- 22 Şubat 2016
- 4.513
- 4.201
- 53
- Konu Sahibi Fulya irem2311
-
Ya ister istemez olur her yorenin kendine has bi turkcesi vardir resmi yerlerde duzgun bi sekilde konustugunuz surece sıkinti olacagini dusunmuyorum sahiden bende bu konuda fazlasıyla takintiliydim onceden simdi oldugum gibi olmak istiyorumİç anadolu ağzı konuşuluyor. Ben de gayet rahat kullanıyorum.ancak kibar İstanbul türkçesi kullanmak istiyorum. Bunu yapan arkadaşlarım da var.annanesi kv.si veya diğer yakınlarıyla konuşurken yöresel ağız kullanmıyor. Ama ben kullanıyorum. Kullanmıcam diyorum. Kaçıyor ağzımdan. Sorun bu..
Gecenlerde eski bi dizinin tekrarini izliyordum 1992 yapimi kizlar yurdu diye turkce o kadar duru duzgun konusuluyor R harfleri vurgulamarak kullaniliyor zaten tv de vs dil bozulduktan sonrada toplumdada bozulmaya basladi en cokta internetle tanisildiktan sonraRahmetli Zeki Murenden sonra İstanbul Turkcesi kullanan var miydi ki?
Sunucunun adini hatirlamiyorumda yanlis hatirlamiyorsam 80 li yillarda TRT de bir haber sunucusu kis ayinda donsuz geceler diye kapanisi yaptigi icin isine son verilmistiRahmetli Zeki Murenden sonra İstanbul Turkcesi kullanan var miydi ki?
Hadi İstanbul Turkcesi olmasin da bazi yanlislari yapanlara hep sinir olmusumdur.Sunucunun adini hatirlamiyorumda yanlis hatirlamiyorsam 80 li yillarda TRT de bir haber sunucusu kis ayinda donsuz geceler diye kapanisi yaptigi icin isine son verilmisti
Bence gecmis TRT sunucularinin ahini aldikher harfine noktadindan virgulune dikkat edilen bi kanal yol gecen hanina cevrilirse topkumunda dilinin yozlasmasi kacinilmaz bence
Hayır kesinlikle..sadece her zaman kibar konuşmayı yerleştirmek istiyorum
Hadi İstanbul Turkcesi olmasin da bazi yanlislari yapanlara hep sinir olmusumdur.
Sarz diyorlar ya, sarj ulan diye bagirasim geliyor
Asgari ucret diyebilen yazabilen zaten yok denecek kadar az. Herkes askeri ucret der. He askeri ucret,komutansin sen cunku demek geliyor icimden
Birlesik yazilmasi gereken tum de ekleri ayri,ayri yazilmasi gerekenler birlesik
Cildiracagim
Konusmadan cok yazi dili beni sinir ediyor
Bir de sigorta kelimesini söyleyemenler,güzergaha düzergah diyenlerKesinlikle katılıyorum.
Konuşma dilinde yapılan yanlışlar çoğu zaman rahatsız etmiyor beni. Şarz hariç. Şiveli konuşan insanları severim, taklit ederim. Yöresel kelimelere hastayım, öğrenir konuşma dilinde kullanırım geyik olsun diye.
Amaaa iş yazıya gelince çıldırıyorum. Batıyor resmen, uyar, söyle, düzelt diye dürtüyorlar içeriden bi yerlerden.
Bir de sigorta kelimesini söyleyemenler,güzergaha düzergah diyenler
Otobus yerine otbus diyenlerBir de sigorta kelimesini söyleyemenler,güzergaha düzergah diyenler
S.kortaÇok var aslında ama aklıma gelmedi. Sigortayı söyleyemeyen duymadım, nasıl diyorlar ki?
Benim deli olduğum "nişanlılandı" var bir de, duydum mu saçlarım diken diken oluyor.
Siğorta :)Çok var aslında ama aklıma gelmedi. Sigortayı söyleyemeyen duymadım, nasıl diyorlar ki?
Benim deli olduğum "nişanlılandı" var bir de, duydum mu saçlarım diken diken oluyor.
Hadi İstanbul Turkcesi olmasin da bazi yanlislari yapanlara hep sinir olmusumdur.
Sarz diyorlar ya, sarj ulan diye bagirasim geliyor
Asgari ucret diyebilen yazabilen zaten yok denecek kadar az. Herkes askeri ucret der. He askeri ucret,komutansin sen cunku demek geliyor icimden
Birlesik yazilmasi gereken tum de ekleri ayri,ayri yazilmasi gerekenler birlesik
Cildiracagim
Konusmadan cok yazi dili beni sinir ediyor
Bu yazdiginizi yeni gordum toplumumuzda kadinlarin hasas konusu oldufu için kesin herkes cok ragbet edecek konuya diye dusundum kotu yada alay maksatli diye soylekedim yanlis anlamayinNeden eğlenceye dönüşecek konum, merak ediyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?