konuşmam bozuldu kişiliğim değişti

kızlar bu aralar çok garip bir durumdayım.bir kaç haftadır uykusuzum,saatlerce uyuyamıyorum ki ben kafayı koydummu yatardım.

uykusuzlukla mı alakalı bilmiyorum ama konuşmam bozuldu kardeşlerim sürekli benle dalga geçiyor,ben de dalga geçtim başta kendimle ama kardeşlerimi de korkutmak istemiyorum manyadı mı bu kız diye.

yüzlerce kitap okudum bugüne kadar kendimi ifade etmekte hiç zorlanmam,lügatım geniştir,ama artık iki kelimeyi bir araya getiremiyorum.

örnek:

-biraz müzik çeksene (biraz müzik dinleyelim demek istedim)
-tabağı bulaşık makinasına salla (koy)
-telefonu şeye aldım...eee dıtdırıdıta aldım.. (titreşime aldım)

hislerim de dengesizleşti.annem çay ister misin diyo yok diyorum, onlar içmeye başlayınca ben de içiyorum çaydanlığı ben bitiriyorum.

sabah acele acele kalkıyorum bir iş için,hazırlanırken dalıyorum neden uyandığımı bir an unutuyorum odaları boş boş gezmeye başlarken hatırlıyorum.

kardeşimin odasına giriyorum,boş bi soda şişesi buluyorum, aa ben bunu boyarım bezle sararım saksı gibi yaparım falan diyorum,şişeyi odama koyuyorum günlerce kalıyo sonra atıyorum.

çok garip bir insan oldum kendimi tanıyamıyorum.

bir ay içinde hayatımla ilgili büyük kararlar alıcam,bu yüzden sevgilimden ayrıldım,acaba bunun psikolojik baskısı mı var üstüme?

Bende sinav zamani olurdu boyle seyler cok normal kafan yogunsa olur

ben de bu aralar benzer durumdayım.
özel hayatımda ve iş yerinde aynı zamanda eğitim hayatımda olan büyük sıkıntılar var ondan galiba..

eğer geçmezse bir nörolojiye gidin olur mu?

kesin ondandır,stres nasıl bazı insanları kekeletiyosa sizin de düzgün cümleler kurmanıza engel oluyo olabilir.
bana çok normal geldi
benim sevgilimin de türkçesi iyidir,ama bazen-çok heyecanlandığında ya da utandığında falan türkçeyi unutuyo,beni anlamıyo...Bi keresinde ona çok sevineceği birşey söylemiştim,gayriihtiyari olarak ingilizce "are you serious??ı am so so happy" falan demeye başladı,oysa anadili ingilizce bile değil-arapça :1::1:
bana normal gelse de sana tavsiyem balıkyağı falan iç, ceviz ye..
stresli zamanların geçtiği halde bu durum geçmediyse de bi hekime danış ^^

kızlar bu aralar çok garip bir durumdayım.bir kaç haftadır uykusuzum,saatlerce uyuyamıyorum ki ben kafayı koydummu yatardım.

uykusuzlukla mı alakalı bilmiyorum ama konuşmam bozuldu kardeşlerim sürekli benle dalga geçiyor,ben de dalga geçtim başta kendimle ama kardeşlerimi de korkutmak istemiyorum manyadı mı bu kız diye.

yüzlerce kitap okudum bugüne kadar kendimi ifade etmekte hiç zorlanmam,lügatım geniştir,ama artık iki kelimeyi bir araya getiremiyorum.

örnek:

hislerim de dengesizleşti.annem çay ister misin diyo yok diyorum, onlar içmeye başlayınca ben de içiyorum çaydanlığı ben bitiriyorum.

sabah acele acele kalkıyorum bir iş için,hazırlanırken dalıyorum neden uyandığımı bir an unutuyorum odaları boş boş gezmeye başlarken hatırlıyorum.

kardeşimin odasına giriyorum,boş bi soda şişesi buluyorum, aa ben bunu boyarım bezle sararım saksı gibi yaparım falan diyorum,şişeyi odama koyuyorum günlerce kalıyo sonra atıyorum.

bir ay içinde hayatımla ilgili büyük kararlar alıcam,bu yüzden sevgilimden ayrıldım,acaba bunun psikolojik baskısı mı var üstüme?

Stress sebep olabilir, cunku anlattiklarin bana coooook tanidik geldi :)) Bende cok stresli zamanimda (is yogunlugu) annemler cay icerken bende basta istemezdim ama sonra mutfaktan bardagimi alir gelir en cok cayi ben icerdim hihihi ve bikeresinde kapi susu yapmak istediydim dukkana gittim esyalari aldim, esyalar 1 senedir dolapta duruyor hala :D:D Veya birsey anlatirken dilim donmezdi(bu biraz turkcemin zayifligindanda kaynaklaniyor) veya mesela birseyi nereye koydugumu unutur sonra aklima gelirdi, bence fazla buyutecek fazla birsey degil, stress donemim bitti cok sukur ve rahatim suan ama sadece uykusuzluk problemim var :
(. Kendine ugras bulsan, hobby gibi, stress atmak icin / dinlenmek icin.
Not: stress sagliga zararlidir :)

Son düzenleme:

örnek:

En kısa zamanında doktora basvurun ,beyniniz cok ciddi bir hasar görmüş olabilir.
Basarılar

Stress sebep olabilir, cunku anlattiklarin bana coooook tanidik geldi :)) Bende cok stresli zamanimda (is yogunlugu) annemler cay icerken bende basta istemezdim ama sonra mutfaktan bardagimi alir gelir en cok cayi ben icerdim hihihi ve bikeresinde kapi susu yapmak istediydim dukkana gittim esyalari aldim, esyalar 1 senedir dolapta duruyor hala :D:D Veya birsey anlatirken dilim donmezdi(bu biraz turkcemin zayifligindanda kaynaklaniyor) veya mesela birseyi nereye koydugumu unutur sonra aklima gelirdi, bence fazla buyutecek fazla birsey degil, stress donemim bitti cok sukur ve rahatim suan ama sadece uykusuzluk problemim var :
(. Kendine ugras bulsan, hobby gibi, stress atmak icin / dinlenmek icin.
Not: stress sagliga zararlidir :)

herşeyin kaynağı stres derlerdi de bu kadar ciddi olduğunu bilmiyordum stresin nelere yol açtığına cidden şaşırıyorum, eskiden insanlar nasıl birden delirir diyodum, stres beni kısa sürede böyle değiştirdiyse milleti delirtmesi normalmiş..

örnek:

mezuniyetine 2 ay kalmış bir intern doktor olarak bir an evvel bir nörologa gitmenizi öneriyorum. konunun devamını okumadım bilmiyorum duzeldiniz mi ya da doktora gittiniz mi ama bu şekilde giden bazı nörolojik olaylar var. emboli gibi. korkmanızı istemem ama gecikmeyin lütfen.

aynen psikolojik olduğunu düşünüyorum, depresyon başlangıcı da olabilir bilmiyorum.

şu bir ayı atlatırsam doktora gideceğim ama önce uykumu düzene sokmaya çalışıyorum
Merhaba nasılsınız şikayetleriniz geçti mi

Back
X