• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Konut Kredisi Almakta Zorlanıyorum

aysefiratoglu

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
11 Kasım 2015
3
2
1
45
Eşim konut kredisine başvurmuş, beklenmedik binbir tane iş çıktı karşımıza. Çok daha basit birşey olduğunu sanıyordum, zira reklamlarda bu şekilde ifade ediliyor. Bir kaç araştırma yaptım. Konuyla ilgili bir sürü internet sitesi buldum, ..... sitesi konuyla ilgili haberleri derlemiş. Sizinde bana fayda sağlayacak önerileriniz varsa paylaşmanızı rica ederim. Zira ev sahibi olmak konusunda çok istekliyim...

Son düzenleyen: Moderatör:
beklenmedik binbir tane iş dediğiniz nedir?
konut kredisi için 1. alacağınız evin krediye uygun olması lazım-- bunu resmi evrakı olmalı
2. alacağınız kredinin konut değerinin %75ini geçmemesi lazım --bunun için de ekspertiz gerekiyor
3. sizin ödeme planınızın gelirinizle orantılı olması lazım --bunun için de gelir belgesi gerekli
yani bunun dışında, kefil, DASK, hayat sigortası vs. gerekli tabi ama 3 şartı sağladıktan sonra bunlar prosedür işler. Bankacı 1 saatte hallediyor bunları.
benim esas merak ettiğim şu anda faiz çok yüksek .120 civarında diye biliyorum bu faizle kredi kullanma niyetiniz var mı gerçekten?

Back