• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Konuşmayan kızım, Bayram tatili ☹️

olmuyorsensiz

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2018
1.356
2.365
53
34
Öncelikle herkese merhaba sırf bu konuyu açmak için üye oldum bu siteye yazacaklarım uzun olursa kusura bakmayın elimden geldiğince kısa tutacağım.
Kızım bugun tam 24 aylık oldu 2 yaşında.
Ama akrablarına göre konuşması biraz geride sanki örneğin anne demiyor baba dede dior ama heceleyerek ba-ba-ba şeklinde onun dışında inek görünce möö köpek görünce hav hav demez de avv der. Tavuğa gıı horoza üü yemeğe mama değilde maa yani kelimelrrin genelde ilk hecelerini söylüyor.
Topa gool yerine bol diyor.
Şu aralar anlamsız bebek dilince bir şeyler babıldanmaya başladı ama.
Biz bu konuda hiç endişe etmedik çünkü kızım zeki bi çocuk bütün komutları yetine getirir diş fırçasının bile ne amaçla kullanılacağını biliyor.
Bütün sebzeleri meyveleri tanıyor.
Asıl konu bırda başlıyor bayramda memlekete gittik kaynımım oğlu kızımdan 2 ay küçük ve konuşuyor ama uyaranı çok onun evinde kendinden büyük 2 kardeşi var 5 ve 7 yaşlarında.
Kv tutturdu bu çocuk hasta mı neden konuşmuyor dilsiz mi bana bayramı zehir etti ağzının payını veriyorum yok anlamıyor halbuki eşimde 4 yaşında konuşmuş yani. Ama içime kurt düştü yaşadığımız yere gelir gelmez hemen çocuk psikiyatri kliniğine randevu aldım ayın 29 una ve bugün de sağlık ocağına gidip oradaki hekimle konuştum benim branşım değil ama biz konuşmayan bebeklerde otizimden korkarız ama bu çocukta kesinlikle öyle bir durum yok tabi genede uzmana başvurun dedi.
Kızım ismini bilir ilitmeyle alakaklı bir sorun yok çocuklarla oynar akranlarıyla ilşkili sosyal çevreyle oldukça iyi ne bilim kızlar inanın çok araştırmacı bi anne olmama rağmen kv resmen beni dağıttı
Bana bu konu ile alakalı tecrübeli anneler yorum yaparsanız çok memnun olurum iyi akşamlar herkese

Kayinvalideniz cahilin bayrak taşıyanı, uzmeyin tatlı canınızı. Anlatımlarınıza göre otizmli değil bebeğiniz. Zaten randevu almışsınız, gösterin elbette içiniz rahatlasin. Kv ile de mesafe koyun en iyisi.

Öncelikle herkese merhaba sırf bu konuyu açmak için üye oldum bu siteye yazacaklarım uzun olursa kusura bakmayın elimden geldiğince kısa tutacağım.
Ama akrablarına göre konuşması biraz geride sanki örneğin anne demiyor baba dede dior ama heceleyerek ba-ba-ba şeklinde onun dışında inek görünce möö köpek görünce hav hav demez de avv der. Tavuğa gıı horoza üü yemeğe mama değilde maa yani kelimelrrin genelde ilk hecelerini söylüyor.
Biz bu konuda hiç endişe etmedik çünkü kızım zeki bi çocuk bütün komutları yetine getirir diş fırçasının bile ne amaçla kullanılacağını biliyor.
Asıl konu bırda başlıyor bayramda memlekete gittik kaynımım oğlu kızımdan 2 ay küçük ve konuşuyor ama uyaranı çok onun evinde kendinden büyük 2 kardeşi var 5 ve 7 yaşlarında.
Kv tutturdu bu çocuk hasta mı neden konuşmuyor dilsiz mi bana bayramı zehir etti ağzının payını veriyorum yok anlamıyor halbuki eşimde 4 yaşında konuşmuş yani. Ama içime kurt düştü yaşadığımız yere gelir gelmez hemen çocuk psikiyatri kliniğine randevu aldım ayın 29 una ve bugün de sağlık ocağına gidip oradaki hekimle konuştum benim branşım değil ama biz konuşmayan bebeklerde otizimden korkarız ama bu çocukta kesinlikle öyle bir durum yok tabi genede uzmana başvurun dedi.
Kızım ismini bilir ilitmeyle alakaklı bir sorun yok çocuklarla oynar akranlarıyla ilşkili sosyal çevreyle oldukça iyi ne bilim kızlar inanın çok araştırmacı bi anne olmama rağmen kv resmen beni dağıttı
Bana bu konu ile alakalı tecrübeli anneler yorum yaparsanız çok memnun olurum iyi akşamlar herkese
İlk yeğenim 3yasından itibaren konuşmaya başladı. Kardeşi ise şimdi 2yasında bayağı muhabbet ediyoruz kızla. İlk çocuk daha geç konuşuyor. İkinci çocuk daha çabuk konuşuyor. Canınızı sıkmayın. Bol bol büyük insanmış gibi konuşun kızınızla. Sıkıntı yok bence.

Benım oglum 3 yasında konustu. Soyledıgınız komutları anlıyorsa sıkıntı yok. Bazi cocuklarda beyınde konusma merkezi gec calısırmıs. Bunu cogu Dr soylemez gec konusma yi sorun olarak gorur ler. Benim oglanlar hepsi gec konustu masallah okulda zehir gibi şimdı. Takmayın kimseyi rahat olun Hele kv ve takımına hıc aldırmayın.

Diş fırçasının ne amacla kullanıldığını zaten bilmesi gerekir. Bu onun çok zeki olduğunu göstermez.

Ama konuşmuyor olması da anormal değil. Konuşur. Konusmak kaçmıyor ya. Benim kuzenim 5 yaşında konuştu. Bu bir sorun değil.

Bir diğer mesele anlatımlarınızdan anladığım kadarı ile otizm vakası filan değil. Normal gec konusan cocuk gibi geldi bana.

Kreşe gönderirseniz çok yol alır.

Diş fırçasının ne amacla kullanıldığını zaten bilmesi gerekir. Bu onun çok zeki olduğunu göstermez.

Ama konuşmuyor olması da anormal değil. Konuşur. Konusmak kaçmıyor ya. Benim kuzenim 5 yaşında konuştu. Bu bir sorun değil.

Bir diğer mesele anlatımlarınızdan anladığım kadarı ile otizm vakası filan değil. Normal gec konusan cocuk gibi geldi bana.

Kreşe gönderirseniz çok yol alır.
Umarım dedğiniz gibidir

Benım oglum 3 yasında konustu. Soyledıgınız komutları anlıyorsa sıkıntı yok. Bazi cocuklarda beyınde konusma merkezi gec calısırmıs. Bunu cogu Dr soylemez gec konusma yi sorun olarak gorur ler. Benim oglanlar hepsi gec konustu masallah okulda zehir gibi şimdı. Takmayın kimseyi rahat olun Hele kv ve takımına hıc aldırmayın.
Çok saol cnm çok teşekkür ederim kadın resmen beni gerdi

Büyük ihtimalle konuşması için ortam yok evde...
Her işaret ettiğiniz vermeyin eline ya da yapmayın.
Konuşsun. Istediği şeyi göstermesin göstererek söylesin oyle verin.
Konuşma fırsatları oluşturun evde

Büyük ihtimalle konuşması için ortam yok evde...
Her işaret ettiğiniz vermeyin eline ya da yapmayın.
Konuşsun. Istediği şeyi göstermesin göstererek söylesin oyle verin.
Konuşma fırsatları oluşturun evde
Evet bir babası birde ben babada akşam geliyo zaten

Evet bir babası birde ben babada akşam geliyo zaten

Yani o zaman bol bol kitaplı etkinlikler yapacaksiniz evde öncelikle.
Sonra mesela en sevdiği çikolata/kraker vs neyse bi kavanoza koyun onun görebileceği bir yere kavanozu koyun. Ağzı sıkıca kapalı olsun. Açamasın yani. Açamayınca sizden yardım isteyecektir. "Aç" demeden acmayın. Ilk etapta aç demeyecektir siz teşvik edin. Açıyimmi deyin mesela... kızınız önce a diyebilir ya da baska bi ses çıkarabilir. O zamna kavanozu aç dediğin için açıyorum deyip acın.
Bu etkinliği farkli versiyonları ile bolca yapın.
Ama bunaltmadan.

Boşuna evhamlanma. Çocuğun gayet normal. Benimki 26 aya kadar öyleydi. Meğer içinde biriktirmiş. Bir günde konuşmaya başladı baya cümleler kura kura.

Back