konut kredisi yeniden yapılandırma.

E yine bu durumda uygun olandan şubeden kullanırsınız.
Siz hangi oran ile kullanmıştınız. Bizde teb i tercih ettik.

çogu depremden önce yapılmış maleseff..zaten 0 lar el yakıyo..180-250.000 binden bahsediyoruz..180 olanlar deniz görmüyor bile..bizim için buyuk rakamlar..dusundugumuz ev yarısı kadar..odediğimiz kira krediden biraz az..hazır faizler düşmüşken alırsak karlı olur muyuz acaba diye bi an düşündüm..bu fırsatı kacırmak da var çunku..

en çok kentsel dönüşümden korkuyorumm..yoksa inan gözümü karartıcamm..

Hadi yaaa. uffff dosya masrafı almasalar bankamı değiştirirdim hemen. hangi şubede düşmüş acaba. çünkü şubeden şubeye değişiyor oranlar.

AMİNNNNNNNN.....
aslında şubeden şubeye değişmez ama sizin başınıza geldiğine göre oluyor demek ki.
dosya masrafı da bankadan bankaya değişiyor.

0,82'ye kadar düşenler var. vakıfbank'ın 0,74'e düştüğü söyleniyor. ama kredi yapılandırma için bankanızın iyi bir faiz vermesi lazım.
ben vakıfbanka taşıyacağım kredimi.dün işlemlerimi başlattım.
merak edenler için yazmaya geldim:))5 yıl için 0,77 ye anlaştık.ancak 0,74 e düşmüş diye yazmış sevcan arkadaşım ben tekrar konuşucam son imzalar atılırken.
şu an ekspertiz gelme aşamasındayız.
bankaya toplam 500 tl vericem.
tapuda da 250-300 masraf olacakmış.
başka bi gözüken masraf yok.
tabi HSBC ye ödeyeceğimiz kapatma cezası ayrı.onu da çekeceğimiz krediye dahil ettik.
HSBC bize yapılandırma konusunda hiç yardımcı olmadı.yüksek faiz oranı söyledi.
mecbur kaldık başka banka aramaya.
ben 6 ay önce 70.000 tl çektim 0,98 faizle 8 yıl vadeli.
şimdi.68.600 civarı VAKIFBANK tan cekicez.5 yıl vadeli 0,77 faiz ile.
8 yıl i.in 108.000 civarı toplam borç ama 5 yıl için 86.000 tl civarı.
arada 21.000 tl fark var.bundan masfafları-kapatma cezası farkını- 6 aylık ödemelerimizi düşünce 14.000 civarı bir faiz farkı çıkıyor ki uğraşmaya değer dedik kalkıştık bakalım.
tabi herşey ile baştan uğraşmak ta kolay değil.
ekspertiz gelicek
rapor yazıcak.
bu banka ikinci dereceden ipotek koyucak tapudan.
sonra diğer banka parasını alınca ipoteğini kaldırıcak..
hayırlısı ile şu borçları ödesek te kurtulsak:))

bazı bankalar dosya masrafı konusunda yardımcı oluyorlar.bütün bankaları dolaşıp biraz pazarlık yapmakta fayda var.o zaman imkanları dahilinde ise banka masraflarda indirim yapıyor.eşimin maaş aldığı banka olması ve oradan kullandığımız başka kredi sebebi ile masrafta indirim yaptılar eşime.:))sizler de hertürlü şansınızı deneyin dolaşın sorun kıyaslayın.şu banka şunu verdi şu kadar alıyor diye pazarlık yapmak işe yarıyor benden tavsiye:))
çektiğimiz parala az değil çünkü.

Hadi bakalım :) darısı bizlere. Evet aradaki fark için uğraşmaya değer gerçekten... :)
Hakkınızda hayırlısı olsun arkadaşım.
Yaa ben eşimi ikna edemiyorum dahada düşecek diyor bekliyor korkuyorum bende çıkışa geçerse diye...

0,74 e düşmüşler evet bence sizde zorlayın. Hatta başvuru aşamasında düşünce bile uygulamaları gerekiyor. Sonuçta çıkınca hemen yansıtmasını biliyorlar, şansınızı sonuna kadar kullanın...
Bu arada sizin dosya paranız daha az sanırım 0,74 orana 1500 tl demişler masrafı...
ÇOK TEŞEKKÜRLER AYRICA GELİP BİLGİ VERDİĞİN İÇİN.
Size ve sizin gibi kredisini yapılandıranlara ihtiyacımız var bu topikte. :)

Son düzenleme:

İyi düşünüp doğru kararlar vermenizi dilerim.
O kadar borcun altına imza atınca da insana bir titreme geliyor sonradan :))

kızlar birşey sorucam? yapılandırma kredisini başka bankadan çekecek olursak istediğimiz miktarda çekebiliyormuyuz? mesela benim 60000 lira kredi borcum kalmış ben gidip 75000 lira çekebiliyormuyum. malum faizler çok düşük. ihtiyaç kredilerine baktım çok yüksek.

çekilebiliyor diye biliyorum. Ekspertizin eve verdiği değere istinaden.
Ama en iyi cevabı umut78 arkadaşımız verir sanırım.

LİZ.

siz ne yapıcaksınız :) bekliyormusunuz hala :)
ben ikna edebilirsem eşimi, haftaya yani 31 aralıkta bankaya görüşmeye götürücem eşimi.
canım bekliyorum düşmesini. eşime söyledim başlarda tamam dedi ama sonradan kıvırdı. işte bizi o kadar para zorlarmı acaba. ben gidince (memur olursa) ya orda hayat şartları zor olurda ben sana yeterince para gönderemessem falan dedi. seneye kalsın yapılandırma dedi.) ama bilmiyorum ya bende zorlansamda bir an önce bitsin istiyorum. gerçekten sıkılıyorum daha koskoca 8 sene var.5 seneye indirsek fena olmaz. bakalım iyice düşürse ben bidaha konuşucam eşimele gerekirse bankaya beraber gideriz .

ben ev kredisini çekerken 70000 lira olarak çektim. eve 950000 lira fiyat biçtiler 2 sene önce. şimdi ne olur ekspertis nekadar fiyat biçer bilemiyorum. ben kredimden çok para çekmemin nedeni eşiminde kredisi vardı onu kapatıp tek bi kredi altında birleştirmek.yanlışmı düşünüyorum acaba:26:

bence mutlaka yapılandırın. aradaki 3 sene az mı?
bizimde 9 yılımız var bizde 7 yıla düşürmeyi hedefliyoruz. Allah yardımıcımız olsun.
Çocuklarımız okula başladıklarında en azından ev borcumuz olmasın diyoruz.
İnşallah kullanılıyordur fazlada tek bir borcunuz olur. kar kardır.

Siz ilçedemisiniz merkezdemisiniz.
Benimde lapsekide arkadaşım oturuyor :)

rica ederim canım.aslında bir miktar daha düşeceği belli.ama yeni yıl ile birlikte ne olur bilinmez.merkez bankasının izleyeceği yola göre bir gecede değişir.garantisi yok tabiki.
biz de bekleyebilirdik aslında ama makul bir kar elde ettikten sonra atıyorum 0,77 ile 0,74 arasında fazla fark yok.bizim taksitlerde 8 tl fark yaratıyomuş eşim demişti:)) niyetimize almışken biran önce hallolsun istiyorum.kaldı mı kalıcak çünkü. dosya masrafı 1,5 -2 000 tl olsaydı zaten kalkışamazdık.çünkü başka borçlar da sıkıştırıyor.
umarım siz de istediğiniz bir orandan yapabilirsiniz.
0,74 ü bankaya sorucam.dün 0,77 dedi ama bilmiyorum artık.

tam olarak bilmiyorum olabilir mi diye.krediyi çekeceğin 2. bankanın yardımcı olmasına bağlı.
bir arkadaş sahibinden sıfır ev alırken 80,000 tl konut kredisi çekiyor.ancak 50,000 i ev için kullanıyor 30.000 tl yi araba almak için kullanıyor.mal sahibi ile anlaşmış bu şekilde.
ama 2 banka arasında borç transferi olurken nasıl olur bilmiyorum.
ben HSBC den borcumu gösterir bir yazı aldım.68.600 tl borçluyum.21.12. den itibaren kapatana kadar da 21 tl günlük faiz varmış.bunu bilmiyordum belki sizde bilmiyorsunuz bunu da yazmış olayım.:))
şimdi vakıfbanktan kredim çıktığında bu borç faizi ile birlikte vakıfbank tarafından HSBC ye ödenecek.yani tutarı ben belirlemedim kalan borcum üzerinden yürüyor işlemler.

heheh lapsekimi? ben lapseki doğumluyum kızzzz bil bigada oturuyoruz canım yani ilçesinde.bizimde tek gayemiz kızımızın okula başladığında sıfır borcumuzun olması. ona daha rahat bir ortamda yetiştirmek bakalım fazilere kalmış sevcancım inşallah yapılandırırız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…