Konuşmaya ihtiyacım var..

Psikoloğa gitmelisiniz. O terapiye ek olarak ilaç da kullanmanız gerektiğini düşünürse, sizi psikiyatriste yönlendirir zaten. Psikiyatrist sadece ilaç yazar ve bence siz sadece ilaç içerek sağlıklı bir psikolojiye ulaşamazsınız.

Ama konunun uzmanı değilim. Umarım @Astoria konunuzu okur. O daha doğru bilgi verir.
Konunun uzmanı olarak yorumunuzun ve yönlendirmenizin gayet doğru ve yerinde olduğunu söylemek isterim.

Yazdıklarınızdan ben bile daraldım.siz darladıkça karşı tarafı kontrolünü kaybetme noktasına kadar taşımışsınız.sevgiliniz size karşı sevgiden ziyade öfke ile dolu .sakinleşene kadar aramayın,iletişime geçmeyin. ilişkiyi ne yazık ki bu olumsuz geçmiş deneyiminizle yıprattınız, bu saatten sonra ilişki onarılacak olsa bile bu yaşananlar aranızdaki dengeyi de değiştirecek.şimdi ya da gelecekteki ilişkilerinizin selameti için kesinlikle ama kesinlikle yardım alın,çünkü kişiler değişse bile bu ruh hali ile aynı sorununun içinde kendinizi bulacaksınız

Herkese tek tek teşekkür ederim. Kızlar kendisi beni aradı. Çok ciddi sinirlendiği ve bunaldığı için küfür ettiğini söyledi özür diledi. Ve aklın yolu bir, bana dedi ki eğer yanlış anlamazsan bu takıntıların konusunda yardım alman iyi olacak barbekü. Ben değil başkası olsa sana çok daha beterlerini söylerdi. Bende peygamber sabri varmış senin sayende anladim. Ama çok sıkıldım barbekü. Insan gibi soyledim defalarca anlamadım en son olarak da sana bu tavırla cevap verdim umarım bundan ders alır düzelirsin. Eğer ozrumu kabul edersen ve bir daha beni asla geçmiş olaylarla ilgili sorularla bogmazsan yarin bir oturup konuşalım dedi. Seni birazdan arayacağım isim var dedim. Kapattım ve buraya yazdım. Bana akıl verin ne demeliyim?

Size tavsiye ettiğim bu iki kitabı da alıp okuyun lütfen.

Eklentiler

• IMG_0465.jpg
    IMG_0465.jpg
    29,6 KB · Görüntüleme: 31
  • IMG_0513.jpg
    IMG_0513.jpg
    48,9 KB · Görüntüleme: 30
Cevap veremedim çok özür dilerim. Az önce çok kötü bir kavga ettik. Beni aradı. Kafani topladin mi artık gereksiz sorular sormayı bırakıyorsun dimi dedi, normal bir şekilde konuşuyorduk. Bak bana güven gibi bir konuşmaya başladı birşeyler anlattı. Sonra ben buna nasıl inanicam peki yemin et bana dediğim anda patladı. Ben sana insan gibi ne anlatıyorum barbekü yeter artık beni insanlıktan çıkardın. Seni sevmesem asla katlanmazdım. Aldatacak olsam çoktan yapardım yanlışımı aramayı bırak artık vs vs. Bağırdı baya. Ben de bağırdım kendime hakim olamadım. O kadar cigrindan çıktı ki kufurle karışık birşeyler söyledi. Çıldırdım. Telefonu kapattım. 1 2 dk içinde aradı ve sadece kufur ettigi için özür diledi. Çok sinirlendim dedi. Şok oldum kızlar. Kufur etti ya bana. Zaten devam etmeyecegim bu ilişkiye.
Lütfen etmeyin!
Yazdıklarınızı, yorumlara cevaplarınızı okurken ben darlandım. Kendiniz gibi yaralı birini bulup karşılıklı biririnizi kıskanın darlayın ama normal insanların da ruh sağlığı ile oynamayın, yazıktır yaa...
Şu "önceki ilişkimde şöyle oldu o yüzden sana böyle davranıyorum" tavrı kadar haksızlık yapılamaz bir insana.

Lütfen etmeyin!
Yazdıklarınızı, yorumlara cevaplarınızı okurken ben darlandım. Kendiniz gibi yaralı birini bulup karşılıklı biririnizi kıskanın darlayın ama normal insanların da ruh sağlığı ile oynamayın, yazıktır yaa...
Şu "önceki ilişkimde şöyle oldu o yüzden sana böyle davranıyorum" tavrı kadar haksızlık yapılamaz bir insana.
Inanin bu benim elimde olmayan bir durum. Çok düzeltmeye çalıştım. Gerçekten uğraştım. 1 hafta engel olabildim kendime.

Onunla görüşmeyi kabul etmek istiyorum. Bu davranışları da bir daha yapmak istemiyorum. Ne demeliyim erkek arkadaşıma? Şimdi benim onun güvenini kazanmam gerek bir daha böyle şeyler olmayacağına dair. Yukarida bir kullanıcının onerdigi kitaplara hemen d&r internet sitesinden varsa alacağım. Ama erkek arkadaşımla nasıl konuşmalıyım lütfen bir akıl verin.

Inanin bu benim elimde olmayan bir durum. Çok düzeltmeye çalıştım. Gerçekten uğraştım. 1 hafta engel olabildim kendime.
O zaman destek alın. Ben yerinizde olsam ilişkimi dondurur, iyileşene kadar karşımdaki insanı da yıpratmazdım.

Yazdıklarınızdan ben bile daraldım.siz darladıkça karşı tarafı kontrolünü kaybetme noktasına kadar taşımışsınız.sevgiliniz size karşı sevgiden ziyade öfke ile dolu .sakinleşene kadar aramayın,iletişime geçmeyin. ilişkiyi ne yazık ki bu olumsuz geçmiş deneyiminizle yıprattınız, bu saatten sonra ilişki onarılacak olsa bile bu yaşananlar aranızdaki dengeyi de değiştirecek.şimdi ya da gelecekteki ilişkilerinizin selameti için kesinlikle ama kesinlikle yardım alın,çünkü kişiler değişse bile bu ruh hali ile aynı sorununun içinde kendinizi bulacaksınız
Yardim alacağım. Kendisi de aynı şeyi söyledi. Yarın görüşmek istiyor, son yazdığıma bakabilir misiniz rica etsem? Nasıl bir konuşma sergilemeli miyim? Gerçekten çok üzgünüm. Buradaki yorumları okudukça da gozlerim doluyor. Elimde olmadan yaptığım hareketler bunlar benim.

O zaman destek alın. Ben yerinizde olsam ilişkimi dondurur, iyileşene kadar karşımdaki insanı da yıpratmazdım.
Açıkçası onu seviyorum. Ve kaybetmek istemiyorum. Onunla huzurluyum. Gülebiliyorum. Benim takıntılarım dışında ileriye dönük hayallerimiz birbirine çok yakın. Hem ilişkiye devam edip hem kendimi iyilestiremez mıyım? Görüşmemeli miyim?

Allah sevgilinize sabır versin ki vermiş bence yeterince. Gerçekten bunu neden yapıyorsunuz? Hiç mi kendinize güveniniz yok? Yazık değil mi ilişkinize? En güzel zamanları mahvetmek neden? Gözünü dikip bakmıyorsa rahatsız olacak bir durum yok ki. Ben ay ne kadar güzel bir kız diye kocama gösteririm hatta. Ne var ki bunda?

Allah sevgilinize sabır versin ki vermiş bence yeterince. Gerçekten bunu neden yapıyorsunuz? Hiç mi kendinize güveniniz yok? Yazık değil mi ilişkinize? En güzel zamanları mahvetmek neden? Gözünü dikip bakmıyorsa rahatsız olacak bir durum yok ki. Ben ay ne kadar güzel bir kız diye kocama gösteririm hatta. Ne var ki bunda?
Aslında özgüveni yüksek bir kızım. Yanlış anlaşılmasini istemem bu cumlemin ama erkek arkadaşım hep sunu der hem çok guzel hem çok merhametlisin.Tanrı beni çok seviyor heralde şanslıyım der. Şu an bunu yazarken bile üzgünüm. Ben böyle olsun istemedim. Gerçekten o gibi anlarda düşüncelerime engel olamiyorum. Bugune kadar da bunun bir psikolojik rahatsızlık olabilicegini hic düşünmedim. Ama şu an obsesif kompulsif bozukluk hastalığını arastirdigim zaman obsesyonlarimin aldatılmak ve terkedilmek olduğunu anladim. Ve anladığım kadarıyla sürekli tekrarladığım kompulsiyonlar da sorduğum sorular. Gerçekten üzgünüm. Ağır yorumlar geldi. Beni biraz silkeledi ama çokça da kirildim. Yorumunuz için de teşekkürler.

Sevgilinizle yapacağınız buluşmada Özellikle bir şey yapmanıza gerek yok.ilk önce durumun ciddiyetini anladığınızı belirten duruşunuz ve ağırlığınız olsun,çözüm odaklı bir yaklaşım içinde olduğunuzu anlasın (ki yazdıklarınızdan olayın vehametini anladığınızı düşünüyorum).zaten sözden ziyade eylem önemli.siz de bir anda bu hale gelmediğimize göre,sağlıklı ve dengeli eski halinize dönmek için zaman gerek.bu yüzden sizin çabanızı ve samimiyetinizi görmesi lazım.ona ve kendinize zaman tanıyın,acele etmeyin.

Sevgilinizle yapacağınız buluşmada Özellikle bir şey yapmanıza gerek yok.ilk önce durumun ciddiyetini anladığınızı belirten duruşunuz ve ağırlığınız olsun,çözüm odaklı bir yaklaşım içinde olduğunuzu anlasın (ki yazdıklarınızdan olayın vehametini anladığınızı düşünüyorum).zaten sözden ziyade eylem önemli.siz de bir anda bu hale gelmediğimize göre,sağlıklı ve dengeli eski halinize dönmek için zaman gerek.bu yüzden sizin çabanızı ve samimiyetinizi görmesi lazım.ona ve kendinize zaman tanıyın,acele etmeyin.
Teşekkür ederim. Evet gerçekten bunun bir rahatsızlık olduğunu anladim. Küfür etmesinden ne kadar cildirttigimi anladim. Canım yandı küfür ettiği için o ayrı mesele ama ben bir psikologdan randevu alacağım. Yardımlarınız icin tesekkur ederim.

Hayati kendinize zindan ediyosunuz.
Ve korkarak nereye kadar diye sormak istiyorum.
Aldatildiniz,bende aldatildim.
Ve su an anliyorum tekrar aynisini yasamak istemiyorsunuz. Ama siz o aciyi yasadiniz, ve simdi dimdik ayaktasiniz, yikilmadiniz, o aldatan kisi kaybetti, ve biliyomusun ben cok dedim " iyikide aldatmis beni" diye. Cunku toydum, dogru kisi olmadigini goremezdim ve aileme karsi cikan ben, ufak sebeplerden dolagi bitiremezdim asla. Neyseki aldatti ve kalbim aciya aciya ayrilmak zorunda kaldim, iyikide aldatilmisim cunku bu bile hayatimda bana tecrube katti. Bazi seylerden korkarak biyere varamazsin, hayirsiz bi ask yuzunden 3 5 senem heba oldu diye yanarken onundeki 50 seneyi zehretmek neme gerek? Eger aldatilacaksan aldatilacaksindir, bunu onleyemezsin. Sadece dua edebilirsin " Allahim eger boyle durumlar varsa bana en erkem vakitte goster ki daha sonraki senelerim heba olmasin degmeyen birisi icin".
Kacis yok bazen bazi seylerden.

Aslında özgüveni yüksek bir kızım. Yanlış anlaşılmasini istemem bu cumlemin ama erkek arkadaşım hep sunu der hem çok guzel hem çok merhametlisin.Tanrı beni çok seviyor heralde şanslıyım der. Şu an bunu yazarken bile üzgünüm. Ben böyle olsun istemedim. Gerçekten o gibi anlarda düşüncelerime engel olamiyorum. Bugune kadar da bunun bir psikolojik rahatsızlık olabilicegini hic düşünmedim. Ama şu an obsesif kompulsif bozukluk hastalığını arastirdigim zaman obsesyonlarimin aldatılmak ve terkedilmek olduğunu anladim. Ve anladığım kadarıyla sürekli tekrarladığım kompulsiyonlar da sorduğum sorular. Gerçekten üzgünüm. Ağır yorumlar geldi. Beni biraz silkeledi ama çokça da kirildim. Yorumunuz için de teşekkürler.

Amacım sizi kırmak değildi asla. Kendime gelmem için sert yorumlara ihtiyacım var dediniz. Bir de şöyle düşünün. Siz hiç mi yakışıklı adamlar gormuyorsunuz? Bu adamlar sizi nasıl etkiliyor? Bir Anlık bakıp geciyorsunuz değil mi? Sonra hatırlamıyorsunuz bile. Çünkü aşk ayni anda tek bir kişiye karşı duyulabilir. Evet bu anlattıklarınız obsesif Kompulsif kişilik yapısına uyuyor ama bununda çözümü var. Yardım alın ve en güzel zamanlarınızin tadını çıkartın.

Çok sıkıyorsunuz. Daha önceki ilişkiniz bitmiş gitmiş. Bunda da aldatılacaksınız diye bişey yok a ayrı bi insandı bu ayrı bi insan. Tabiki de temkinli olucaksınız salağa yatmayın ama siz çok abartıyosunuz olayı. Kendinizi de erkek arkadaşınızı da yıpratmayın boş yere.

Deprem olacak diye her an korkuyla yaşanmaz. Felaketi çağırmayın. Deprem olursa onu o zaman düşünürsünüz boşuna sıkmaya gerek yok

Açıkçası onu seviyorum. Ve kaybetmek istemiyorum. Onunla huzurluyum. Gülebiliyorum. Benim takıntılarım dışında ileriye dönük hayallerimiz birbirine çok yakın. Hem ilişkiye devam edip hem kendimi iyilestiremez mıyım? Görüşmemeli miyim?

Görüşüp görüşmeme kararı size ve ona kalmış, ben doğrusunu bilemem. Ama yıpratıyorsunuz ilişkinizi. Böyle devam ederse onda size karşı ne sevgi kalır ne saygı. O da çok seviyor ki katlanmış şimdiye kadar. Şöyle okkalı bir özür dileyin önce. Onun size küfretmesi yanlış ama önce siz "yemin et" demişsiniz, o köpürünce de üzerine siz de bağırıp çağırmışsınız. Ağır tahrik var. O özür dilemiş, siz de dilemelisiniz. Bu ilişkinin önceki olmadığını idrak edin. Sanırım ilişkiniz 1 yıllık, gayet uzun bir süre. Başkasının hatasının bedelini size böyle iyi davranan birine ödetmemelisiniz. Gerçekten çok büyük haksızlık. Anlayış bir yere kadar daha idare eder, sonrası hüsran.
Devam edecekseniz acilen destek almaya başlayın. Ruh sağlığı yerinde olmayan insanlarla beraber olanlar da sorun yaşamaya başlıyor bir süre sonra. Ben çocuğa üzülüyorum şu an. Kendini korumayı biliyorsa zaten sizden ayrılır, bilmiyorsa o da psikolojisi bozuk bir şekilde devam eder bu ilişkiye. "beni siz delirttiniz" diye gezmesin ortalarda.

Psikolojik destek almayacaksanız elin oğlunun başını yakmayın.

Yapmayacağı varsa da siz bu kadar aynı şeyi söylerseniz yapar. Ya aldatır ya da sizi terk eder en sonunda. Sabır bir yere kadar.

X