasında fazla fark yok.bizim taksitlerde 8 tl fark yaratıyomuş eşim demişti:)) niyetimize almışken biran önce hallolsun istiyorum.kaldı mı kalıcak çünkü. dosya masrafı 1,5 -2 000 tl olsaydı zaten kalkışamazdık.çünkü başka borçlar da sıkıştırıyor.
umarım siz de istediğiniz bir orandan yapabilirsiniz.
0,74 ü bankaya sorucam.dün 0,77 dedi ama bilmiyorum artık.

tam olarak bilmiyorum olabilir mi diye.krediyi çekeceğin 2. bankanın yardımcı olmasına bağlı.
bir arkadaş sahibinden sıfır ev alırken 80,000 tl konut kredisi çekiyor.ancak 50,000 i ev için kullanıyor 30.000 tl yi araba almak için kullanıyor.mal sahibi ile anlaşmış bu şekilde.
ama 2 banka arasında borç transferi olurken nasıl olur bilmiyorum.
ben HSBC den borcumu gösterir bir yazı aldım.68.600 tl borçluyum.21.12. den itibaren kapatana kadar da 21 tl günlük faiz varmış.bunu bilmiyordum belki sizde bilmiyorsunuz bunu da yazmış olayım.:))
şimdi vakıfbanktan kredim çıktığında bu borç faizi ile birlikte vakıfbank tarafından HSBC ye ödenecek.yani tutarı ben belirlemedim kalan borcum üzerinden yürüyor işlemler.

O zaman yeni bankada işlemler ne kadar hızlı ilerlerse o kadar iyi.
Bizim şuanda ana para borcumuz 73500 tl. ama 1500 tl ceza vericez birde 1500 tl dosya parası verirsek yeni bankayada 75000 tl kullanmamız gerekezek malum elde para sıfır. :17: bu durumda bizimde konuşmamız gerek. Birde şu %2 lik cezayı elden mi ödediniz siz.

heheh lapsekimi? ben lapseki doğumluyum kızzzz:9: bil bigada oturuyoruz canım yani ilçesinde.bizimde tek gayemiz kızımızın okula başladığında sıfır borcumuzun olması. ona daha rahat bir ortamda yetiştirmek bakalım fazilere kalmış sevcancım inşallah yapılandırırız

Aynen bizimde tek istediğimiz kızımızı iyi okullarda okutabilmek... :)
Rabbim mümkün kılsın inşallah.
Demek Lapseki doğumlusun. Gidiş gelişin varsa hala, muhtemelen tanırsın biraz tanınmış bir ailelerde :1::27:

heheh lapsekimi? ben lapseki doğumluyum kızzzz:9: bil bigada oturuyoruz canım yani ilçesinde.bizimde tek gayemiz kızımızın okula başladığında sıfır borcumuzun olması. ona daha rahat bir ortamda yetiştirmek bakalım fazilere kalmış sevcancım inşallah yapılandırırız

Demek Lapseki doğumlusun. Gidiş gelişin varsa hala, muhtemelen tanırsın biraz tanınmış bir ailelerde :1::27:

Mantık aynı. Çocuğumuz olduğunda borçların tamamını bitirmek ona daha iyi bir gelecek sağlamak. Biz bile çocuğu erteliyoruz ki her istediğimizi ona alalım onun da istekleri olsun. Allah'ım faizler 0'a düşsün.... ya da seneler çabuk geçsin. Gençliğimiz gitti yahu.:50::50::50::50:

özelden msj atsana arkadaşının ismini. tanınmış değince merak ettim aklıma bir isim geliyor . lapseki küçük yer zaten herkes birbirini tanır. gerçi yeni yetmeleri tanımıyorum ama yaşıtlarımın çoğunu bilirim

Mantık aynı. Çocuğumuz olduğunda borçların tamamını bitirmek ona daha iyi bir gelecek sağlamak. Biz bile çocuğu erteliyoruz ki her istediğimizi ona alalım onun da istekleri olsun. Allah'ım faizler 0'a düşsün.... ya da seneler çabuk geçsin. Gençliğimiz gitti yahu.:50::50::50::50:

ahhh keşke düşsse ne güzel olurdu. 28 yaşındayım şu sekiz senem geçsin diye bakıyorum. aslında ne kadar acı bi tablooo.en güzel yıllarım borç ödeyerek geçiyor malesef. ama napalım herşey kızım için .... o rahat etsin:46:

Bazen o kadar çok bunalıyoruz ki, diyoruz en gençliğimizin en güzel zamanlarını borçla geçiriyoruz :( istediğimizi giyemiyoruz, tatile gidemiyoruz. Ama zamanda su gibi akıp gidiyor bir bakmışsın çocuğumuz okula gidecek, evlenecek ama biz ona hiç bir şey bırakamayacağız. Şimdi çocukları okula giden komşularımı gördükçe üzülüyorum hem okul masrafları hem ev masrafı...
Çocuklar da gezmek, en iyisini giymek istiyor.
napalım gelecek için çekiliyor. Çok şükür Allah akıl vermişte düşünüyoruz evlatlarımızı :1:
Bence sizde küçücük bir çıkış yolu varsa yinede çocuğu ertelemeyin :) düşünmek güzel ama Ha deyince olmuyor arkadaşım.

ahhh keşke düşsse ne güzel olurdu. 28 yaşındayım şu sekiz senem geçsin diye bakıyorum. aslında ne kadar acı bi tablooo.en güzel yıllarım borç ödeyerek geçiyor malesef. ama napalım herşey kızım için .... o rahat etsin:46:

Tebrik ederim.
Keşke bizleri de düşünen ana babalarımız olsaydı :(
Benim ailem çok zengin değil. Çok şükür okuttular bir yere getirdiler.
Eşimin aileside varyemez :1::1::1:

Tebrik ederim.
Keşke bizleri de düşünen ana babalarımız olsaydı :(
Benim ailem çok zengin değil. Çok şükür okuttular bir yere getirdiler.
Eşimin aileside varyemez :1::1::1:

benim eşimin ailesi bize ev aldı ama. biz onların bulunduğu yerde oturmadığımız için görümcemler geçti o eve helali hoş olsun. eşimin babasının burada yerleri var satınca burdan bizede bir daire alacaklarmış ama kimbilir ne zaman???? kendi babamdanda bir ev düşecek yarın öbürgün. ya aslında onların bize bişey bırakmasında değilim. o kadar okuttular büyüttüler. bir dediğim iki olmadı saolsunlar. mühim olan ne biliyormusun ben ve eşim kendi alın terimizle kazanıp bu evi aldık ya işte buuu...bu benim ilk evim ileride satmaya bile kıyamam:( yani bambaşka bir duygu bize bu ev sorumluk kazandırdı.sabretmeyi öğretti. tamam belki eşimle en güzel yıllarımda gezip tozamıyorum üstüme başıma istediğimi alamaıyorun ama yinede mutluyum ve herşeyden ötesi hayattan umutluyummmm....

benim eşimin ailesi bize ev aldı ama. biz onların bulunduğu yerde oturmadığımız için görümcemler geçti o eve helali hoş olsun. eşimin babasının burada yerleri var satınca burdan bizede bir daire alacaklarmış ama kimbilir ne zaman???? kendi babamdanda bir ev düşecek yarın öbürgün. ya aslında onların bize bişey bırakmasında değilim. o kadar okuttular büyüttüler. bir dediğim iki olmadı saolsunlar. mühim olan ne biliyormusun ben ve eşim kendi alın terimizle kazanıp bu evi aldık ya işte buuu...bu benim ilk evim ileride satmaya bile kıyamam:( yani bambaşka bir duygu bize bu ev sorumluk kazandırdı.sabretmeyi öğretti. tamam belki eşimle en güzel yıllarımda gezip tozamıyorum üstüme başıma istediğimi alamaıyorun ama yinede mutluyum ve herşeyden ötesi hayattan umutluyummmm....

Bende şimdiye kadar hiç kimseye tamah etmedim. Hatta kayın pederimin evinden kiraya çıktım :)
kendilerinin oturdukları ev haricinde 2 daireleri ve dükkanları var kirada. Hiç istemedik, Allahta mecbur bırakmasın.
Bizdemi böyle olacağız bilmiyorum ileride, evladımın sıkıntısı benimde sıkıntımdır yaa...
Bildikleri halde halimizi, sormuyorlar bile korkuyorlar resmen isteriz diye. İnsan sadece düşünüldüğünü hissetmek istiyor aslında. Yoksa kimseye güvenipte çıkılmıyor yola.

valla bugünlerde biz de düşünüyoruz kredi çekmeyi ama banka jargonu hakkında hiçbi bilgim yok, bide ben çocuğum olursa 2 sene ücretsiz iznimide kullanmak istiyorum, babam destek olurum diyo ama onuda eşim istermi bilemiyorum, amaaaan bi dolu tasa

Ben kredi ile ev aldım ama hiç bir dönem aldığım faiz oranının altına düşmedi çünkü olabilecek en düşük faizde şanslı bir dönemde çekmişiz krediyi. senin soruna gelince yapılandırmalarda zararın olmayacaksa , 3 5 kuruş bile karın olacaksa yapılandır. bankalar yiyene kadar çoluğun çocuğun yesin. ben böyle düşünüyorum arkadaşım ...

evet bızde en dusukn faızle ev aldık.bu yapılandırma bıze uymuyor maleseffff

aynen 28 yaşındayım ve 2018'de son bulacak inşallah. 2 sene daha çocuğa ara :45:

Bende şimdiye kadar hiç kimseye tamah etmedim. Hatta kayın pederimin evinden kiraya çıktım :)
kendilerinin oturdukları ev haricinde 2 daireleri ve dükkanları var kirada. Hiç istemedik, Allahta mecbur bırakmasın.
Bizdemi böyle olacağız bilmiyorum ileride, evladımın sıkıntısı benimde sıkıntımdır yaa...
Bildikleri halde halimizi, sormuyorlar bile korkuyorlar resmen isteriz diye. İnsan sadece düşünüldüğünü hissetmek istiyor aslında. Yoksa kimseye güvenipte çıkılmıyor yola.

ooo sizinkilerde harbi varyemezlermiş canım ne bu ? hayret bişey ya harbi insan evladını nasıl düşünmezki ben bazen eşime takılıyorum biz bu kadar mal mülk edinelim damat çatır çatır yicek diyorum:35: o da sinir oluyo ne damadıymış benim kızım evlenmiycekki:52: sen öyle san diyorum vakti zamanı gelince uçıuverecek yuvadan:14: sen o kadar haklısın ki insan düşünüldüğünü hissetmek istiyor. ben paralarında pullarında değilim bana güzelr yüzlü olsunlar yeter bana. eski msjlarını okumadım ama sanırım anlaşamıyorsun onun ailesiyle. zor vallahi arkadaşım allah kolaylık ve sabır versin...

Bazen o kadar çok bunalıyoruz ki, diyoruz en gençliğimizin en güzel zamanlarını borçla geçiriyoruz :( istediğimizi giyemiyoruz, tatile gidemiyoruz. Ama zamanda su gibi akıp gidiyor bir bakmışsın çocuğumuz okula gidecek, evlenecek ama biz ona hiç bir şey bırakamayacağız. Şimdi çocukları okula giden komşularımı gördükçe üzülüyorum hem okul masrafları hem ev masrafı...
Çocuklar da gezmek, en iyisini giymek istiyor.
napalım gelecek için çekiliyor. Çok şükür Allah akıl vermişte düşünüyoruz evlatlarımızı :1:
Bence sizde küçücük bir çıkış yolu varsa yinede çocuğu ertelemeyin :) düşünmek güzel ama Ha deyince olmuyor arkadaşım.

bunun bilincindeyim ama 5 kuruş kazanıp 3 kuruşunu eve, 1 kuruşunuda faturalara ödeyip, diğer 1 kuruşla sadece geçinebiliyorsan ay sonunda elinde bişey kalmıyorsa, benim mantığım çocuğu erteleme yönünde. Allah bize akıl vermiş dediğin gibi, ve bizde hesap yapınca bu akılla malesef çıkar yol kalmıyor. ben de istiyorum erken anne olmayı. Kısmet diyorum Allaha bırakıyorum kendimi.

Bakıcaz ve görücez :)

millet gemiciği çiftledi biz 2 gözlü bi ev alamıyoruz yaa, en güzel zamanlarımız borç ödeyerek geçiyo, istiyorumki çocuğum olursa ben bakayım 2 sene, bi yandanda diyorum kredi tek maaşla nasıl ödenecek, şu an şark görevi için batmandayız, ankaradan ev alsak hemen kiraya versek diyorum ama iyi bi ev 200den aşağı değil içini yaptırsan 250 falan de, offffffff

valla bugünlerde biz de düşünüyoruz kredi çekmeyi ama banka jargonu hakkında hiçbi bilgim yok, bide ben çocuğum olursa 2 sene ücretsiz iznimide kullanmak istiyorum, babam destek olurum diyo ama onuda eşim istermi bilemiyorum, amaaaan bi dolu tasa

hayırlısı olsun. Vallahi hazır çocuğunuzda yokken bir işin ucundan tutmak en iyisi olur. Çocuk olana kadar 2 yıl geçer zaten borç hafifler.
Allah razı olsun babanızdanda, hayatta ona da destek olanlar olsun...

hayırlısı olsun. Vallahi hazır çocuğunuzda yokken bir işin ucundan tutmak en iyisi olur. Çocuk olana kadar 2 yıl geçer zaten borç hafifler.
Allah razı olsun babanızdanda, hayatta ona da destek olanlar olsun...

güzelim yaşım 27 çocuğuda çok ertelemek istemiyorum aslında, babamda sağolsun hep destektir Allah hepimizi feraha çıkarsın ne diyim, zor işler

Back