konusmak mi yoksa susmak mi?

ben olsam inatlarına giderim konuşsunlar dursunlar eşin izin verdikten sonra onları ilğilendirmez ...ailende seni özlemişlerdir yollarını bekliyorlardır...herşey bulunur ama anne bulunmaz canım..kendine iyi bak...

canımbencede onlaı hiç takma git ssen ses-nede bir kac hafta göreceksin aileni onada laf demeye hakları yok benim ailemde yurtdışın almanyada oldugu için cok iii anıyorum seni hiç düşünem onları git tatilini bşr güzel yap eglen cevp bile verme acaba kendileri senin yerinde olsa ne yapardılar

Hiç birşey dışarıdan kolay değil canım ben burdan karışamazlar bağır çağır desemde boş yaşayacaklarını bence ılımlı yaşa kayınvalideni ara annecim siz benim annemsiniz çok özledim ailemi onların kızıyım siz kızınıza yardım etmezmiydiniz böyle bir durumda falan de yada duruma göre eşine bak sen ailesi hakkında ona hiç bişey deme derim sadece onlarda belki farklı yönden anladı beni severler bilirim de bu yöntem hep daha iyidir eşin asla dolmaz bilir çünkü seni kolay gelsin canım sevgiler...

esim sagolsun bana birsey bildirmez.esim benim onlarin dediklerini duydugumu bilmiyor.cunku ben o gun pc basindayim esim mutfakda konusuyordu ama hersey cok net duyuluyordu esim duydugumu bilse zaten ben duymayim diye tel.kapatirdi.ben hala duydumu ve söylenenleri bildigimi belli etmiyor.zaten biletim de kesildi gidiyorum artik.ama kizdim kirildim cunku kayinvalidem sanki esimi doldurmaya calisiyor gibiydi.cunku esim dogulu doguda gelinler annede kalamaz.kayinvalidenin evinde onun yaninda kalir.bunu butun dogulu olanlar icin demiyorum yanlis anlasilmasin sakin.ama kayinvalidemlerde adet görenek öyle halada devam ediyor bu.tek uygulamayan benim.kayinvalidem yaninda kaliyorum tabiki gittigim zaman ama bu 2 3 haftayi gecmiyor.sonra yine annemlerde kaliyorum.sanirim sorun oluyor bu kayinvalidem hep onun yaninda kalmami istiyor.neyseki esim bana belli etmioyr ve hicbirsey demiyor bu konuda sansliyim.esimi uzmemek icinde bildigimi duydugumu belli etmeyecek onlarla karsi karsiya gelmeyecegim.

canımbencede onlaı hiç takma git ssen ses-nede bir kac hafta göreceksin aileni onada laf demeye hakları yok benim ailemde yurtdışın almanyada oldugu için cok iii anıyorum seni hiç düşünem onları git tatilini bşr güzel yap eglen cevp bile verme acaba kendileri senin yerinde olsa ne yapardılar

gurbeti anne baba özlemini yasiyan bilir.sagol canim

ben olsam inatlarına giderim konuşsunlar dursunlar eşin izin verdikten sonra onları ilğilendirmez ...ailende seni özlemişlerdir yollarını bekliyorlardır...herşey bulunur ama anne bulunmaz canım..kendine iyi bak...

Annem cok istiyordu beni.özlediler tabi torun oldukdan sonra daha cok istiyorlar.simdi gitmesem allah gecinden versin anneme birsey olsa( cünkü hasta ameliyatlik durumu var) ben ömür boyu nasil unuturum annem istedi ben gitmedim diye.ayyyyy allah esirgesin.

aklına kötü birşey getirme canım.Allah korusun..

ayrıca da git tabi niye gitmiceksi.ben de gurbetteyim.senin kadar uzak olmasa da ailemi göremiyorum.çok şükür eşimin ailesi çok iyi bana karşı.o yüzden tam durumu bilemesem de kendini asla ezdirme.ne demek kinayeli konuşmalar filan..

tamam sadece senle ilgili bir durum olduğunda eşinin hatrına sus.ama ailenle ilgili bir konuda asla taviz verme.sinirlendim şimdi bak:||

gidiyormuşsun zaten.iyi yapmışsın canım.iyi yolculuklar sana çüüüüssss....

bende doguluyum figencim.. biliyorum o anlattigin abuk adeti =) ama bizimkiler yillardir ic anadoluya gøc etmis bizde kalmamis o adet, benim ailemde yani.. bosver ya adetmis, sanki køtu bisey annede kalmak, kendi kizini yollasinda hic yanina getirmesin bakalim, nasilmis.. ayy deli oluyorum bu sacma adetlere. Bosver sen onlari.

Dalgayla karisik keyfini bozmadan cevaplarini hep ver, ama kendi ailenin huzurunu kacirma onlar icin bisey oldugunda.. Ozaman amaclarina ulasirlar zaten seni kizdirabilirlerse. Hayirli yolculuklar canim..

yok anam bunlarin kizlari da yani görümcemlerde anasinin evinde pek kalmazlar ya iki ya uc gun sonra hepsi kayinvalide yanina.ama ben bozdum bu kanunuuuu :)))))))) e ne yapalim yabanci bir gelin aldilar alisacaklar

bizim kaynana ankaralı güya ama bizdede yok anne evinde kalmak kendi kızıda yokki anlasın neyse elti geliyo bakalım onada sökecekmi bu adet sanmam ama

ben anlamiyorum zaten benim bir arkadasim var ailesi türkiyede yasiyor kendisi esi ve esinin aileside almanyada yasiyor.ve ayni binada oturuyorlar evleri ayri binalar ayni.bu arkadasim izine giderken esi ve esinin ailesi ile birlikde gidiyor fakat gittgi zaman yine annesinde kalamiyor annesinin evine misafir gibi cay icmeye gidiyorlar sonra kayinvalide yanina.ben anlamiyorum arkadaslar biz bayanlar neyiz yaa piyangodan falanmi cikti sanki biz hic özlemeyiz evlenince aile biter anne baba biter diye dusunuyorlar.e hadi oglunuzdan sizde bir iki sene ayri dusun bakalim bir özlem cekin gurbet cekin nasil o zaman anlarsini bizim analarimizi kaynana kaynana duy sesimiii

X