konusmak mi yoksa susmak mi?

figenn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2007
114
1
arkadaslar.ailem bize cok kucuk miktarda para yardiminda bulundu.ben bu parayi bilet parasi olarak kullanip ailemin yanina gidecem.esimde zaten tamam dedi.bu aralar bizim maddi sorunlarimiz var.ailemde bunu bilerek bölye bir teklifde bulundular.annem kayinvalidemi ariyor hal hatir sormak icin ordan burdan derken benim ziyarete gelecegim söyleniyor.esimin anneside "paramiz yok diyorlar nasil gelecekmis"deyince annem biz biraz yardim edecegiz diyor.neyse esim annesini ariyor kayinvalidem kinayeli bir konusma yapiyor.masrafi onlar cekecekmis falan diye.ben duydum ama ilgilenmedim.esimde öyle olacak falan dedi.bugun yine esim ailesini aradi ve yine ayni kinayeli sözler.onlar yapacakmis onlar edecekmis laflari.cok morelim bozuldu benim ailemin yanina gitmem sorun oldu.esimin ablalari niye simdi gidiyorsun sonra git vs.simdi arkadaslar susayim mi yoksa neden bu tepkiler sorayim mi?akil verin bana.esim ailesine ihtiyaci oldugunda para yardiminda bulunur hep. ben hic bir zaman sorun etmedim bunu.ailesi onlar yapacak dedim.ama onlar neden bu kadar basit birseyi bu kadar sorun edip esimi doldurmaya calisiyorlar anlamiyorum.cok üzgünüm inanin kafama cok taktim bunu:teselli:Çok üzgünüm çoook

Allah Allah.. Bu durumda ne gibi bir kötülük ve zarar var anlayamiyorum yani.. Ailen sana onlarin yanina gidebilmen icin bilet parani gönderiyorsa, diger tarafa ne oluyor ,onlara ne?? Onlar senin ailen,tabii ki zor durumunda yardimci olacaklar,bundan dogal ne olabilir.. Diyecegim; eger esinin ailesinin sözleri sana batiyorsa böyle susacagina lafi koy,bi daha da acamasinlar agizlarini! Sonucta elin adamindan almiyorsun sen o parayi,annenden babandan aliyorsun,ve buna da kimse K-A-R-I-$-A-M-A-Z...

bence boşver, duymamazlığa gel. git güzel güzel annenin yanına, hasret gider.

bence bu zor durumda o parayla annene gitmene tepki vermiş olabilirler yani eğer ordan bir yardım geldiyse onu neden evin için kullanmıyosun da annenin yanına gidiyosun diye durumu tam bilmediğim için ben böyle anladım canım

eğer o paraya gercekten ihtiyacınız varsa gitme kardeşim.eşinede bu parayla bi ihtiyacımızı görelim de en doğrusu.ama yinede sen bilirsin.allah yardımcın olsun

yaklaşık 2 senelik evliyim bu güne kadar hep sustum laf sokulduğunda üstüme hiç alınmadım amacın seni kale almıyorum mesajını vermekti ama öğle algılanmıyomuş sustukça üstüne daha çok geliniyo geçen gün tutamadım kendimi pat diye verdim cevabını tabii hemen kocama şikayet saolsun canım kocammda hayatta laf söyletmez bana oda beni koruyunca tabii daha çok sinir oldu bence konuş ezdirme kendini hem daha kıymetli oluyosun

bencede sana bir şey derlerse konuş. ben ailemi çok özledim onlarda masrafı karşılıyor bundan daha doğal ne olabilir de. eşinden örnek ver o size gelemese paranız olsa siz karşılamazmısınız de. aman susma sustukça kendilerini bişi sanıyorlar. herkes haddini bilsin. eşinde senin yanında ne güzel işte

ya ne varki sonucta ailen yardimci oluyor,tesekkur bile etmeleri gerek. gitmek istersen gidersin tabi. bi de hamilesin dimi? yoksa benmi karistirdim?

BENCE HİÇÇ UĞRAŞMA GİT TATİLİNİİ YAPP GELL SANA BİŞEY SÖYLERLERSE CEVABINI VERR Kötü Kazen

bir de arkadaslar isin tuhafi.esim telefonla kiminle konusursa konussun ben duyarim mikrofon acar hep.onlar benim duymadigimi sanip esime anlatiyorlar ama öyle bir kinaye varki sinir olmamak elde degil.gidecem arkadaslar ailemi cok özledim gurbetde yasiyorum senede sadece 3 4 hafta göreyim bari buda hakkim olsun demi?

sevgili figen,
eşinin ailesinin yapmak istediği de tam olarak bu işte seni üzmek huzursuz etmek... boşver üzüldüğünüde huzursuzluğunu da gösterme bence :))

canım benim sabret sakın tartışmaya girme.ama gülümseyerekte olsa hadlerini bildir.insanlar bazen nerde durmaları gerektiğini bilemiyorlar.tartıştığında doğal olarak eşin devreye girecektir.sen iyi niyetle çözebilirsin bence.ama asla susma.ne susmak,ne kavga etmek senin derdine çare olur.iyi niyetli akılcı yaklaşım tek seçeneğin bu.

bence susma :uhm: haklı olan sensin :uhm: ama bunu kayınvalidene söylerken çok sert bir üslup da kullanma :uhm: eşinle aran bozulabilir.. bir tanıdığım vardı böyle şeyler yüzünden eşiyle arası bozulmuştu..

Esin ile aranda konusmussunuz ve ikiniz de onaylamissiniz figencim, gerisini bos ver.
Tartisma hatta sesini bile yükseltme ki onlar kaaile alinmadiklarini bilsinler. Esin temiz kalpli biri oldugu telefon sesini acmasiyla da göstermis.
Git figencim, annenin ve babanin yedegi yok, onlar bir tane :1no2:

sagolun arkadaslar yalniz olmadigimi anliyorum.iyiki burdayim ve iyiki siz varsiniz cünkü gercekden cok yalnizdim paylasacak kimsem yoktu hepinizi cok seviyorummmmmm

güzelim ne derlerse desinler sen hiiiççç kaale alma, cevapta verme, bir şey söylerlerse sana gül geç gitsin, neden tatlı canını üzüyorsunki, ama kötü söz söylemekte olmaz boşuna ortaya huzursuzluk çıkmasın, eşin senin yanında ya en önemlisi bu. Bu arada ailenin yanına git bir güzel keyfine bak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…